Derby-Liverpool

Ons 26.12.07 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 33 029 / Dommer: Alan Wiley / Pride Park / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool underpresterte, og spilte ingen god kamp på Pride Park i ettermiddag. Likevel ble alle poengene heldigvis med tilbake til Merseyside.

DerbyLiverpool
Mål
1-2 (0-1 til pause)
McEvely (67)Torres (12)
Gerrard (90)
Lagoppstilling
Price
Mears
Moore
(Feilhaber 46)
Leacock
McEvely
Lewis
Pearson
(Johnson 27)
Teale
(Earnshaw 56)
Barnes
Howard
Miller
Reina
Finnan
Carragher
Hyypiä
(Benayoun 54)
Aurelio
Babel
(Kuyt 72)
Gerrard
Alonso
Riise
Voronin
(Lucas 90)
Torres
Innbyttere
Hinchcliffe
Fagan
Itandje
Mascherano
Gule kort
McEvely (71)

Liverpool møter Derby til kamp på tradisjonelle "Boxing Day", og vil forvente tre bortepoeng mot bunnlaget i Premier League på Pride Park.

Liverpool.no har ekslusivt fått tak i lagoppstillingen, og Rafa Benítez gjør en del utskiftninger fra møtet med Portsmouth. Andriy Voronin starter sammen med Fernando Torres på topp, mens Xabi Alonso gjør ligacomeback, der han starter sammen med Stevie G på midten. "Supersub" Ryan Babel får også startet, mens Finnan er skadefri og tilbake på backen. Daniel Agger skal nærme seg skadefri, men er ikke på benken i dag. Det er en offensiv benk Rafa har satt opp i dag, og det vil overraske om Torres og Gerrard spiller samtlige 90 minutter.

Derby-keeper Bywater pådro seg en skulderskade under oppvarmingen, og har blitt erstattet av unggutten Luis Price.

1. omgang:

1. MIN: Derby tar avspark, og vi er i gang på Pride Park.

2. MIN: Dårlig forsvar hos Derby, og Ryan Babel snapper ballen. Nederlenderen holder litt for lenge på kula, istedenfor å spille Torres med en gang. Når stikkeren først kommer mot Voronin, er den akkurat litt for svak og upresis.

5. MIN: Alonso slår en flott stikker mot Babel som skjærer innover. Derby-forsvaret er nok en gang nølende, og Babel kommer ikke til noen skikkelig avslutning.

7. MIN: Derby kommer til innlegg på venstrekanten, og Teale slår nydelig inn. Reina kommer ut og feilberegner helt, og ballen havner til slutt hos Kenny Miller, som fyrer i gang et håpløst forsøk fra død vinkel i stedet for å fyre ballen inn igjen i boksen. Stor sjanse for vertene.

 12. MIN: 0-1 Torres! Direkte nydelig scoring, av en helt fantastisk angriper. Fernando får ballen av Babel på 18 meter, tar med seg ballen og parkerer to forsvarere, før han setter ballen oppe til venstre med venstrefoten. Pur klasse, og Torres har nå scoret flere ligamål enn hele Derby har gjort hele sesongen.


17. MIN:
Gerrard slår til Babel som vender flott bort sin back og kommer til en avslutning fra skrå vinkel. Skuddet er dessverre ikke bra, og triller til side for Price.

20. MIN: Teale gir bort ballen, og Gerrard kommer til skudd fra en posisjon han har scoret så mange og viktige mål for Liverpool. Ballen sklir litt av foten til kapteinen, og seiler til side for mål.

22. MIN: Torres er på vei gjennom, og blir taklet glimrende i det han skal skyte fra syv meter. Det må likevel regnes som en sjanse, fra en spiller som virkelig er i form om dagen.

24. MIN: Liverpool kontrer, og John Arne Riise chipper ballen inn på bakre stolpe. Der står Ryan Babel helt alene, og avslutter med en volley. Volleyen er dessverre helt mislykket, ettersom han lener seg for langt bakpå, og skuddet går langt over. Stor sjanse.

  27. MIN: I situasjonen der Liverpool kontret, kolliderte Pearson og svære Darren Moore. Førstnevnte har naturligvis vondt, og må gi seg. Det ser ut til å være skulderen som har fått det, og dermed har Derby allerede fått to skulderskadde så langt. Michael Johnson erstatter Pearson.

34. MIN: Ny stor sjanse for de røde. Torres får ballen på 18 meter, og slår en praktfull ball mot Riise med yttersiden av foten. Nordmannen blir taklet i det han skal avslutte.

35. MIN: Gerrard slår en llang corner, og Carragher har enorme rom midt i feltet! Scouseren er vel ikke kjent for avslutteregenskapene sine, og skuddet går flere meter over Derby-målet. Her skulle det stått 0-2.

36. MIN: Babel får gang på gang store rom på kanten sin, men det er ingen tvil om at nederlenderen trives best når han spiller på topp. Det er tydelig at man møter et lag som sliter, og vertene gir bort ballen forferdelig ofte. Javier Mascherano er i oppvarming.

41. MIN: I denne førsteomgangen har vi sett hele to feilkast, noe som må sies å være alt for svakt på dette nivået. Finnan og Mears har vært synderne.

45. MIN: Det er lagt til kun to minutter av førsteomgang, noe som virker alt for lite på grunn av skaden på Pearson, byttet, og at det gikk tid i at linjemannen måtte bytte flagg.

Pauserapport:
En noe tam førsteomgang, der ikke alle virker like tente og interesserte. Liverpool har likevel kjørt over et uhyre svakt lag, og det er ikke uten grunn at Derby ligger der på tabellen som de gjør. Fernando Torres scoret sitt 15 mål på nydelig vis, da han slo tunnell på Moore, vendte bort Leacock og satte ballen vakkert bak en debutant i Derby-buret. Liverpool burde egentlig ha ledet en del mer, og det vil overraske om andreomgangen er målløs. Ryan Babel har fått ballen veldig ofte på høyrekanten sin, men trives dårlig i den posisjonen og kommer ikke helt til sin rett på kanten. Vi tror på flere mål i andreomgang, og regner med Benítez vil bytte ut Torres og Gerrard. Man har full kontroll på Pride Park, uten å storspille.

2. omgang:

 46. MIN: Paul Jewell har byttet i pausen, og amerikanske Feilhaber har kommet inn for Darren Moore.

 49. MIN: I en duell med Barnes får Voronin foten sin under Derby-spilleren, og faller over. Ukraineren har naturligvis vondt, og ligger nede og får behandling.

 54. MIN: Sami Hyypiä går ut, og Yossi Benayoun kommer inn. Offensivt bytte, og John Arne Riise (!) går inn som venstre midtstopper. Sami så ut til å halte litt da han ble byttet ut.

 56. MIN: Paul Jewell svarer på Rafa sitt bytte, og setter inn kjappe Robert Earnshaw på topp. Gary Teale går av, så det er et offensivt bytte fra Derby-leiren.

58. MIN: Liverpool-forsvaret virker veldig nervøst og usikkert, og Derby virker langt farligere nå med tre angripere på banen. Vertene har kommet til et par avslutninger allerede, uten å true Reina.

60. MIN: De røde har virkelig vært svake det første kvarteret av andreomgangen, og Javier Mascherano gjør seg klar til å komme inn.

64. MIN: Alonso og Lewis kaster seg begge etter ballen, og spanjolen ligger nede med smerte etter å ha blitt truffet i leggen. Mascherano virker til å ha satt seg ned igjen.

65. MIN: Endelig en ny Liverpool-sjanse! Et frispark blir slått langt inn i feltet, og Gerrard får kontroll på ballen. Kapteinen gir videre til Babel, som igjen gir til Voronin, som gir til Alonso, da ingen av de førstnevnte fikk sats til å skyte. Avslutningen til Alonso er ikke god, og Price har full kontroll.

 67. MIN: 1-1 McEvely. Et frispark blir slått inn i feltet, der konsentrasjonen er sjokkerende, og etter klabb og babb får McEvely satt ballen i mål. Andreomgangen har vært bortimot årsverste av de røde. Aurelio er den som feilberegner når han skal klarere.


69. MIN:
Torres kommer til skudd fra 17 meter, og Price må gi til corner. På den påfølgende corneren er Benayoun helt umarkert i feltet. Han er ikke kjent for sitt hodespill, og headingen går svakt utenfor.

 71. MIN: Målscorer McEvely får dagens første gule etter en alt for sen ettersleng på Voronin.

 72. MIN: Dirk Kuyt erstatter landsmann Ryan Babel.

73. MIN: Steven Gerrard tar ned ballen på kassen, vender bort sin mann, og fyrer avgårde et skudd fra 18 meter. Forsøket går dessverre utenfor.

76. MIN: Flott pasning av Gerrard til en umarkert Dirk Kuyt på bakre stolpe. Nederlenderen gir videre til Andriy Voronin, som ikke får avsluttet fra god posisjon inne i feltet. Nå ser Robert Earnshaw ut til å være skadet, og Derby har allerede brukt opp sine tre bytter.

79. MIN: Fabio Aurelio prøver seg fra langt hold. Skuddet er hardt, og ville gått utenfor, men den unge målvakten tar ingen sjanser og slår til corner.

81. MIN: Robert Earnshaw kommer inn igjen på banen, og vil spille de siste ti minuttene på tross av sin skade. Det Liverpool har vist denne andreomgangen har vært helt skrekkelig svakt.

82. MIN: Alonso vender bort sin mann og skyter fra 20 meter. Forsøket er glimrende, og Price får så vidt slått til corner. Skuddet hadde fantastisk retning, og glimrende redning av den unge debutanten. Derby ligger bakpå med alle mann nå, og det ser ikke bra ut.

85. MIN: Fantastisk Derby-sjanse! Liverpools offsidefelle blir lurt, og en Derby-spiller kommer helt alene på vingen. Han slår inn på Giles Barnes, som upresset får headet fra fem meter. Svær sjanse, og der var Liverpool heldige.

87. MIN: Gerrard i tverrleggeren! Kapteinen kommer til skudd fra 16 meter, og ballen smeller i tverrleggeren og ut. Der får verken Voronin eller Kuyt avsluttet.

 90. MIN: 1-2! Gerrard tar med seg ballen over hele banen, gir til Benayoun som slår inn på Torers. Spanjolen avslutter midt på Price, men unggutten gir retur som McEvely klarerer rett på Liverpool-kapteinen, og ballen havner i mål!


 90. MIN:
Rafa gjør sitt tredje bytte, og tar ut en Andriy Voronin som helt tydelig er ute av form. Inn kommer brasilianske Lucas. Det er lagt til fire minutter.

Sluttrapport:
Andreomgangen var virkelig svak sett med røde øyne, og det var ingen velfortjent seier . Det var absolutt ingenting som stemte for Liverpool de siste 45 minuttene i dag. Pasningsspillet var svakt, ligaens desidert svakeste lag spilte seg til sjanser, og da de etterhvert scoret var det fullt fortjent. Helt på slutten fikk Liverpool nettkjenningen, på ren kjemping og innsats av Stevie G. Det var mange spillere som var svake i dag, og det må skjerping til foran kampen på City of Manchester Stadium. City har vært ligaens beste hjemmelag, og med slikt spill som i dag blir poengene igjen i nabobyen.

Spillervurdering:
Reina 6 - Kamp på det jevne for Pepe. Det var ikke hans skyld at Derby scoret. Kollegene foran ham hadde forlenget juleferien. Hadde noen bra utrusninger på farligheter fra Derby-spillere. Noen få tilfeller av kommunikasjonssvikt, men Pepe fikk ryddet opp. Rimelig sjanseløs på målet da Reinas kolleger der bak så ut som de fortsatt hadde tatt juleferie.

Finnan 4 - Tidvis flink til å gjøre seg spillbar, men kan med fordel komme enda oftere fram på sin høyre side.

Carragher 4 - Jamie kunne med litt hell ha scoret da han fikk muligheten forn Derbys unge keeper. Jamie satte ballen over. Ellers spilte han som sine rekkekamerater ganske så svakt. Juleferien må ta slutt i løpet av de neste dagene. Manchester City er bedre enn Derby.

Hyypiä 4 - Derby har brukbare angripere, og spesielt høyreiste Howard blir ofte brukt som oppspillpunkt. Sami tok seg av det som kom i retning høyreiste Howard. Måtte ut etter 54 minutter med noe som så ut som en smell.

Aurelio 4 - Venstresiden til Liverpool kunne med fordel ha vært bedre i dag. I lange perioder fraværende. Prøvde skuddfoten, men brassen jakter fortsatt på nettmaskene.

Babel 6 - Viser tidvis tegn på det han er kjøpt inn for, nemlig godt vingspill, teknikk og raske løp på siden. Lite som skal til nå for at han skal slå ut i full blomst. Byttet ut for Kuyt da Liverpool jaget et ledermål 17-18 minutter før slutt.

Gerrard 6 - Så er det Steven som skulle redde jula for alle røde. Da det så som mørkest ut og Liverpool skulle avgi to poeng mot bunnlaget, dukker han opp som troll av eske. Gerrard fører ballen opp, Derby-keeper Price redder og ser ut som han har kontroll. Derby-scorer McEveley skyter ballen ut i feltet, og der er han da, redningsmannen. Ellers var Steven variabel. Borte i store deler av kampen. Viste glimt på bevegelse og vilje til avslutninger i andre omgang. Blant annet et tverrliggerskudd tre minutter før slutt.

Alonso 7 - Liverpools bestemann. Xabi leverer varene og er på en overbevisende måte kommet i form etter det lange skadefraværet. Ser ut til å stortrives som anker i spann med Gerrard på midten. Fikk føle Lewis sine knotter, men kom seg på beina igjen. Fikk forsøkt seg på noen skuddforsøk i andre omgang, men det ble bare nesten.

Riise 4 - Det er ett eller annet som mangler ved John Arne sitt spill for tiden. Han jobber og vinner baller, men når han får muligheten er det noe som går feil. Troen på seg selv og at det han forsøker seg på lykkes virker i enkelte situasjoner fraværende. Var noe bedre da han ble trukket ned etter at Hyypiä måtte ut, men hadde noen horrible pasninger til motspillere.

Voronin 4 - Ukraineren er arbeidsvillig og går på løp, men får heller få muligheter til nettkjenning. Pådro seg det som så ut som en alvorlig skade da han fikk foten i klem under Barnes og fortsatte bevegelsen. Greide imidlertid å fortsette. Fikk en ny smell fra målscorer McEveley, men igjen reiste ukraineren seg. Byttet ut for Lucas da vi skulle sikre de tre poengene. Må skjerpe spillet sitt.

Torres 7 - Å se elegante Torres mot keitete Moore er å se den moderne engelske fotballen møte 70-tallet. Det så vi da El Niño satte en tunnel på Moore, lurte av en forsvarer til og satte ballen i hjørnet. Et øyeblikks verdensklasse. Hadde også noen andre forsøk, men ble i andre perioder borte. Virker av og til som Torres er et Liverpool-angrep alene.

Benayoun 3 - Fikk 36 minutter for Hyypiä. Bidro til mer bevegelse i det offensive spillet til Liverpool, men var en av mange spillere som spilte under pari og bommet på de enkleste pasningene.

Kuyt - Fikk 18 minutter for Babel. Greide ikke å ta tak i kampen. Hopper over ballen og lar den gjøre arbeidet. Men ballen kan ikke gjøre HELE arbeidet. Bommer på de enkleste pasninger på spillere som står to meter fra ham.

Lucas - Fikk ett minutt for Voronin mot slutten.

Itandje og Mascherano var ubenyttede reserver.