Wigan - Liverpool

Lør 29.09.07 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Mix / Tilskuere: 24.311 / Dommer: Mark Clattenburg / JJB Stadium / Skrevet av: Sveinung Axelsen
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Innbytter Yossi Benayoun ble matchvinner da han sørget for tre fortjente poeng for bortelaget med en frekk scoring i andre omgang.

WiganLiverpool
Mål
0-1 (0-0 til pause)
Benayoun (75)
Lagoppstilling
Kirkland
Kilbane
Koumas
Brown
Aghahowa
Boyce
Scharner
(Taylor 82)
Bramble
Bent
Skoko
Melchiot
Reina
Aurelio
(Benayoun 55)
Arbeloa
Hyypia
Carragher
Mascherano
Gerrard
Pennant
(Voronin 82)
Riise
Kuyt
Torres
(Sissoko 90)
Innbyttere
Pollitt
Granqvist
Hall
Olembe
Itandje
Finnan
Gule kort
Brown (73)
Melchiot (86)
Mascherano (73)

Liverpool vil håpe å komme tilbake på vinnersporet i ligaen etter 0-0 kamper mot Portsmouth og Birmingham, og Rafa Benitez ble kritisert for ikke å ha startet med Fernando Torres i sistnevnte kamp. Trolig velger manageren å ha alle sine nøkkelspillere med når de røde tar den korte turen til Wigan.

Rafael Benítez har gjort syv endringer på laget siden ligacupseieren mot Reading. Det kanskje mest oppsiktsvekkende er at Fabio Aurelio atter er vurdert som klart til å starte en kamp, hvilket vil være første gang etter hans skadeavbrekk.

1. omgang:

2. min:
Frispark fra drøye 25 meter til Liverpool, Gerrard smeller til, men Kirkland er med på notene da skuddet kommer ganske rett på.

4. min: Bent drar seg fri for hjemmelaget, men sender avgårde et adresseløst skudd. Wigan hadde minuttet i forkant en corner, uten at det ble noe av den heller.

De første snaue ti minuttene har Wigan åpnet best hjemme på JJB Stadium, og spesielt Sami Hyypiä har måttet gripe inn ved en rekke anledninger. Ellers kan man referere at Liverpool tvinges lavt ned på egen halvdel, hvor det er kamp om hver ball.

13. min:  Torres skaffer Liverpool en corner etter at man har evnet å komme på en, til nå, sjelden visitt på Wigans banehalvdel. Corneren renner ut i sanden, til tross for at Riise etter litt klabb og babb får sendt avgårde et skudd fra farlig hold.

De siste fem minuttene har Liverpool klart å løfte sitt lag, og man ser således også ut til å kunne gjøre mer fornuftige ting med ballen. Dette til tross er det fortsatt tett og intenst på JJB Stadium.

18. min:  Riise og Kuyt kombinerer fint på venstrekanten, hvorpå Torres får ballen, og crosser inn til Pennant, som skyter i en Wigan-spiller og ut tiil corner.

18. min: Corneren nevnt over legges ut til Aurelio og ender i et langskudds, dog går også det i en motspiller.

23. min: Riise får plutselig en god sjanse etter at Kuyt har gjort grovarbeidet. Nordmannen får skutt fra fjorten meter, men også denne gangen blir skuddet blokkert, og ender med en intetskapende corner. Liverpool har tatt mer og mer over nå.

27. min: Gerrard løfter farlig gjennom til Torres i bakrom, men spanjolen glir, og situasjonen renner ut i sanden...,

29. min:  Kjempesjanse for Fernando Torres idet spanjolen kommer alene med Chris Kirkland etter en flott pasning fra Dirk Kuyt. Spanjolen skyter imidlertid midt på den forhenværende Liverpool-keeperen.


31. min:   Ny mulighet for Torres da Arbeloa finner ham i et relativt stort rom inne i boksen med en høy cross. Spanjolen går for et spektakulært brassespark, men bommer med en meter.

36. min: Liverpool har tatt fullstendig over på JJB Stadium, og derav ser de mest til ballen, og man har inntrykket av at de med god margin er det hvasseste laget på banen etterhvert som Wigans startiver har dempet seg.

39. min: Pennant viser fine detaljer og tendenser langs høyresiden ved et par anledninger, og får ved den siste av dem et frispark, hvilket videre resulterer i pent lite.

42. min: Hele stadion roper på straffespark idet Carragher legger Aghahowa i bakken, det dømmes dog for offside, noe reprisen avslører at er en heldig avgjørelse for Liverpool.

Det er lagt til ett tilleggsminutt på JJB Stadium i en førsteomgang hvor Wigan mot slutten igjen har tatt mer over.

Pauserapport: I en kamp der Liverpool har åtte skuddforsøk i førsteomgang mot Wigans to, må man kunne si at gjestene har overtaket, til tross for at begge lag har sett like mye til ballen prosentivs. Liverpool har sett langt farligere ut med ball enn hva vertene kan skryte av, selv om også vertskapet har visittert Liverpools banehalvdel gjennom noen halvfarlige dødballer. Liverpool på sin side, har produsert farligheter både fra Riise, Gerrard og især Torres. Utover det nevnte kan man melde at ingen av lagene har imponert veldig, selv om Wigan delvis har lyktes i å komme hastig opp i Liverpools spillere i midtbaneleddet, hvilket har nektet Liverpool å spille så posessionorientert som man kanskje hadde ønsket i en omgang hvor blant andre Hyypiä og Torres har virket friske for Liverpool.

2. omgang:

46. min:
Ingen av lagene har gjort bytter i pausen.

47. min: Liverpool går ut i et forrykende tempo, og kommer seg inn i sekstenmeterfeltet til hjemmelaget med flere spilere, men da verken Torres, Aurelio eller Kuyt får noe særlig til, ender det med atter et resultatløst forsøk.

50. min: Bent scorer, men lite hjelper det Wigan da det blåses for offside, feilaktig som sådan.

54. min:  Koumas skyter godt, men Reina redder med letthet.

55. min:  Gerrard jager opp et blokkert skudd fra Torres, og legger tilbake til Kuyt som ikke evner å score på en god mulighet.

55. min:  Benayoun kommer inn for Aurelio, som har hatt en brukbar kamp, hvor han har produsert en del innlegg.

57. min:  Paul Scharner får lobbet en ball over Pepe Reina, men østerikeren har ikke hellet med seg, og kan konstatere at ballen går hårfint utenfor mål.

64. min:  Gerrard klemmer til med et lavt skudd fra langt hold, men kapteinens skudd barberer utsiden stolpen til Kirkland.

70. min:  Et farlig innlegg fra hjemmelagets Jason Koumas avverges først, hvorpå Liverpool starter et bombardement av Chris Kirklands mål. Benayoun, Riise og Kuyt får alle forsøkt seg med skudd, uten at noe ender opp i nota.

74. min:  Mascherano legges i bakken av en sen Michael Brown, argentineren reagerer kraftig og de får begge gule kort.

76. min:  0-1 - Yossi Benayoun, israeleren Benayoun sniker seg inn i boksen med et elegant piruettmedtak, han finter skudd, drar derav av en mann, og styrer elegant ballen inn over beina hjemmelagets keeper og i nettet. Israelerens andre scoring på to kamper.


81.  min:
 Riise finner Fernando Torres som igjen kan gallopere mot mål, en svak touch finner imidlertid sted, og Torres må ta til takke med hjørnespark. 

88. min:  Bytter på begge lag, Pennant ut mot Voronin, Taylor inn for Scharner.

85. min: Liverpool kontrollerer kampen i stor grad mot slutten, og virker å være kapabel til å hale seieren i land.

86. min:  Mario Melchiot får gult kort.

88. min:  Sissoko erstatter en for anledningen sløsende Torres.

92. min: Koumas gjør atter et godt innlegg, men ingen av Wigans spillere når frem på det, og "You'll Never Walk Alone" runger over JJB Stadium.

Sluttrapport:
Alt i alt ble det en fortjent seier til Liverpool på JJB Stadium, sett ut ifra spill og sjanser. Wigan var dog også nære ved å gjøre mål i en kamp der spesielt Koumas ute på hjemmelagets venstreflanke evnet å produsere en del farligheter i form av innlegg. I tillegg hadde vertene et feilaktig annullert mål, og de ble snytt for et straffespark, hvilket man muligens også kan si om Liverpool, da Hyypiä ble lagt i bakken av Bramble. Liverpool kan altså denne gang si seg fornøyde med å være på den fordelaktige siden av dommertrioens feilkonto. Man styrte kampen stort sett, og det ble velfortjente, og etterlengtede poeng for de tilreisende, som med dette brøt rekken av uavgjorte kamper.



Spillervurdering:

José Reina 6 - Spanjolen har god kontroll på det som skjer i dag, selv om det ikke er allverdens. Litt ustødig i situasjonen hvor Scharner nesten scoret, men kom fra det med æren i behold.

Álvaro Arbeloa 5 - Den anvendelige forsvarsspilleren sliter med å opprettholde den gode formen han viste innledningvis i sesongen. Sliter enormt med Koumas og støtter ikke Pennant så mye som vanlig fremover i dag.

Jamie Carragher 6 - Visekapteinen har for det aller meste kontroll på det som skjer i dag, uten at utfordringene dukket opp i hytt og pine.

Sami Hyypiä 6 - Den finske skogvokter står som en bauta i forsvaret, og vinner alt av hodedueller. Ikke så sterk når ballen forflytter seg langs bakken, men viser prov på at han fortsatt holder koken.

Fábio Aurélio 5 - Brasilianeren sliter mesteparten av tiden med det aller meste i dagens oppgjør på JJB Stadium. Fábio har vært ute med skade i nærmere et halvt år, og ingenting tyder på at verken formen eller kampformen er over halvveis. Svake og altfor høye innlegg. Svak femmer.

Jermaine Pennant 7 - Den landslagsaktuelle vingen er en av få spillere som presterer over pari i dag. Viser at han takler å spille på både høyre- og venstreflanken, og tar hele tiden initiativ til å prøve å skape noe. Legger gode innlegg og er kreativ.

Javier Mascherano 6 - Den argentinske grevlingen løper og står på, men pasningene sitter fortsatt ikke helt som de skal. Blir løpende litt mye imellom Wigans spillere, samtidig som han har den usympatiske Michael Brown hengende etter seg. Gult kort.

Steven Gerrard 6 - Kapteinen får ikke opp dampen før midtveis i andre omgang, men fra da og utover engasjerer han seg i det offensive spillet. Det er viktig at Gerrard må få motivasjonen på plass igjen, ettersom vi vet han kan så mye, mye bedre.

John Arne Riise 5 - Nordmannen blir plassert på venstreflanken i dag, men utretter ikke stort. Tar et par fine initiativ i starten, men det blir med det. Gikk ned på backplass da Benayoun kom inn.

Dirk Kuyt 6 - Nederlenderen vinner en god del i lufta i dag, og jobber utrettelig for laget. Scorer ikke til tross for et par gode sjanser, men er i dag flink til å holde ballen oppe i angrepet. Henger litt etter Torres hva angrepsspill angår.

Fernando Torres 6 - El Niño starter frisk, og er flink som kommer i posisjon til å avslutte fra sekstenmeterstreken, sterkt presset av forsvarskjempen Boyce. Har i tillegg et spektakulært brasseforsøk som går en god meter utenfor. Viser hvilke fysiske kvaliteter han har når han kjemper for hver ball. Sterk sekser.

Yossi Benayoun 7 - Israeleren er tungen på vekstskålen for et Liverpool-lag som sliter med å skape sjanser, etter at han erstatter Aurélio etter en snau times spill. På særdeles frekt og nonchalant vis sørger han for at alle tre poengene blir med Merseyside-laget tilbake til Anfield. Gjør i tillegg en god defensiv jobb etter hans andre scoring på to kamper. Liverpools beste.