Liverpool - Arsenal

Tir 14.02.06 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 44.065 / Dommer: Graham Poll / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Luis Garcia sørget for tre poeng med et sent seiersmål, etter at det lenge så ut som om Jens Lehmann skulle skaffe poeng for spillemessig svake gjester.

Fredrik Ljungberg

Robbie Fowler og Fernando Morientes er igjen valget på topp, mens Peter Crouch likevel ikke har fått klarsignal av sin hælskade.  Ingen store overraskelser, men Momo Sissoko kommer inn for en benkesittende Didi Hamann.  Luis Garcia er tilbake som reserve.

Liverpool har nettopp bekreftet at Gabriel Paletta også har kommet helskinnet gjennom legetesten, og at argentineren vil spille for de helrøde fra og med 2006-07 sesongen.

Lagene kommer ut på en matte som tross alt er i bedre forfatning enn mange av de andre banene i England kan tilby for øyeblikket.

Liverpool har vunnet myntkastet og angriper mot Anfield Road End før pause.

5.min:  De røde har hatt ballen mye inne på Arsenals halvdel, etter at Harry Kewell først skaffet en corner, men uten å true Jens Lehmann i åpningsminuttene.

9.min:  Fowler header fra 13-14 meter, men ballen går utenfor med flere meter når en pasning til Morientes kunne vært en langt bedre løsning.

11.min:  Febregas slår et frispark, og Toure får lov til å gå opp nesten helt umarkert på bakre stolpe.  Heldigvis går ballen en snau meter utenfor stolperota.

13.min: Et klassisk angrep hvor Morientes prøver å heade en lang cross ned til Fowler, men Senderos lar seg ikke skubbe vekk.

14.min:  Etter en corner slår Gerrard inn mot Kewell, som prøver å finne Fowler foran mål, men det blir bare neste.  I det neste angrepet kliner Harry til med "feil" fot, men knallhardt et par meter utenfor.

16.min:  Ljungberg vender opp mot Riise, men skyter svakt utenfor.  Det er tydelig at Arsenal retter mange av sine angrep mot den siden.

19.min:  Et bra angrep setter opp Riise på drøyt 20 meter, og nordmannen er ikke langt unna med et lavt skudd mot det bortre hjørnet.  Hardt, men like utenfor.

21.min:  Senderos setter hodet på et innlegg fra Gerrard og bare en kjemperedning fra Lehmann hindrer et klassisk selvmål.  Meget nære åpningsmålet.

24.min:  Rop om straffe da ei kanonkule fra Alonso går via hånda til Henry og til corner.

26.min:  Et knallhardt overlegg fra Steven Gerrard blir slått nærme mål og er ikke så langt fra å skru inn ved bortre stolpe.

29.min:  Kewell er fri ute på venstrekanten, men Morientes bommer da han skal prøve å smelle til på direkten på innlegget som går litt bak ham.

32.MIN:  STRAFFE - Liverpool får straffe da Eboue dytter til Morientes inne feltet.  Forsøket til Gerrard blir imidlertid reddet av Lehmann, da keeperen går riktig ned til høyre for seg selv.

38.min:  Fowler slår godt inn fra venstrekanten, men Morientes får ikke skikkelig klem på headingen som går nesten rett på Lehmann.

Liverpools midtbane har vært overlegne den gjestende kvartetten fra London, og i perioder har også Fernando Morientes vunnet hodeduellene rundt straffefeltet.  Innenfor 16-meteren har imidlertid Robbie Fowler blitt pakket inn i sin første kamp fra start på Anfield etter overgangen fra Man City.  Det er likevel ingen tvil om at de røde burde ha ledet i en omgang som man har eid spillemessig, men Jens Lehmann har vært helten hos Arsenal.  Først reddet han hva som hadde vært et selvmål fra Senderos, før han var kjapt nede på et straffespark fra Steven Gerrard.  En noe billig straffe, hvis man er ærlig.  Det siste kvarteret slo Gerrard & Co av litt på gassen, og det trykket man hadde den første halvtimen må tilbake når man skal angripe mot The Kop etter pause.  I den andre enden har Jerzy Dudek ikke hatt noen ting å gjøre, selv om en føler at gjestene har nok kvalitet offensivt til å utnytte den minste konsentrasjonsvikt.

2.omgang:

Ingen bytter i pausen, når Liverpool nå skal angripe mot et fullsatt The Kop.

46.min:  Gerrard slår inn fra dødlinjen og Senderos strekker seg da han skal klarere.  Han er imidlertid snart på beina.

51.min:  Gerrard finner Fowler inne i feltet, og endelig ser man et lite øyeblikk av den gamle Robbie.  Han kommer foran midtstopperen med en fin touch, men Lehmann får en hånd på ballen da den har retning mot det bakre hjørnet.

54.min:  Jerzy Dudek må gjøre sin første redning da Henry skyter knallhardt rett på ham fra 20 meter.

58.min:  Xabi Alonso skyter vilt utenfor etter at Arsenal bare delvis har klarert et frispark fra Stevie G.  Liverpool skaper lite fra åpent spill nå og en behøver å øke tempoet på ballen, men har de røde ork etter mange kamper i det siste?

60.min:  Et bra innarbeidet frispark hvor Alonso flukter ballen fram til hodet til Hyypiä, men Sami treffer ikke helt Morientes inne i feltet.

63.min:  Et flott innlegg fra Steven Gerrard, denne gang fra venstre, men Morientes styrer headingen en halvmeter utenfor den bortre stolpe.  God sjanse.

64.min:  Ljungberg i boka da han er for sen i en takling av Kewell.

65.min:  Hyypiä skyter direkte på en corner fra Kewell, men ballen treffer en forsvarer ved stolpen og går ut til et nytt og resultatløst hjørnespark.

67.min:  Thierry Henry prøver på en ambisiøs volley ved hjørnet av straffefeltet, men håpløst utenfor.

69.min:  Adebayor skyter fra drøyt 20 meter, men ballen går nesten like langt over.

70.min:  Steven trer ballen inn til Robbie, men skuddet går via et forsvarsbein og til corner.

72.min:  Hamann kommer inn for Alonso.  Litt overraskende med folk som Garcia og Cissé på benken.

73.min:  Gerrard slår inn for n'te gang, men Harry Kewell treffer ikke godt nok på en vanskelig volley ved borte hjørnet av straffefeltet.

74.min:  Fowler slår inne fra høyrekanten, ballen går forbi alle i midten, og Kewell er ikke veldig langt unna med et spektakulært brassespark.

Xabi Alonso har en ispose på låret og kan ha fått kjenning med en skade.

78.min:  Offside på Ljungberg etter at Arsenal for første gang åpnet Liverpool med hurtig angrepspill fra Henry og Adebayor.  Liverpool har virket seige de siste minuttene.

79.min og 80.min:  Hleb for Pires, og Cissé for Fowler.

83.min:  En corner ender i retur-rommet.  Riise treffer bra men rett på keeper.

84.min:  Morientes burde ha scoret da Gerrard slår glimrende dypt inn i feltet, men spanjolen får ikke stokket beina.

84.min: Sissoko blir  byttet ut for Garcia.

1-0 - Dietmar Hamann brenner til fra 20 meter, Jens Lehmann gjør nok en god redning, men Luis Garcia reagerer raskest og får smelt ballen inn i den bortre nettveggen.

Det så lenge ut som en av de klassiske tungvektskampene, hvor den ene slår og slår men greier ikke å få motstanderen i bakken til tross for massivt overtak.  Til slutt er det ikke mer futt igjen, og en fryktet at man isteden skulle gå på en knock-out mot slutten.  Slik gikk det heldigvis ikke.  Steven Gerrard og Fernando Morientes burde ha avgjort kampen mot et Arsenal som gjorde en svak spillemessig kamp.  Jens Lehmann syntes å bli dagens helt før innbyttene til Rafa Benitez sørget for at alle tre poengene fortjent ble igjen på Merseyside.  Mange vil ha rynket på nesa over at Didi Hamann kom inn, selv om det kan ha vært for en skadet Alonso, men det var tyskeren som sendte i vei et kanonskudd etter 87 minutter.  En ny og god redning fra Lehmann, men Luis Garcia var våkent frempå og avgjorde på returen.  Et vellykket innbytte det også.  13-1 i cornere og det viktigste:  1-0 i mål.  Det betyr at Arsenal er ti poeng bak på ligatabellen og bør være hektet av i kampen om plassene bak Chelsea.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 6 – Keepertrøya var akkurat like grønn og fin da han gikk av banen som da Jerzy kom ut til YNWA.  Fikk et par harde skudd rett på seg, og det var det.

Steve Finnan 7  – Også en rolig dag på jobben for høyrebacken.  God kontroll på en lett oppgave med å sikre defensivt, og var alltid spillbar framover.

Jamie Carragher 7 –Bunnsolid, energisk og sikker.  Styrer forsvaret med stødig hånd.

Sami Hyypiä 7 – Vi la merke til et par dårlige fremspill, men ruvet i dødballer for Liverpool.  Full kontroll defensivt.

John Arne Riise 7  - Det virket som om gjestene mente at Ljungberg mot Riise kunne være et bra angrepsvåpen, men etter ti minutter var svensken i lomma på nordmannen.  Var også energisk og frisk framover i perioder.

Steven Gerrard 8 – Kunne fort blitt en syndebukk etter straffemissen, men det ville vært urettferdig.  Holdt det gående i nitti minutter og hadde et anselig antall gode innlegg fra høyreflanken.

Momo Sissoko  7 – Blekkspruten på midten bidro sterkt til å gjøre Arsenal sentrale lagdel helt anonym.

Xabi Alonso 7 – Dette var litt av den gamle Xabi, etter at han har hatt en svak periode.  Flink til å variere spillet med å slå lange og presise pasninger ut mot hver flanke.

Harry Kewell 7 – Gjør mye bra ute på venstreflanken og har et par gode skuddforsøk, selv om vi gjerne skulle sett australieren enda mer aktiv rundt straffefeltet.

Fernando Morientes 6 – Vant en del i lufta, gjorde seg spillbar, og gir inntrykk av å være en god fotballspiller.  Inne i feltet er han imidlertid ikke giftig nok og burde avgjort kampen til Liverpools fordel i dag, lenge før seiersmålet.

Robbie Fowler 6 – Et godt innlegg i 1.omgang, og en fin touch og avslutning tidlig etter pause, ellers var Robbie fortsatt ikke skarp nok til å få den scoringen som nesten hele Anfield unnet ham.