Liverpool - Fulham

Ons 15.03.06 Kl 21.00 (Premier League) - C+Sport / Tilskuere: 42 293 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

Julekveld på Anfield da tre spisser scoret i en kamp, og Liverpool feide inn til 5-1 seier mot et Fulham som revnet i sluttminuttene.

Collins John

Fulham er laget med den dårligste bortestatistikken i Premier League, og spissene Morientes, Fowler & Co vil håpe at man endelig kan ende scoringstørken mot Londonerne.

Rafa har valgt å la Sami Hyypiä sitte på benken sammen med Stephen Warnock, noe som gjør at Daniel Agger og Djimi Traore kommer inn i forsvaret.  Harry Kewell er som ventet tilbake på venstrekanten, mens manageren gir tillit til det uthvilte paret Fernando Morientes og Robbie Fowler på topp.

1.omgang:

You'll Never Walk Alone runger utover Anfield.

På en nokså slitt gressmatte skal Liverpool angripe mot Anfield Road End før pause.

1.min:  En herlig forsering fra Luis Garcia  i indfe høyre posisjon ender med at Fulham må gi corner.

2.min:  I den andre angrepsbølgen etter corneren går ballen i mål, men Robbie Fowler er offside da han slår ballen til Garcia som setter den i tomt bur.

10.min:  Fernando Morientes blir spilt fint fram, men skyter løst fra 16-meteren og Tony Warner redder uten særlige problemer.

16.min:  1-0 ROBBIE FOWLER - Luis Garcia header en corner fra Harry Kewell inn i feltet, og på bakre stolpe kan Robbie Fowler uforstyrret styre ballen i mål med hodet.

Robbie gjør det altså igjen mot Fulham, laget han først scoret i debuten mot og like etter skapte seg et nevn ved å banke inn fem mål i returkampen i Ligacupen høsten 1993.

20.min:  Didi Hamann banker til fra drøyt 20 meter, men ballen går et par meter utenfor.

21.min:  Traore kommer frem fra sin backplass, men Fowler får ikke ordentlig retning på en vanskelig heading.

22.min:  Morientes blir spilt fram av Robbie, men skyter hardt i nettveggen.

Bare Liverpool de siste minuttene.

24.min:  1-1 COLLINS JOHN:  Sjokk på Anfield da en feilpasning fra Daniel Agger er foranledning for at Malbranque pent kan spille fram John, som alene med Reina setter ballen mellom beina på Pepe Reina.

31.min:  Michael Brown er førstemann i boka, for en litt for "aktiv" albue mot Harry Kewell.

33.min:  2-1 MICHAEL BROWN, SELVMÅL:  Zak Knight sklir rett utenfor egen 16-meteren, og Garcia, Fowler og Kewell ruller opp et fint angrep.  Harry slår hardt inn fra høyre, mot Morientes, og Brown setter ballen i eget nett ved bortre stolpe.  Et par dårlige minutter for Michael Brown, med andre ord.

36.min:  Fulham prøver seg med et sjeldent angrep, men Collins John skyter relativt ufarlig i den nærmeste nettveggen fra drøyt 16 meter.

42.min:  Fulham prøver seg igjen, og denne gang mye farligere.  Et overlegg fra Boa Morte går via hodet til Carragher og ut til Radzinski på motsatt side.  Canadieren slår tilbake og Malbranque skyter et meter utenfor på direkten fra en bra posisjon inne i feltet.

44.min Zat Knight er nede for andre gang i løpet av ti minutter og halter ut.  Stopperen kommer imidlertid inn igjen for å spille de to minuttene som er lagt til.

45.min:  Gerrard slår et frispark nesten nede ved cornerflagget, etter at Garcia er blitt felt, men Morientes kommer ikke nok over ballen og header over.

En bra omgang av Liverpool, hvor man har vist tegn på tempo og driv fremover.  Garcia og Kewell har i perioder vært aktive på kantene, mens Robbie Fowler har hatt 45 minutter hvor han har vært mye involvert og altså endelig kunne signalisere for en scoring.  De røde kunne fort ha ledet etter et par minutter, men Luis Garcia ble avblåst blant en rekke røde langt inne i feltet etter en corner.  En avgjørelse som nok var mer tvilsom enn ved første øyekast.  Da Robbie fant nettmaskene trodde man likevel at Liverpool hadde kontroll.  Fulham er imidlertid bedre offensivt enn defensivt, og en Daniel Agger som hadde startet bra måtte betale dyrt for en feil ved midtstreken.  Michael Brown ble presset til å sette ballen i eget nett, men igjen var gjestene nær ved å utligne noen minutter senere.  En tidlig scoring i 2.omgang foran The Kop hadde gjort seg for å roe nerver og spill, for dette er en kamp som må vinnes mot ligaens dårligste bortelag.

2.omgang:

49.min:   Liverpool får nesten den tidlige scoringen da Luis Garcia smeller til med venstra fra 20 meter og ballen fyker i tverrliggeren helt ute ved krysset.

55.min:  Robbie Fowler har et ambisiøst skuddforsøk fra drøyt 20 meter, men ballen går noen meter over.

60.min:  Traore er litt sent inn i Radzinski, som halter etter en smell bak i leggen.

61.min:  På frisparket når Zat Knight høyest inne i feltet og header i nærmeste stolperot.  Phew!

65.min:  Ballen blir sendt farlig inn i feltet etter en corner til Fulham.  Det har vært "skummelt" åpent på Anfield etter pause.

68.min:  Anfield roper på straffe da Tony Warner slipper ballen og gir Luis Garcia sjansen til å skyte ballen hardt i armen til en Fulham-forsvarer.

69.min:  Et noe overraskende bytte da Robbie Fowler går ut til fordel for Djibril Cissé.  Christanval går inn i midtforsvaret til gjestene for en Knight som har fått flere smeller.

70.min:  3-1 FERNANDO MORIENTES: Steven Gerrard grunnlurer Wayne Bridge ute på høyrekanten, slår flott inn, og Cissé header hardt mot mål.  Warner må gi retur, og etter litt klabb og babb kan Morientes banke ballen opp i nettaket fra fire meter.

Innbytter Cissé hadde altså headingen som direkte forårsaket scoringen av Morientes, som mange nok mente burde vært byttet ut istedenfor Fowler.  Vi tipper at mye av en eventuell kritikk mot Rafa forstummet i løpet av omlag et minutt ;o)

71.min:   Wayne Bridge.

82.min:  Crouch kommer inn for Morientes.

85.min:  Fulham greier å komme seg litt fram på banen, men Boa Morte skyter vilt utenfor.  Lite som har skjedd foran målene de siste minuttene.

86.min:  En glimrende langpasning gir Cissé nesten sjansen til å løpe igjennom, men franskmannen blir stående og vente og forsvaret får klarert.

88.min:  Sin vane tro bruker Rafa alle tre byttene, og lar Warnock få noen minutter for Kewell.

89.min:  4-1 PETER CROUCH - Et flott angrep da Cissé slår langt fra høyre mot bakre stolpe, Gerrard sender ballen hardt tilbake, og Crouch får den nødvendige touchen som gjør at ballen går inn nede ved stolpen.

90.min:  5-1 STEPHEN WARNOCK - Scouseren scorer sitt første mål for klubben han har støttet siden guttedagene, foran The Kop.  Målet kommer etter at Finnan får en gratismulighet som sløses bort, men Warnock kan sette inn returen.

90.min:  Det halve dusinet er nesten fullt da Djibril Cissé prøver seg fra skrått hold og Warner nesten fomler ballen inn i eget nett.

90.min:   En illsint Collins John må i boka etter at kampen er blåst av.

Fulham er et underholdende lag, som alltid liker å angripe og prøve å spille fotball.  Det har kostet dem dyrt på bortebane denne sesongen, da man ikke minst har måttet betale for forsvarsfeil.  Etter at Liverpool ledet fortjent ved pause var det lenge åpent i 2.omgang og Anfield holdt pusten da Zat Knight headet i stolpen.  Innbytter Djibril Cissé bidro imidlertid til at den til da ineffektive Fernando Morientes kunne score sitt første mål i 2006.  I en heller rotete siste omgang scoret så innbytterne Crouch og Warnock helt mot slutten etter at det endelig gikk hull på ketchupflaska til Liverpool.  Alt i alt en flatterende stor seier, mot en motstander som igjen måtte betale prisen.  Det vil bry de røde lite på en dag da tre angripere scoret, og vi er sikre på at Rafa Benitez vil fokusere på alt det positive man kan si om en 5-1 seier.

Spillerbørs:

Reina (7)
Sikker. Sjanseløs på scoringen. Den beste i den bakre femmeren, og gjør ingen feil.

Finnan (5)
Ikke sitt vanlige stødige jeg i dag. Virket usikker i første omgang, og kom heller ikke med offensivt før de siste tjue minuttene av kampen.

Carragher (6)
Den beste av utespillerne bak, og har en viktig inngripen når han får et hode på et innlegg rett foran nesa på en Fulham-spiss i første omgang. Burde ha styrt en rufsete forsvarslinje med større autoritet.

Agger (4)
Virket veldig usikker, og må ta all skyld for Fulhams mål. Først slår han en horribel feilpasning, dernest er han ikke observant nok på kontringen og lar Collins John stikke inn bak ryggen på seg. Hang også igjen og ødela offsidelinja ved flere anledninger.

Traore (5)
Bedre offensivt enn defensivt i dag. Oser ikke akkurat av selvtillit i sitt arbeide bakover på banen, og sliter med plasseringsproblemer. Får imidlertid pluss i boka for friske raid fremover på banen både før og etter pause.

Garcia (7)
Åpnet kampen meget livlig, og leverte en stor førsteomgang der han var sentral i flere gode angrep. Flott stuss til Fowler på den første scoringen. Bleknet litt i andre omgang, og har da en større feilprosent. Gjør imidlertid nok til at vi utroper han til Liverpools beste i kveld.

Gerrard (6)
Usedvanlig blek og tam før pause. Utmerker seg mer i andre omgang, og er da sentral i forbindelse med et par av scoringene. Virker litt sliten, og blir til tider upresis. Vi har sett han langt bedre enn dette før.

Hamann (6)
Sammen med Gerrard trolig den eneste røde som hevet sitt spill etter pause. Etter å ha vært høyst ordinær i de første 45 minuttene, vant han flere andreballer og fordelte kula bedre etter pause, og da spesielt i de siste tjue minuttene når han fikk mer rom og bedre tid.

Kewell (7)
Meget frisk og kreativ før pause, og var også sentral som nest sist på ballen når Michael Brown gjorde selvmål. Ikke fullt så aktiv i andre omgang, men absolutt godkjent innsats.

Morientes (5)
Den svakeste i angrepsrekka i dag, og The Kop buet da Rafa ofret Fowler i stedet for Nando. Det skulle imidlertid slå heldig ut, da spanjolen endelig noterte seg i scoringsprotokollen igjen. Var imidlertid langt fra overbevisende kampen sett under ett.

Fowler (7)
Var på hugget mot en av sine favorittmotstandere, og fikk den tidlige scoringen fansen hadde håpet på. Hadde også flere nydelige frispillinger av Morientes, uten at spanjolen hadde fart nok i kroppen til å utnytte disse. Farten var vel også det Fowler mankerte for å gjøre flere mål i dag. Måtte stoppe og vende av forsvarere etter å ha blitt frispilt et par ganger, for ikke å tape ballen på grunn av manglende tempo. Ikke redd for å avslutte fra distanse. Fin frispilling av Kewell på 2-1 scoringen, og god til å fordele oppspill.

Cissé
Et veldig positivt innhopp av franskmannen, som sterkt bidrar til at ketchupflasken åpner seg og målene renner inn på tampen av kampen. Er også nær ved å komme på scoringslista selv.