Liverpool - Wigan

Ons 02.01.08 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 42.308 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tor Sandø

En sen utligning fra Wigan gjorde det til en frustrerende kveld på Anfield, etter at Fernando Torres først hadde nettet sitt 10. ligamål.

Scharner (59)

Overraskelsen er at Jermaine Pennant er tilbake i startoppstillingen. I tillegg spiller både Mascherano, Alonso og Gerrard. Aner vi en 4-2-3-1 oppstilling med Javier og Xabi som ankere og Torres på topp?

Det er kaldt og klart på Merseyside da lagene går ut til YNWA.

1.omgang:

Et minutts stillhet for Phil O'Donnell og Sheila Walsh. O'Donnell var kapteinen til Motherwell som kollapset og døde under en kamp i Skottland nylig, mens Walsh var sekretær til Liverpools manager siden 1981.

Steven Gerrard vant målvalget og angriper mot Anfield Road End før pause.

5.min: Wigan har det første av hva en kan kalle i nærheten av en sjanse, da en ball spilles mot Valencia på vei inn i feltet, men Reina er ute og snapper ballen.

Steven Gerrard har så langt ligget overraskende dypt og har utvilsomt et fått fri rolle.

9.min: Carragher feller Bent ute på høyrekanten til Wigan, men Reina har ingen problemer med å ta ned frisparket som blir slått dypt inn i feltet.

12.min: Torres knuser Scharner i en løpsduell nede ved dødlinjen og Wigan er glade som får slått til hva som blir en resultatløs corner.

13.min: Anfield jubler da Fernando Torres setter ballen i nettet, men spissen er allerede blitt avblåst for en hårfin offside.

15.min: Torres er først heldig da han får ballen fra Gerrard via en forsvarer, men blir så avblåst for å ha gått litt hardt til i en duell på kanten av straffefeltet. Et noe billig frispark i mot.

17.min:  Brown prøver seg med et langskudd etter at Liverpool først har slitt med å få avklart en corner fra bortelaget. Midtbanespilleren treffer godt og ballen går en liten halvmeter utenfor den høyre stolpen til Reina.

18.min: Antydning til panikk i midtforsvaret til Wigan da det slås inn fra høyre mot Torres, men forsøket blir avklart. Tempoet i kampen har tatt seg opp etter en nokså laber start.

20.min: Nydelig kombinasjonspill ute på venstresiden med Aurelio, Alonso og Kewell, men sistnevnte får ikke noe klem på skuddforsøket da han prøver seg inne i feltet.

22.min:  Pennant spiller til Mascherano, som spiller vegg med Torres, men argentineren avslutter med et skuffende skudd da han kommer fram til kanten av 16-meteren og Kirkland redder uten alt for store problemer.

24.min: Ryan Taylor prøver med et svært ambisiøst skudd fra 35 meter på frispark, men ballen går over og utenfor.

25.min:  Nydelig ball fra Torres, fint løp av Gerrard, men kapteinen får ikke skikkelig kontakt da han prøver å skyte i steget fra utmerket posisjon inne i feltet.

27.min:  Brown må ha behandling etter å ha fått en sprukket leppe.

32.min:  Aurelio prøver et frispark fra 35 meter, men ufarlig rett i fanget på Kirkland.

32.min:  Liverpool legger opp til en stor kontring med glimrende pasning fra Alonso ut til Pennant, som slår inn mot Torres, men toppscoreren får aldri kontroll.

34.min:  Pennant slår flatt inn fra høyrekanten, men Kewell får ikke en ordentlig touch hardt presset inne i feltet.

36.min:  Pennant mot Kewell igjen, denne gang mot bortre stolpe og Kirkland kan plukke ballen ned.

37.min:  Valencia kjemper hardt for å komme seg fri fra en aggressiv Mascherano, men er i ubalanse da han skyter vilt utenfor.

38.min:  The Kop roper litt halvhjertet på straffe da Scharner vinner en duell mot Torres i andre enden av banen.

42.min:   Alonso slår et frispark knallhardt rett på hodet til Torres, men fra nesten 16-meter får ikke spissen presset ballen under tverrliggeren.

44.min:  Et bra angrep blir dårlig avsluttet da Kewell og Torres kombinerer før Steven Gerrard ikke treffer med skuddforsøket fra 20 meter.

To minutter er lagt til.

En skuffende omgang av Liverpool. De røde har hatt ballen mest, og leder også 3-1 i sjanser, men et hjemmelag uten rytme og nok tempo på ballen sliter med å komme til klare muligheter. Trekket med å gi Steven Gerrard en fri rolle i utgangspunktet bak Fernando Torres har ikke lykkes, da Liverpool vil ha forventet å se kapteinen mye mer involvert enn han har vært så langt. Pennant har vært aktiv i små perioder ute på høyre, mens Mascherano vinner ballen og Alonso slår pasninger sentralt, men trykket foran mål har vært alt for dårlig. På motsatt har Harry Kewell virket treg og passiv, og muligens vil Rafa sette inn Yossi Benayoun tidlig etter pause. Wigan har sjelden truet Pepe Reina, men har likevel skapt litt uro gjennom sine spredte og direkte angrepsforsøk mot de svære spissene Heskey og Bent. The Kop vil forlange noe langt bedre når de helrøde heltene angriper mot dem i de siste 45 minuttene.

2.omgang:

Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.

Pennant og Kewell har byttet sider fra starten av 2.omgang.

48.min:  Kewell altså ute på høyrekanten, og får en corner da han for første gang i kampen kommer til dødlinjen.

49.min:   1-0 TORRES - Et strålende angrep da Gerrard spiller igjennom Finnan som går på et sjeldent dypt løp. Høyrebacken legger inn i feltet til en Ferando Torres som har ristet av seg sin oppasser og kan skli inn ledermålet.

52.min:  Aurelio får ballen i returrommet etter en corner, men brassen treffer sjelden dårlig med skuddforsøket som går et par meter utenfor.

59.min:   Paul Scharner, som har kjempet hardt i midtforsvaret til Wigan, er førstemann som kommer i dommerens bok.

61.min:  Liverpool får frispark på 22 meter etter at Brown har felt Torres.

61.min:  Gerrard kliner til på frisparket, Kirkland må gi retur, men forsvaret til Wigan greier med nød og neppe å få ballen unna.

67.min:  En majestetisk langpasning fra Xabi Alonso treffer Fernando Torres inne i feltet, men spissen greier bare nesten å få god nok kontroll under press.

68.min:  I neste angrep skyter Steven Gerrard fra kanten av 16-meteren, men nesten rett på Kirkland.

69.min:  En Harry Kewell, nå ute til venstre igjen, har ikke pasningsalternativer og prøver å skyte fra nesten død vinkel, men utenfor.

69.min:  Et sjeldent skuddforsøk fra Taylor og Wigan, men ufarlig utenfor fra spiss vinkel.

74.min:  Kewell prøver et nytt ambisøst skuddforsøk fra langt hold, men nok en gang over.

75.min:  Kewell ut, Benayoun inn.

78.min:  Halve Liverpool er involvert da et ypperlig angrep ender med at innlegget fra Pennant på høyrekanten blir klarert til corner.

79.min:   Mascherano får booking for takling av Benit.

79.min:  Koumas inn for Taylor hos Wigan.

80.min:   1-1 BRAMBLE - Sjokk på Anfield da en dårlig klarering fra Gerrard går i Mascherano, havner i beina til Titus Bramble, som får drømmetreff fra 16-meter og ballen fyker inn bak Reina.

84.min:
 En revansjesugen Gerrard fyrer løs, og skyter også på sin egen retur da Kirkland ikke greier å holde det knallharde skuddet. Ballen vil imidlertid ikke inn i nettet.

84.min:  Liverpool bytter Crouch og Mascherano, Wigan setter inn Sibierski for Heskey.

86.min:  Ny angriper inn i form av Dirk Kuyt, for Jermaine Pennant.

90.min:  Koumas skyter svakt utenfor da Wigan kontrer mot et Liverpool som ikke greier å spille seg til sjanser i sluttminuttene.

Tre minutter er lagt til.

90.min+2:   Torres får gult for å ha vært oppe med armen i en duell.

Wigan hadde aldri scoret på Anfield i Premier League, Liverpool er et av lagene som netter mest i sluttminuttene mens gjestene var et av lagene som har måttet tåle flest poengtap når klokka nærmer seg 90 minutter. Det hadde gitt gode odds å tippet en sen utligning for Wigan i denne kampen, og hvis en hadde tatt med at målscoreren var Titus Bramble i tillegg ville utbetalingen vært kjempemessig. Rafa Benitez synes å være klar til å bytte inn Yossi Benayoun mot slutten av 1.omgang, men manageren ga hele laget fornyet tillit etter pause og det ble noe bedre. Den tidlige scoringen kom også, da Torres kom seg opp på et tosifret antall mål i Premier League, men dette virket aldri komfortabelt selv om bein og ball beveget seg noe fortere enn før pause. Riktignok var det sjeldent at Wigan kom seg framover, men oppstillingen med Torres som eneste rene spiss bidro at Liverpool sjelden spilte seg til gode sjanser. Det så en ikke minst etter utligningen, da innbytter av spissene Crouch og Kuyt heller ikke bidro til at de røde var veldig farlige. Nei, dette var skuffende på alle måter.

Spillervurdering:

Reina 6 - Kunne lite gjøre med sjokkutlikningen i det 80. minutt. Andre i Liverpool-forsvaret må ta på seg skylda. Ellers var han bra ute og klarerte noen av visittene fra Wigan-angripere i første omgang. Kamp på det jevne for spanjolen.

Finnan 6 - Lot Kilbane få litt vel mye rom i perioder. Mer offensiv etter pause. Fantastisk løp ved 1-0-målet, får ballen fra Gerrard og nærmest i blinde føler at Torres kommer på løp.

Carragher 6 - Svak kamp av en Carragher som er blitt atskillig mer rusten de siste ukene. Møtte en Emile Heskey som ikke har scoret mot The Reds siden han forlot Anfield. Emile scoret ikke, men det gjorde Bramble. I perioder litt ukonsentrert og serverer ballen til motspillere.

Arbeloa 5 - Spanjolen er en god fotballspiller og er som mange av sine kolleger anvendelige. Det er en styrke. Er som forsvaret ellers relativt shaky i dag.

Aurelio 6 - Har så lyst til å score for klubben sin at han stormer til alt av dødballer på motstandernes banehalvdel. Har en fantastisk pasningsfot. Mer deltaktig foran enn bak, men uten at det ga særlig tellende resultat.

Pennant 5 - Å spå Rafas laguttak er i perioder like vanskelig som å prikke inn de sju rette tallene i Lotto. Jermaine var overraskelsen denne gang. Man skal ikke forvente seg all verden av en spiller som har tilbrakt mer tid de siste månedene på behandlingsrommet enn på treningsfeltet. I perioder fikk han vist hvilken viktig spiller han er. Bare å se han med rød trøye på, gjør godt. Kan med fordel spille ballen når det er muligheter for å sette opp et farlig angrep. Lær av Fernando. Gjorde forsøk på noen raid, men lyktes med heller lite. Heller ikke byttene av side med Kewell hjalp noe særlig. Byttet ut mot slutten for Kuyt, da vi presset på for et ledermål.

Alonso 6 - Tok mye av det tøffe duellspillet på midten. Mange av lagene som kommer til Anfield vet at nøkkelen ligger i spillet på midten. Løste for det meste oppgavene sine greit, Xabi. Mange dueller med Wigans Michael Brown. Temmelig usynlig i lange perioder, men med en motstander som ligger med ti mann mellom 0 og 30 meter blir det mye løping for baskeren.

Mascherano 6 - Wigan forsøkte å ligge med press på midten og nekte liverpools framspill derfra. Javier og Xabi utfyller hverandre, men kom ikke helt til sin rett i kveld. Hadde en kjempesjanse i første omgang, da han ble spilt igjennom av Torres, men alene med Kirkland maktet han ikke mer enn et skudd som liknet mer et tilbakespill. Må ta på seg mye av skylda for utlikningen til Bramble. Han sover da han får ballen fra Gerrard. Byttet med Crouch da Liverpool presset på for å få et ledermål.

Kewell 4 - Utrolig svak kamp for Harry. Virket som han hadde tankene alle andre steder enn på Anfield. Svært så nonchalant og traff rent unntaksvis medspillerne med pasningene sine. Byttet side med Pennant etter pause. Verre kunne det ikke gå... Noe bedre i andre omgang, men Harry fikk nok spille mer enn de fleste hadde trodd ved pause. Erstattet av Benayoun etter 74 minutter. På høy tid.

Torres 7 - Liverpools beste. se og lær alle unge fotballspillere. Måten han utfordrer forsvarsspillerne på. Måten han kommer seg forbi på. Hadde en ball inn i det trettende minutt, men ble alldeles hårfint avblåst for offside. Møtte fysiske midtstoppere, men det må Fernando pent venne seg til. Var ikke bare avslutteren i rødt i dag, men like mye tilretteleggeren. Medspillerne var ikke helt med på notene. Var i flere situasjoner uheldig med førsteberøringen. Anfield-publikummet ropte på straffe da Scharner felte El Niño i første omgang, men Bennett vinket spillet videre. Mye ballkontakt. Hadde første omgangs største mulighet, men headingen fra spanjolen gikk over. Gjorde jobben sin og scoret på en fantastisk pasning fra Finnan, men det holdt dessverre ikke mot hardt arbeidende Wigan-spillere. Fikk et gult kort mot slutten i duell mot Bramble.

Gerrard 6 - Noe mer offensiv enn ellers. like mye jobbing. Kom seg til noen gode sjanser, etter gode gjennomspill blant annet fra Torres. Farlig når han bestemmer seg, som på 1-0-målet da han spilte gjennom Finnan, som igjen fant Torres i midten. Hadde et fantastisk skudd fra 23 meter som Bramble såvidt fikk reddet. Hadde en dobbelsjanse sju minutter før slutt, men hans gamle lagkamerat, Chris Kirkland reddet begge. Rafa har problemer med å balansere Liverpool-laget for tiden. Mye av nøkkelen til løsningen ligger hos Gerrard.

Benayoun - Fikk 16 minutter for Kewell. Rakk ikke å markere seg, annet enn et skudd på mål like etter sjokk-utlikningen.

Crouch - Fikk sju minutter for Mascherano. Eneste han rakk var å pådra seg et frispark. At han har så lite tillit minsker ikke akkurat spekulasjonene om at han er på vei ut nå i januar.

Kuyt - Fikk fire minutter for Pennant mot slutten. Da spilte Liverpool med tre spisser. Uten at det hjalp.