Auxerre - Liverpool

Fre 20.07.07 kl 15.00 (Pre-season) - Setanta / Tilskuere: 5,833 / Dommer: Hanni Nikolaj / Stadé St-Leonard, Fribourg / Skrevet av: Arild Skjæveland og Torbjørn Flatin

Gerrard og Agger scoret da Liverpool vant sin fjerde preseasonkamp mot franske Auxere i dag - i en spillemessig svak kamp.

Carson

I den andre treningskampen i forbindelse med oppholdet i Sveits, vil nyervervelsene Fernando Torres, Ryan Babel og Yossi Benayoun aller være involvert.

19 år gamle Nikolay Mihaylov vil starte i mål, og ellers er det samme troppen som mot Werder Bremen og trolig vil Rafa bytte nesten hele laget før 2.omgang.

1 MIN: Andriy Voronin og Dirk Kuyt sparker i gang kampen.

4 MIN: Voronin virker frisk også i dag, og kombinerer fint med både Babel, Gerrard og Finnan. Ukraineren er mye involvert i innledningen.

5 MIN: Kampens første nestensjanse går til Benayoun. Voronin og Arbeloa kombinerer fint, og venstrebacken får gitt til Benayoun som skyter utenfor fra skrå vinkel. Et noe tamt skuddforsøk.

9 MIN: Kuyt spiller gjennom Babel på venstrekanten, og nederlenderen viser han besitter en del fart når han kommer seg til linja og legger inn et halvgodt innlegg. Ballen havner omsider til Jack Hobbs, som skyter svakt med venstrefoten via en Auxerre-spiller og til corner.

13 MIN: Voronin slår en nydelig ball rundt forsvareren og mot Dirk Kuyt. Hadde nederlenderen hadde en smule mer fart i beina ville det stått 1-0, og vært bra nok til å forsvare en plass på hvilken som helst YouTube-skrytevideo.

16 MIN: Kampens største sjanse når Liverpool-forsvaret svakt gir bort ballen og franskmennene kommer til en skuddmulighet. Mihaylov redder til corner, men burde absolutt klart å holde ballen. Like etter kommer det nok et skudd, og denne gang holder bulgareren.

26 MIN: Liverpool har ballen mye, og det er til tider noe halvpent kombinasjonspill. Sjanser er det derimot vedig lite av. Babel virker noe utilpass på høyrekanten, etter at han og Benayoun nå har byttet side.

30 MIN: Benayoun gjør en god jobb på sin venstrekant i feltet, og får gitt til Gerrard som kommer seg inn i feltet. Kapteinen får fyrt i vei et kraftløst skudd som Auxerre-målvakt Sorin av en eller annen grunn ikke klarer å holde. Dette er en veldig typisk preseasonkamp, og det er fryktelig tamt. Babel virker å være langt unna toppformen, mens Voronin er den av de offensive spillerne som virker skarp.

34 MIN: Babel ser nå ut til å ha gått opp på sin favorittposisjon på topp, mens Kuyt trekker ned på høyrekanten.

38 MIN: Liverpool gir bort ballen på midtbanen, og Auxerre kontrer. Auxerre-angriperen får slått over til en medspiller i feltet, som har en stygg miss over fra fem meter. Her burde det stått 0-1.

41 MIN: Ryan Babel faller i en duell like utenfor 16. meteren og ser ut til å ha pådratt seg en skade. Nederlenderen holder seg vertfall til leggen, men er oppe på beina igjen og halter seg ut på sidelinja.

42 MIN: Nå er det Paletta som ligger nede. Han skle like utenfor 16. meteren og har store smerter i handa.

43 MIN: I følge kommentatoren på Setanta 1 vil Liverpool stille med følgende lag i andre omgang: Mihaylov, Darby, Paletta (spørs med håndskaden?), Agger, Riise; Pennant, Alonso, Hobbs, El Zhar; Crouch, Torres.

45 MIN: Liverpool 1-0! I det siste ordinære spilleminuttet scorer Gerrard. Babel hopper over pasningen fra høyre, og Gerrard er dermed fri. Han avslutter nede til høyre for keeper med venstrefoten. Pent mål.

PAUSERAPPORT
En fryktelig kjedelig omgang på Stadé St-Leonard. Det har vært tamt. Kun tidvis har enketspillere prestert, og det er heldigvis kun pre season. Voronin er etter vår mening førsteomgangens suverent beste spiller, og spesielt i starten av omgangen var ukraineren glimrende. Babel virker noe utrent, og i dag var det ingenting som stemte for 20-åringen. One of those days. Noe rusk har det også vært bakover, og Finnan, Carragher og Paletta har alle hatt sine glipper. Den nye bulgareren i mål virket litt rusten og usikker i det han foretok seg - men hadde ikke allverden å gjøre. Målet var dog et flott angrep som Steve Finnan startet. Han kombinerte med Voronin, slo en pasning mot Babel som nederlenderen hoppet over (det beste han gjorde i førsteomgangen forsåvidt!) og Gerrard var fri i full fart gjennom. Alt i alt en fryktelig kjedelig omgang, og vi ser frem mot andreomgangen hvor det er ventet Benítez vil gjøre mange forandringer.

45 MIN: Auxerre spaker i gang andre omgangen, og Rafa har gjort mange bytter. Vi skal prøve å få oppdatert hvem som har gått ut og hvem som har erstattet hvem etterhvert.

45 MIN: Torres, Crouch, Pennant, Riise, Alonso og Agger inn. Voronin, Crouch, Babel, Gerrard, Finnan og Carragher ut.

48 MIN: Pennant får gitt til Crouch, som avslutter via en forsvarer og til coner. På en påfølgende corneren går Torres tøft i duell med målvakt Sorin som får slått unna. Nå skal byttene være oppdatert i kolonnen til høyre.

50 MIN: Halvsjanse når Auxerre kontrer. Riise gjør en glimrende jobb og få klarert til corner - etter et langt løp. Like etter kommer franskmennene til nok en halvsjanse når Mihaylov blir stående på streken sin etter at det kommer en lang ball bakfra. Heldigvs går avslutningen utenfor.

55 MIN: Pennant er tydeligvis i form, og rundlurer backen sin før han slår et godt innlegg mot Crouch. Auxerre får klarert til corner like foran den lange spissen - men lovende takter fra høyrevingen.

56 MIN: Mye rot i Liverpool-forsvaret, og nok en gang blir man ikke straffer for det. Agger selger seg, og Auxerre får en gyllen mulighet. Paletta kommer seg akkurat tilbake i tide og får klarert til corner.

62 MIN: El Zhar kommer inn for Yossi Benayoun.

63 MIN: Liverpool har frispark i drømmeposisjon midt mot mål på ca 19 meter. Pennant er overraskende nok frisparkstaker, og markkryperen hans har for lite kraft til å true Sorin i mål.

64 MIN: Surprise, surprise! John Arne Riise prøver skuddfoten fra 20 meter. Skuddet har bra kraft, men en halvmeter over venstre kryss. Bra forsøk fra nordmannen.

65 MIN: Torres gjør en god jobb på høyrekanten, og fikser en corner. Pennant slår hjørnesparket, og Crouch header over.

67 MIN: Maoulda med en helt fryktelig bom. Alonso mister ballen, Auxerre kontrer og får slått inn på en umarkert Malouda på 3 meter. Han klarer kunststykket å heade over fra en perfekt posisjon inne i feltet.

69 MIN: Stephen Darby kommer inn for Alvaro Arbeloa, og får de siste 20 minuttene på høyreback. Da er det kun som er ubenyttede Hyypiä, Carson og Reina igjen på benken.

71 MIN: Pennant slår en god ball inn, og lille El Zhar header nydelig mot lengste kryss. Sorin får såvidt slått til corner.

72 MIN: 2-0 Daniel Agger! Dansken dobler Liverpools ledelse på den påfølgende corneren. Dansken var helt umarkert - men avslutningen med hodet var absolutt god.

79 MIN: Torres slår et nydelig innlegg fra høyrekanten - og keeper velger å ikke gå for ballen. Crouch header dermed over det åpne målet fra bakre stolpe. Burde definitivt stått 3-0 der.

80 MIN: El Zhar er meget livlig i dag - og ser ut til å ha fått beskjed om å prøve seg, i stedet for å slå støttepsningene han etter tidligere opptredner nesten er blitt kjent for. Først headingen mot krysset - før han nå ladet kanonen og fyrte et flott skudd med god retning. Skuddet seilte dessverre over - men lovende takter fra Nabil.

90 MIN: Hobbs header en corner fra Pennant mot mål, men blir avverget av en forsvarer på strek.

90 MIN: Torres må vente enda lenger på sitt første Liverpool-mål. Nå kom han nesten gjennom, og kom til avslutning. Auxerre-keeper Sorin gjorde en god jobb og kom seg ut for å gjøre seg stor, og avslutningen gikk i skuldera på keeperen.

SLUTTRAPPORT
Også andreomgangen på Stadé St-Leonard i dag var svak, og vi skal være glade det kun er pre season. Det ble scoret to mål, og - utrolig nok - ikke sluppet inn et eneste. Med litt mer utur, eller mot en noe bedre motstander, måtte debutant Mihaylov ha hentet ut noen baller fra nettet sitt. Torres og Crouch fikk ikke helt samspillet til å fungere, men det er tydelig på bevegelsene og enkelte av touchene til spanjolen at vi har med en klassespiller å gjøre. Pennant var tidvis positiv, mens Paletta alt i alt faktisk spilte en god kamp. El Zhar var også overraskende bra, mens resten virket rett og slett litt ute av det. Det er heldigvis en stund til neste obligatoriske kamp. Aggers mål var bra, men hva Auxerres forsvar holdt på med på det hjørnesparket er helt utrolig svakt. Dansken fikk gå opp helt alene, og avslutningen var meget bra. Vi holder Voronin som banens beste spiller i dag, men gir også pluss til Pennant, Paletta, Alonso og El Zhar. Jevnt over var det svakt - men det er lenge til sesongstart.