Chelsea - Liverpool

Ons 19.12.07 kl 20.45 (Carling Cup, kvartfinale) - Viasat4/VS1/TV2SportDK/Sky / Tilskuere: 41.366 / Dommer: Martin Atkinson / Stamford Bridge / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tor Sandø

Etter en jevn snau time ble kampen avgjort, da Lampard scoret og Crouch ble utvist. Shevchenko med ytterligere et mål i sluttsekundene.

Crouch (59)

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Både Babel, Voronin og Crouch starter, noe som kan tyde på en 4-2-3-1 formasjon med Voronin, Lucas og Babel bak ensomme Peter Crouch.

1.omgang

En kald og litt disig kveld i London, hvor hjemmelaget altså stiller med et sterkt mannskap mot et Liverpool som har byttet ni spillere siden tapet mot Man U på søndag.

Linjemannen er blitt skadet! Kampen blir utsatt noen sekunder etter at den ene med flagget pådrar seg en strekk og fjerdedommeren må inn på linja ;o)

3.min: Belletti kommer fra på høyresiden til Chelsea og Arbeloa må heade innlegget til corner. Et hjørnespark som Itandje får bokset ut.

5.min: Lucas tråkker på foten til Shevchenko, og Chelsea får et frispark i farlig posisjon på hjørnet av 16-meteren. Lampard skyter imidlertid rett i muren.

8.min: Lucas, som har startet veldig bra, finner Crouch med en pasning, men den lange spissen skyter svakt utenfor fra skrått hold.

12.min:  Kalou skyter fra litt skrå posisjon, etter å ha fått ballen 45 grader ut, men Itandje får slått til corner uten særlige problemer.

14.min:  Ryan Babel får tråklet seg fri på høyresiden, dypt inne i feltet til Chelsea, men søler bort sjansen da han ikke får slått en skikkelig pasning med tre medspillere inne i feltet.

21.min:  Kalou får såvidt stusset en hardt slått corner mot første stolpe, eller var det Carragher?, men ballen går utenfor og til utspill.

24.min: Alonso prøver en "spesial" fra midtbanen, men treffer dårlig denne gangen.

25.min:  En kjempesjanse til Chelsea da Lampard noe tilfeldig får ballen helt alene med Itandje, men keeperen står opp bra og redder med skulderen.

26.min:  Så får Liverpool sin store sjanse. Denne gang etter godt spill mellom Voronin, Crouch og Lucas, men Cech redder glimrende da brasilianeren bør score alene med keeperen.

26.min:  Xabi Alonso i boka.

33.min: Alonso prøver en halv volley etter et langt angrep fra Liverpool, men treffer ikke skikkelig denne gangen heller.

36.min: Essien skyter hardt fra returrommet etter en corner, og Mikel får nesten en touch ved bortre stolpe. Linjemannen har uansett vært oppe med flagget.

42.min:  Lucas får advarsel for en nokså uskyldig takling av Mikel, men dommeren hadde også vært oppe med pekefingeren tidligere mot 20-åringen.

45.min: Voronin prøver et skudd, men svakt utenfor. I sekvensen før spiller Babel til Sissoko, men afrikaneren snubler over ballen i en bra posisjon inne i feltet.

En litt uvanlig åpen omgang til møter mellom disse lagene å være. Et sterkt besatt Chelsea truet med å kjøre over Liverpool helt i starten, men kampen har jevnet seg ut og begge lag har hatt sine sjanser. Den største falt til Lampard, men Lucas var også nære på. Liverpool har i det hele tatt virket som de kan score og man har vært flinke til å støtte Crouch når man har vunnet ballen og gått i angrep. Ryan Babel har vært inneffektiv, men hele tiden truet på sin kant mot offensive Belletti. Høyrebacken til Chelsea har samtidig sammen med unge Sinclair skapt trøbbel for Aurelio på Liverpools venstreside. Det lukter mål her, en får bare håpe at det er bortelaget som får uttelling.

2.omgang

47.min: Belletti skyter svakt, men ballen toucher Carra og til corner som Liverpool får klarert.

52.min: Frank Lampard får ballen i bra posisjon på 20 meter, men skyter svakt over.

54.min:  Itandje gjør en kjemperedning da han får slått et knallhardt skudd fra Essien til corner.

55.min: Voronin skyter over fra langt hold.

56.min:  Håpløst tilbakespill fra Carvalho, men Crouch får ikke helt løftet gratissjansen over Cech.

57.min:  Kalou like utenfor krysset med et skudd fra hjørnet av 16-meteren.

57.min:  Joe Cole inn for Sinclair.

57.min:  1-0 LAMPARD - Lampard får sin tredje sjanse, og skuddet går via støvelen til Carragher over Itandje og inn ved den bortre stolpen.

59.min:  Crouch får det røde for et tofotstakling av Mikel.

61.min:  El Zhar inn for Alonso.

65.min:  Lampard skyter igjen, denne gang får Itandje reddet etter litt strev.

68.min:  Ballack inn for Mikel.

73.min:  Benayoun inn for Babel.

75.min: Essien prøver et skudd fra langt hold, men aldri særlig farlig.

79.min: Liverpool kommer på to kjappe angrep, men forsøk fra El Zhar og Voronin, begge fra skrå vinkel, går utenfor.

80.min: Shevchenko får et skuddforsøk inne i feltet blokkert.

84.min: Cole skyter svakt utenfor fra god posisjon.

86.min:  En frustrert Sissoko får gult for å ha sparket bort ballen.

87.min: Shevchenko sender et frispark et par meter utenfor stolpen.

87.min: Voronin med et vilt forsøk etter at Liverpool via et frispark endelig får ballen opp i straffefeltet til Chelsea.

90.min:  2-0 SHEVCHENKO - Bridge slår inn, Ballack vinner mot Hobbs i lufta, og Shevchenko avgjør kampen med et hardt skudd fra skrå vinkel.

90+1.min:
 Sidwell inn for Shevchenko.

Kampen fortsatte å være åpen etter pause men det var Chelsea som fikk den hullen på byllen som måtte komme, da Lampard var heldig med skuddet som gikk via Carra og gjorde gode Itandje sjanseløs. Det ble ikke bedre av at Peter Crouch minuttet etter fikk se det røde. Taklinger med to bein susende inn er aldri pent og spissen kan ikke ha for mye å beklage seg over, selv om vi har sett langt verre ting passere i Premier League. Det var ille nok med en mann mindre på Stamford Bridge, men uten målskiven Crouch hadde man heller ingen å spille opp til der framme. Det ble å prøve å holde igjen bak og vente på en mulig sjanse til å få en utligning. Det skjedde aldri og Shevchenko kunne definitivt punktere kampen på overtid. Bra innsats av det som i praksis var reservelaget til Rafa, og flere av spillerne kan gå med hodet hevet høyt. Man lyktes imidlertid aldri helt og de røde er ute av Carling Cup.

Spillervurdering:

Charles Itandje 7 - Kjempegod kamp av franskmannen. Holdt laget inne i kampen da han gikk ut og reddet alene med Frank Lampard i første omgang. Noterte også flere andre gode redninger på Itandje, blant annet fra et godt Essien-skudd i andre omgang. God å ha som cover for Reina. Burde kanskje tatt 2-0-målet fra Shevchenko da han står feilplassert for langt unna stolpen.

Alvaro Arbeloa 6 - Spiller safe, og holder Kalou ute av kampen. Spanjolen fortsetter å spille godt i rødt. Flink til å velge de enkle løsninger.

Jamie Carragher 8 - Liverpools bestemann. Kjemper som en løve da de røde måtte spille en halv time med ti mot elleve. Går foran, men det hjalp så lite. Dagens kaptein i Gerrards fravær fikk ikke overraskende mye å slite med i denne kampen. Et kontringsvillig lag som Chelsea trenger ikke å bes to ganger om å gå i angrep. Stort sett gikk det greit. Carra er konge i midten. Takk for at det er Capello og ikke Benitez han sier nei til. Som alltid mange gode taklinger. Uheldig på scoringen der Lampards skudd går via Carras støvel og i mål. Heorisk innsats i forsvar mot slutten.

Jack Hobbs 6 - Unggutten er oppe til eksamen i hver kamp. Denne gang spilte han sammen med Carra. Jack vokser med oppgavene for hver gang, og kan bli en viktig spiller i tiden som kommer.

Fabio Aurelio 6 - Hadde en fantastisk takling innenfor 16-meteren i første omgang da Chelsea hadde gode muligheter til å ta ledelsen. Får pluss for innsatsen og brukbare cross-pasninger. Dog litt for anonym over lengre perioder.

Momo Sissoko 7 - I perioder viser Momo at han er den spilleren han var i fjor. Etter en trøblete sesongåpning er det tegn på bedring i spillet til afrikaneren. Han er mer villig til å komme framover, og han fortjener honnør for god kjemping og godt timing i taklingene sine. Fikk flere arbeidsoppgaver etter at Alonso ble byttet ut etter utvisningen. Overmakten ble rett og slett for stor denne gang.

Xabi Alonso 7 - Det er fantastisk å se Alonso tilbake i spill i rødt. Den eiendommelige stoiske roen som er i Xabis spill er bare så bra å se på. Mye takket være Alonso greide Liverpool i lange perioder å stå høyt. Spilte nok en avgjørende rolle da Rafael Benitez og resten av trenerapparatet satte opp taktikken før Chelsea-kampen. De røde skulle angripe, med Alonso som vaktbikkje på midten. Ofres etter drøyt 60 minutter da Crouch blir utvist. Kan kanskje stille spørsmålstegn ved at det er Xabi som blir ofret. Var på god vei mot bestemannspremien, men måtte i stedet gå og sette seg på Stamford Bridge sin kalde reservebenk.

Lucas Leiva 7 - Bra kamp av Lucas. Kompromissløs i forsvar, bevegelig i angrep, godt overblikk. Brasilianeren begynner virkelig å bli varm i Liverpool-trøya og ga ved flere anledninger prov på hvilket fantastisk talent og potensial denne spilleren har.. En annen viktig brikke i taktikken. Lucas skulle presse høyt og ødelegge for oppspillene fra Mikel og gjennomløpninger fra Lampard.

Ryan Babel 5 - Varierende spill av nederlenderen. Han skapte flere ganger problemer for Belletti, men det ble litt for mange feil valg i avgjørende situasjoner. Virket også litt klønete med og uten ball og hadde periodevis problemer med å få stokket beina.

Andriy Voronin 5 - Dette var ikke ukrainerens kamp. Det er ikke noe å si om innsatsen. Han forsøker, løper og løper, men det blir litt for mange miss i avgjørende situasjoner. Hadde et bra skudd på mål fra 15 meter i andre omgang.

Peter Crouch 5 - Det er den hoderystende og 100 prosent korrekte utvisningen som blir stående igjen som et minne om Crouch fra denne kampen. En tofots takling på en motspiller er ikke det laget trenger når de ligger under 1-0 i en cupkamp og jager utlikning med en halv time igjen. Hvordan kunne du? Utvisningen skapte en umulig situasjon for de røde. Med spill ti mot elleve og tvunget til å bytte ut Alonso, ble alt mye vanskeligere mot en av Europas beste hjemmelag. Før utvisningen kunne Peter med litt hell ha fått hull på byllen i god posisjon alene med Cech i første omgang. Det ser ofte keitete ut når Peter går i angrep. Men Peter var arbeidsvillig, var flink til å komme dypt for å hente baller og angripe. Crouch kommer seg i målfarlige situasjoner, men lyktes ikke i de avgjørende øyeblikkene denne gang. Satte seg nok bakerst i spillerbussen på vei fra Stamford Bridge onsdag kveld. Skjemmes, Peter.

Nabil El Zhar - Fikk 28 minutter for Alonso. Marokkaneren viste bra innsats og prov på talent, men dog uten at han skapte noe særlig.

Yossi Benayoun - Fikk knappe 18 minutter for Babel. Fikk den vanskelige jobben med å jage utlikningen mot et bastant Chelsea-forsvar. Hadde noen bra dragninger, men greide ikke å komme særlig nær Petr Cech.