Chelsea - Liverpool

Lør 22.04.06 kl 18.15 (FA-Cup, semifinale) - TV3/VS1/3+/BBC1 / Tilskuere: 64 575 / Dommer: Graham Poll / Old Trafford / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tore Hansen

Liverpool er klare for sin første FA-cupfinale siden 2001, etter å ha slått Chelsea 2-1 i semifinalen på Old Trafford i en uhyre spennende og dramatisk kamp.

Reina (81)

Det er klart for den viktige semifinalen mot Chelsea. En eventuell cupfinale vil være eneste mulighet for Liverpool til å sikre seg sølvtøy denne sesongen.

Dersom du vil ha scoringsvarsel fra kampen til din mobil gjør du følgende:
Send melding LFC LIVE START til 2180.

Harry Kewell har ristet av seg lyskeskaden sin tidsnok til å rekke kampen, mens Benitez har valgt å starte med Garcia og Crouch som makkere i angrepet.

1.min:
Liverpool tar avspark, og spiller mot Stretford End og Chelsea-fansen i første omgang.

6.min: Liverpool skaper en mulighet når Kewell slår inn fra venstre, men ingen inne i feltet er oppmerksom på det gode innlegget.

8.min: Chelsea har begynt kampen best, og vinner også det første hjørnesparket, hvorpå Drogba header utenfor fra god posisjon.

11.min: Chelsea fører kampen, og Liverpool sliter med å komme seg ut av egen banehalvdel.

14.min:  Cudicini gir en farlig retur på et skummelt innlegg fra Alonso som kommer overraskende på italieneren. Liverpool er i ferd med å komme mer inn i kampen nå.

16.min:  Kewell tar en liten telling, etter å ha blitt løpt ned av Geremi.

19.min:  Kjempebrøler av linjemannen som lar en klar offside på Drogba gå. Spissen kommer mutters alene med Reina, men setter heldigvis ballen ukonsentrert til side for mål.

21.min:  0-1 RIISE. Liverpool får frispark på knappe 20 meter, rett foran mål. Ballen blir slått til side til John Arne Riise, som styrer ballen i mål gjennom et hull i muren.

23.min:
Didier Drogba får behandling på sidelinja etter å ha tråkket over i en duell med Hyypiä, men kommer raskt inn på banen igjen.

25.min:  Jamie Carragher får gult kort etter en felling på Makelele. På det påfølgende frisparket er Reina fint nede og fanger ballen ved stolperota.

26.min:  Kewell på et friskt raid, som han avslutter med å skyte like utenfor fra skrått hold.

33.min: Kewell fører ball, og kommer løs på 20 meter rett foran mål, men velger trolig feil når han slår til dårligere plasserte Garcia i stedet for å avslutte.

35.min:   John Terry header for svakt tilbake, og Crouch og Cudicini er omtrent likt på ballen. Begge spillerne braser inn i hverandre, og blir liggende. Begge kommer seg dog på beina igjen etter litt behandling.

39.min: Sissoko slår to farlige tversoverpasninger på kort tid, og den andre havner hos Lampard som skyter fra distanse. Reina redder lett.

41.min: Geremi stempler Alonso stygt på kneet, og er utrolig heldig som slipper det gule kortet.

45.min:  I det fjerdedommeren annonserer 2 minutter tillegg kommer Gerrard fint fri og legger 45 grader tilbake til Garcia inne i feltet. Spanjolen skyter dessverre ukonsentrert over fra god posisjon.

Pause

Chelsea åpnet denne semifinalen best, og styrte kampen det første kvarteret. Sakte men sikkert kom imidlertid Liverpool mer og mer inn i kampen, og tok etterhvert over føringen. John Arne Riise fikk de røde på tribunen til juble uhemmet da han satte ballen i mål på et fint utført frisparktrekk, og Liverpool var i føringen. Merseyside-laget fortsatte å dominere hendelsene på Old Trafford, og har vært nærmere å øke ledelsen enn Chelsea har vært utligning. Anført av godt opplagte Kewell og Alonso har de røde styrt midtbanen, og vært arkitektene bak flere gode angrep. Chelsea hadde bare en opplagt målsjanse. Den var til gjengjeld stor, men så kan de også takke en sovende linjemann for at Drogba aldri ble vinket offside. Heldigvis satte han forsøket på stillingen 0-0 ukonsentrert til side for mål.

46.min:
 Chelsea har gjort ett bytte i pausen. Arjen Robben inn for Asier Del Horno.

50.min: Chelsea har ballen i nettet, men John Terrys heading blir korrekt annulert for klatring på Riise.

51.min:  Et godt Liverpool-angrep blir avsluttet med et knallhardt skudd av Gerrard fra skrått hold, og Garcia får en styring på ballen. Dessverre går forsøket langt utenfor.

53.min:  0-2 GARCIA. Et innkast fra Finnan skaper trøbbel for Chelsea-forsvaret, som stusser ballen til Garcia med fri vei mot mål. Spanjolen avanserer inn i feltet og setter ballen kontant i krysset bak en urørlig Cudicini.

60.min:  Garcia nær ved å øke til 3-0, da han avslutter på volley på et godt innlegg fra Kewell. Cudicini får med nød og neppe slått til corner. På corneren er Crouch nær ved å lykkes, men det ender i en ny resultatløs corner for de røde.

62.min:  Chelsea gjør et dobbeltbytte, og kaster innpå det de har av offensive krefter. Damien Duff og Joe Cole kommer inn, Geremi og Hernan Crespo går ut.

68.min:  John Arne Riise blir lagt i bakken med fri vei mot mål, men dommer Poll vinker situasjonen videre. Chelsea kontrer, og Robben tråkler seg igjennom og avslutter. Reina er imidlertid med på notene.

70.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. Djibril Cissé inn for Peter Crouch.

70.min:  1-2 DROGBA. Kjempeblemmer av John Arne Riise og Jose Reina. Først gjør Riise en horribel tversoverheading når han skal klarere. Ballen går i retning til en umarkert Drogba, Reina ruser ut og bommer fullstendig, og Drogba header lett over spanjolen og i det tomme målet.

74.min:
Chelsea har fått blod på tann, og fører kampen nå. Robben kommer til en avslutning i god posisjon inne i feltet, men får heldigvis ikke skikkelig treff på ballen og Reina kan plukke enkelt.

76.min:  Chelsea roper om hands på Finnan inne i feltet, men reprisen viser at han bryster ballen inn til Reina. Kewell har fått seg en trøkk, og må ha behandling ute på banen. Australieren kan imidlertid fortsette.

78.min: Cissé med et knallhardt innlegg som skaper trøbbel for Chelsea-forsvaret.

78.min:  Kewell må ut, og inn kommer Djimi Traore. Han tar over flankerollen til australieren.

81.min:  Reina får gult kort for å drøye tid ved en frispark-situasjon.

82.min:  Liverpool gjør sitt siste bytte. Morientes inn for Garcia. Chelsea presser hardt nå.

87.min:  Didier Drogba får gult kort for kjeftbruk. Det har vært et enormt Chelsea-press de siste minuttene, med flere farlige halvsjanser og cornere foran Reina.

88.min:  Sissoko får seg et kraftig spark på kneet, og må ha behandling. Samtidig sliter Gerrard med krampe. Sissoko kommer inn igjen, og klarer å fortsette.

90.min: Dommer Poll har lagt til hele 5 minutter.

90.min:  Joe Cole får en eventyrlig sjanse til å utligne 4 minutter på overtid, men blir stressa og smeller ballen høyt over helt alene med Reina. En utrolig sjanse.

Slutt

Liverpool virket å være på vei mot en komfortabel semifinaleseier da Luis Garcia knallet inn 2-0 tidlig i andre omgang. Samme mann var også utrolig nær ved å øke til 3-0 noe senere. De røde hadde tilsynelatende full kontroll på kampen, helt til Riise og Reina rotet det skikkelig til 20 minutter før slutt, slik at Drogba enkelt kunne heade i tomt mål. Fra da av og ut kampen var det enveiskjøring. Chelsea la et voldsomt press på Liverpool-forsvaret, og var uhyre nær utligning ved flere anledninger. Aller nærmest var Joe Cole fire minutter på overtid, men lykkeligvis brente han skuddet sitt høyt over mål alene med Reina 5-6 meter fra mål. Dermed er Liverpool klare for sin første FA-cupfinale siden 2001. Den finner sted i Cardiff lørdag 13.mai.

Reina 7
Spiller egentlig en prikkfri kamp frem til reduseringen. Han får trekk for sin opptreden i feltet da Drogba fikk score altfor enkelt med en keeper på mellomdistanse. Til tross for at det var en dårlig klarering fra Riise som startet elendigheten. Tar ellers mange vanskelig baller og skudd mellom stengene uten å gi retur. Dominerende og ruvende, slik vi kjenner han.

Finnan 8
Bra kamp at iren som må konsentrere seg mye om forsvarsjobbingen i dette oppgjøret. Jobber konsentrert og innbitt gjennom 90 minutter mot gode kantspillere og kommer godt fra oppgaven.

Carragher 8
Drar på seg et litt unødvendig kort i første omgangen – men står frem som den Carra vi kjenner og gir ikke ved dørene. Gjør ikke mange feil og holder sammen med Sami koken da det stormet som verst i andre omgang. Vinner igjen kappløpet mot Liverpoolsvingen når dommeren blåser av…

Hyypiä 9
Den store finnen var vår bestemann i forsvaret i dag og ruvet bokstavelig talt mot ligaens beste lag. Vinner duellene, kontrollerer luftrommet og er ute og støter. Stor kamp av Sami som igjen viser at det fortsatt er mye fotball igjen i kroppen.

Riise 8
Begynte egentlig litt rufsete med et par unødvendige slurvefeil fremover. Klinker inn det viktige 1-0 målet, som sørget for rød dominans den neste timen, og får bra uttelingen på børsen for det. Ingen enkel klarering med hodet da Chelsea klarte å redusere, men vil garantert gremmes når han ser forsøket sitt om igjen på TV. Heldigvis ikke utslagsgivende. Mye spill på sin kant utover i andre omgang, ikke de enkleste folkene å stoppe, men nordmannen kunne gå av banen med hodet hevet på Old Trafford i dag.

Gerrard 8
I perioder av kampen blir Steven litt satt ut av spillet med sin plassering på høyre flanke. Han skulle gjerne ha vært mer involvert og bare glimtvis får vi se det som bor i ham. Jobber imidlertid hardt, og betyr mye for laget bare med sin tilstedeværelse. Jobbet bra sammen med Finnan for å stoppe det som kom på den kanten.

Alonso 9
Viser seg igjen frem i ankerrollen og gjør igjen en meget god kamp på midtbanen. Spiller ball, tar løp, stopper gjennombrudd, holder kontroll på Lampard, og er kvikk i hodet og kreativ med kula. Spanjolen imponerer igjen.

Sissoko 8
Gjør også han en god figur mot Chelseas sterke midtbane og har som vanlig en stor arbeidsradius. Flink til å sette fart på ballen fremover når anledningen byr seg og har i det hele tatt lært seg å løse oppgavene på en mer profesjonell måte enn de første månedene av oppholdet sitt på Anfield.

Kewell 9
Etter vår mening var Harry den beste røde i dag. Spesielt i første omgang var han god. Gjorde mange løp både med og uten ball og var konstant trussel både på kanten og gjennom midten. Flink til å holde på ballen og viser mye av den Harry Kewell som skapte overskrifter i Leeds United.

Garcia 8
Egentlig ingen toppkamp av den litt lunefulle spanjolen. Men du verden for et mål – og hvilken betydning det fikk for kamputfallet. Det var lenge en kamp på vanlig Luis-standard. Gjorde noen gode løp, forsøkte på det geniale, og bommet på to store sjanser før goalen kom. Etter å ha utnyttet en forsvarsfeil, freser han inn i feltet og får perfekt treff på halv volley og sørger for 2-0. Mål betyr alt i fotball – og Luis scorer som regel i viktige kamper.

Crouch 7
Får egentlig ikke kampen inn i sitt spor og blir aldri den helt store trusselen. Lenge anonym. Jobber hardt og er helhjertet, men uten de store resultatene.