Portsmouth - Liverpool

Lør 15.09.07 kl 13.45 (Premier League) - Canal+ Sport1/Sky / Tilskuere: 20 388 / Dommer: Mike Riley / Fratton Park / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Liverpool måtte nøye seg med ett poeng på Fratton Park, etter en målløs kamp på sydkysten. Jose Reina reddet straffespark fra Kanu i første omgang.

Sissoko (76)

Liverpool møter Portsmouth på Fratton Park, og nå kan det være på tide å ta revansj for finaletapet i Barclays Asia Trophy.

Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringsvarsel fra denne kampen til din mobiltelefon, send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benitez har nok en gang overrasket alle med sitt laguttak. Fernando Torres og Steven Gerrard sitter på innbytterbenken, trolig med tanke på tirsdagens viktige Champions League-kamp borte mot Portugal. Karer som Dirk Kuyt , John Arne Riise og Javier Mascherano er ikke en gang på benken. Steve Finnan har ristet av seg sin kneskade og spiller fra start, og det gjør også forsvarskollega Jamie Carragher som er restituert etter ribbeinsbruddet. Scoseren er kaptein i Gerrards fravær. Peter Crouch starter sin første ligakamp for sesongen, akkurat som vi antydet i går.

John Arne Riise har blitt hjemme i Liverpool fordi han pådro seg en lyskestrekk i landskampen mot Hellas. Det vil gå en ukes tid før han er spilleklar igjen. Dermed blir han trolig ikke med til Portugal og Champions League-kampen mot Porto heller.

1. MIN:
Portsmouth tar avspark i solskinnet på sydkysten. Liverpool stiller for anledningen med hvite strømper til sine røde drakter. Dette på grunn av at Portsmouth har røde strømper.

4. MIN: Kampens første sjanse oppstår når Crouch header et innlegg ned til Benayoun. Israeleren fyrer av et godt skudd mot nærmeste hjørne, og James må strekke seg og slå til corner.

8. MIN: Voronin vinner ballen høyt på banen, men blir for upresis når han skal spille fri Pennant i god posisjon. Det spørs om han ikke skulle ha valgt å spille Crouch i steden, som var i enda bedre posisjon.

11. MIN: Liverpool bygger opp de beste angrepene i startfasen av kampen. Xabi Alonso prøver seg fra distanse etter et av disse, men ballen går en drøy meter over.

16. MIN: Voronin tar elegant ned et overlegg på brystet ute til venstre, og lurer av sin mann. Han samspiller flott med Crouch, men Pompey får blokkert angrepet.

17. MIN:  Liverpool er i siget nå. Sissoko spiller fint fri Crouch. Spissen avslutter med et bra skudd fra skrått hold, men James er nede og redder, og fanger også returen.

19.MIN: Det første som ligner et farlig angrep fra hjemmelagets side. Liverpools midtforsvar er litt ute av posisjon på et innlegg fra venstre, men heldigvis er ikke innlegget presist.

21. MIN: Kanu vinner en duell langt inne i Liverpool-feltet etter et langt frispark, men Reina får fanget ballen foran innstormende blåtrøyer.

22. MIN: Sissoko blir felt, og Liverpool får frispark i god posisjon drøye 20 meter fra mål. Alonso skyter rett i muren.

24. MIN: Etter litt frem og tilbake ender ballen hos Benjani ute til venstre i Liverpools straffefeltet. Han fyrer løs fra noe skrått hold, og Reina er nede ved stolperota og slår til corner.

29. MIN:  Diop går voldsomt i kroppen på Benayoun i en luftduell, og får helt korrekt gult kort.

30. MIN: Linjemannen vinker for at Arbeloa holder Kanu i trøya inne i feltet, og Portsmouth får et noe billig straffespark til store protester fra Liverpool-forsvarerne.

31. MIN:
 Alonso får gult kort for å protestere mot straffesparket.

32. MIN:  Jose Reina redder mesterlig Kanus straffespark nede til venstre, når han strekker seg i full lengde og slår ballen bort.

36. MIN:
Sissoko skaffer Liverpool et frispark ved hjørnet av sekstenmeteren. Innlegget til Benayoun er upresist og sjansen renner ut i sanden.

43. MIN: Davis fyrer av et overraskende skudd fra distanse, som Reina må gi retur på. Spanjolen er imidlertid våken og fanger ballen raskt igjen uten at det er fare på ferde.

45. MIN: Ett minutt er lagt til i første omgang.

45. MIN:  Utaka ligger nede og holder seg til foten etter en stempling av Sissoko. Han kommer på føttene igjen etter litt behandling.

Pause

Liverpool åpnet kampen friskt, og var det klart toneangivende laget den første halve omgangen. De røde skapte et par bra muligheter etter gode angrep, men klarte ikke å overliste David James. Bortelaget klarte imidlertid ikke å holde tempoet oppe utover i omgangen, og Portsmouth kom mer med. Omgangens mest omdiskuterte situasjon kom etter en halvtimes spill, når Arbeloa holder Kanu i trøya inne i feltet. Dommer Riley reagerer ikke, men det gjør linjemannen, som vinker for straffespark. Det skal bli spennende å se om den linja blir fulgt opp på lignende situasjoner i andre omgang. Jose Reina ble Liverpools redningsmann, da han glimrende reddet Kanus brukbare forsøk fra ellevemeteren.

46. MIN: Liverpool tar avspark, og går rett i angrep. Finnan legger inn til Crouch, som prøver seg med en spektakulær avslutning som går like over mål.

52. MIN:  John Utaka får en stor mulighet til å gi vertene ledelsen, når Kanu trer ballen gjennom Liverpools midtforsvar samtidig som Steve Finnan sover litt. Alene med Reina på et par meters hold blir imidlertid Pompey-spilleren for stressa og skyter ukonsentrert utenfor. Enorm sjanse.

54. MIN:  Kjempeprestasjon av Voronin, som vipper Sissokos pasning forbi sin oppasser, og setter ballen i oversiden av tverrliggeren under press fra et par spillere. Liverpools største sjanse så langt.

56. MIN: Kampen har åpnet seg opp, og Utaka fyrer løs fra langt hold. Reina kontrollerer ballen til side for mål.

58. MIN: Liverpool ruller opp et fint angrep på håndballvis, men Voronins innlegg blir for upresist.

63. MIN:  Liverpool gjør sitt første bytte. Fernando Torres kommer inn, og ikke overraskende er det Peter Crouch som må gi plass.

63. MIN: Liverpools midtforsvar er litt på hæla, og Muntari får til en avslutning under press fra Reina. Ballen lander på nettaket.

64. MIN:  En liggende Glenn Johnson feller Torres nesten på 16-meterstreken, og får gult kort. Benayoun tar frisparket, men setter ballen over.

67. MIN: Hreidarsson får lagt et godt innlegg, som Diop header til side for mål.

67. MIN:  Steven Gerrard erstatter Jermaine Pennant.

68. MIN:  Pompey benytter også anledningen til å bytte. Kranjcar inn for Mwaruwari.

70. MIN: Liverpool kontrer, og Steven Gerrard markerer seg med et sugende løp bakfra. Han spiller fri Torres, men spanjolen avslutter håpløst over fra god posisjon.

72. MIN: Steven Gerrard har gitt Liverpools angrepsspill en ny dimensjon, og tvinger frem et hjørnespark. Men deretter slår han to dårlige cornere på rappen.

75. MIN:  Kanu skaper trøbbel for Agger, og får gitt tilbake til Muntari. Sistnevnte får ikke skikkelig treff i kjempegod posisjon, og avslutter utenfor. Ny enorm mulighet til hjemmelaget.

76. MIN:  Sissoko får gult kort for en felling av Diop, som er på vei fremover.

77. MIN:  Liverpool tar ut Alonso, og setter inn Babel, som sitt siste bytte.

81. MIN: Voronin avslutter rett på David James etter at Torres har fått to skuddforsøk blokkert.

86. MIN:  Voronin er millimetre fra å sprekke nullen når han nesten får satt tåa på et intelligent innlegg fra Torres, som har rundtlurt sin mann ute på venstrekanten.

88. MIN:  Reina er ute og bokser bort et farlig Pompey-innlegg, men går samtidig i kroppen på Steve Finnan, som må ta telling, men som kommer seg på beina igjen.

90. MIN: Tre minutter er lagt til.

90. MIN: Ett minutt på overtid får Benayoun en brukbar mulighet fra skrått hold, etter et godt innlegg fra Babel, men det blir noe tafatt over forsøket.

90. MIN:  Davis får gult kort for en felling av Babel i det bare sekunder gjenstår av tilleggstiden.

Slutt

Sluttrapport: Som i Hong Kong i sommer ble det uavgjort mot Portsmouth også i dag. Liverpool klarte aldri å sette inn noe ekstra gir i andre omgang, selv ikke etter at man kastet innpå Gerrard og Torres. Hjemmelaget hadde de to klart største sjansene de siste 45 minuttene, selv om også de røde var veldig nære å ta alle poengene da Voronin kom akkurat for seint på et Torres-innlegg. De røde kan til syvende og sist takke målvakt Jose Reina for at det ene poenget ble med hjem, etter hans meget gode strafferedning på Kanus forsøk fra ellevemeteren etter en halvtimes spill.

Spillervurdering:

Jose Reina 8 - Gjør en meget god redning på straffesparket til Kanu. Spanjolen er aggresiv i feltet, og har et par gode igangsettinger. Målvakten tar det som kommer, og er Liverpools klart beste spiller i dag.

Steve Finnan 6 - Litt smårusk fra Steve Finnan i dag. Iren virket noe rusten, noe som er forståelig ettersom han måtte stå over begge Irlands landskamper med sin kneskade.

Jamie Carragher 6 - Slet med Kanu, og Pompey-angriperne kom til noen skumle avslutningsmuligheter. Vi får takke høyere makter for at siktet ikke var innstilt.

Daniel Agger 7 - Fikk en hard ettermiddag mot Utaka, men kom best fra det av de fire bak i dag.

Alvaro Arbeloa 5 - Spanjolens svakeste kamp til nå denne sesongen, og spillet hans minnet i dag litt om hvordan han spilte mot slutten av forrige sesong. Med offensivt, men slår dårlige pasninger, virker noe ukonsentrert, og sliter med tempoet.

Jermaine Pennant 6 - Pennant var positiv de første minuttene, men forsvant helt etterhvert. Lite involvert, kom til få innlegg, og Hreidarsson hadde en behaglig dag på venstrebacken.

Xabi Alonso 6
- Det går tregt med Alonso i dag, og han briljerer heller ikke i pasningsspillet slik som han pleier. Anonym.

Momo Sissoko 5
- En del slurv fra Momo i dag. Som alltid løper afrikaneren mye, og innsatsen er god - men som tidligere har problemet hans vært avleveringene. I dag lager han frustrerende mange unødvendige frispark, og det spørs om ikke det hadde vært en bedre løsning om det var Sissoko som gikk ut og ikke Alonso, da Gerrard skulle komme på - men det er mulig Alonso måtte bryte på grunn av en skade.

Yossi Benayoun 4 - Israeleren minner muligens til tider litt om Luis Garcìa, og Luis hadde kamper da triksene og touchene ikke satt. En slik dag hadde Yossi i dag. Noe treg, velger dårlige løsninger, og touchen sitter ikke.

Peter Crouch 3 - I dag viser store Peter hvorfor han er fjerdevalg. En helt forferdelig kamp av Crouch, som ikke får til noe som helst mot Distin og Campbell. Svak i dueller, dårlig touch, lite innsats, og selv om han personlig var skuffet for å bli byttet ut var det nok det eneste rette for å avslutte marerittet.

Andriy Voronin 6 - Bra innsats av ukraineren i dag. Dessverre får han det ikke helt til i avslutningsfasen. Andriy løper mye, og viser til tider en del småfikst.

Fernando Torres - Meget positiv da han kom inn, og Fernando burde muligens kommet inn tidligere. En helt ny dimensjon i angrepet, og han kunne også ha scoret da han måtte avslutte med venstra fra skrått hold. Hadde Voronin vært et par centimetre lengre hadde han også fått en assist i dag.

Steven Gerrard - Var veldig livlig da han først kom inn, men forsvant etterhvert når han ble flyttet inn sentralt.

Ryan Babel - Rakk ikke markere seg da han kom inn.