Toulouse - Liverpool

Ons 15.08.07 kl 16.30 (Champions League, 3.kvalifiserende runde, 1.kamp) - Eurosport/Setanta / Tilskuere: 36000 / Dommer: Kyros Vassaras (HEL) / Stade Municipal / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool tok første stikk i Champions League-kvalifiseringen mot Toulouse. Voronin ble matchvinner med en perle av et langskudd like før pause.

Sissoko (90)

Liverpool spiller borte i den første kampen mot Toulouse i 3.kvalifiserende runde til Champions League.

Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringsvarsel fra denne kampen til din mobiltelefon, send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.

Yossi Benayoun får sin Liverpool-debut i Toulouse i ettermiddag. Ellers spiller Hyypiä i midtforsvaret sammen med Carragher, mens Voronin og Crouch starter på topp. På den sentrale midtbanen får kaptein Gerrard med seg Javier Mascherano som makker. Dette blir altså argentinerens første offisielle kamp etter Copa America. Ryan Babel starter også sin første offisielle kamp for klubben, etter et godt innhopp som innbytter mot Aston Villa i ligaåpningen.

1. MIN:
Toulouse tar avspark i solskinnet på Stade Municipal. Hjemmelaget går rett i angrep.

3. MIN: Liverpool får frispark på drøye 25 meters hold. Gerrard prøver å legge ballen ned i høyre hjørne, men lærkula går en drøy meter til side for mål.

10. MIN: Liverpool har tatt initiativet i kampen, men det blir mye balltrilling mot et hjemmelag som har lagt seg utrolig lavt og kompakt. Benayoun blir sparket bein på i feltet, men holder seg på beina. Hadde han gått i bakken der, hadde Liverpool skulle hatt straffespark.

15. MIN:  En Toulouse-spiller blir beordret ut på sidelinja for bandasjering, etter å ha fått et kutt over øyebrynet i en hodeduell med Voronin. Han kommer raskt på banen igjen, med "turban" på hodet.

20. MIN: Hjemmelagets første avslutning på mål. Skuddforsøket til Elmander går imidlertid via en Liverpool-forsvarer og triller såvidt frem til Reina som fanger lærkula enkelt.

21. MIN: Steven Gerrard tar med seg ballen inn i Toulouse-feltet i stor fart. Han løper rett igjennom, og setter ballen i nettveggen fra skrått hold, men dommeren har allerede blåst for hands fordi Gerrard tok med seg ballen med skuldra.

22. MIN: Hjemmelaget med to farlige visitter i Liverpool-feltet. De rødes forsvar virket litt paniske, men får ryddet opp.

25. MIN: Babel og Benayoun har nå byttet side, slik at Babel er over på venstre hvor Benayoun startet kampen.

28. MIN: Ryan Babel med en fin forsering, som han avslutter med å slå ballen til Gerrard. Ballen sklir imidlertid av foten til kapteinen i det han avslutter fra 20 meter.

29. MIN: Reina må gi en corner, etter at hjemmelaget er på en farlig visitt i form av en kontring.

36. MIN:  Yossi Benayoun må ha behandling for en håndleddsskade, etter at en motspiller har landet på hånden hans i en duell. Israeleren er raskt tilbake på banen igjen.

43. MIN:  1-0. Finnan slår ballen opp til Crouch, som stusser videre til Voronin. Ukraineren tar ned ballen på brystet og vender opp i en bevegelse, og klinker ballen i krysset fra drøye 20 meter. En vidunderlig scoring.

45. MIN:
På overtid er Toulouse frempå med et ambisiøst brassespark, som går et par meter til side for mål.

Pause

Liverpool har møtt et hjemmelag som har lagt seg bakpå og satset på kontringer i varmen i Toulouse. Franskmennene har skapt et par halvsjanser, mens de helrøde har hatt lærkula klart mest og trillet mye ball på hjemmelagets banehalvdel. Den ekstreme varmen ser ut til å tære på kreftene til spillerne, men det så ikke ut til å hemme Andriy Voronin da han scoret et absolutt praktfullt mål et par minutter før pause. Steve Finnan er mannen som drar igang angrepet. Hans oppspill stusser Crouch til spisskollegaen. Resten er et ukrainsk kunstverk av beste merke. I en bevegelse tar Voronin ned ballen på brystkassa og vender opp mot mål. Deretter klinker han ballen knallhardt og klokkerent i krysset fra godt over 20 meter. Dermed har den godeste Voronin presentert seg til gangs i sin første offisielle Liverpool-kamp fra start.

46. MIN:
Liverpool tar avspark. Hjemmelaget har gjort et bytte i pausen. Inn kommer Mansare, en spiller som visstnok skal være lynrask. Ut går Bergougnoux.

50. MIN:  Gerrard er nede for telling noen sekunder. Det virket som en motstpiller tråkket på foten hans.

52. MIN: Toulouse kommer lett frem på Liverpools høyreside, og Carragher må gi corner etter at både Finnan og Hyypiä har solgt seg høyere oppe i banen. Kontringen kommer etter at Mascherano gjør en feilpasning.

55. MIN: Voronin stusser et langt oppspill fra Reina til Crouch. Sistnevnte får lærkula noe heldig med seg etter at ballen har gått via en motstpiller. Toulouse-keeperen kommer imidlertid ut og får slått ballen unna beina til Crouch.

57. MIN:  Ryan Babel blir felt stygt, og må ta telling. Steven Gerrard hinker også. John Arne Riise gjør seg klar til å komme inn.

59. MIN:  Det blir Yossi Benayoun som forlater banen når John Arne Riise kommer inn. Israeleren har ikke klart å markere seg i debuten.

60. MIN:  Svenske Elmander får kampens første gule kort, for en felling av Mascherano.

63. MIN:  Toulouse kommer til sin første store sjanse. Igjen er det Finnan som blir rundet på sin side, og innlegget blir flikket elegant mot mål av Elmander. Reina strekker seg i full lengde, og holder ballen.

65. MIN:  Steven Gerrard må gi seg, og hinker rett i garderoben. Foruroligende foran Chelsea-kampen. Momo Sissoko kommer inn. Jamie Carragher tar over kapteinsbindet.

69. MIN: Johan Elmander med en farlig heading på et innlegg fra Liverpools venstreside. Ballen går like over Reinas venstre kryss.

69. MIN:  Vertene gjør et bytte. Gignac kommer inn for Paulo Cesar.

78. MIN:  Målscorer Voronin forlater banen, og inn kommer Fernando Torres.

79. MIN:  Cetto protesterer på at Torres får frispark, og får se det gule kortet.

83. MIN:  Ebondo sliter med krampe, og Toulouse setter inn sin Sissoko.

86. MIN: To stk Sissoko, begge med nummer 22 på ryggen, går i duell, og det er de rødes versjon som kommer vinnende ut av tvekampen.

90. MIN:  Mascherano går over halve banen før han blir felt av Sissoko knapt 30 meter fra mål. Toulouse-spilleren får gult kort. John Arne Riise prøver seg med et langskudd på frisparket, men klarer ikke å skape trøbbel for hjemmelagets keeper.

Slutt

Liverpool tok første stikk i Champions League-kvalifiseringen mot Toulouse. Voronin ble matchvinner med en perle av et langskudd like før pause. Dermed har de røde et godt utgangspunkt foran returen på Anfield om to uker. Den intense heten i syd-Frankrike må ta mye av skylden for at andre omgang ikke ble noen stor affære. Mange av spillerne gikk etterhvert tomme for krefter, og feilpasningene florerte hos begge lag. I Liverpool-leiren er man nok mest bekymret for tilstanden til sin kaptein etter matchen. Steven Gerrard ble tråkket på av en motstpiller, og hinket av banen midtveis i omgangen. Det alle røde nå spør seg om, er om lagets store stjerne blir spilleklar til Chelsea-kampen på søndag.

Spillervurdering:

Pepe Reina 7 - Spanjolen får god hjelp av sikre midtstoppere, så oppgaven i Frankrike ble ikke av de vanskeligste. Ble ikke satt på de store prøvene. Stengte sammen med forsvaret sitt "butikken", noe som er så viktig på bortebane i Champions League. Sikkert forsvarsspill og effektivt angrepsspill.

Steve Finnan 5 - Iren var bedre enn mot Aston Villa, men bør være enda mer villig til å bli med i angrep.

Jamie Carragher  7 - Carra trives godt, uansett om han har dansk eller finsk midtstopperkollega. Denne gangen var det Hyypiä. De to utfyller hverandre godt. Carra er flink til å legge ut dybde.

Sami Hyypiä  7 - Hadde mye kontakt med Toulouses største (og eneste?) stjerne, Johan Elmander. Svensken fikk ikke gjort stort, mot en rutinert finlender.

Alvaro Arbeloa  6 - Slet med plasseringsproblemer i begynnelsen, men jobbet seg brukbart opp. Flink til å sette ballen i bevegelse.

Yossi Benayoun  5 - Fikk seg en smell i håndleddet og ble erstattet av Riise. Israeleren har en slepen teknikk, er kjapp og skaper noen problemer for de franske forsvarerne.

Steven Gerrard  6 - Nå holder Liverpool-supporterne pusten foran søndagens kamp mot Chelsea. Gerrard fikk seg en smell, haltet og måtte gå ut. Før det fikk han prøvd noen rykk og et par skuddforsøk, men uten at han fikk satt sitt preg på kampen.

Javier Mascherano  8 - Liverpool og banens beste. Full kontroll på midten. Argentineren har en teknikk, et overblikk, skudd og fart som det er en fryd å følge. Går på dype løp og bidrar både offensivt og defensivt. Spiller med driv og selvtillit. En lur fotballspiller, noe han viste rett før full tid da han skaffe Liverpool et viktig frispark fra 20 meter.

Ryan Babel  5 - Var aktiv i starten, men ble mer borte etter hvert. Ingen tvil om talentet, men nederlenderen må nok ha litt mer tid for å etablere seg.

Andriy Voronin 7 - For et mål ukraineren scoret. "Ravnen" kronet en god førsteomgang med et mål så vakkert at det burde vært malt. Andriy setter ballen inn i krysset fra godt over 20 meter. Ble erstattet av Torres tolv minutter før slutt. Hans mål skaffer Liverpool et glimrende utgangspunkt i returen mot Toulouse om tretten dager.

Peter Crouch  5 - Hadde mye ballkontakt i første omgang, mindre i andre. Peter jobber og sliter, lider av en svak dommer som gir Crouch mye frispark i mot på grunn av høyden. God tilrettelegger, først for Voronin, så mot Torres.

John Arne Riise 5 - Fikk 31 minutter for Benayoun. Bra innsats og gjorde noen spede forsøk, men var lite synlig ellers.

Momo Sissoko  - Fikk 25 minutter for Gerrard. Greit med friske bein i en tid da det var behov for løpskraft på midtbanen.

Fernando Torres - Fikk tolv minutter for Voronin. Rakk ikke å gjøre seg særlig bemerket.