Liverpool - Manchester United

Søn 16.12.07 kl 14.30 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44 459 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Sveinung Axelsen

Manchester United slo Liverpool 1-0 etter mål like før pause av Tevez. Sjansefattig kamp der Liverpool hadde det meste av spillet, men ikke greide å utnytte de få sjansene de hadde.

Brown (36)

Klart for storkamp på Anfield. Denne kampen kan bli svært viktig og retningsgivende for resten av ligasesongen.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Rafael Benitez har plukket ut en uforandret førsteellever fra siste kamp mot Marseille. Det betyr at Fernando Torres og Dirk Kuyt er foretrukket i angrep, mens Peter Crouch sitter på benken. Her er også Lucas Leiva og Fabio Aurelio.

Liverpool skal forsøke å ta sin første ligaseier på Anfield over Manchester United siden november 2001.Det meldes om en fortettet stemning på Anfield i minuttene før avspark. En viktig kamp for Liverpool. De bør vinne denne for å holde følge med de andre topplagene.

Canal Plus roter fælt med lagoppstillingene. Nå har de rettet på førsteelleveren og fått den rett, men de har fortsatt Pennant på benken, og Crouch helt ute, og det er altså ikke korrekt.

United har med seg de beste spillerne til dette lokaloppgjøret i nordvest. Det betyr Ronaldo, Rooney, Tevez, Giggs og Anderson med fra start. For å nevne noen.

You`ll Never Walk Alone runger over stadion fra et fullsatt Anfield.

1. min.: Mark Halsey har blåst i fløyta. Kapteinene Giggs og Gerrard har hilst på hverandre. Uniteds Rooney og Tevez har avspark. Enorm stemning i denne viktige kampen for de helrøde. Liverpool har vunnet 47, United 43 og 54 oppgjør mellom lagene har endt uavgjort.

2. min.: Vidic feller Torres og Liverpool får frispark. Gerrard slår inn og Hyypiä avslutter ved å sparke ballen like over mål. Van der Sar har full kontroll.

5. min.: United vil ha hands på Hyypiä etter en duell med Rooney. Halsey dømmer frispark til Liverpool utenfor egen 16-meter.

7. min.: Brown feller Kewell og LFC får frispark. Villig til å skyte Hyypiä i dag. Han sender av gårde et skudd fra 30 meter. Ballen går høyt over. Forholdsvis hendelsesfattig innledning på kampen.

9. min.: United får kampens første corner. Giggs slår inn foran mål, men Liverpool-forsvaret får headet unna.

12. min.: Torres kommer til sin første avslutning, men får ikke satt Van der Sar på en skikkelig prøve. Ballen går utenfor.

15. min.:  Evra får sitt tredje gule kort for sesongen da han feller Benayoun.

17. min.: Ronaldo slår et frispark inn i Liverpools felt, men Liverpool klarerer.

21. min.: De første 20 minuttene går uten en skikkelig målsjanse. Rooney og Carragher går i duell. Carra får frispark.

24. min.: Mye av spillet foregår midt på banen. Gerrard kommer litt sent inn i en takling med Anderson. Portugiseren spretter i været, men Halsey vinker spillet videre.

26. min.: Riise og Hargreaves blir kalt til Halsey for en prat etter en disputt. Hargreaves kom for sent inn i en takling, og fikk høre det av sunnmøringen. halsey lar kortet ligge i lomma.

28. min.:  Van der Sar får slått ballen ut til Kewell som skyter ballen mot United-målet. Første sjanse noteres. Torres header ballen utenfor.

29. min.:  Evra kolliderer med reklameskiltet og blir liggende. Han kommer seg på beina etterhvert.

33. min.: Halvsjanse da Van der Sar kolliderer med Vidic. Kuyt når ikke fram til ballen som går mot United-målet.

33. min.:  Anderson og Gerrard får gult kort etter en disputt.

36.min.:  Brown tar Kewell og får gult kort.

37.min.: Gerrard tar frispark fra 22 meter. Ballen går via muren til Torres som skyter mot United-målet. Mascherano når ikke fram.

42. min.: Ryan Giggs ruller opp et angrep, men innlegget ble en sleiv.

43. min.:  0-1. Tevez får stå umarkert foran mål og legger ballen i nettaket. Giggs la corneren, til Rooney utenfor 16-meteren. Rooney slår ballen inn foran mål der måljegeren Tevez omsetter ballen i mål.

45. min.: Ett minutt er lagt til.

Pauserapport: Manchester United scoret på sin eneste målsjanse i første omgang da Carlos Tevez får stå umarkert foran Liverpool-målet etter innlegg fra Rooney. Tevez la ballen kontant i nettaket. Målet kom på et psykologisk viktig tidspunkt for United. Spillet har vippet fram og tilbake, og første omgang går ikke over i historien som den mest sjanseskapende. Farlighetene foran United-målet har United-forsvaret, og da spesielt lagets nederlandske keeper Van der Sar, skapt selv. Liverpool har en jobb å gjøre med å komme tilbake i kampen etter sjokkavslutningen på første omgang. Halsey har lagt seg på en tøff linje, hvor fire gule kort er delt ut. Ett av disse til Liverpool ved Gerrard.

46. min.: Kuyt, Torres og Gerrard står i midtsirkelen.

46. min.: Gerrard får skutt fra langt hold. Benayoun er med på returen, men Van der Sar holder.

49. min.: Rooney tar en ettersleng på Arbeloa, men Halsey nøyer seg med å rette pekefingeren mot liverpool-gutten.

51. min.: Kampen vipper nå. Først ruller Rooney og Ronaldo opp et United-angrep etter en pasningsmiss fra Mascherano. Hyypiä bryter, før Riise får skutt mot United-målet. Men ballen er for svak.

54. min.: United-forsvaret er under press, men Liverpool kommer seg ikke til avslutning.

55. min.: Kewell legger inn til Gerrard som kommer rusende inn i United-feltet. Steven skyter utenfor.

61. min.: Hargreaves handser. Riise skyter frispark fra 20 meter rett i muren.

63. min.:  Ronaldo blir lagt i bakken og får frispark. Mascherano protesterer høylytt og blir belønnet med gult kort.

66. min.:  Babel erstatter Kewell.

67. min.: Ronaldo blir taklet av Arbeloa, og vil ha frispark. Men verken han eller Alex Ferguson blir bønnhørt.

68. min.: Klabb og babb i United-feltet. Reprisen viser at Tevez handser.

72. min.: Hargreaves fyrer av fra over 20 meters hold. Ballen går via et Liverpool-bein og over.

73. min.:  Crouch erstatter Kuyt.

76. min.: Kjempesjanse fra Babel. Han skyter fra kanten av 16.meter. Knallhardt mot hjørnet, men ballen går utenfor.

78. min.:  Ronaldo fører ballen opp, sentrer perfekt til Rooney som nærmest på åpent mål skyter ballen utenfor.

80. min.: Ny bærtur fra Van der Sar. Ballen går utenfor, men uten at Van der Sar er nær den.

80. min.: Aurelio erstatter Riise.

83. min.:  Uniteds første innbytte. Målscorer Tevez ut, Carrick inn.

85. min: Gerrard får ballen på 18-19 meter, men kommer seg ikke over ballen. Over målet til United.

86. min.. Ronaldo blir spilt igjennom, men står i offside.

90. min.: Det er lagt til tre minutter.

90. min.: Crouch skyter mot målet, men ballen går like utenfor.

92. min.: Vidic dytter Crouch. Liverpool får frispark fra rundt 20 meter.

92. min.  O`Shea erstatter Anderson for United.

93. min.:  Gerrard skyter ballen over Uniteds mål. United vinner nok dette.

Sluttrapport: Forsmedelig og skuffende på Anfield. Kampen de burde vinne for å være med om ligatittelen, ble tapt. Nok en gang vinner Manchester United på Anfield. Liverpool skuffer og manglet evnen til å komme seg til de store sjansene i denne viktige kampen. United var dødelig effektive og beviste at de har til hensikt å være med helt i toppen denne sesongen også. For Liverpools del blir det vanskeligere nå. United rykker i fra i teten, mens Liverpool blir liggende bak. En ikke alt for velspillende kamp på Anfield, der Torres var borte nærmest fra start til mål, og der Gerrard også hadde problemer med å stå fram som den matchvinneren han er. Babel var frisk da han kom inn og hadde en kjempesjanse som strøk stolperota. Liverpool hadde også noen frispark som med litt flaks kunne ha gitt tellende resultat. Liverpool var ikke flinke nok til å komme seg raskt i angrep og ble for lette å lese for et United-lag som var flinke til å komme seg på rett side. Heller ikke en svak Van der Sar greide Liverpool-angrepet å straffe denne gang. Liverpool er ikke hektet av om ligatittelen, slik enkelte "eksperter" sier, men det blir vanskeligere å henge med i kampen om tittelen nå.

SPILLERVURDERING

Jose Manuel Reina 7 - Pepe gjør, i motsetning til sin kollega på motsatt banehalvdel, ingen åpenbare feil, og kunne ha gjort lite annerledes. Ei heller kan spanjolen i særlig grad lastes for målet som kommer imot.

Alvaro Arbeloa 6 - Alvaro hadde en horribel pasning i starten av andre omgang, men hadde ellers god defensiv kontroll på en krevende dag. Han var stort sett rolig med ball, og konsentrert i pasningsspillet, men flere offensive bidrag savnes. Han har en tendens til å trekke inn i banen, fremfor å komme på overlapp, hvilket blir ødeleggende for høyresiden, da Benayoun gjør det samme.

Sami Hyypiä 7 - Sami ble før avspark fryktet statisk og fraløpt, men finnen viste godt spill på en dag hvor nærduellene forekom langt hyppigere enn løpsduellene. Mot slutten ble det litt mye langt på lykke og fromme, men alt i alt en godkjent kamp av skogvokteren.

Jamie Carragher 6 - Scouseren hadde en livsviktig takling i første omgang, da han fisket tak i ballen inne i egen boks. Ellers var han også sitt vante selv, med sammenbitte tenner, godt duellspilll og OK løsninger. Carragher var imidlertid den som kom dårligst fra det av to midtstoppere, hvis kontroll var grei, da han var den som kom på hæla i diverse løpsdueller. Sterk 6er.

John Arne Riise 7 - Riise spilte stor kamp defensivt, hvor Ronaldo ikke fikk til noe som helst før han begynte å vandre over mot Arbeloas side. Kontante taklinger, stor løpskapasitet og et stort engasjement gjorde Riise til en av Liverpools beste i kampen.

Javier Mascherano 8 - Liverpools bestemann på en skuffende dag. Mascherano var stor ute på Anfields grønne gress, hvor han sprang opp hva han kunne, og viste seg som en hard nøtt å knekke for en United-midtbane som ble fullstendig kvalt av hans årvåkne spill. Noen pasninger offensivt gikk feil mot slutten, da argentineren forsøkte seg på kreative varianter, men alt i alt var han et lyspunkt.

Steven Gerrard 7 - Et par forrykende taklinger trekker karakteren opp på syvtallet, selv om man har sett Gerrard spille bedre kamper. Som vanlig jobbet kapteinen knallhardt, og han gjorde seg sjelden bort da han fikk ballen. Steven forsøkte tidvis å ta ansvar, men da kampen etter hvert utviklet seg til å omhandle Drillo-pasninger, falt scouseren ut av bildet.

Yossi Benayoun 5 - Israeleren trakk innover i banen i nesten hvert angrep, hvilket medførte at Kuyt ble den som måtte trekke ut mot høyre. Inne i banen fant han heller ikke ut av særlig stort, og Yossi må nok vedgå at han har spilt bedre kamper. Lite stemte, men arbeidsinnsatsen trekker Benayoun opp.

Harry Kewell 6 - Kewell falt i samme felle som Benayoun, i første omgang, hvor han trakk inn i banen, fremfor å søke ut. Kewell spilte seg imidlertid opp i andre omgang, og la seg da lenger ut i banen, selv om det ei heller da endte med massiv suksess. Farlig frempå med skuddet Tevez fikk blokkert på strek i første omgang.

Fernando Torres 6 - Spanjolen forsøkte seg hyppig, men hadde ikke helt dagen.  Hans heading like utenfor etter Tevez' redning på strek ble kjenningsmelodien, hvor forsøkene sjelden endte med jubel. Hardt arbeid ble imidlertid lagt ned, og det forekom at Torres fulgte motstandere ned på egen halvdel for å gjenvinne ballen.

Dirk Kuyt 6 - Duracell-kaninen ga hva man kan forvente fra ham, og tilbakela x antall kilometer, som alltid. Kuyt hadde dog en utakknemlig jobb, da United lå kompakte bakover, og få gode baller kom inn i boksen ved etablert spill. En svak sekser.

Peter Crouch - Peter kom inn, og markerte seg kun ved å skaffe sitt lag et par dødballer.

Fabio Aurelio - Fabio kom inn for Riise, da man var noen innlegg i manko, men klarte ikke å skape noe utslagsgivende.

Ryan Babel - Den raske hollenderen gjorde et godt innhopp, og var den mest positive av innbytterne i dag, da han stadig prøvde seg på kreative varianter.