Liverpool - Derby

Lør 01.09.07 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport 1 / Tilskuere: 44 076 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Liverpool overkjørte Derby fullstendig på Anfield i ettermiddag, og cruiset inn til seier 6-0. Kattens lek med musen.

Griffin (66)

Sesongens andre ligakamp på Anfield. Liverpool har fått en god start på årets sesong, og vil med seier komme opp i ti poeng på fire kamper. Det har gått en god stund siden Liverpool sist møtte Derby, ettersom The Rams har hatt tilholdssted i The Championship de siste sesongene. Dagens møte blir derfor det første mellom klubbene siden 2002.

Rafael Benítez har valgt å gjøre fem endringer i forhold til startelleveren mot Toulouse i midtuka. Crouch, Sissoko, Benayoun, Leto og Riise går ut, inn kommer Finnan, Pennant, Alonso, Babel og Torres. Det ligger an til at det blir en klassisk 4-4-2 formasjon med Pennant og Babel på vingene, Alonso og Mascherano sentralt, samt Torres og Kuyt på topp. Arbeloa fortsetter på venstrebacken istedenfor Riise.

1. MIN:
Derby tar avspark mot The Kop.

3. MIN: En Derby-forsvarer går hardt i ryggen på Fernando Torres, og Liverpool får frispark i farlig posisjon ved hjørnet av 16-meteren. Dette blir utnyttet dårlig av Pennant.

4. MIN:  Agger er frempå med et godt langskudd. Bywater gjør en meget god redning, og får gitt til corner. På hjørnesparket er det panikk i Derby-leiren, men de får til slutt ryddet unna til en ny corner.

7. MIN: Farlig kontringsforsøk av Derby, etter at Liverpool først blir snytt for et frispark på midtbanen.

8. MIN: Torres er frempå med en heading, men Bywater foretar en kontrollert redning.

9. MIN:  Derbys Camara må ha behandling etter på ha fått en Finnan-klarering i hodet.

15. MIN: Dirk Kuyt fyrer løs fra drøye 25 meter. Ballen fyker en meter over høyre kryss.

18. MIN: Mascheranos tur til å prøve seg fra distanse. Skuddet fra 25 meter går like utenfor, men Bywater virket å ha kontroll på lærkula.

26. MIN:  1-0 Alonso. Xabi Alonso slår et frispark fra ca 45 meter inn i feltet. Kuyt går opp i lufta, men når ikke ballen. Han forstyrrer imidlertid keeper Bywater såpass at ballen går rett i mål. Liverpool fikk for øvrig frisparket som en følge av at Tyrone Mears løp ned Jermaine Pennant.

34. MIN:
Et farlig Derby-frispark går gjennom hele Liverpool-feltet, etter at Mascherano hadde felt en av gjestenes spillere helt ute ved cornerflagget.

35. MIN: Jermaine Pennant, som for øvrig har byttet side med Babel, gjør et flott raid ute på venstresiden, kommer ned til dødlinja og får lagt inn til Kuyt. Headingen går imidlertid en halvmeter over.

36. MIN:  Pennant er veldig livlig nå. Etter flott samarbeid med Mascherano kommer han nok en gang til dødlinja. Igjen finner han en umarkert Kuyt med innlegget, men nederlenderen sleiver ballen over mål fra god posisjon.

41. MIN: Finnan avanserer fremover etter veggspill med Kuyt, og finner Torres med en utsøkt pasning. Spanjolen setter imidlertid ballen over under press fra en motspiller.

45. MIN:  2-0 Babel. Et alldeles utsøkt angrep av Liverpool, der Arbeloa gjør et flott forarbeid ute på venstresiden og serverer en flott ball tilbake til Babel på vei inn i feltet. Nederlenderen gjør en skuddfinte, og to Derby-forsvarere går fullstendig på limpinnen. Med dem ryddet av veien kan Babel kontrollert sette ballen i hjørnet alene med keeper.

Pause

Liverpool har vært det klart toneangivende laget før pause, og har vist seg å være minst et nummer for store for tannløse Derby. Mascherano og Alonso har hatt fullt herredømme over den sentrale midtbanen, og Jermaine Pennant har vært svært konstruktiv etter at han byttet side med Ryan Babel midtveis i omgangen. Dirk Kuyt gjør en bra jobb når han forstyrrer keeper såpass at Xabi Alonsos frispark går rett i mål bak en forvirret keeper, men de røde sparte den beste konfekten til omgangens siste minutt. Da kunne Ryan Babel gjøre sitt første Liverpool-mål etter et mønsterangrep der Alvaro Arbeloa serverte lærkula på sølvfat til nederlenderen.

46. MIN:
Liverpool tar avspark mot The Kop.

46. MIN:   Nok et fantastisk angrep av Liverpool, og igjen er det Alvaro Arbeloa som fører an. Venstrebacken forserer inn mot feltet, og finner Torres. Han flikker videre til Kuyt, som setter opp Alonso for så og si blank kasse. Midtbanespilleren presterer imidlertid å sette ballen over fra kort hold.

49. MIN: Pennant med ny flott forsering. Han finner Torres på vei inn i feltet, men spanjolen blir omringet av Derby-forsvarere, går seg fast og får aldri avsluttet angrepet.

50. MIN: Derbys Fagan stempler en Arbeloa som ligger nede på baksiden av leggen med vilje. Her burde dommer Wiley dratt frem det røde kortet, men han har tydeligvis gått glipp av situasjonen.

56. MIN:  3-0 Torres. En årvåken Mascherano snapper ballen fra en uoppmerksom Derby-forsvarer Malcolm. Argentineren serverer Torres, som elegant drar seg fri og setter ballen enkelt bak Bywater.

57. MIN:  Torres er frempå igjen, og får en stor sjanse til å gjøre sitt andre mål på ett minutt. Han blir litt for ivrig og skyter utenfor.

58. MIN: Mascherano med et svakt skuddforsøk som går rett på Bywater.

58. MIN:  Derby gjør et bytte. Robert Malcolm går ut, Gary Teale kommer inn.

61. MIN:  Yossi Benayoun får sin ligadebut når han erstatter Jermaine Pennant.

63. MIN:  Nytt Derby-bytte. James McEveley inn for Mohammed Camara.

66. MIN:  Andy Griffin får kampens første gule kort, for å ha holdt Fernando Torres i trøya.

69. MIN:  4-0 Alonso. Nytt mønsterangrep av Liverpool. Mascherano spiller fri en Babel på løp på høyresiden. Han legger tilbake i feltet til en umarkert Benayoun. Israeleren blir meid ned i det han skal dra av en motspiller, og mens hele The Kop roper på straffe styrer Xabi Alonso ballen kontrollert i mål fra 16-meterstreken.

71. MIN:
Derbys største sjanse i kampen, og den eneste så langt i andre omgang, kommer når Tyrone Mears drar seg elegant fri på Liverpools venstreside. Det gode forarbeidet og innlegget blir imidlertid sløst bort av Howards svake heading.

73. MIN:  Andriy Voronin erstatter en Ryan Babel som har vært god i dag.

76. MIN:  5-0 Voronin. Dirk Kuyt kombinerer med Fernando Torres ute på venstresiden, han skjærer inn i feltet og avslutter fra skrått hold. Bywater klarer ikke å holde det harde skuddet, og Voronin setter returen enkelt i mål fra kort hold bare tre minutter etter at han kom på banen.

77. MIN:
Momo Sissoko kommer inn for Javier Mascherano. Argentineren har spilt en ny stor kamp.

77. MIN:  6-0 Torres. Andy Todd er ikke heldig når han skal håndtere et langt fremspill fra Andriy Voronin, og serverer ballen på sølvfat til Torres, som enkelt gjør sitt andre mål for dagen når han runder keeper og setter ballen i tomt mål.

80. MIN:
Derby gjør sitt siste bytte. Griffin ut og Moore inn.

82- MIN:  Derby får en kjempesjanse når et langt gjennomspill lurer Liverpool-forsvaret, men Fagan bommer rett og slett på ballen alene med Reina.

88. MIN: Kuyt prøver seg på en frekk lobb fra 20 meter, etter å ha blitt servert ballen av Benayoun. Bywater har imidlertid kontroll.

90. MIN: Tre minutter er lagt til på Anfield.

Slutt

Liverpool overkjørte Derby fullstendig på Anfield i ettermiddag, og cruiset inn til seier 6-0. Kattens lek med musen er vel den beskrivelsen som passer best på andreomgangen. Xabi Alonso og Fernando Torres ble tomålscorere. I tillegg noterte Babel seg for sitt første Liverpool-mål, og Voronin gjorde sitt andre ligamål for sesongen. Hadde ikke de røde tatt foten av gasspedalen litt i kampens siste ti minutter kunne sifrene fort ha sett enda styggere ut for gjestene fra Midlands.

Spillervurdering:

Jose Reina 6 - En rolig dag på jobben for Reina, som kun får et par skudd han må redde. Virker ellers sikker ved både utspark og tilbakespill, men dette regnes nok kun som en rolig treningsøkt av keeperen selv.

Steven Finnan 7 - Henger greit med i dagens kamp, selv om han ikke får all verdens problemer han må løse. Er ikke så bra med offensivt i starten, men henter seg mer inn på slutten.

Sami Hyypiä 7 - Oser rutine og viser sin klasse i lufta. Er i tillegg godt med fremover og gir gode innlegg. Flink til å finne spillere lengre fremme på banen. Viser at han definitivt fortsatt holder mål.

Daniel Agger 8 - Stor kamp av den unge dansken. Har full kontroll gjennom hele kampen, og viser igjen hvilken spillende midtstopper han er. Meget god kvalitet på pasningene hans i dag. Vokser som spiller for hver kamp.

Álvaro Arbeloa 8 - Spanjolen fortsetter den gode formen han har vist innledningsvis. Er servitør foran Ryan Babels scoring, og er ellers meget god offensivt. Viser den kreativiteten som Riise kanskje mangler, og fortsetter Arbeloa slik skal det mye til for at han ikke fortsetter fra start.

Jermaine Pennant 8 - Utrolig førsteomgang av Jermaine Pennant. Holder lekestue med samtlige i Derby-forsvaret, og jobber utrettelig. Går over på venstrekanten midtveis i første omgang, og det løste han eksemplarisk. God til å legge inn med begge føtter, og på venstrekanten får han også muligheten til å trekke innover, noe som var vellykket. Holder definitivt landslagsklasse.

Javier Mascherano 8 - Starter ikke på sitt beste, men spiller seg opp etter hvert. Trenger ikke ta seg av så mye defensivt grunnet Derbys svake spisser, og etter hvert fungerer han som en playmaker på midtbanen. Gir smarte pasninger, og er i tillegg våken hele kampen gjennom. Blir vanskelig å sette ham ut av laget.

Xabi Alonso 9 - Kanonkamp av spanjolen! Slår et vanvittig bra frispark som fører til scoring nummer en, før han behersket setter inn mål nummer fire. Burde scoret hat-trick, men det blir nesten for mye å forlange av den sentrale midtbanespilleren. Holder styr på midtbanen gjennom hele kampen, og strør om seg med krempasninger. Banens beste.

Ryan Babel 8 - For et talent! Er som skapt for Premier League med sin eminente teknikk og sterke fysikk. Prøver hele tiden å være spillbar, noe han greier utmerket. Spiller mesteparten av kampen på høyresiden, noe som virker å passe han meget bra. Er alltid involvert i angrepene, og scorer et vakkert mål. Med ett touch finter han Derby-forsvaret langt opp i pølsebua, og setter deretter ballen nydelig til høyre for keeper. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Fernando Torres 9 - Spanjolen virker å ha funnet seg meget godt til rette i Premier League, og viser i dag at han kan score både enkle og mer avanserte mål. Superspissen burde ha scoret hat-trick i dag, og kanskje enda flere, men to mål er aldeles ikke dårlig. Mister i noen tilfeller ballen litt for lett, men fysikken hans er enorm. Kan prøve å være litt mer nonchalant i enkelte tilfeller, så god som han er. Svak nier.

Dirk Kuyt 6 - Gamper og gamper på topp for Liverpool, dog uten så mye tellende resultat. Er ofte med i angrepstrekkene og vinner overraskende mange hodedueller i dag. Er flink til å finne medspillere, men nederlenderen må bli mer giftig foran mål. Selv om Kuyts misbrukte målsjanser ikke spiller noen rolle i dag, er det viktig at målsjansene snart begynner å sitte. Sterk sekser.

Yossi Benayoun  - Bidrar ikke med så mye i dag, selv om han får en halvtime som innbytter for Jermaine Pennant. I dag foregikk mye av spillet på flankene, mens Yossi prøver å trekke innover. Det lønner seg ikke alltid, spesielt ikke når det er på backene Derby har de største problemene.

Andriy Voronin - Kom inn for Ryan Babel med rundt 20 minutter igjen å spille, og var våkent fremme og scoret mål nummer fem for Liverpool. Ser alltid etter gode løsinger og virker giftig foran kassa. For lite spilletid til å få karakter.

Momo Sissoko - Kom inn for en god Javier Mascherano med vel et kvarter igjen av kampen. Bidro til at Derby ble presset på midtbanen, og pasningene var heller ikke så gale i dag. Det er tydelig at Liverpool har fantastisk mange gode valgmuligheter når det gjelder valg av spillere.