Liverpool-Birmingham

Ons 01.02.06 kl 21.00 (Premier League) - / Tilskuere: 43 851 / Dommer: Uriah Rennie / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Med ti mann på banen klarte Birmingham igjen å score i sluttminuttene på Anfield. Et selvmål fra Alonso resulterte i to tapte poeng.

D. Johnson (27)

Robbie Fowler er tilgjengelig for første gang etter sin sensasjonelle overgang fra Manchester City, og dette blir trolig kjent som kampen "da Robbie gjorde sitt comeback".

Scoringsvarsel til din mobil
For å få scoringsvarsel fra kampen mot Birmingham kan du sende meldingen LFC LIVE START til 2180.

Det er nå bekreftet at Robbie Fowler blir å finne på Liverpools innbytterbenk i kveld. Daniel Agger kommer til å gjøre sin Liverpool-debut, da han starter kampen i stedet for Jamie Carragher. Luis Garcia er tilbake etter sin kneskade og starter på høyreflanken, mens Hamann overraskende erstatter Alonso i startoppstillingen. Karer som Sissoko og Cissé er ikke en gang funnet verdig en plass på benken. Totalt er det seks forandringer i forhold til startoppstillingen mot Portsmouth.

1.min:
Kampen er i gang. Birmingham angriper mot The Kop, etter at Liverpool vant myntkastet. Liverpool vinner en corner mot Anfield Road End. Melchiot klarerer.

2.min: Birmingham på farten, men Heskey når ikke Pennants innlegg.

5.min: Steven Gerrard vinner et frispark i god posisjon, etter han ble felt på full fart fremover. Kapteinen tar selv frisparket. Et godt skudd, men over tverrligger.

7.min: Kewell prøver seg på en halv-volley. Resultatløst.

9.min: Kewell drar opp et flott angrep. Garcia avslutter, men Taylor redder.

11.min: Dunn prøver å lobbe over Reina, men ballen går også over tverrliggeren.

14.min: Et skuddforsøk fra Crouch går til corner.

15.min: Gerrard bryter, men får ikke treff på lærkula når han skal skyte.

18.min: Flott raid fremover av Agger, men skuddet hans blir blokkert.

19.min: Crouch spiller Morientes i feltet, men spanjolen klarer ikke å kontrollere ballen.

20.min: Sutton er frempå for gjestene, men Reina rydder opp.

23.min: Morientes er nær ved å bryte gjennom, men spanjolens løp blir plukket opp av Birmingham-forsvaret.

24.min: Crouch header høyt over og utenfor på en Finnan-cross.

25.min: Morientes får en muntlig advarsel av dommer Rennie etter en sen tackling.

27.min:  Damien Johnson får direkte rødt kort for en stygg tackling på Daniel Agger etter 28 minutter.

28.min:
Agger er tilbake i spill igjen etter å ha fått behandling. Birmingham trekker Sutton ned på midtbanen, og Heskey må spille resten av kampen alene på topp for gjestene.

30.min: Robbie Fowler begynner å varme opp, til øredøvende jubel fra The Kop.

32.min:  Crouch vinner en corner. Dunn sliter med en skade for Birmingham.

33.min:  Dunn må forlate banen. Lazaridis kommer inn.

34.min: Taylor redder enkelt en heading fra Garcia, etter innlegg fra Kewell.

37.min:  Utvisningen ser ut til å ha gjort ting vanskeligere for Liverpool. Birmingham spiller veldig defensivt nå.

38.min: Crouch vender og skyter utenfor, etter godt forarbeide av Kewell.

41.min: Latka må gi en corner fra et Gerrard-forsøk. Kapteinen legger corneren selv, men Sutton klarerer.

44.min: Garcia skyter over etter et godt Liverpool-angrep.

Pause

Liverpool har vært lite oppfinnsomme, og sliter med å bryte gjennom et defensivt Birmingham-lag. Etter utvisningen av Johnson ser oppgaven ut til å ha blitt enda verre, og de røde har ikke klart å skape opplagte målsjanser. Blåtrøyene har trukket Sutton ned på midtbanen etter at de ble redusert til ti mann, og lar Heskey spille alene på topp. Daniel Agger har kommet brukbart fra debuten, men det blir trolig utskiftninger hos de røde i pausen. Både Carragher, Alonso og Fowler har varmet opp i minuttene før pause.

46.min: Liverpool tar avspark mot The Kop. Ingen bytter i pausen.

47.min:  Peter Crouch header like utenfor på et innlegg fra Finnan. Liverpools største sjanse så langt i kampen.

48.min: Gerrard spiller frem Kewell. Australieren vinner en corner. Frisk start av Liverpool på denne andreomgangen.

49.min:  Melchiot header i egen stolpe. Utrolig nær selvmål.

50.min:  Agger får en stor sjanse etter corner, men header rett på keeper.

52.min: Riise vinner et frispark i farlig posisjon, etter et flott raid. Taylor tar komfortabelt hånd om frisparket.

57.min: Kewell med et forsøk fra distanse, som blir blokkert.

58.min: Garcia skyter høyt over.

61.min: Brukbart innlegg fra Riise, men ingen når ballen. Fowler ser ut til å blitt kalt tilbake, og skal trolig innpå om kort tid.

62.min:  1-0 Gerrard (62) Fernando Morientes legger tilbake til Steven Gerrard, som setter ballen i mål fra kort hold.

62.min:  Øyeblikket alle på Anfield har ventet på. Robbie Fowler erstatter Peter Crouch til øredøvende jubel fra tribunene.

64.min:
Tebily inn, Kilkenny ut for gjestene.

64.min: Godt løp av Kewell, men han blir stoppet.

65.min: Garcia vinner en corner.

66.min: Riise forsøker seg med et langskudd, men ballen går via en spiller og over tverrliggeren.

68.min: Garcia går ned i straffefeltet, men ingen straffe gitt. I stedet gir dommer Rennie corner.

70.min: Fowler prøver å spille Morientes, men spanjolen blir tacklet.

71.min:  Liverpool tar ut kaptein Gerrard, og setter inn Alonso.

76.min:  Garcia setter en kjempesjanse utenfor, når han burde ha avgjort kampen helt umarkert fra 6 meters hold. Meget feit sjanse.

78.min: Riise prøver å finne Morientes, men pasningen blir litt for hard.

80.min: Liverpool trolig snytt for straffe, når Finnan blir dyttet overende inne i feltet etter et flott kontringsangrep.

85.min:  Stor sjanse til Fowler, og The Kop roper på straffe når ballen treffer Lazaridis på armen etterpå.

86.min:  En fantastisk redning av Reina, når Heskey ser ut til å skulle utligne.

88.min:  Alonso, selvmål (88) Ti mann sterke Birmingham har utlignet, etter at Xabi Alonso scorer selvmål med brystet under sterkt press av Birmingham-spissene.

90.min:
Tre minutter tillegg.

90.min:  Maik Taylor gjør en fantastisk redning på et Alonso-frispark.

90.min:  Alex Bruce erstatter en skade Lazaridis hos gjestene.

90.min:  Kjempesjanser for Liverpool. Et Morientes-forsøk blir klarert på linjen, og like etterpå treffer Hamann tverrliggeren.

90.min: Fowler setter ballen i nettet etter et langt Riise-innkast, men scoringen blir korrekt annulert for offside.

Slutt

Etter en kjedelig førsteomgang, ble det langt mer underholdende etter pause på Anfield. Steven Gerrard ga vertene fortjent ledelsen, etter at Morientes la fint tilbake i det 62.minutt. Umiddelbart etterpå gjorde Robbie Fowler sin gjeninntreden foran The Kop, til øredøvende jubel. De røde hadde flere store sjanser til å avgjøre kampen. Den aller største sløste Garcia utilgivelig vekk. Og som så mange ganger før når Birmingham har gjestet Anfield, klarte de å score i sluttminuttene. Med ti mann på banen hadde de kun vært på en farlig visitt fremme hos Reina før Alonso under press scorer et uheldig selvmål. To poeng tapt på en dag da Chelsea også spiller uavgjort, mens både Arsenal og Manchester United taper.

Spillerbørs:

Reina (7)
Lite å gjøre, men hadde en kjemperedning som førte til den skjebnesvangre corneren som Alonso gjorde selvmål på.  Redningen fra Heskeys heading var det verdensklasse over. Ellers aktiv, positiv, offensiv og fornuftig.

Finnan (8)
Veldig bra backspill. Sikkert og bra pasningsspill. Veldig god til å være med fremover og få slått gode innlegg.

Hyypiä (7)
Tar seg av duellene i forsvaret. Sterk i lufta, og går foran som den som tar ansvar i midten. Grei kamp.

Agger (6)
Fin midtstoppertype. Mobil og bra med ballen. Virket litt preget av stundens alvor den første halvtimen, og det gikk litt for fort for han i denne perioden, noe som resulterte i et par småfeil. Hadde en fin forsering som resulterte i applaus fra The Kop. Lovende.

Riise (6)
Jobber mye, og løper opp og ned langs flanken. Mye involvert, men stor feilprosent. Slurver defensivt, og det er ujevn kvalitet på innlegg og pasninger.

Garcia (5)
Prøver hele tiden å være kreativ med småfikse ting, men mislykkes med det meste. Mister ballen for lett, taper dueller, og er rett og slett ikke sterk nok i denne typen kamper. Virket rusten etter skadeoppholdet. Burde ha punktert kampen da han misset grovt på sin kjempesjanse kvarteret før slutt.

Hamann (6)
Grei ankerjobb av Didi, men vi stiller spørsmålstegn ved hvorfor han i det hele tatt ble brukt etter at Birmingham ble redusert til ti mann. Offensivt var han nemlig beskjeden.

Gerrard (7)
Var mye opp og ned i dag. Før pause var pasningskvaliteten variabel, og han serverte dårlige dødballer. Han tok imidlertid tak i begivenhetene etter pause, og var drivkraften da de røde skrudde opp tempoet og la press på gjestene. Gjorde hjemmelagets mål, og markerte seg uten å ha en stor dag.

Kewell (8)
Liverpools mest kreative spiller, ikke minst før pause da alt skjedde på venstresiden. Var aktiv også i andre omgang, med gode innlegg og bra overblikk. Holdt hele kampen ut, og var den kreative kraften som gjorde han til Liverpools beste spiller i kveld.

Crouch (6)
Brukbart. Vinner dueller og holder på ballen, men blir litt for lite sluttresultat. Kom aldri i scoringsposisjon.

Morientes (6)
Jobber hardt hele kampen. Skuffende før pause, men spilte seg opp i andre omgang, når Liverpool klarer å komme seg høyere opp på banen og legge press på Birmingham. Bra forarbeid til scoringen.

Fowler
Ikke mye synlig, men hadde brassesparket som gikk i mål på overtid blitt godkjent hadde det blitt årets solskinnshistorie. Greide imidlertid ikke å sette sitt preg på kampen.