Man City - Liverpool

Søn 30.12.07 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 47 321 / Dommer: Uriah Rennie / City of Manchester Stadium / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Arild Skjæveland

En meget velspilt og underholdende 0-0 kamp, der Liverpool dominerer i store deler av andre omgang og hadde fortjent seieren. City vinner imidlertid ett poeng takket være stort stopperspill av Dunne.

Torres (85)

Liverpool møter ligaens beste hjemmelag på City of Manchester Stadium. En viktig kamp med tanke på tetstriden.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Alvaro Arbeloa har blitt frisk etter å ha vært satt ut av influensa i forbindelse med kampen mot Derby 2.juledag. I ettermiddag er han imidlertid tilbake i startoppstillingen, og vil også få den viktige rollen som erstatter for ankelskadde Sami Hyypiä i Liverpools midtforsvar. På venstrebacken har Rafael Benitez valgt å satse på Fabio Aurelio fra start, i stedet for John Arne Riise. Ellers er det ingen overraskelser i startoppstillingen.

Vi merker oss at Dietmar Hamann starter for vertene, og det gjør også den farlige duoen Petrov og Elano. Formspissen Rolando Bianchi er imidlertid vraket for å gjøre plass til brasilianeren.

1. MIN:
Liverpool tar avspark på City of Manchester Stadium. De røde går rett i angrep, og et farlig innlegg fra Steve Finnan går rett igjennom hele City-feltet.

4. MIN:  Richards tar livtak på Torres på vei gjennom i bakrom, og feller spanjolen med fri vei mot mål. Dommer Uriah Rennie og en godt plassert linjemann velger å overse det hele. Begge spillerne må ha behandling etter hendelsen.

8. MIN: Aurelio har vært oppe i angrep, og Elano får masse plass på venstrekanten. Arbeloa treffer ikke rent når han skal klarere brasilianerens innlegg, og Vassel får en halvsjanse som ender med City-corner.

13. MIN: Petrov forserer på venstresiden, og får lagt lavt inn i feltet. Liverpools midtforsvar har sin fulle hyre med å få klarert til corner. City har virket farligst i åpningsminuttene.

17. MIN: Gerrard finner Kewell med den andre gode crosspasningen på to minutter, men australieren har sløst bort begge mulighetene når han har fått tid og rom ute på venstreflanken.

21. MIN: På tredje forsøk klarer Kewell å danse seg forbi Onuoha og få lagt inn. Situasjonen ender med at Gerrard fyrer av et ufarlig skudd fra langt hold.

23. MIN: Petrov får ikke klem på en avslutning fra drøye 16 meter, etter innlegg fra Ireland ute på Citys høyrekant.

24. MIN: Spillet bølger frem og tilbake nå. Kewell finner Torres med et innlegg dypt inn i feltet. Spanjolen legger tilbake til Kuyt, men Micah Ricards får blokkert hollenderens avslutning i siste øyeblikk.

26. MIN: Kewell med en avslutning fra skrått hold, som City-keeper Hart er nær ved å fomle ut i feltet.

28. MIN: Carragher får såvidt blokkert en avslutning fra Elano, og ballen triller inn til keeper Reina. En meget åpen kamp mellom to angrepsvillige lag så langt.

30. MIN:  Et fremspill går via et City-bein og finner Kewell ute på venstre. Hans innlegg er ikke presist, men ballen ender hos Kuyt som skyter via et City bein og ballen skrur like utenfor stolpen.

31. MIN: En særdeles offensiv venstreback, Aurelio, er frempå med et skudd fra distanse som går like utenfor.

33. MIN: Aurelio med en ny kanon fra over 30 meters hold, som Hart må fiste til corner.

34. MIN: Liverpool har tatt over kommandoen nå, og kommer til den ene avslutningen etter den andre. Et skuddforsøk på halv volley fra Gerrard treffer et City-bein inne i feltet, og Torres mislykkes med et brassespark.

35. MIN: Elano sklir på en farlig visitt inne i Liverpool-feltet, og de røde får klarert.

40. MIN: Liverpool sliter med å få tak på Citys venstrekant, Petrov, og Carragher får med nød og neppe klarert et farlig innlegg.

41. MIN: Gerrard med et flott gjennomspill til Kuyt ute til høyre, men hollenderen blir avvinket for en hårfin offside.

44. MIN: Kewell og Benayoun spiller vegg, og plutselig får israeleren tid og rom på 20 meters hold. Han fyrer av, men en meter til side for mål. Ett minutt er lagt til i første omgang.

Pause

Det står 0-0 til pause på City of Manchester Stadium, men det har vært en underholdende omgang mellom to angrepsvillige lag. Tempoet har vært høyt, og hjemmelaget har vært farlige når Petrov og Elano har fått føre ball. Carragher og Aurelio har hatt sin fulle hyre med å klarere et par farlige innlegg. Gjestene har imidlertid hatt de fleste og beste sjansene, og vi har blant annet registrert en rekke brukbare skuddforsøk fra distanse. Fabio Aurelio har vært veldig offensiv på venstrebacken, og har notert seg for to av de gode skuddforsøkene. Han etterlater seg imidlertid store rom som Stephen Ireland og Elano nær har utnyttet ved et par anledninger.

46. MIN:
Hjemmelaget sparker i gang andre omgang.

48. MIN:  Aurelio og Benayoun kombinerer flott ute til venstre, og innlegget fra brasilianeren lar Kuyt elegant gå mellom beina sine til en umarkert Torres. Spanjolen får imidlertid ikke klem på avslutningen fra 6-7 meters hold, og Hart får ballen i fanget.

48. MIN:  Torres får sin andre kjempesjanse på et halvt minutt. Gerrard plukker opp et fremspill, og spiller Torres alene med Hart. Spanjolen setter ballen løst mellom beina på keeperen, men lærkula triller en meter utenfor.

51. MIN: Richards feller Torres like utenfor 16-meteren. Gerrard skyter frisparket like utenfor stolperota, og Hart må strekke seg i sin fulle lengde da han ikke har kontroll på dødballen. Liverpool har kommet klart best i gang i andre omgang.

59. MIN: Benayoun får skikkelig trøkk på et distanseskudd, og Hart må slå det harde forsøket til corner.

60. MIN: Aurelio er meget offensiv og god på venstreflanken, og kombinerer flott med Kuyt, som får lagt til Kewell inne i feltet. Australieren klarer imidlertid ikke å viderebefordre ballen til to røde som står helt ledig for åpen goal på bakre stolpe.

61. MIN:  Hjemmelaget gjør kampens første bytte. Fernandes inn for Ireland.

63. MIN: Benayoun tar ballen vakkert ned på 16-meterstreken, og serverer Gerrard litt skrått på mål. Kapteinen er imidlertid ikke heldig med avslutningen, som går høyt og langt utenfor.

69. MIN: Kewell header en corner noe ukonsentrert utenfor.

70. MIN:  Bianchi erstatter Elano hos vertene.

71. MIN: Gerrard spiller frem Beanyoun, men israelerens avslutning fra skrått hold blir litt for løs, og Hart redder.

73. MIN: Aurelio med en vakker stikkball til Torres, men spanjolen er ikke heldig med mottaket og ballen spretter inn til Hart.

75. MIN:   Begge lag bytter. Babel kommer inn for Kewell for gjestene, mens City bytter ut Vassell til fordel for Geovanni.

78. MIN: Babel legger til Gerrard på 20 meter midt på mål. Skuddforsøket er ufarlig og går langt utenfor.

78. MIN: Brytekamp mellom Dunne og Torres, og City-stopperen legger spanjolen i bakken som sistemann. Liverpool-svingen roper på frispark og utvisning, men dommer Rennie vinker det hele videre.

85. MIN:  Fernando Torres får kampens første gule kort, og sitt første gule kort i Premier League, for en stempling mot Richards.

86. MIN: Babel på et raid, men City får klarert til corner.

86. MIN:  Kampens største sjanse til Liverpool på corneren. Carragher header ballen inni feltet igjen, og Kuyt header mot mål. Hart får en hånd på ballen, og Dunne får klarert kula på streken!

87. MIN: Liverpool presser på for å få seiersmålet, og et forsøk fra Benayoun fra et Gerrard-innlegg blir blokkert til corner av Citys stopperkjempe Dunne, som har vært meget god i dag.

90. MIN: Babel på et nytt godt raid inn i feltet, men sklir når han skal finte bort sin oppasser. Tre minutter er lagt til i andre omgang.

91. MIN: Benayoun med et drivende løp inni feltet, men stanses av Onuoha.

92. MIN: Liverpool presser knallhardt og vinner en corner. City får klarert etter paniske tilstander inne i deres felt.

Slutt

En meget velspilt og underholdende 0-0 kamp på City of Manchester Stadium, der Liverpool dominerer i store deler av andre omgang og hadde fortjent seieren. City vinner imidlertid ett poeng takket være stort stopperspill av Richard Dunne. Også Dietmar Hamann på midtbanen hadde en enormt god kamp for vertene, som hadde lite å by på offensivt etter pause. Fernando Torres hadde ikke marginene på sin side, og fikk to kjempesjanser i løpet av et halvt minutt tidlig i andreomgang. Sjanser som en toppscorer bør sette. Torres ble ellers holdt under kontroll av Dunne, og det var Dirk Kuyt som var nærmest å gi de røde de tre poengene de hadde fortjent, men igjen var Dunne der og berget City når han får måket ballen unna i det den er i ferd med å trille over målstreken. To poeng tapt for Liverpool, som slett ikke spilte noen dårlig kamp trass i at man bare får med seg ett poeng. Kjempene Hamann og Dunne var utvilsomt kampens enere, mens Aurelio og Mascherano var meget positive hos gjestene fra Merseyside. Kewell og Torres var kanskje de som skuffet mest på dagens Liverpool-lag, mens Alvaro Arbeloa spilte seg stort opp som stopper etter en litt usikker åpning på kampen.

Spillervurdering:

Pepe Reina 6 - Reina hadde en forholdsvis rolig kamp, og ble ikke satt på de aller største prøvene. City var småfarlige i en periode i førsteomgang, men kom aldri til med en skikkelig avslutning mot mål. Er usikker, og tabber seg nesten ut i en situasjon med Ireland og Vassell i førsteomgang, men er heldig da ballen spretter utenfor. Den kunne gått hvor som helst.

Steve Finnan 6 - Iren har ikke vært på godt gammelt nivå den siste tiden, og i førsteomgangen sliter han tidvis med kjappe og bevegelige Petrov. Offensivt leverer han en kamp på det jevne, men er den svakeste i backrekka i dag.

Jamie Carragher 7 - En god kamp av scouseren, som ikke har allverden til problemer med en for dagen arbeidsvillig Vassell eller stjerneskuddet Elano. Har en meget viktig og god blokkering på et skuddforsøk fra sistnevnte i førsteomgangen, og rydder opp bra gjennom hele kampen.

Alvaro Arbeloa 6 - Spanjolen spilte midstopper i dag, og startet litt nervøst. Det er tydelig at han trives best på backen, men han spiller seg etterhvert bra opp i den uvante rollen.

Fabio Aurelio 8 - Kanskje Aurelios beste kamp i helrødt til nå. Får vist frem skuddbenet sitt ved flere anledninger, og meget bra offensivt i dag. Avleveringene og pasningskvaliteten til brasilianeren er det høyt nivå på. Også defensivt er Fabio god i dag, og Ireland kom sjelden til på høyrekanten.

Yossi Benayoun 6 - Israeleren er en frustrerende spiller når det ikke fungerer, og det er veldig mye nesten i dag. Han gjør ofte flere positive ting, men skal ta den ene finten for mye, eller holder på ballen i situasjonen der han bør og har muligheten til å spille. Prøver og prøver, men det ville seg ikke i dag.

Steven Gerrard 7 - Steven gjør en grei kamp i dag. Sliter fælt mot Dietmar Hamann sentralt på midten, og er ikke like sprudlende offensivt som normalt. Kapteinen kommer til en del skudd, men sjeldent få treffer mål. Stevie G virket noe sliten, noe som er naturlig etter så mange kamper på rad.

Javier Mascherano 8 - Det var de to midtbaneankerne som var de beste på City of Manchester Stadium i ettermiddag. Legenden Dietmar Hamann var nok banens beste, men vi holder Javier som Liverpools beste. Løper i samtlige 95 minutter, er bestandig spillbar, er flink med ballen, sikker med pasningene, og bryter angrep på angrep.

Harry Kewell 5 - Det er tydelig at australieren har mistet farten sin, og selv om han fortsatt besitter en god venstrefot, vil det seg ikke helt. Fintene sitter ikke, og Onuoha har god kontroll på venstrevingen.

Fernando Torres 5 - Fernando har en tøff dag på jobb mot Micah Richards og Richard Dunne som var glimrende i dag. Får ikke brukt farten sin, og har heller ikke dagen foran mål, da han brenner to klare målsjanser.

Dirk Kuyt 6
- Dirk jobber og løper gjennom samtlige 90 minutter, og har en enorm innsats. Dessverre virker han helt ufarlig offensivt, og førstetouchen sitter ikke i det hele tatt. Har muligens kampens største sjanse med headingen sin like før slutt.

Ryan Babel - Nederlenderen var frisk da han erstattet Harry Kewell. Ryan la seg på venstrekanten, og utgjorde en mye større trussell enn mannen han erstattet på den tiden han spilte. Burde kanskje kommet inn før.