Porto - Liverpool

Tir 18.09.07 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - VS3/TV3(ro)/ITV1 / Tilskuere: 41 208 / Dommer: Lubos Michel (SVK) / Estádio do Dragão / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Sveinung Axelsen

De røde red greit av stormen etter å ha fått Jermaine Pennant utvist etter 58 minutter. Dirk Kuyt utlignet før pause.

Pennant (58)

Backene Finnan og Arbeloa er klare av småskader, mens Hyypiä litt overraskende spiller i steden for Agger i midtforsvaret. På midten er Mascherano og Gerrard selvskrevne etter at Sissoko og Alonso er uaktuelle, men vingene Pennant og Babel i tillegg til Kuyt og Torres gjør dette til et meget offensivt Liverpool på bortebane i Champions League.

1.omgang

2.MIN:
 Porto får først to resultatløse cornere, før en glipp i forsvaret gjør at Reina må gjøre en reaksjonredning på et skudd fra kort hold fra Lisandro. Det var en feilpasning fra Finnan som åpnet for sjansen.

5.MIN: Quaresma prøver seg på et langskudd fra utenfor hjørnet av 16-meteren, men ufarlig over.

8.MIN:  1-0 LUCHO GONZALEZ - Lagkapteinen til Porto scorer sikkert fra 11 meter, da Reina går til høyre og ballen havner midt i mål. Pepe Reina er for sent ute da Sektioui kommer farende inn i feltet.

9.MIN:  Boswinga får gult hos Porto.

17.MIN:  1-1 DIRK KUYT - Finnan slår et langt frispark, Hyypiä header tilbake i feltet, og der kan Dirk Kuyt dukke opp og stange inn utligningen fra kort hold.

25.MIN:  Pennant feller Quaresma for andre gang, og havner i dommerens bok.

26.MIN:  Bruno Alves header et par meter utenfor etter at Porto har prøvd seg med en frisparkvariant. Få sjanser i Porto, etter at Liverpool åpnet svakt men kom mer med etterhvert og scoret på sin første visitt i motstanderens straffefelt.

40.MIN: Publikum piper etter at Carragher er litt hårdhendt om hjemmefavoritten Quaresma helt ute ved sidelinja, men intet kort.

41.MIN: Bosingwa går ned som en favn ved i en duell med Babel, men er ikke overraskende snart oppe igjen.

45.MIN: Frispark fra 25 meter. Gerrard triller til siden til Babel, men det harde skuddet går i et forsvarsbein. Et minutt er lagt til.

Liverpool synes å være i halvsøvne de ti første minuttene, hvor Porto første brente en kjempesjanse etter forsvarslurv og ellers svermet rundt et usikkert borteforsvar. Man ble bokstravelig talt straffet etter åtte minutter da Reina felte Sektioni og måtte se den tredje ballen fra merket i nettmaskene så langt i sesongen. De røde greide etterhvert å komme inn i kampen og i hvert fall hindre sjanser for Porto. Da Finnan slo et frispark mot borte ende av straffefeltet, og finnen headet videre til en takknemlig Dirk Kuyt foran mål, var det første gangen at man hadde vært inne foran Nuno i motstanderens mål. Det var bare å takke og bukke! Den siste halvtimen av omgangen var heller kjedelig, hvor ingen av lagene produserte sjanser og hjemmelagets spillere og publikum var like mye opptatt av å klage på litt røff behandling fra Liverpool. Det passer Gerrard & Co bra.

2.omgang

50.MIN: Quaresma prøver et frispark utenfor hjørnet av 16-meteren, men skyter svakt i forsvarsmuren.

53.MIN: Arbeloa blir snurret rundt med av Quaresma nede på kanten, men overlegget er svakt.

58.MIN:   Jermaine Pennant - Liverpools høyrekant er for sent inne i en takling helt nede ved dødlinja, og får sitt andre gule for kvelden. Virket noe strengt.

61.MIN:  Pepe Reina er på skovtur og Porto ved Quaresma får skyte mot åpent mål etter en mislykket klarering fra keeperen, men Sami Hyypiä får reddet på streken. Puh!

64.MIN:  Gonzalez og Farias kommer inn for Sektioui og Meireles for hjemmelaget.

73.MIN:  Torres får gult etter en ettersleng.

75.MIN:  Kuyt i boka for viljehands.

76.MIN:  Voronin inn for Torres. Kuyt spiller ute på høyrekanten etter utvisningen av Pennant.

78.MIN:  Kuyt får behandling etter en smell i hodet. Veldig oppstykket i Porto nå.

82.MIN: Publikum piper da Reina drøyer tiden. Lite skjer på Estadio do Dragao, noe som er greit nok for Liverpool med ti mann.

85.MIN:  Aurelio inn for Babel.

85.MIN: Quaresmo slår et frispark, men blir enkelt klarert av bortelaget.

87.MIN: Aktive Quaresmo får pipekonsert mot seg da han skyter svakt utenfor fra langt hold.

88.MIN: Liverpool er ikke langt unna på en kontring, men pasningen fra Gerrard når ikke helt fram til Kuyt. Den påfølgende corneren blir ufarlig.

89.MIN: Porto får corner, men heller ikke den skaper vanskeligheter.

90.MIN: To minutter er lagt til.

90.MIN:  Mascherano blir fjerde røde som får det gule kortet.

90.MIN + 2: Et hardt innlegg fra høyresiden til Porto skaper visse problemer, men Liverpools indre forsvar for til slutt klarert.

Sluttrapport: Spredte pipekonserter preget sluttminuttene av denne kampen, og det var definitivt ingen vakker forestilling. Hjemmepublikummet var mest frustert over at deres egne ikke greide å sette Liverpool nevneverdig under press til tross for at Jermaine Pennant pådro seg sitt andre gule kort etter 58 minutter. Gjestene fra Merseyside fikk ytterligere tre gule kort i tillegg til de to advarslene Pennant pådro seg, men det var aldri stygt. Det syntes imidlertid å være nok til at vertene ble sutrete og frustrerte, og det hadde ikke Rafa Benitez og hans menn noe i mot på en dag da man var under pari i forhold til kreativt spill og målsjanser. De kan imidlertid reise hjem med et poeng i kofferten i hva som man på forhånd anså som trolig den vanskeligste kampen i gruppespillet. Slik sett gjorde man jobben.

Spillervurdering:

José Reina 5 - På en dag hvor spanjolen stort sett hadde lite å henge fingrene i, forårsaket han både straffesparket som ga Porto ledelsen, og han forærte Quaresma en mulighet til å avgjøre mot slutten.

Steve Finnan 6 - Høyrebacken slurvet litt med pasningsspillet innledningsvis, men han har stort sett kontroll på en flanke hvor motspilleren, Quaresma, gjerne trakk innover fremfor å gå mot dødlinja.

Sami Hyypiä 8 - Finnen gjorde seg på ingen måte bort i en kamp der han både bidro med en assist, og forhindret livsfarligheter innenfor egen sekstenmeter. En solid kamp av finnen, og Daniel Agger kan ikke nå gjøre mange feiltrinn nå før hans plass er truet.

Jamie Carragher 7 - Jamie hadde stort sett kontroll på Portos offensiv, men noe slurvete oppspill trakk ned helhetsinntrykket et par knepp.

Álvaro Arbeloa 5 - Spanjolen ble ved et par anledninger svimmel av overstegsfintene til Portos vinger, men han klarte stort sett å ta hevd på sin side. Dog gikk dette utover de offensive bidragene, som stort sett uteble.

Jermaine Pennant 4 - Etter å ha startet sensommeren og høsten på ypperlig vis, ble denne kampen en nedtur for Pennant, som ikke greide å utrette noe før han ble sendt av banen etter to relativt unødvendige kort.

Javier Mascherano 6 - Midtbanedirigenten var uvant upresis i sine taklinger i dagens kamp, i tillegg til at pasningene ikke alltid hadde sin vante adresse. Utover det nevnte ble hans tilstedeværelse defensivt på midtbanen essensiell for Liverpool, da han okkuperte mellomrom, og viste rådsnarhet og akselrasjon ved flere anledninger.

Steven Gerrard 7 - Det ble mye løping på Stevie G på en dag hvor Porto kontrollerte ballen i store deler av kampen. De få gangene kapteinen var involvert, ble det imidlertid en god mikstur mellom det kreative og det sikre. I tillegg skal han ha pluss for et fint raid som forårsaktet Kuyts sjanse i sluttsminuttene.

Ryan Babel 6 - I første omgang satt ikke touchen helt for den unge hollenderen, men han skal ha honnør for sin kontinuerlige innsats, samt at han truet bakrom på hissig manér utover i kampen.

Dirk Kuyt 8 - Nederlenderen var Liverpools bestemann i dag, da hans arbeidsinnsats ble kombinert med et flott mål, hvilket man gjerne har etterlyst fra den ovennevnte hollender. På sitt sedvanlige vis viste han stor moral også etter Pennants utvisning, da han gikk ned i midtbaneleddet og jobbet helhjertet på enhver ball.

Fernando Torres 5 - En utakknemlig dag på jobb for El Niño, som nesten kun markerte seg ved å velge feil, i en kamp der han ikke så særlig til ballen før han etter hvert ble tatt av banen.

Andriy Voronin - Mannen med hestehalen kom inn for Torres til tunge kår i et ulendt terreng etter at Liverpool hadde fått en mann i manko grunnet Pennants utvisning. Ukraineren rakk ikke å markere seg nevneverdig.

Fábio Aurélio - Det ble et kort gjensyn med den slepne brasilianeren, da han stort sett rakk å markere seg ved å slå et par dødballer mot slutten.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6
? Fikk en meget rolig dag, helt til sluttminuttene da han måtte i aksjon et par ganger og virket sikker og bestemt.

Alvaro Arbeloa 6  ? Spanjolen hadde lite problemer bakover, men var en av flere som virket tung i beina og ikke like frisk framover som på sitt beste.

Jamie Carragher 6 ? Scouseren måtte være våken på mulige kontringer mot raske Jerome, men fikk lite problemer med det. Hadde ikke helt adresse på alle fremspill.

Sami Hyypiä 6 ? Sami fikk stort sett jobben med å prøve å slå langt mot et kompakt Birmingham, og lyktes bare måtelig. Greide heller ikke å markere seg særlig på offensive dødballer.

John Arne Riise 6 ? Tilbake på venstrebacken begynte Riise som ei kule med først et raid og påfølgende skudd, og siden en volley like over, men markerte seg mindre utover i kampen.

Jermaine Pennant 6 ? Jermaine la opp til et stort spill mot sin tidligere klubb, med en rekke initiativ, men greide aldri å få overtaket på motstander Quedrue.

Javier Mascherano 7 ? Den lille argentineren hadde noen sugende løp hjem igjen, og vant nok dueller til at Liverpool hadde mye av ballen sentralt. Liverpools beste på en dårlig dag.

Steven Gerrard 6 ? Kapteinen glimtet med noen taklinger og forseringer, men greide aldri å ta skikkelig tak i kampen.

Ryan Babel 5 ? Begynte med et sterk og sugende raid i hver omgang, men det ble alt for sjelden og alt for lite.

Andriy Voronin 5 ? Den langhårede hadde en ettermiddag hvor han hele tiden slet med å komme med i spillet og ble ikke uventet byttet ut.

Dirk Kuyt 5 ? Jobbet som vanlig knallhardt og var mye involvert, men manglet skarphet og presisjon foran motstanderens mål og virket ganske enkelt ikke farlig.

Fernando Torres ? Liverpools nr.9 skapte bokstavelig talt mer fart etter at han kom inn, og hadde nær scoret et supermål med et brassespark.

Peter Crouch -  Lange Peter kom til et par av de største sjansene etter sitt innhopp, men dette var ikke en dag for røde angripere.

Steve Finnan - Iren fikk noen få minutter som reserve for skadde Pennant.