Aston Villa - Liverpool

Lør 11.08.07 kl 18.15 (Premier League) - Canal+ Sport1/Setanta / Tilskuere: 42 640 / Dommer: Mike Riley / Villa Park / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tor Sandø

Steven Gerrard ble matchvinner i Birmingham, med et fantastisk frispark minutter før full tid. Like før hadde Villa utlignet på straffe. Dermed fikk Liverpool en god start på sesongen.

Reina (85)

Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringsvarsel fra denne kampen til din mobiltelefon, send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.

Fernando Torres debuterer når Liverpool åpner seriespillet på Villa Park. Overraskelsene i lagoppstillingen er at Arbeloa starter på venstreback og Riise på venstrekanten.

Spillere som Peter Crouch, Yossi Benayoun og Javier Mascherano har ikke engang reist til Birmingham, da de blir hvilt med tanke på kampen i Toulouse på onsdag.

1. MIN:
Aston Villa tar avspark, men Liverpool i sine hvite bortedrakter vinner raskt ballen. Det ser ut som det er skiftet dommer i kampen i forhold til det som var annonsert. Mike Riley dømmer, og ikke Steve Bennett.

5. MIN: En klarering fra Carragher ender hos høyrebacken Gardner, som knaller til på volley fra drøye 20 meters hold. Reina redder greit.

8. MIN: Misforståelse mellom Finnan og Pennant gjør at Carragher må rydde opp med en lang tå når Carew får fritt leide på Liverpools høyreside. Nervøs åpning på kampen.

11. MIN: Carragher må igjen være på alerten og rydde opp foran Carew på et innlegg. Corner til Villa, som blir resultatløs.

16. MIN: Agger sliter med farten til Agbonlahor, og må gi et frispark nede ved dødlinja.

17. MIN: Torres er frempå med sitt første skuddforsøk. Fra noe skrått hold går ballen høyt over.

18. MIN: En livlig Pennant drar opp et flott Liverpool-angrep, og finner Gerrard i midten. Kapteinen prøver å styre ballen i hjørnet bak Taylor, som får fanget ballen etter først å ha gitt en liten retur.

26. MIN: Gerrard finner Kuyt med en nydelig pasning, og nederlenderen har fri bane mot mål. Dessverre stoler han ikke på farten sin og stopper opp.

26. MIN:  Mellberg får kampens første gule kort når han meier ned Torres. Liverpool har nå kommet mer inn i kampen, etter å ha slitt med å flytte opp laget høyt nok i banen så langt.

30. MIN: Torres lurer seg flott inn i feltet ved hjelp av en tunnell etter et innkast, og knaller til fra skrått hold. Ballen går til innkast.

31. MIN:  0-1 Fernando Torres misbruker en kjempesjanse alene med Taylor, men Kuyt gir ikke opp Villa-keeperens retur, og får slått hardt inn fra dødlinja. Ballen treffer danske Laursen og går rett i nettet.

34. MIN:
John Arne Riise slår et meget godt innlegg fra venstre, som Villa-forsvaret med nød og neppe får ryddet unna.

37. MIN: Vakkert Liverpool-angrep som begynner med flott veggspill mellom Pennant og Kuyt. Sistnevnte gir til Riise i god skuddposisjon. Nordmannen sender imidlertid uegoistisk ballen videre til Gerrard, som fyrer løs over.

39. MIN: Villa på en farlig visitt, når Barry fyrer av med høyrebeinet og ballen treffer Reo-Coker i ryggen og utmanøvrerer Reina. Heldigvis går defleksjonen utenfor.

40. MIN: Reina kommer litt på halvdistanse når Reo-Coker får en mulighet inne i feltet. Villa-spilleren får imidlertid ikke kontroll på avslutningen sin.

42. MIN: Villa har kommet litt inn i kampen igjen nå på tampen av omgangen, og kombinerer fint slik at Petrov får fyre løs fra god posisjon. Reina står imidlertid solid bak skuddet, og tar lærkula i fast grep.

44. MIN: Villa kontrer etter at Gerrard har vært på en drivende forsering. Agbonlahor utklasser Finnan på farten, og det ser virkelig farlig ut. Heldigvis nøler Villa-spissen litt og Liverpool-forsvaret rekker tilbake.

45. MIN: Villa absolutt et strå vassere nå mot slutten av omgangen. Young strømper ballen over fra god posisjon. Ett minutt er lagt til i 1.omgang.

Pause

Det tok 25 minutter før Liverpool våknet av sommerdvalen. I første del av omgangen hadde de for anledningen hvite problemer med å flytte laget høyt nok opp i banen, og ergo ble spissene aldri i posisjon til å true Villa-målet. Midtveis i omgangen begynte imidlertid gjestene å våkne til liv, og da begynte angrepene å sitte. Scoringen kom etter at Torres hadde brent en kjempesjanse alene med Taylor. Kuyt var våken, og fulgte opp returen fra Villa-keeperen. Han la ballen hardt inn i feltet, og der fikk danske Laursen fullstendig hetta og beinet ballen i eget nettak. Villa kom sterkt tilbake de siste fem minuttene av omgangen, og farligst har det vært når Agbonlahor har utfordret Liverpool-forsvaret på farten. Villa-angriperen er mye raskere enn de fire bak hos gjestene, og dette gjør Benitez lurt i å merke seg.

46. MIN:
Torres og Kuyt sparker i gang andre omgang. Villa har gjort et bytte i pausen. Cahill har kommet inn for målscorer Laursen. Liverpool går rett i angrep, og Riise fyrer løs fra distanse. Ballen går en meter utenfor Taylors mål. Like etterpå er samme mann frempå med en heading, som blir noe tannløs.

48. MIN: Ashley Young rundlurer Steve Finnan, og får lagt et knallhardt og farlig innlegg som Reina får en hånd på. Ballen går ut i farlig rom ute i feltet, der Riise får beinet lærkula til innkast.

52. MIN: Reo-Coker med et skuddforsøk for vertene. Treffer ikke ballen skikkelig, og ballen triller ufarlig utenfor.

53. MIN: Brukbart Liverpool-angrep blir avsluttet med at Kuyt skyter en meter utenfor. Taylor har kontroll.

55. MIN:   Pennant får gult kort for å ha sparket Young bak på leggen.

58.  MIN:  Bouma får gult kort for en horribel takling mot Pennant. Den tidligere Birmingham-spilleren hisser seg opp, og blir bedt om å roe seg ned av dommer Riley.

63. MIN:  Enorm mulighet for Gerrard til å øke ledelsen, når han dundrer ballen i magen på Gardner med Taylor utmanøvrert. Sjansen kom etter et meget flott Liverpool-angrep der Gerrrard spiller fri Kuyt. Hans presise innlegg fra dødlinja finner så kapteinen bare fem meter fra mål.

64 .MIN: Kuyt klinker et skudd fra distanse en meter over mål.

65. MIN: Carew blir felt like utenfor 16-meteren, men linjemannen har allerede vinket for offside.

66. MIN:  Villa-kaptein Barry får gult kort for å ha forsøkt å filme seg til et frispark like utenfor Liverpools 16-meter.

68. MIN: Nytt vakkert Liverpool-angrep, der Torres finner Gerrard, som spiller videre til Pennant. Pennant legger tilbake til kapteinen, som prøver å styre ballen i krysset. Taylor får slått til corner.

71. MIN:  Villa satser offensivt. Tar ut backen Bouma og setter inn spissen Luke Moore. Kaptein Barry slipper seg ned på venstrebacken.

74. MIN:  Ryan Babel kommer inn til sin Liverpool-debut. Jermaine Pennant går ut.

75. MIN: Nydelig Liverpool-angrep, der Babel frispiller Kuyt. Nederlenderen legger tilbake til landsmannen, som dundrer ballen utenfor. Stor mulighet.

77. MIN: Knallharde dueller inne i Liverpool-feltet, etter et farlig innlegg fra Young. Carragher får til slutt frispark.

79. MIN:  Intet mål for Fernando Torres i debuten. Han blir byttet ut til fordel for en annen debutant, Andriy Voronin.

80. MIN: Babel kombinerer fint med Riise. Nordmannens lureskudd går via en forsvarer og til corner.

81. MIN: Babel med et knallskudd fra skrått hold, som Taylor får slått unna. Den unge nederlenderen har vært livlig etter at han kom på banen.

84. MIN: Ballen spretter opp i hånda på Carragher, som ufrivillig handser. Riley dømmer straffe!

85. MIN:
Reina får gult kort for usportslig oppførsel før straffesparket skal tas.

85. MIN:  1-1 Gareth Barry sender Reina feil vei på straffesparket. En utligning litt ut av det blå.

87. MIN:  1-2 Liverpool svarer umiddelbart, når kaptein Steven Gerrard skrur et frispark hardt helt oppe i krysset bak en Taylor som strekker seg i full lengde og så vidt toucher ballen.

90. MIN:
  Benitez tar ut Kuyt og setter inn Sissoko.

90. MIN:  Petrov har fått gult kort for gjentatte protester.

90. MIN: Carew med en farlig heading, som Reina må gi corner på. Det ender med en ny corner, hvorpå Reina får frispark.

Slutt

Sluttrapport: Steven Gerrard ble matchvinner i Birmingham, med et fantastisk frispark minutter før full tid. Like før hadde Villa utlignet på straffe. Andreomgangen ble ingen stor spillemessig affære, selv om Liverpool vartet opp med noen gode angrep, hovedsaklig i regi av Gerrard, Kuyt og Babel. I forsvaret var Carragher en klippe, og gikk skikkelig i krigen. Han var svært uheldig som lagde straffespark, og det så ut som om Gareth Barry og Villa hadde ranet til seg det ene poenget. Heldigvis ville "Captain Fantastic" det annerledes, og ble fortjent matchvinner med et fantastisk frispark fra 20 meters hold. Dermed sikret Liverpool seg den første seieren i en ligaåpning under Benitez, og en mye bedre åpning på sesongen enn tilfellet har vært de siste årene.

Spillervurdering:

Jose Reina   6 - Ble ikke satt på de helt store prøvene. Nølte litt ved et tilfelle i første omgang, men Liverpool spiller med en stor defensiv trygghet om dagen. Kunne ingenting gjøre da Barry utliknet på straffe.

Steve Finnan  5 - Skuffende kamp. Slet litt med plasseringsproblemer mot kjappfotete Villa-spillere. Lite synlig stort sett gjennom hele kampen.

Jamie Carragher  7 - Skulle ta seg av fysiske Carew og rutinerte Carra kom seg bra fra den oppgaven. Hadde det hektisk mot slutten da Villa satset alt på en utlikning, men Liverpool-forsvaret, med Carra som sjef, red av stormen. Var uheldig da han handset innenfor 16-meteren og skaffet Villa straffesparket som ga utlikning. Skjønner hvorfor McClaren gjerne vil overtale ham til å fortsette på landslaget. Får nok ytterligere telefoner fra landslagssjefen de nærmeste dagene.

Daniel Agger 6  - Mens stopperkollega Carra tok seg av Carew, hadde Agger kjappe Agbonlahor og Young på sin meny denne ettermiddagen. Hadde noen tøffe løpeturer, men berget bra. Fikk enda mer å gjøre når Villa spilte med fire angripere de siste 20 minuttene, men hadde sammen med kollega Carra god kontroll.

Alvaro Arbeloa  6
- Spanjolen overrasker. Han er villig til å komme fram og utfyller John Arne bra på venstresiden. God duellspiller. Spesielt god i første omgang. Kommer litt bort i andre omgang.

Jermaine Pennant 6  - Når du har spilt på Birmingham får du pipekonsert mot deg på Villa Park. Forsøkte, men lyktes ikke med særlig mye. Fikk et unødvendig gult kort for en umotivert ettersleng, og var nær et rødt da han fløy på Bouma, og ble enda mer upopulær.

Xabi Alonso  7 - Xabi representerer roen og har noen gode gjennomspill. Veksler mellom å slå til høyre og venstre. Møter fysisk tøffe midtbanespillere, men kom godt fra ligastarten. Også han litt borte i andre omgang. Med en offensivt svært så opplagt Steven Gerrard, så gjør Xabi den litt mindre synlige defensive jobben.

Steven Gerrard   8 - Liverpools beste. Redder poengene når han scorer på frispark fra drøyt 20 meter med fire minutter igjen. Sammen med Xabi spilte Steven med ro når det trengtes og eksplosivitet når det trengtes. Gerrard fortsetter der han slapp i fjor. Viser verdensklasse i perioder på yndlingsposisjonen sin som sentral midtbanespiller. Forhåpentligvis fortsetter han i denne posisjonen. Hadde en kjempesjanse halvveis i andre omgang. Regissør for mye av det som skjer offensivt i Liverpool og har flere strenger å spille på offensivt i år i forhold til i fjor.

John Arne Riise  7  - Hadde litt problemer med å finne seg til rette på flanken i begynnelsen. Ble bedre etter hvert. Han og Arbeloa samarbeider godt og utfyller hverandre. Kom seg ofte ut på kantene, utfordret og fikk lagt inn til våre giftige angripere. Som vanlig skuddvillig.

Dirk Kuyt   8 - Kjempekamp av Dirk. Danner sammen med Fernando det perfekte spisspar. Dirk er hardtarbeidende og får lønn for strevet når Laursen setter ballen i eget nett. Nederlenderen var regissøren. Kunne med litt hell kommet på scoringslisten. De som tror at Dirk vil være i skyggen av nyinnkjøpte Torres denne sesongen må kanskje tro om igjen. Blir vanskelig å danke ut spissduoen.

Fernando Torres  8  - For et rykk, for en teknikk, for et skudd, for et kjøp. Spanjolen vil bli en hit i engelsk fotball. Hadde to gode midtstoppere mot seg, men beveget seg og ga ikke opp en ball. God mann mot mann, god til å utfordre, god til å komme seg unna forsvarsspillerne, umulig å markere.

Ryan Babel  - Fikk 17 minutter for Pennant. Var nær ved å score på sin første touch da han skjøt utenfor fra godt hold og på sitt andre da han skjøt rett på Taylor.

Andriy Voronin  - Fikk tolv minutter for Torres uten å få gjort noe særlig.

Momo Sissoko  - Fikk et par minutter for Kuyt.