Liverpool - Benfica

Ons 08.03.06 kl 20.45 (Champions League, 1/8 finale) - TV3/VS1/Sky / Tilskuere: 42 745 / Dommer: Massimo De Santis (Italia) / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Trym Oust Sonstad

Liverpool er ute av Champions League etter å ha misbrukt mange store sjanser i første omgang. I andreomgang klarte de røde aldri å spille helt å legge inn toppgearet og forhindre nederlag.

Fernandes

Liverpool tapte det første møtet i Lisboa med 1-0, og dermed må Merseyside-klubben vinne med to mål for å gå videre til kvartfinalen i Champions League.

Rett før kampstart ble det kjent at John Arne Riise har fått en lyskestrekk og ikke er tilbake på fotballbanen før mot slutten av måneden. Sami Hyypiä er heller ikke helt skadefri, men er plassert på benken etter at han måtte gå ut mot Charlton lørdag. Både Agger og Kromkamp er cup-tied i turneringen. Robbie Fowler må begynne på benken i kveld.

Garcia er tilbake igjen, mens Traore går inn i midtforsvaret og Warnock overtar for Riise. På topp spiller Crouch og Morientes.

1. min: Kampen er i gang. Robert blir kanskje litt hardt straffe i en duell med Warnock og får kort etter bare sekunders spill. Begge går hardt til på en løs ball. Dommeren mener franskmannen gikk inn med knottene.

5. min: Liverpool ut i hundre - høyt tempo i kampen de første minuttene. The Kop gjør sitt for å støtte laget.

10. min To kjempesjanser for Liverpool når Garcia spiller fri Crouch som setter ballen via en forsvarer i tverrligger. På corneren har først Garcia sjanse til å putte før ballen havner hos Carra som setter den i nettveggen. Her skulle vi ha scoret...

16. min: Anfield roper på straffespark når Morientes header og ballen blir stoppet med skulderen til en forsvarer. Riktig avgjørelse av dommeren.

19. min: Ny stor sjanse når en perfekt langpasning fra Alonso blir tatt ned av Garcia. Han spiller vegg med Nando, men ballen spretter litt for høyt i skuddøyblikket.

24. min: Større sjanser kommer nesten ikke... Gerrard gjør alt forarbeidet når han mesterlig drar seg igjennom inn i feltet. Han spiller fri Crouch som kommer alene med keeper, men klarer ikke å finne en åpning.

30. min: Ut av ingenting blir en ball flikket videre og Geovanni avsluttet i tverrligger. Reina redder returen.

31. min: Crouch får advarsel for filming inne i straffefeltet. Svært kontroversiell situasjon. Crouch mottar ballen, setter fart og går i bakken etter at det er klar kroppskontakt med forsvareren.

36. min: Liverpool roter det til for seg selv når først Carragher somler og mister ballen og Traore ikke er flink nok til å presse. Simao får tid og rom og setter ballen perfekt i krysset. Sjokkscoringen vi fryktet og helt mot spillets gang. De røde må nå score tre mål for å gå videre.

41. min: Alonso kaster seg inn og bommer på en ball for får kort. Går LFC videre må han stå over neste kamp.

44. min: Lang ball inn i feltet fra Alonso som Beto nesten setter i eget mål. På påfølgende corner header Carragher i stanga. Det er bokstavlig talt stang ut for Liverpool i dag.

Bildet sier det meste etter de første 45 minuttene

Pauserapport

Liverpool har blitt straffet hardt i en omgang hvor vi har styrt nesten alt. De røde gikk hardt ut og kjørte over gjestene med høy fart og presisjon i pasningene. Vi fikk kanskje tidlig en advarsel om hva som ventet oss da Crouch headet i stanga og Carragher satte en retur i feltet i nettveggen fra bare et par meter. Liverpool fortsatte å presse og spilte bra og variert fotball inntil Benfica helt ut av det blå satte en ball i tverrligger. Det var eneste gangen gjestene yppet seg før de scoret det som kan bli et fatalt mål. Før det hadde også Crouch misbrukt en eventyrlig sjanse alene med Moretto. Mål kom da Carragher løp opp en ball og litt uvørent gav den fra seg igjen. Traore blir deretter stående å se på uten å støte når Siamo plukker opp kula og setter den helt opp i krysset. Omgang avsluttes med heading fra Carra i stanga. Det summerer på mange måter opp de første 45. Det betyr samtidig at vi må score tre ganger i andre omgang for å gå videre.

46. min: Andre omgang er i gang.

53. min: Brukbar start på andre omgang. Banen helt i ekstase. YNWA runget over Anfield da spillerne kom ut. Til for bra press har det foreløpig ikke vært noen store sjanser.

56. min: Alonso vinner en ball høyt opp, drar av en motstander og smeller til med venstrefoten. Keeper får såvidt klarert. 2-3 cornere til Liverpool på rappen.

60. min: Geovanni ut til fordel for Karagounis.

62. min: Advarsel til Gomez etter han ikke stopper når han blir vinket av for offside.

63. min: Kewell ut til fordel for Cissé.

70. min: Fowler kommer inn for Morientes. Hamann for Warnock. Rocha for Robert.

71. min: Gerrard får kort mens han står og venter på å ta et frispark. Muligens mener dommer han flyttet ballen for langt frem?

75. min: Frustrasjonen begynner å bre seg på Anfield. Til tross for kontroll og press, skaper vi ikke de store sjansene vi gjorde i første omgang.

76. min: Gerrard tar corner og Carragher header to meter over.

77. min: Gomez ut, Miccoli inn.

78. min: Frispark fra Steven som havner på nettaket.

82. min: Robbie Fowler scorer - men må igjen se at målet blir underkjent. Linjedommer dømmer at ballen har vært bak streken på vei inn i straffefeltet.

86. min: Robbie tar ned et langt utspill og header til Gerrard på løp igjennom. På klassisk vis skjærer kapteinen igjennom og setter ballen like utenfor med innsiden. Stor sjanse.

89. min: Som et resultat av at Liverpool presser fremover utnytter Benfica dårlig markering i feltet og setter spikeren i kista.

90.min: Fernandes får kort for holding.

Sluttrapport
Snipp, snapp, snute så er eventyret ute. Liverpool Football Club er ute av Champions League. Istanbul vil for alltid være fantastiske minner. Flybilletten til Paris kan avbestilles. Da dommerens fløyte gikk var det egentlig ikke så mye å si på at portugiserne gikk videre etter å studere de kalde fakta. 0-3 sammenlagt er overbevisende. Etter en kamp på bortebane hvor vi neste ikke ypper oss foran mål og slipper inn en dødball mot slutten, blir vi i realiteten hektet av når Simao scorer et unødvendig mål etter 36 minutter. Vi spilte en god førsteomgang. Det var bra flyt i spillet, konstruktive angrep og mye fart. Vi presset de bakover og skapte store sjanser som enten gikk i tverrligger eller ikke ble tatt godt nok vare på. På dette nivået har du ikke råd til å unne deg den type luksus. Skaper man 5-6 store sjanser skal minst en av dem havne i nettet bak keeper. Et ledermål til Liverpool ville gjort kampen enda mer ensidig, og gitt et perfekt utgangpunkt foran de siste 45. Slik gikk det aldri og målet til Simao ødela i realitet kampen for oss. Det var en kalddusj vi aldri klarte å riste av oss. En veldig pen scoring, men også veldig unødvendig etter at forsvarsspillerne roter det til. Vi var ikke like trygge bakover etter at Riise og Sami måtte stå over, og da Benfica klarte å holde oss i sjakk det første 15 i andre omgang, var kampen på mange måter over. Vi mistet troen og klarte sjeldent å true som i første foran mål. Et par kontroversielle situasjoner kunne kanskje ha endret på resultatet. Crouch fikk gult for filming i stedet for straffe i første. En avgjørelse som kunne gått begge veier. Fowler fikk ny scoring underkjent, da linjemannen mente en corner hadde vært bak. I manuskriptet var det lagt inn et mål før pause, og sikkert og trykt forsvarsspill. Den spilleplanen kunne ha lyktes, men gjorde det ikke.  Det var på mange måter bare ikke vår kveld.

Spillervurdering:
José Reina – 7: Står ofte risikabelt langt ute, og gjør muligens det også ved dagens 0-1. Likevel er det litt hardt å klandre keeperen for målet. Ellers våken og sikker i feltet.

Steve Finnan – 5: Ikke sitt vante jeg. Slår en tidlig slurvepasning som kunne blitt skjebnesvanger om det ikke hadde blitt blåst for offside i etterkant. Lite med framover.

Jamie Carragher – 6: Uvant og stygg feil i forkant av 0-1. Ellers god kontroll defensivt. Er nære ved å score ved flere anledninger etter corner.

Djimi Traore – 4: Viser igjen at han ikke helt holder mål på dette nivået. For slurvete og ukonsentrert. Er også for ofte feilplassert. Redder seg inn igjen med hasardiøse inngrep. God i lufta.

Stephen Warnock – 6: Kompromissløs og sikker. Slurver med enkelte oppspill innledningsvis, og gir ikke de offensive bidragene som John Arne Riise vanligvis gir.

Luis Garcia – 5: Kjemper godt, men det er omtrent det eneste han gjør. Når det dessuten ikke er hans sterke side, blir helhetsinntrykket skralt. Gir bort ballen for lett.

Steven Gerrard – 8: Inspirerer lagkameratene og går foran som et godt eksempel. Skaper sjanser for medspillerne og for seg selv. Gjør jobben sin.

Xabi Alonso – 8: Liverpools beste. Bidrar både offensivt og defensivt og fungerer mer enn noen annen som en playmaker. Skyter også godt.

Harry Kewell – 6: Kommer seg rundt på kanten noen ganger, og forsøker å krige. Klarer likevel ikke å bli det uromomentet han kan være.

Fernando Morientes – 4: Er på ingen måte den spilleren han var da han ble toppscorer i samme turnering. Rett og slett ikke rask nok i bevegelsene lenger.

Peter Crouch – 6: Jobber godt, vinner mye i lufta og kommer til sjanser – som han dessverre brenner i fleng i dag. Lager mange frispark, flere av dem feilaktig idømt.

Djibril Cissé: Er ingen høyre kantspiller. Har bare én finte, som han dessuten kan bare én vei. Når for mange av innleggene i tillegg ender bak mål, blir det håpløst.