Liverpool - Birmingham

Lør 22.09.07 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 44 215 / Dommer: Lee Mason, Lancashire / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

0-0 i en meget kjedelig, skuffende og sjansefattig kamp. Birmingham kom for å hente ett poeng og lyktes med taktikken. Sjansefattig kamp der Pennant måtte gå ut med strekk i låret.

LiverpoolBirmingham
Mål
0-0 (0-0 til pause)
Lagoppstilling
Reina
Arbeloa
Hyypiä
Carragher
Riise
Mascherano
Gerrard
Babel
(Torres 61)
Pennant
(Finnan 87)
Kuyt
Voronin
(Crouch 74)
Taylor
Kelly
Djourou
Ridgewell
Quedrue
Larsson
Palacios
(O`Connor 67)
Nafti
Oubiña
(McSheffrey 13)
Kapo
Jerome
(Schmitz 80)
Innbyttere
Itandje
Sissoko
Kingson
Forssel
Gule kort
Ridgewell (64)
McSheffrey (69)

Liverpool stiller med en sterk ellever og en sterk benk i ligaoppgjøret med Birmingham. Etter et par uavgjorte kamper er dette en viktig kamp der bare tre poeng er godt nok for Rafael Benitez sitt mannskap.

To debutanter på Steve Bruce sitt lag. Birmingham ett av to lag i Premier League Rafa ikke har vunnet mot.

You`ll never walk alone synges på Anfield som vanlig. Et fullsatt stadion møter spillerne som kommer ut på det grønne gresset hvert øyeblikk.

1. min.: Kampen er i gang. Liverpool har avspark.

3. min.: Bra sjanse for Liverpool. Etter tålmodig oppbygging av angrepet, avslutter Riise angrepet fra kloss hold.

5. min.: Igjen et bra angrep. Liverpool har god kontroll, går langsomt forover og Kuyt avslutter etter å ha blitt spilt igjennom.

7. min.: Som vanlig synging og god stemning på Anfield. Forhåpentligvis får den røde delen mer å juble for.

11. min.: Meget sportslig av Arbeloa. Liverpool har mulighet til å angripe, men spanjolen spiller ballen ut slik at Birmingham-spilleren kan få behandling. Ser ut til å ha fått en vridning i kneet.

13. min.: Bytte på Birmingham. Debutant Oubina måtte ut med det som ser ut som en alvorlig kneskade, McSheffrey kommer inn.

15. min.: Riise skyter over fra 19 meter. Like over.

19. min.: Kuyt lurte seg bak Ridgewell etter å ha fått ballen fra Carra, men Ridgewell gjorde det godt igjen. Nytt Kuyt-forsøk, men Quedrue får foten på ballen. Corner.

21. min.: Noteres vel knapt som sjanse, men Riise får igjen muligheten fra langt hold. Igjen går ballen utenfor stengene.

24. min.: Bra kombinasjonsspill av de røde. Pennant legger inn, men Taylor tar  ballen. Tendenser i Liverpool-spillet, men Birmingham er defensive. Ikke særlig begivenhetsrikt så langt.

31. min..: Halvtimen passerer uten at det skjer noe særlig. Liverpool forsøker, men kommer seg ikke gjennom et Birmingham som ligger lavt.

37. min.: Birmingham får knapt låne ballen, men Liverpool kommer seg ikke nær nok til at det skal bli farlig foran Maik Taylor. Torres ser både sulten og utålmodig ut på benken.

40. min.: Pennant har sammen med Arbeloa vært de beste for de røde så langt. Pennant prøver å løpe igjennom, men blir tatt.

41. min.: Frisparket går til nettopp Pennant. Jermaine skyter bra, men Taylor får slått til corner.

43. min.: Liverpool-angriperne gjør sitt beste, men møter en mur av blå-hvitt på 16 meter.

43. min.: Det første som likner en Birmingham-sjanse da Palacios fra Honduras tester Reina. Spanjolen redder uten problem.

45. min.: Det er lagt til tre minutter.

Pauserapport: En svært dårlig førsteomgang fra Liverpools side. De har styrt hele spillet, men ikke kommet til flere enn to sjanser. Birmingham er kommet for å hente ett poeng og har ligget lavt med laget i samfulle 48 minutter, noe som delvis har unnskyldt det faktum at Liverpool ikke har klart å komme til klarere målsjanser. . Liverpool burde ha ledet, men begge Riise sine skudd har blitt avverget. Det kommer sannsynligvis til å bli forandringer tidlig i andreomgangen. Liverpool har vært for lite bevegelige, men leder sjansestatistikken 3-1. Får håper på bedring i andre omgang.

46. min.: Andre omgang er i gang. Liverpool går rett i angrep, Gerrard får avsluttet, men ballen går over.

48.min.: Virker som de røde har fått den beskjeden alle supporterne ville gitt dem, nemlig å bevege beina mer. Tida får vise om det gir resultater.

50. min.: Dirk Kuyt får et glimrende gjennomspill, setter ballen i mål, men Dirk er avblåst. Hårfin offside.

54. min.: Liverpool-spillerne forsøker og forsøker, men greier ikke å trenge igjennom. De røde er friskere etter hvilen.

56. min.: Torres står klar og skal snart inn. Får de siste tips fra sjefen før han legger ut på noen minutter med oppvarming.

58.min.: Både Gerrard og Kuyt har brukbare muligheter på mål, men de trenger ikke gjennom muren av Birmingham-spillere.

59. min.:  Bra skudd fra Voronin, men Taylor går ned i sitt venstre hjørne og klarerer.

61. min.: Babel går ut og erstattes av Torres. Kan det være løsningen på et litt slapt angrep?

64. min.:  Ridgewell får gult kort for å ha forstyrret Reina under utspark.

67.min.:  O`Connor erstatter Palacios for bortelaget.

68.min.: McSheffrey får det gule kortet for Birmingham.

71. min.: Publikum tror kampens gode dommer Lee Mason blåser for straffespark, men det er offside.

74. min.: Gode kombinasjoner i et Liverpool-angrep, men Ridgewell avklarer.

74. min.:  Crouch erstatter Voronin.

76. min.: Lee Mason - av alle - hbindrer en bra målsjanse for Liverpool. Dommeren hindrer ballen i å komme til Riise.

77. min.:  Torres brasser ballen like over etter et innlegg fra Pennant. Det angrepet burde vært malt. Hjelper ikke. Fortsatt 0-0.

78.min.: Liv i angrepet nå, med Torres, Kuyt og Crouch framme. Birmingham-forsvaret har nok å gjøre, men står i mot så langt.

80.min.: Brasilianske Schmitz erstatter Jerome for Birmingham.

83. min.: Crouch blir taklet før han rekker å skyte fra sju meter. Vi roper på straffespark, men er det nok ikke.

85.min.: Pennant holder seg til låret. Kanskje en strekk? Grøss og gru.

86. min.: Gerrard skyter, både Torres og Crouch løper etter ballen, men Taylor redder.

87. min.: Pennants skade på baksiden av låret er så alvorlig at han må ut. Finnan kommer inn.

88. min.: Crouch henger i lufta, men kommer seg ikke høyt nok for å presse corneren fra Gerrard ned.

90. min.: 3 minutter lagt til.

92. min.: Mascherano forsøker, men ballen går langt utenfor.

93. min.: 0-0. Birmingham fikk det de kom for.

Sluttrapport: Meget skuffende kamp fra Liverpools side. Birmingham lå lavere enn lavt og fikk det de kom for, nemlig ett poeng. Begivenhetsfattig kamp, der Liverpool hadde de få sjansene som kom. Pennant og Riise noterte seg for sjanser i første, Voronin, Torres og Crouch i andre. Liverpool var direkte svake i første omgang, rørte omtrent ikke beina og led av mangel på fantasi. Det ble litt bedre i andre omgang. Benitez startet med Voronin og Kuyt og supplerte med ytterligere en angriper i andre. Først kom Torres inn og seinere Crouch. Birmingham hadde få muligheter, men var faktisk nære på slutten til å ta poengene. Det hadde vært det største ranet siden Nokas. Pennant var god mot tidligere lagkamerater, men måtte gå ut mot slutten. Han måtte gå ut med en strekk og gjester en allerede overfylt sykestue. Det er kanskje like dårlig nytt som to tapte poeng i ettermiddag. Dette er kamper som Liverpool er nødt til å vinne dersom de skal være reelle tittelutfordrere til Chelsea, Manchester United og Arsenal. Kan derfor bli to dyre tapte poeng.


SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 - Fikk en meget rolig dag, helt til sluttminuttene da han måtte i aksjon et par ganger og virket sikker og bestemt.

Alvaro Arbeloa 6  - Spanjolen hadde lite problemer bakover, men var en av flere som virket tung i beina og ikke like frisk framover som på sitt beste.

Jamie Carragher 6 - Scouseren måtte være våken på mulige kontringer mot raske Jerome, men fikk lite problemer med det. Hadde ikke helt adresse på alle fremspill.

Sami Hyypiä 6 - Sami fikk stort sett jobben med å prøve å slå langt mot et kompakt Birmingham, og lyktes bare måtelig. Greide heller ikke å markere seg særlig på offensive dødballer.

John Arne Riise 6 ¨- Tilbake på venstrebacken begynte Riise som ei kule med først et raid og påfølgende skudd, og siden en volley like over, men markerte seg mindre utover i kampen.

Jermaine Pennant 6 - Jermaine la opp til et stort spill mot sin tidligere klubb, med en rekke initiativ, men greide aldri å få overtaket på motstander Quedrue.

Javier Mascherano 7 - Den lille argentineren hadde noen sugende løp hjem igjen, og vant nok dueller til at Liverpool hadde mye av ballen sentralt. Liverpools beste på en dårlig dag.

Steven Gerrard 6 - Kapteinen glimtet med noen taklinger og forseringer, men greide aldri å ta skikkelig tak i kampen.

Ryan Babel 5 - Begynte med et sterk og sugende raid i hver omgang, men det ble alt for sjelden og alt for lite.

Andriy Voronin 5 - Den langhårede hadde en ettermiddag hvor han hele tiden slet med å komme med i spillet og ble ikke uventet byttet ut.

Dirk Kuyt 5 - Jobbet som vanlig knallhardt og var mye involvert, men manglet skarphet og presisjon foran motstanderens mål og virket ganske enkelt ikke farlig.

Fernando Torres - Liverpools nr.9 skapte bokstavelig talt mer fart etter at han kom inn, og hadde nær scoret et supermål med et brassespark.

Peter Crouch - Lange Peter kom til et par av de største sjansene etter sitt innhopp, men dette var ikke en dag for røde angripere.

Steve Finnan - Iren fikk noen få minutter som reserve for skadde Pennant.