Chelsea - Liverpool

Søn 05.02.06 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 42 316 / Dommer: Alan Wiley / Stamford Bridge / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (spillerbørs)

Et mål i hver omgang sikret hjemmelaget alle tre poengene i det som lenge var en tett affære. Reina kontroversielt utvist.

Reina (82)

Det er duket for storkamp på Stamford Bridge. Skal Liverpool ha håp om å knappe inn på Chelseas forsprang må det bli seier i denne kampen.

Peter Crouch leder angrepsrekka i dag, med Harry Kewell som hengende spiss. John Arne Riise starter på venstrekanten, mens Alonso, Sissoko, Gerrard som i mange andre toppkamper danner resten av midtbanen. Sterk benk med både Cissé, Morientes og Garcia.

Robbie Fowler er ikke med til London. Liverpools hjemvendte sønn har blitt igjen på Merseyside for egentrening og pussing av formen.

Chelsea tar avspark på ei sliten gressmatte...

4. min: Rolig start på kampen. Chelsea har hatt ballen mest.

10. min: Tett og kompakt kamp. Ingen av lagene tar store sjanser fremover. Carragher nær da han ikke fikk satt hodet på en corner fra Gerrard.

14. min: Robben sklir forbi Warncok og Alonso og avslutter med et skudd tre meter til side for mål.

17. min: Ny farlige corner fra Gerrard. Hyypiä setter den fire meter utenfor keepers høyre stolpe.

19. min: Finnan jobber godt og kjemper seg inn i boksen. Ballen blokkeres til slutt og havner på go'foten til Gerrard. Men dessverre langt over.

20. min: Bra periode av de røde. En kort corner fra Gerrard løftes inn til Crouch i farlig posisjon. Crouchy klarer imidlertid ikke å pressen den under tverrligger.

24. min: Alonso slår en lur ball inn mot Hyypiä som ligger langt mot høyre i feltet. Finnan header tversover inn mot Crouch som også denne gangen må se forsøket gå over.

25. min: Cech har fått et lite kutt over øyet om må lappes sammen.

35. min: 1-0 når Gallas smyger seg inn bakfra på en corner og oppdekingen svikter når han får en touch på ballen. Vanskelig ball å stoppe for Reina. Første sjanse til hjemmelaget i kampen blir godt tatt vare på.

Gallas jubler etter scoring

42. min: De røde sliter med å komme inn i kampen igjen etter kalddusjen. Beste sjanse når Carragher skyter og skuddet klareres til corner.

45+.min: Chelsea får et mål underkjent for offside etter frispark inn i feltet.

Pauserapport

The same old story? Liverpool holdt lenge godt følge med det suverene lederlaget i Premier League. Mer enn det også. Etter de første ti var det rødskjortene som styrte og skapte sjansene. 3-4 gode muligheter ble ikke godt nok tatt vare på. Igjen er vi ikke kliniske eller nådeløse nok foran goalen. Ingen av dem var riktignok 100 % sjanser, men følelsen var likevel at det var muligheter som kunne ha blitt brukt bedre. En av de største kom tidlig i omgangen når Carra er millimeter fra å få hårtustene på en corner rett foran Cech. Som vanlig er det en tett kamp når de to lagene møtes. Marginene små. På sin første store sjanse scorer Chelsea når Liverpools soneforsvar ikke klarer å markere ut en ”løsfugl” som lurer seg inn bakerst. Vi er på etterskudd med en gang vi ikke vant den første ballen. Chelsea lot ikke en slik mulighet gå ustraffet fra seg.

46. min: Andre omgang er i gang. Essien kommer i dommerens bok etter en høy albu mot Riise.

49. min: Igjen blir det for omstendig når Gerrard forserer og legger inn foran kassa. Først er Kewell litt for forsiktig og deretter Sissoko for upresis når ballen havner ute hos midtbanespilleren.

51. min: Gerrard svært nær scoring når et innlegg fra Riise header skrått utover av Crouch og kapteinen smeller til på direkten. Liverpool jakter scoring!

54. min: Kjempesjanse til Chelsea bryter raskt og Robben drar seg litt for enkelt forbi Carragher på kanten. Heldigvis er han egoistisk og avslutter selv i stedet for å benytte seg av bedre plasserte kollegaer foran mål.

59. min: Mer fart og tempo i kampen. Det gir rom begge veier. Dette skyldes først og fremst at Liverpool har gått offensivt ut og vil ha en scoring på brua i dag. Chelsea er imidlertid flinke til å sette fart når sjansen byr seg og kampen står og vipper. Nesten mål vil trolig avgjøre kampen.

61. min: Garcia inn for Riise.

63. min: En frustrert Garcia går til for hardt etter å ha mistet ballen.

2-0. Så skjedde det "uungåelige". Ikke fordi Chelsea har styrt og vært det beste laget, men fordi herremenn som Crespo og Robben alltid har virket nærmere mål enn frontmennene våre. På en overgang opphever Warnock offsiden og Crespo tar godt vare på muligheten når han skyter hardt i motsatt.

69. min: En onside Crespo får et mål feilaktig underkjent når han fosser forbi alt gjennom midten og lobber over Reina. Like etterpå er Kewell frempå med et godt langskudd.

75. min: Cissé inn for Sissoko. Cole bytter plass med Duff.

78. min: Kampen har endret ansikt etter 2-0-målet. Hjemmelaget kjører nå kampen.

79. min: Duff ut etter bare får minutter på banen. Gudjohnsen inn.

82. min: Merkelig situasjon. Reina først ute og takler Gudjohnsen hardt bakfra etter å ha vært "sweeper". Selv om islendingen bruker hånda for å få med ballen må dommeren slå ned på taklingen. Han tar like mye mannen som ballen. Da dommeren tilkaller ham for å gi et gult kommer Robben med noen velvalgte gloser helt opp i ansiktet og José tar strupetak og dytter han bakover. Robben gjør seg fortjent til en Oscar, men dommeren har lite valg og må gi rødt.

83. min: Dudek inn for Garcia. Makelele og Diarra bytter plass for Chelsea.

90. min: Robben kommer alene mot Dudek, men Gerrard kommer "i hundre" og forhindrer det som godt kunne blitt 3-0.

90+min: Alonso snakker på seg en advarsel.

Sluttrapport

Liverpool har kommet langt de siste tolv månedene. Men jobben er ikke gjort og dagens kveld beviste med all mulighet at vi mangler elementer i spillet som kan avgjøre denne type kamper. Igjen taper vi en toppkamp vi lenge er inne i og også kontrollerer. Noe av det samme skjedde også på Old Trafford. Liverpool gjør igjen ingen dårlig kamp. Lenge var det lite som skilte lagene. De røde lå over i første omgang, men igjen er det målene som styrer kamputviklingen. Når Chelsea scorer på sin første store sjanse ti minutter før pause får vi en trøkk. I andre omgang går vi ut og vil ha mål. Det gir mange gode overgangsmuligheter for ligalederen. Det er nettopp en slik mulighet som avgjør kampen når en presis Crespo setter ballen i lengste alene mot Reina. Sekunder senere hadde spissen en ball i nettet som ble feilaktig avblåst for offside. Derfra og ut styrte Chelsea på Stamford Brigde og vi hadde lite å svare med. Kyniske og effektive angrepsspillere var den store forskjellen. Mer kvalitet foran mål er noe Rafa må jobbe med de neste ukene dersom det skal bli nok poeng i kampene som kommer de neste ukene. Etter nyttår har det vært måltørke hos spissene våre. Det merkes spesielt når tett og jevne oppgjør skal avgjøres og man kanskje bare får en eller to sjanser i løpet av nitti minutter til å score.

Kampen ble mot slutten overskygget av en episode hvor Robben fikk Reina utvist. Dommeren sa etter kampslutt at han opprinnelig ville gi keeperen gult etter å ha taklet Gudjohnsen bakfra. Men da en usportslig nederlender fikk José til å miste hodet med en kommentar tett opp i ansiktet, hadde dommeren lite valg annet å gi rødt. Reina mister dermed de tre neste kampene.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 – Gjør mye bra, men er heldig da en fomling i 1.omgang blir korrekt avblåst for offside.  Ødelegger en allerede svart dag ytterligere da han blir utvist mot slutten.

Steve Finnan 7  – Solid og stødig kamp på høyrebacken, og spesielt i den første halve timen var han også flink til å bli med å støtte framover.

Jamie Carragher 7 – Gir alt i nitti minutter og rydder opp i mange situasjoner.  Kom litt på hæla i et par situasjoner da midtbanen ga forsvaret mindre beskyttelse utover i kampen.  Liverpools beste totalt sett.

Sami Hyypiä 7 – Meget sterk i luftrommet, og var ikke minst en trussel da Liverpool produserte flere cornere på stillingen 0-0.  Var litt mer ukomfortabel på bakken.

Stephen Warnock 5  - Spiller med hjerte men ble stresset og unøyaktig i en del situasjoner.  Er ansvarlig for 0-2 da han sover på motsatt side av hvor situasjonen er og opphever offsiden.

Steven Gerrard 7 – Litt på og av gasspedalen for kapteinen.  Virket litt anspent før pause, men gikk i bresjen da Liverpool prøvde å utligne i første halvdel av 2.omgang.

Momo Sissoko  6 – Løper, takler og sliter i 90 minutter, og holder disiplinen i en slik grad at han faktisk aldri var i nærheten av et gult kort.  Ikke på sitt beste når han skal prøve seg på skudd eller gjennomspill.

Xabi Alonso 6 – En skuffende dag på jobben.  Ikke noe å si på arbeidsmoralen, men presisjonen i pasningspillet er ikke av vanlig Xabi standard.

John Arne Riise 5 – Stod og sov på det første baklengsmålet og kom aldri skikkelig med i kampen ute på venstrekanten.

Harry Kewell 6 – Viser små glimt og fikse detaljer, men greide likevel aldri å sette noe stempel på denne kampen.

Peter Crouch 6 –Er hele tiden en målskive på topp, men var aldri noen stor trussel for Cech og Chelsea.  En del involvert i oppbyggende spiller, men mangler punch lengst fremme.

Luis Garcia – Fikk nesten en halvtime, men greide aldri å markere seg på et tidspunkt da kampen rant fra Liverpool.