Liverpool - Toulouse

Tir 28.08.07 kl 21.05 (Champions League, 3.kvalifiserende runde, 2.kamp) - TV3/VS1/TV2SpDK/ITV1 / Tilskuere: 43 118 / Dommer: Wolfgang Stark (GER) / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool er klar for enda en sesong i Champions League, etter å ha slaktet Toulouse hjemme. Mål av Crouch, Hyypiä og 2xKuyt sikret avansement.

LiverpoolToulouse
Mål
4-0 (1-0 til pause)
Crouch (19)
Hyypiä (49)
Kuyt (87, 90)
Lagoppstilling
Reina
Arbeloa
Hyypiä
Agger
(Finnan 81)
Riise
Benayoun
Mascherano
Sissoko
(Leiva 68)
Leto
(Babel 75)
Kuyt
Crouch
Douchez
Mathieu
(Sissoko 81)
Ilunga
Cesar
Cetto
Emana
(Fabinho 76)
Sirieix
Fofana
Dieuze
Gignac
(Bergougnoux 54)
Elmander
Innbyttere
Itandje
Alonso
Pennant
Torres
Riou
Jonsson
Mansare
Battles

Liverpool skal sikre seg inngang til det lukrative gruppespillet i Champions League hjemme på Anfield, etter å ha fått en godt utgangspunkt gjennom en 1-0 seier i Frankrike. Steven Gerrard og Jamie Carragher er begge uaktuelle til denne kampen.

Du kan følge kampen her direkte på Liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benítez gjør store forandringer på laget som slo Sunderland 2-0 borte på lørdag. Arbeloa tar plass på høyrebacken, etter å ha spilt på venstrebacken så langt denne sesongen. Hyypiä og Agger utgjør som forventet midtstopperparet, mens Riise tar venstrebacken. Benayoun starter sin andre Liverpool-kamp, og israeleren var ikke veldig overbevisende i oppgjøret for to uker siden. Spennende med Sebastian Leto som får sin debut på venstrekanten. Mange forventet kanskje at Alonso skulle starte sammen med Mascherano, men det ble altså Sissoko - som hadde en god kamp mot Sunderland, hvor han scoret sitt første Liverpool-mål. Crouch og Kuyt hvilte på lørdag, og erstatter Voronin og Torres. Matchvinneren fra det forrige oppgjøret er ikke en gang å finne blant de sju på benken i dag.

Liverpool FC hedret den myrdede Everton-supporteren Rhys Jones ved å spille Z-Cars melodien "Johnny Todd" før avspark. Dette er melodien Everton benytter når spillerne deres løper på banen på Goodison Park. Familien til Rhys Jones var også ute på banen, og det ble avholdt ett minutts applaus for 11-åringen. Liverpool spiller med sørgebånd i dagens kamp.

1. MIN: Toulouse sparker i gang kampen, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

3. MIN: Benayoun og Sissoko kombinerer, og israeleren blir lagt i bakken. Liverpool får frispark i bra posisjon, og en avslutning med et venstreben kan bli farlig.

3. MIN: John Arne Riise avslutter, og Douchez må gi retur. Reprisene viser skuddet ville gått utenfor.

8. MIN: Riise prøver et optimistisk skuddforsøk fra langt hold. Det er fart i skuddet, men retningen er det verre med. Liverpool har vært det suverent beste laget sålangt, og har kommet til flere innlegg.

12. MIN: Liverpool kontrer, og Kuyt får gitt ballen til debutant Leto. Det er tydelig at Leto er en spiller som er god med ballen i beina, men avslutningen hans denne gang går et par meter til side for Douchez.

14. MIN: Toulouse viser at de kan være farlige på kontringer. To ganger nå kunne de vært gjennom dersom presisjonen hadde vært bedre.

17. MIN: Benayoun og Leto med en kort corner, og israeleren finner Kuyt på bakre stolpe. Nederlenderens heading er nesten god nok til å overliste Toulouses målvakt. På den påfølgende corneren kommer Crouch til avslutning, men uten at den er spesielt farlig.

19. MIN: 1-0 Crouch! Sissoko vinner ballen, og får gitt til Benayoun. Israeleren får gitt til Kuyt, og Dirk gjør en meget bra jobb på høyrekanten, og får slått inn på Peter Crouch som setter inn 1-0 fra bakerste stolpe!

22. MIN: Toulouseforsvaret virker veldig ukonsentrert, og Crouch får en gratismulighet inne i feltet. Skuddet er hardt, men går en meter utenfor.

26. MIN: Toulouse får en mulighet når Reina bommer på en klarering. Utsparket treffer helt feil, og går til en Toulouse-spiller på 30 meter. Reina kommer seg tilbake i mål, og Toulouse-spilleren avslutter ikke. Toulouse får enda en nestenmulighet like etter, men Arbeloa rydder opp.

 29. MIN: Enda en kort cornervariant, og Crouch får gå opp ganske upresset. Headingen er svak og går over, og engelskmannen burde definitivt klart å treffe under tverrleggeren med den avslutningen.

 33. MIN: Benayoun med lekker stikker gjennom til Kuyt. Nederlenderen avslutter direkte, og ballen stryker venstre stolpe.

 36. MIN: Crouch kommer på enda en avslutning. Får heade upresset på sju meter etter innlegg fra Arbeloa, men klarer ikke å presse ned headingen sin. Stor scoringsmulighet.

37. MIN: Benayoun har spilt seg opp. Lurer bort venstrebacken, og får slått enn på Dirk Kuyt. Hodestøtet går utenfor. Liverpool kunne ledet mye mye mer.

43. MIN: Liverpool er litt nonchalante nå. Riise slår en helt håpløs ball mot Mascherano, og Toulouse kommer seg gjennom på kanten. Innlegget mot Elmander klarer Riise å heade til corner.

Pauserapport:
Liverpool burde ledet med langt flere mål, etter en omgang hvor det virkelig har vært klasseforskjell. De røde spiller ikke veldig imponerende i dag, men Toulouse har vært uhyre svake. Gang på gang kommer Liverpool seg rundt og til innlegg, vinner samtlige andreballer, mange avslutninger, og heller få problemer bakover. Hadde Crouch vært litt heldigere, kunne han stått med hattrick etter de første 45. Yossi Benayoun startet frustrerende, med flere ballmist - men israeleren spilte seg stort opp utover omgangen. Han står bak mye av det Liverpool foretar seg offensivt. Debutant Sebastian Leto på den andre vingen var involvert mye i starten, men dabbet så av og ble litt usynlig. Han har uansett vist at han har god ballbehandling, og at overstegsfintene sitter som de skal. Mascherano var banens ener i førsteomgang, med en enorm arbeidsvilje, og enkelte av avleveringene var det Alonso-klasse over. Sissoko har også hatt en god omgang. Spiller Toulouse på samme måte i andreomgang, bør det være mulig for flere av spillerne å pynte på sin scoringsstatistikk.

45. MIN: 2. omgang er i gang, og Liverpool angriper nå mot The Kop.

 49. MIN: 2-0 Hyypiä! Mascherano jobber til Liverpool et hjørnespark. Corneren er perfekt slått av Benayoun, og Sami Hyypiä lurer sin oppasser såpass at han får stå helt alene og heade inn 2-0. Flott avslutning av finnen.

 54. MIN:
Angriper Bergougnoux kommer inn for Toulouse. Gignac går ut.

56. MIN: Liverpool har hatt et utrolig antall cornere i denne kampen, og nok en gang kommer Crouch til avslutningsmulighet. Crouch får ikke skikkelig dreis på ballen.

57. MIN: Luis García-sangen runger over stadion... De røde har full kontroll på hva som foregår på Anfields grønne gress.

61. MIN: Elmander kommer til Toulouse sin første avslutning på mål. Forsøket er enkelt for Reina å stoppe.

 68. MIN: Lucas Leiva kommer inn til sin første kamp på Anfield. 20-åringen kommer inn for Momo Sissoko. Forøvrig nok en god kamp av Sissoko. Liverpool kjører nå en israeler, to argentinere og en brasse på midtbanen!

71. MIN: Riise med en elendig avlevering som etterhvert faktisk havner hos Lucas Leiva. Han spiller til Crouch på kanten, som chipper ballen inn i feltet. Kuyt kommer til med en heading, men avslutningen mangler kraft, og går utenfor.

 74. MIN: Liverpool spiller bra på en touch, og ballen havner hos Kuyt. Liverpools nummer 18 banker til, og ballen går via et Toulouse-ben og i tverrleggeren.

 75. MIN: Debutant Leto har spilt ferdig. Ryan Babel kommer inn.

 76. MIN: Brasilianeren Fabinho kommer inn for Toulouse.

79. MIN: Lucas Leiva prøver seg på halv volley fra 20 meter. Rett på keeper.

 80. MIN: Stor sjanse! Riise legger inn til Peter Crouch, som tar ballen ned på kassen, trikser, og avslutter på volley. Skuddet går over.

81. MIN: Kuyt kliner til på direkten fra utrolig spiss vinkel. Skuddet er bra fart, og kommer overraskende - men til side for mål.

 81. MIN: Steve Finnan kommer inn for Daniel Agger. Samtidig bytter Toulouse, og setter inn sin Sissoko for en skadet Mathieu.

 87. MIN: Crouch spiller til Kuyt, som kombinerer med Babel og kommer seg inn i boksen. Kuyt avslutter flott nede i motsatt hjørne under press fra to Toulouse-forsvarere. Flott scoring.

89. MIN:
Full kontroll nå. Kuyt gjør en fin prestasjon, og spiller til Crouch inne i boksen. Han forventer å få ballen igjen, men innlegget/avslutningen til Crouch er alt for høy, og går ut til utspill for keeper.

90. MIN: You'll never walk alone runger over Anfield.

 91. MIN: Benayoun spiller Kuyt gjennom med en flott chip, og Kuyt tupper ballen forbi Douchez. Enda et flott mål av nederlenderen.

Sluttrapport:
Det blir Champions League-spill på Anfield også kommende sesong. Toulouse var skremmende svake i dag, og selv om Liverpool ikke hadde noen kjempekamp, var det lekestue på Anfield. Med så mange sjanser, cornere, ballinnehav og spill kunne det fort stått mye mye mer i på Anfields lystavle. Fine innhopp av debutant Lucas og Babel, og fint for Kuyt å åpne sin scoringskonto. Mascherano spilte en meget god kamp sentralt på midtbanen - og leverte en god søknad om å få starte lørdagens kamp mot Derby. Det var en del slurv i dag, og man ble etterhvert litt nonchalante - men når motstanderen er så svak som dagens var, måtte det nesten bli slik. Alt i alt kom en seg gjennom denne kampen tilsynelatende uten å pådra seg flere skader, og det kan vel kalles en god treningsøkt. Det viktigste er uansett at det blir european nights at Anfield, også denne sesongen.

Spillervurdering:

Pepe Reina 7 - Pepe var knapt borte i ballen. Ikke mye å sette fingeren på. Det eneste måtte være et par dårlige utspill.

Alvaro Arbeloa 6 - Etter å ha startet sesongen godt, har det vært noen kamper på det jevne for spanjolen. Han er aktiv i igangsettingsfasen i kveld og får pluss for sitt offensive spill.

Sami Hyypiä 7 - Ikke så lett å se at finnen spilte med knekt nesebein. Liverpools dansk-finske midtstopperduo tok seg av det lille som kom mot et svært så tamt Toulouse-lag. Sami scoret i tillegg et pent mål helt upresset etter corner. God vikarjobb for Jamie Carragher.

Daniel Agger 7 - Dansken spiller med selvtillit og stoisk ro. Unggutten spiller med mer og mer selvtillit. Et bombesikkert midtstoppervalg. Ble erstattet med Steve Finnan ti minutter før slutt.

John Arne Riise 6 - Overdriver vel sine skuddforsøk fra langt hold. I hvert fall lykkes han ikke så ofte. Men John Arne jobber godt både offensivt og defensivt.

Yossi Benayoun 7 - Aktivum på vingen. Mye ballinnehav og konstruktiv i første omgang. Kom litt bort i andre omgang, men i aller høyeste grad godkjent av israeleren. Løp mye.

Javier Mascherano 8 - Liverpools bestemann. På grensen til en nier. For en ballkontroll, for en plassering, for en pasningsfot. En drømmespiller å ha i troppen når Alonso hviler og Gerrard er skadet. La inn gode aksjer for spill fra start i lørdagens kamp mot Derby.

Momo Sissoko 6 - Ingen minnerik kamp for afrikaneren. Overraskende mange feilpasninger og kom ikke helt til sin rett på midten. Ble byttet ut 22 minutter for slutt.

Sebastian Leto 6 - Fikk glimtvis vist hva som bor av ballkontroll og pasningsfot i argentineren. Kom litt bort i andre omgang, men debuten er godkjent. Byttet ut kvarteret før slutt.

Dirk Kuyt 8 - Tomålsscorer. Dirk gjør mye av grovarbeidet til sine rekkekamerater, men fikk altså nettkjenning selv også denne gang. Han vender opp, tar ut forsvarere og løper som en galeislave i 90 minutter. Endelig løsnet det for målscoreren Dirk også. Avsluttet et glimrende Liverpool-angrep på det første og lobbet over keeper på det andre. Kunne ha fått flere mål. Er nære på ved et par headinger og et tverrliggerskudd drøyt kvarteret før slutt. Blir vanskelig å holde Dirk utenfor førsteelleveren nå.

Peter Crouch 6 - Har mye ballkontakt, men den høyreiste spissen var på sitt mest keitete i kveld. Fikk et par gode muligheter til nettkjenning, men verken headinger eller skuddfoten var helt med engelskmannen i dag. Unnet Peter scoring da han på brasiliansk vis i kamp med flere Toulouse-spillere fikk kontroll over ballen innenfor femmeteren. Ballen gikk over.

Lucas Leiva - fikk sin debut da han kom inn etter 68 minutter for Sissoko. Viste i perioder prov hva som bor i ham.

Ryan Babel - Fikk et drøyt kvarter for Leto.

Steve Finnan - Spilte ti minutter for Agger.