Besiktas - Liverpool

Ons 24.10.07 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - VS2/Viasat4(o)/Sky / Tilskuere: 32 500 / Dommer: Claus Bo Larsen (DEN) / BLK İnönü Stadyumu / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool fortsetter å slite i Champions League. I kveld tapte man 2-1 mot Besiktas i Istanbul, og ligger nå sist i gruppe A.

Sissoko

Etter bare ett poeng på de to første kampene vil det være viktig for de røde å ta full pott i Istanbul, skal man ha realistiske forhåpninger om å avansere fra gruppespillet.

Du kan følge kampen her direkte på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180.

For en gangs skyld stiller vel Rafael Benitez med det laget de fleste spådde han kom til å mønstre på forhånd. Den eneste overraskelsen i forhold til forhåndsspådommene i media måtte være valget av Andriy Voronin som makker til Dirk Kuyt. Peter Crouch må ergo nok en gang slite benken. Xabi Alonso er endelig kampaktuell igjen etter sin metatarsal-skade, men Rafa velger å la baskeren starte på benken etter en drøy måned på sidelinja.

Hjemmelaget går offensivt til verks, og stiller med en 4-3-3 formasjon, mot gjestenes 4-4-2.

1. MIN:
Liverpool i helrødt tar avspark. Vertene stiller i helsort. Liverpool går rett i angrep, men det hele ender med en heller tam avslutning over mål av Gerrard.

3. MIN: Ballen spretter opp i hånda på Finnan innenfor egen sekstenmeter. Danske Claus Bo Larsen vinker heldigvis spillet videre!

4. MIN:  Besiktas med en dupper som går like over Reinas tverrligger og lander på nettaket.

6. MIN:  Hollandsk kombinasjon. Kuyt bryster ned ballen til Babel, som bruker farten sin og kommer inn i feltet. Skuddet går i en forsvarer og til corner. På den påfølgende corneren redder tyrkerne på streken!

12. MIN: Kuyt pg Pennant kombinerer seg flott inn i feltet til vertene, som må gi corner. Denne blir resultatløs.

13. MIN:   1-0 HYYPIÄ SELVMÅL. Forsvarstabbe når Carragher klarerer rett i beina på Finnan. Özkan får tak i ballen, og setter den i mål via Hyypiä. Retningsforandringen utmanøvrerer Reina fullstendig.

17. MIN: Riise fyrer av med venstreslegga fra distanse, og Arikan må gi corner på det knallharde skuddet. Nok en gang resultatløs.

20. MIN:  Kjempesjanse til Liverpool, når Kuyt spiller fri Gerrard inne i feltet. Kapteinens avslutning blir imidlertid reddet av Arikan, som også må ta telling etter et sammenstøt med Liverpool-spilleren i etterkant av avslutningen.

25. MIN: Liverpool presser på for en utligning. Voronin med et halvhjertet forsøk fra 20 meter som triller et par meter til side for mål.

31. MIN: Babel har vært aktiv denne førsteomgangen, og er på nytt frempå med et brukbart skuddforsøk som går en knapp meter over høyre kryss.

42. MIN:  Kurtulus har tydeligvis fått kjenning med en skade, og erstattes av Avci. Et rent midtbanebytte av vertene.

45. MIN: Panikk i Besiktas-forsvaret når Gerrard slår et frispark fra høyre. Det klareres med nød og neppe til corner. En corner som Liverpool ikke får noe ut av. To minutter er lagt til i første omgang.

Pauserapport: En horribel klarering av Jamie Carragher ødela mye for de røde, etter en frisk åpning på kampen i Istanbul. Liggende nede ved dødlinja sender Carragher ballen rett i beina på en overrumplet Steve Finnan. Ballen spretter derfra og til en av hjemmelagets spillere. Han legger ballen uegoistisk tilbake til Özkan, som skyter mot mål. Ballen treffer leggen til en uheldig Sami Hyypiä og utmanøvrer Reina fullstendig. Liverpool har hatt brukbare muligheter ved Babel og Gerrard, og spesielt sistnevnte burde ha prestert bedre alene med keeper. Babel har for øvrig vært svært aktiv i første omgang. Liverpool leverte brukbart angrepsspill en halv omgang, men slet mer og mer med oppfinnsomheten utover i omgangen, ettersom hjemmelaget trakk seg lengre og lengre tilbake på banen og nektet de røde rom å spille i. Det ble dermed mye balltrilling uten at man klarte å skape noen store sjanser de siste 20 minuttene av omgangen. Rafael Benitez sine menn har dermed et vanskelig utgangspunkt foran de siste 45 minuttene.

46. MIN:
Besiktas tar avspark, men de røde vinner ballen raskt.

51. MIN: Besiktas kontrer og en av deres angripere kommer seg inn i feltet. Carragher får en lang tå på ballen i siste liten, og får klarert inn til Reina.

56. MIN:  Stor sjanse til Liverpool når Kuyt flikker elegant med hælen til Pennant. Vingen er imidlertid litt for sen i oppfattelsen, og blir løpt opp inne i feltet. Det hele ender med en ny resultatløs corner til de røde.

58. MIN:  Liverpool svært nær utligning når Voronin bryster ballen ned til Gerrard, som avslutter på volley fra 16 meter. Ballen går centimetre utenfor venstre stolpe.

59. MIN:  Benayoun erstatter Pennant. Det kan virke som om sistnevnte har fått seg en smell.

60. MIN: Liverpool presser hardt nå. Babel med en avslutning fra drøye 16 meter som Arikan har få problemer med å fange.

62. MIN:  Besiktas bytter argentinere. Delgado går ut og Higuaín kommer inn.

63. MIN: Hjemmelaget på en farlig visitt foran Reina, men avslutningen fra 20 meters hold går utenfor.

67. MIN: Babel jobber godt ute på vingen, og vinner en corner. Riise slår en dårlig corner, men når klareringen blir headet inn i feltet igjen ender det hele med at Benayoun setter ballen i mål. Men scoringen blir korrekt annulert for offside på Voronin.

72. MIN:  Fint veggspill mellom Benayoun og Gerrard ender med at sistnevnte kommer inn i feltet i god posisjon. Men keeper Arikan går uredd ned i beina på Liverpool-kapteinen og fanger ballen i det StevieG forsøker å flikke ballen over keeperen.

75. MIN:  Higuaín kommer alene med Reina, noe skrått på mål. Skuddet går rett i den utrusende Liverpool-keeperen. Besiktas er farlige på disse kontringene, når Liverpool presser på.

76. MIN: Babel kommer fint til dødlinja, og legger et godt innlegg. Voronin og Benayoun går nesten i veien for hverandre i sin iver etter å avslutte, og det hele ender med en ny Liverpool-corner.

76. MIN:  Mascherano tas av, og Lucas Leiva kommer inn for de røde.

78. MIN:  En utrolig mulighet til å avgjøre kampen for Besiktas, som blir skapt som følge av at Lucas sklir og faller når han skal klarere utenfor egen sekstenmeter. Ballen blir slått inn i feltet, der en Besiktas-angriper for så å si blank goal presterer å sette ballen over fra et par meters hold!

82. MIN:  2-0 BOBO. Liverpool sender alle mann i angrep for å få utligningen, og det straffer seg. Besiktas har vært farlige på sine kontringer i hele kveld, og Bobo avgjør kampen når han kommer alene med Reina og triller ballen mellom beina på keeperen.

83. MIN:  Benitez gir ikke opp, og satser offensivt. Hyypiä går ut, Crouch kommer inn.

84. MIN:  Tello er nær ved å gjøre 3-0 med et skudd nede ved venstre stolperot. Men Reina er nede og fanger ballen.

85. MIN:  2-1 GERRARD. Steven Gerrard reduserer når han stuper frem på en dårlig klarering, og header ballen helt oppe i venstre kryss fra langt hold.

86. MIN:
Diatta inn og Bobo ut for vertene.

90. MIN: Fire minutter er lagt til. Liverpool vinner et hjørnespark.

92. MIN:  Crouch header mot mål. Ballen går i en forsvarer, og like utenfor krysset.

93. MIN:   Ny kjempesjanse til Liverpool etter en corner. men ballen blir til slutt klarert.

Sluttrapport: Liverpool fortsetter å slite i Champions League. I kveld tapte man 2-1 mot Besiktas i Istanbul, og ligger nå sist i gruppe A. Som ventet presset de røde hardt på for en utligning i andre omgang, men sjanse etter sjanse ble sløst vekk. Etter hvert som tiden gikk sendte gjestene flere og flere spillere i angrep, og det ble da også til slutt Liverpools bane. Besiktas var nemlig hele tiden farlige på kontringer, og fikk til slutt uttelling på en av disse åtte minutter før slutt. Steven Gerrard reduserte på en flott heading tre minutter senere, og ga dermed kampen nytt liv. Men også i overtidsminuttene ble det bare nesten for de røde. Dermed har Merseyside-klubben satt seg selv i en svært vanskelig situasjon med tanke på avansement til cupspillet i Champions League. Man står bokført med fattige ett poeng etter tre kamper, og må dermed vinne sine tre siste gruppespillkamper for å nå den magiske grensen på 10 poeng. Marseille og Porto spilte uavgjort i kveld, noe som ikke var noe ugunstig resultat for Gerrard & Co.

Spillervurdering:

Pepe Reina 6 - Pepe kan lite gjøre med målene. Han blir utmanøvrert av Sami sitt bein som toucher bort i ballen etter skudd fra Özkan. Har en bra utrusning i andre omgang og en bra redning mot slutten, ellers forholdsvis lite å gjøre for spanjolen.

Steve Finnan 4 - Steve er en av forsvarsspillerne til Liverpool som sliter med formen. Bommer på det mest elementære, blant annet i markeringen. Det som tidligere gikk på autopiloten er nå bare usikkerhet. Vet ikke hva han skal gjøre med ballen når han får den. Bidrar lite framover.

Jamie Carragher 4 - Heller ikke Jamie er i form. Hadde en horribel avklaring som førte til målet. Overraskende svak samhandling med midtstopperkollega Sami. Møtte et Besiktas-lag som var oppmerksomme på Liverpools svakhet, farta i midten bak. Det ble Liverpools bane.

Sami Hyypiä 4 - Sliter med det han alltid sliter med, hurtigheten. Det viste han da Bobo løp fra ham og scoret 2-0-målet. Ble også "kreditert" 1-0-scoringen da Özkans skudd skiftet retning og fintet bort Reina. Han har noen gode avleveringer, men ellers er det få plusser å markere. På søndag møter han og Jamie raske Arsenal-spisser. Bare nevner det.

John Arne Riise 6 - Sunnmøringen er best i forsvarsfireren denne gang. Bra til å være med framover og støtte Ryan. Mer resolutt i det han gjør enn sine forsvarskolleger. Spesielt bidrar han til at lagets venstreside er uendelig mye bedre enn høyresiden denne gang. Flere gode innlegg og farlige innkast. Hadde lyst til å fyre av selv også, men fikk ikke den muligheten i kveld.

Jermaine Pennant 4 - Klarte ikke å sette sitt preg på kampen og får lite hjelp av resten av høyresiden. Prøvde, men lyktes med svært lite. De forsøkene som kom fra Jermaine, ble stanset av Besiktas sin venstreback. Pådro seg en smell og ble erstattet av Yossi Benayoun da det var igjen 32 minutter.

Steven Gerrard 7 - Liverpools bestemann. Steven har fått mye kritikk for manglende form denne høsten. Det var bedring å merke i Istanbul denne gang. Man så det allerede da spillerne entret banen, hvor tent kapteinen var. Startet mye av det som var av offensiv kraft i Liverpool-laget, og noe av den gode gamle Steven var å se. Vanvittig mye vilje bak headingen fra 15 meter som gikk til høyre for Besiktas-keeperen. Blir spennende å følge Steven i fortsettelsen, først mot Arsenal i helgen, men laget er avhengig av at Steven drar med seg resten av laget.

Javier Mascherano 5 - Gjorde sitt beste, men argentineren greide aldri å sette sitt preg på denne kampen. Led, som resten av midtbanefireren, av Liverpools svake forsvarsrekke. Javier var en av dem som derfor ble pålagt et stort defensivt ansvar. Ble erstattet av Lucas Leiva med et kvarter igjen å spille.

Ryan Babel 6 - Var aktiv på venstresida i angrepet til de røde. Har den farta og teknikken som skal til, og selv om det ikke ble så mye tellende resultat, så var Ryan et lite lyspunkt i en mørk rød kveld. Kombinerte fint med sin nederlandske rekkekamerat Dirk, men dog uten tellende resultat.

Dirk Kuyt 6 - Godt oppspillpunkt i angrepet i første omgang. Hadde noen spede forsøk på mål også, men som oftest blir Dirk liggende litt for langt unna motstandernes mål. Ble litt mer borte i andre omgang. Som resten av Liverpools offensive spillere ble det mye nesten også for nederlenderen.

Andriy Voronin 5 - Spilte ikke fletta av noen i kveld. Er aktiv og beveger seg bra mot sterke midtstoppere, men bevegelsen var stort sett uten ball. Hadde et bra forsøk tre minutter på overtid, men ukraineren måtte gå av banen målløs.

Yossi Benayoun 6 - Manager Rafael ville ha innsats og fikk det i fullt monn av Yossi da han entret banen med 32 minutter igjen å spille. LFCs høyre side hadde vært omtrent fraværende inntil da, men ble mer synlig da Yossi kom inn, men dette var dessverre ikke nok til å få med seg noe hjem.

Lucas Leiva - Fikk et kvarter for Mascherano og satte bortsett fra noen brukbare defensive klareringen ikke sitt preg på kampen.

Peter Crouch - Langemann fikk sju minutter for Carragher. Kanskje kunne engelskmannen vært løsningen langt tidligere mot tyrkerne, men Peter lider av manglende tillit fra Rafael Benitez. Crouch var en av spillerne tyrkerne fryktet aller mest på forhånd, men sittende på benken skremmer han ingen. Kunne med litt flaks fått headet inn utlikningen på overtid.