Liverpool - Aston Villa

Lør 29.04.06 Kl 16.00 (Premier League) - C+Sport / Tilskuere: 44.479 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tor Sandø

Den siste hjemmekampen i 2005/06 eksploderte midtveis i 2.omgang, da Steven Gerrard avgjorde med to mål etter at Gareth Barry hos Villa først sprakk nullen og ny rekord.

Ridgewell

Harry Kewell er ikke vurdert spilleklar ennå, mens Steve Finnan og Robbie Fowler er blant dem som ikke starter mot Villa.  Spillere som Pepe Reina, Sami Hyypiä, Steven Gerrard, Xabi Alonso, John Arne Riise og Peter Crouch er imidlertid med fra avspark igjen.

1.omgang:

Flott solskinn på Merseyside, hvor Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End i 1.omgang.

3.min:  1-0 FERNANDO MORIENTES - Kanonstart på Anfield da Xabi Alonso spiller fram til Fernando Morientes, og landsmannen lurer nydelig sin oppasser for han behersket setter ballen nede ved stolperota.

12.min:  Publikum på Centenary Stand reagerer da Riise først spiller en glimrende crossball til Cissé, før Djibril glimrende slår en tunnel med hælen på Bouma, men angriperen får ikke frispark da han blir stengt.

Det er Liverpool som har trillet mest ball etter scoringen, men uten å komme til sjanser.  Gjestene fra Birmingham har vært helt ufarlige.

16.min:  Gerrard skyter fra 20 meter, men Sørensen redder komfortabelt nede til høyre for seg selv.

22.min:  Crouch demper nydelig et langt fremspill fra Traore, men lobben fra langt hold blir enkel for keeper.

25.min:  Halvhjertede rop på straffe fra Villa da Gareth Barry legger inn fra dødlinja og ballen går via det som motstanderne var armen til Gerrard og ut til en resultatløs corner.

31.min:  Et innlegg dypt inn i Liverpools straffefeltet gjør at Carragher må foreta en reddende takling rett foran Reina.

35.min:   Milner er litt heldig som vinner et par dueller ute på høyrekanten og har plutselig halve Anfield for seg selv.  Innlegget mot motsatt stolpe finner Barry, som header i bakken og over fra like utenfor hjørnet av 5-meteren.  God sjanse.

36.min:   Morientes vinner en hodeduell og Traore er fri helt inne ved dødlinja til Villa.  Innlegget går forbi keeper, men ingen røde er der til å sette ballen i mål.

42.min:  Opplegg til et bra angrep da Kromkamp slår motsatt til Riise, som legger igjen til Gerrard.  Kapteinen drar til på direkten, men skuddet går mange meter over mål.

I en drøy halvtime var et fint åpningsmål, og vårsola, det eneste som virkelig varmet på Anfield.  Liverpool kontrollerte spillet fullstendig, og fant flere ganger posisjoner ute ved kantene, men greide likevel å skape så godt som ingenting foran keeper Sørensen.  Det labre tempoet og manglende presisjon på den nest siste ballen sørget for det.  Villa prøvde å komme seg litt mer fram mot slutten av omgangen, men sjansene fortsatte å glimre med sitt fravær.  Det ser bra ut med tanke på rekord i antall kamper med buret rent, og tre poeng, men bein og ball må gå raskere dersom Liverpool skal greie å kjøre over sin motstander også i målprotokollen.

2.omgang:

Banen blir vannet på halvdelen foran The Kop i pausen, hvor altså Liverpool skal angripe i 2.omgang.

46.min:  Milan Baros blir byttet med med Angel, og mister dermed sjansen til å score på sin gamle hjemmearena.

49.min:   Først surrer Hyypiä på kanten av straffefeltet, men Kromkamp rydder opp, før Reina endelig skal klarere og Angel blokkerer utspillet.  Heldigvis går ballen en meter langs og utenover målstreken, og ikke over den.

51.min:   Cissé rapper ballen nede ved sidelinja, forserer og slår hardt inn mot første stolpe, men Crouch får ikke styrt det lave overlegget mellom stengene.

53.min:  Gerrard gjør et kjempeløp tilbake og stopper Agboniahor, selv om det burde vært corner.  Situasjonen oppstod først etter et slapp pasning fra Cissé ga spissen til Villa mulighet til å forsere langs Liverpools høyrekant.

55.min:   Gerrard slår mot borte stolpe, Crouch vinner i lufta, før Morientes får brukbart treff på en vanskelig volley.  Sørensen greier å redde med noe besvær.

58.min:  1-1 GARETH BARRY - Flott angrep da gjestene spiller opp på innbytter Angel, han spiller ut til Hughes på løp ute på høyresiden, og det flate innlegget kan Barry enkelt sette inn ved den bortre stolpen.

60.min:  2-1 STEVEN GERRARD - Liverpool svarer nesten umiddelbart da en hard og lav corner fra Alonso blir bredsidet inn av Gerrard ved første stolpe.

En kamp som tok seg opp i tempo ved starten av 2.omgang har virkelig våknet til liv, og begge lagene har hatt bra sjanser i tillegg til scoringene de siste minuttene.

62.min:  Fowler inn for Crouch.

65.min:  Sissoko inn for Cissé.

67.min:  3-1 STEVEN GERRARD - Morientes legger ballen tilbake, Stevie G drar ballen med seg et par meter før han banker til fra nesten 30 meter.  Ballen fyker inn i krysset bak en hjelpeløs Thomas Sørensen.

69.min:   Aston Villa er veldig nære da Reina såvidt får slått ballen til corner, etter at et skudd fra Barry går via Sissoko.

Phew!  Det har vært et forrykende tempo på Anfield det siste kvarteret, etter at kampen åpnet seg helt opp med scoringene.

74.min:  Warnock inn for Riise.

75.min:   Aston Villa med et angrep som ligner utligningen, men Angel kommer ikke helt fram på overlegget fra høyre.

76.min:  Kromkamp skyter hardt fra langt hold, men 3-4 meter utenfor.

75.min:   Gerrard slår inn fra siden, Fowler får kronglet med seg ballen inne i feltet, men avslutter svakt med "feil" høyreben.

83.min:  Phillips inn for Barry hos Villa.

86.min:  Gardner inn for Davis.

90.min:   Innbytter Gardner burde scoret da han får sjansen fra kort hold, men Reina avverger.

I om lag et kvarter midtveis i 2.omgang gnistret det skikkelig til på Anfield.  Ikke minst etter at rekorden med å holde buret rent i beste fall må utsettes, da Aston Villa mot spillets gang utlignet.  Anført at en tent Steven Gerrard begynte Liverpool å spille flott angrepsfotball, samtidig som gjestene også prøvde seg med kontringer da de hadde muligheten.  En svært hyggelig avslutning av en fin sesong på Anfield, selv om det altså ikke ble ny rekord i antall kamper med buret rent.  Seieren gjør at håpet om å ta igjen Man Utd også lever videre.

Rafa Benitez, sammen med sine to døtre, takker fansen på Anfield for sesongen 2005/06.

SPILLERVURDERING

José Reina 7 – Spanjolen hadde en sleiv da han ”klarerte” i Angel, men rettet det opp med en glimrende redning senere i kampen.  Ellers offensiv og sikker som vanlig.

Jan Kromkamp 6  – Nederlenderen byr opp til en del spill framover, men virker litt kantete og lykkes ikke særlig ofte.

Jamie Carragher 7 – Solid kamp av Carra.  Ryddet fint opp i et par situasjoner før pause, og holdt også hodet kaldt da det begynte å blåse litt mer utover i 2.omgang.

Sami Hyypiä 6 – Finnen skjemmet en grei kamp med et par ganske stygge feil.

Djimi Traore 6 – Villa angrep nesten bare på Liverpools venstreside, hvor Djimi slet med å finne den riktige posisjonen.

Djibril Cissé 8 – Ny aktiv kamp av Djimi, hvor han er mye involvert før han ble byttet.  Gode initiativ ute på kanten og også en del bra innlegg.

Steven Gerrard 8 – Kapteinen våknet til dåd i 2.omgang, med flotte scoringer og drivende spill.  Minst like god da han ble flyttet ut på høyrekanten den siste halve omgangen.  Liverpools beste spiller.

Xabi Alonso 7 – En elegant playmaker som samler trådene på midten med sitt pasningspill, og som var nest sist på de to første målene.

John Arne Riise 5  - Nordmannen prøvde seg stadig med initiativ på venstrekanten, men lyktes med fint lite.

Fernando Morientes 8 – En scoring og en målgivende for den hardt arbeidene Nando, som vi synes viste overblikk, teknikk og i det hele tatt gjorde en god kamp i dag.

Peter Crouch 7 – Lange Peter er lagspilleren med stor L.  Fin målskive og involvert i flere av Liverpools gode angrep.