Liverpool - Porto

Ons 28.11.07 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - VS2/TV2SpDK/Viasat4(o)/
Sky / Tilskuere: 41095 / Dommer: Roberto Rosetti (ITA) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Tre mål det siste kvarteret sikret solid seier, og Liverpool kan nå selv avgjøre sitt mulige avansement i siste kamp. Torres (2), Gerrard og Crouch scoret.

Quaresma (90)

Seier mot Porto og Liverpool vil selv kunne avgjøre sin skjebne i gruppe A i siste kamp i Marseille. De røde er nødt til å ha et minst like godt resultat som franskmennene får i Istanbul, dersom man fortsatt skal henge med i Champions League.

Voronin er tilbake i angrepet etter å ha blitt helt hvilt mot Newcastle, mens det er en nesten ny midtbane med Mascherano, Benayoun og Babel i tillegg til Steven Gerrard.

Ca 1500-2000 marsjerte i tog til støtte for Rafael Benitez før kampen.

1.min: Liverpool får en corner i det første angrepet, men hjørnesparket fra Gerrard blir resultatløst.

5.min: Yossi Benayoun skyter med venstre, fra litt skrått hold, og ballen treffer en forsvarer i armen. Det hadde ikke vært umulig å dømme straffe på den.

10.min: Fernando Torres kommer framover i fint driv, men får ikke ordentlig klem på skuddet han sender i vei fra 20 meter.

11.min: Porto på en sjelden visit, men skuddforsøket går ufarlig langt utenfor.

12.min: Torres legger inn med yttersiden av høyre, men Voronin kommer ikke over det høye overlegget og headingen daler ned i hendene på keeper.

15.min: Quaresma er nede noen sekunder, etter at Mascherano sklïr inn i venstrevingen.

17.min: Porto får frispark ute på sin høyrekant, men overlegget går igjennom hele forsvaret.

19.min:  1-0 TORRES - Steven Gerrard slår en corner fra høyre, og Fernando Torres vinner enkelt hodeduellen seks meter fra mål og sender ballen ned i bakken og inn i nettet.

28.min: Lucho Gonzalez prøver på en ambisiøs volley etter en lang crossball, men bommer grovt. Pepe Reina har aldri vært truet den første halvtimen.

30.min: Corner til Liverpool. Keeper Helton tar enkelt hjørnesparket som blir slått for nærme mål.

32.min:  Den aktive Torres starter et langt angrep hvor både Babel og Benayoun er nære på å komme til avslutninger i feltet, før ballen går ut til en corner hvor Helton såvidt får snakket ballen foran Hyypiä.

33.min:  1-1 LISANDRO - Kazmierczak vinner et par dueller ute på Liverpools høyreside, får slått dypt inn og lille Lopez vinner hodeduellen med Arbeloa. Scoringen kommer fra seks meter, rett foran mål.

35.min:  Benayoun prøver å tre igjennom til Torres, men keeper får såvidt klarert foran tåa til spissen.

36.min:  The Kop holder pusten da et vidåpent Liverpool-forsvar gjør at Lisandro kan stikke igjennom, men heldigvis sender spissen ballen forbi både Reina og stolpen.

37.min:  Sami Hyypiä i dommerens bok.

40.min:  Steven Gerrard kliner til på et frispark fra 30 meter, og ballen fyker en snau meter utenfor krysset.

44.min:  Torres løper fra en nølende Alves og får en liten knuff da han skal til å avslutte. Spissen går i bakken, men dommeren lar være å blåse.

Pauserapport: I en halvtime var dette veldig komfortabelt, og vinnerne var røde supportere sammen med Fernando Torres. På tribunen var det mer temperatur enn ute på banen, selv om det ikke var like massivt med Rafa-sanger som man kanskje ville ha trodd. Torres hadde enkelt headet inn 1-0 etter en corner og Reina hadde aldri vært truet i den andre enden. To tapte dueller av Mascherano og Arbeloa, gjorde imidlertid at Lisandro kunne heade inn et innlegg etter 33 minutter. Plutselig forandret kampen seg. Det ble skapt sjanser i begge ender og selv om Liverpool burde ha ledet ved halvtid fikk gjestene også vist at de har kvaliteter. Liverpool må gå ut med det høyeste giret allerede fra start etter pause, angripende mot The Kop. Det positive er at Besiktas leder mot Marseille.

48.min:  Assuncao i boka for gjestene.

Liverpool har trykket Porto bakover i åpningsminuttene etter pause, men uten å komme til sjanser.

52.min: Gerrard slår et hardt frispark inn i feltet, men en forsvarer får avklart rett foran et par røde.

54.min:  Et glimrende utspill finner Torres ute til venstre. Spissen venter og venter før han spiller til Benayoun på løp mot 16-meteren, men israeleren treffer helt feil.

61.min:  Babel finner Finnan på overlapp ute til høyre, men overlegget blir klarert til corner med Liverpool-spillere i kø for å avslutte inne i feltet. Corneren blir resultatløs.

63.min: The Kop stønner da Babel nok en gang går innover fra sin høyreving, men nekter å avslutte med venstrebeinet da han har sjansen til å skyte.

63.min:  Harry Kewell inn for Andriy Voronin, som ikke har hatt noen god kveld.

65.min:  Meireiles inn for Kazmierczak hos Porto.

66.min: Gerrard prøver et langskudd, men kommer ikke nok over ballen.

69.min:  Kewell slår fint inn fra høyre, og ballen når nesten ballen helt inne ved keeper på målstreken.

71.min:  Peter Crouch får stor jubel da han kommer inn for Yossi Benayoun.

75.min: Innbytter Meireiles får lov til å prøve seg fra drøyt 20 meter, men skuddet går flere meter utenfor.

76.min: The Kop har ropt noen ganger på straffe, også da Crouch faller på kanten av feltete, men noe halvhjertet.

75.min: Kewell prøver en halvvolley fra skrått hold, og ballen går via et forsvarsbein og til corner.

71.min:   Sektioui inn for M. Gonzalez.

77.min: Hyypiä flikker videre corneren fra Gerrard, slik som mot Newcastle

78.min:  2-1 TORRES - Kewell trer ballen fram til Torres, som vender unna et par forsvarere og sender ballen inn i motsatt nettvegg.

80.min: Babel prøver denne gangen et skudd med venstra, men får ikke noe fart på ballen.

81.min:  Assuncao ut, Postiga inn.

82.min:  Gult for Stepanov.

83.min: STRAFFE! Stepanov handser inne i feltet, på frisparket som han selv forårsaket.

83.min:  3-1 GERRARD STR - Kapteinen er sikker fra merket og sender keeper feil vei.

85.min:
 Kuyt inn for Babel.

87.min:  4-1 CROUCH - Nok en corner fra Gerrard, og nok en gang dårlig markering inne i feltet av portugiserne. Peter Crouch sier ja takk og header enkelt inn scoring nr.4 for de røde.

90.min:  Gult for Quaresma.

90+2.min: Lisandro med et halvhjertet forsøk fra 25 meter.

Sluttrapport: Liverpool fortsatte lenge i 2.omgang å slite med å finne en god fasong og rytme i sitt spill, med vinger som trakk innover og en Voronin som hadde en dårlig dag. Pasningspillet generelt var også under pari. Men man hadde matchvinneren i Fernando Torres. Spanjolen, med litt hjelp av positive Harry Kewell, fikset 2-1 og med ett raknet gjestene fra Portugal. Et straffespark og en corner senere, og straks stod det 4-1. Litt flatterende kanskje, men hvem bryr seg om det. Nå kan alle i gruppe A gå videre, og seier i Marseille garanterer avansement for de røde.

Spillervurdering

Pepe Reina 6 - En del flotte fremspill, og er som vanlig veldig aggresiv og flink både i feltet og i igangsetningene. Er noe passiv, og står på feil fot på baklengsmålet.

Steve Finnan 7 - Stort sett positiv offensivt, og har grei kontroll bakover. Er litt på etterskudd når Porto kommer til innlegget som fører til målet.

Jamie Carragher 7 - Carragher er meget solid i dag. Henger litt etter, og opphever offsiden på den sjansen da Lisandro chipper utenfor. Ellers en god kamp av Carragher, som er den beste av de fire bak i dag.

Sami Hyypiä 6 - Stort sett god kontroll, men noe slurv av finnen i dag. Defensivt er han solid, som han har vært i de siste kampene, men et par svake fremspill fører til nesten-farligheter.

Alvaro Arbeloa 6 - Svak i duellen til målet, selv om han med en noe mer behjelpelig dommer ville blitt tildelt frispark. Ellers brukbar kontroll bakover på en noe tam Quaresma. Er litt lite med fremover.

Yossi Benayoun 5 - Israeleren har ingen stor dag på jobben i kveld, og har heller få positive involveringer. Blir tidvis usynlig, brenner en stor sjanse da han blir spilt frem av Torres, og blir etterhvert erstattet. Den svakeste fremover hos de røde i kveld.

Steven Gerrard 7 - Kapteinen virket noe overivrig i starten, da kampen var veldig kaotisk og stresset. Slår to gode cornere som fører til mål, og setter straffesparket i mål. To assist og et mål er selvsagt bra, men Stevie G spilte ikke på langt nær så bra som på lørdag.

Javier Mascherano 8 - At Rafa Benítez så gjerne vil beholde denne mannen er rett og slett utrolig forståelig. Hadde han ikke vært så "lett" i duellen før reduseringsmålet ville vi gitt han en nier. Stabiliserer midtbanen perfekt, stopper ni av ti kontringer, og er sikker i pasningsspillet. Jobber og sliter, og gjør en glimrende kamp sentralt på midten. Nærmere ni enn syv - og Liverpools beste.

Ryan Babel 7 - Nederlenderen gjorde en god kamp på venstrekanten i dag, men kunne muligens oftere han utfordret på fart. Det er tydelig at han er ung, og enkelte av valgene vil komme seg med litt rutine. Jobber godt, men blir etterhvert sliten og erstattet.

Andriy Voronin 6 - Ukraineren lykkes ikke helt i dag. Som vanlig har han høy arbeidsmoral, men touchet sitter ikke i dag på samme måte som det gjorde mot Besiktas. Blir etterhvert erstattet.

Fernando Torres 8 - En meget livlig kamp av Fernando, som i dag scorer sine to første Champions League-mål i sin karriere. Det første målet er en flott heading, mens det andre er pur klasse. Kunne muligens hatt et par mål til, men er et uromoment i 90 minutter, og får vist frem sin klasse ved flere anledninger

Harry Kewell - Spiller nesten en halvtime for Andriy Voronin, og gjør en positiv inntreden på venstrekanten. Er meget deltaktig i 2-1 målet, og det skal utvilsomt bli godt å få tilbake en helt skadefri Kewell!

Peter Crouch - Spiller 20 minutter for Yossi Benayoun, og har et godt innhopp. Det var tydelig at portugiserne ikke visste hvordan de skulle forsvare seg mot den lange angriperen, som også klarte å heade inn 4-1 like før slutt. Formkurven til engelskmannen peiker utvilsomt oppover.

Dirk Kuyt - Dirk spiller 5 minutter for Ryan Babel, noe som er litt for lite til å bli vurdert.