Arsenal - Liverpool

Ons 02.04.08 kl 20.45 (Champions League, kvartfinale 1.kamp) - Viasat4/TV6/3+/Sky / Tilskuere: 60.041 / Dommer: Pieter Vink (NED) / Emirates Stadium / Skrevet av: Sveinung Axelsen
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Det ble med de to målene ved halvspilt førsteomgang, og Liverpool sikret seg dermed et godt utgangspunkt for returen på Anfield.

ArsenalLiverpool
Mål
1-1 (1-1 til pause)
Adebayor (23)Kuyt (26)
Lagoppstilling
Almunia
Toure
Gallas
Senderos
Clichy
Eboue
(Bendtner 67)
Flamini
Fabregas
Hleb
Van Persie
(Walcott 46)
Adebayor
Reina
Carragher
Skrtel
Hyypiä
Aurelio
Mascherano
Alonso
(Lucas 77)
Kuyt
Gerrard
Babel
(Benayoun 58)
Torres
(Voronin 86)
Innbyttere
Lehmann
Diaby
Song
Silva
Hoyte
Itandje
Riise
Crouch
Arbeloa

Dette blir altså det første av tre møter på seks dager for Rafa Benítez sitt Liverpool mot Arsenal. Denne gangen er det en semifinaleplass i Champions League det står om, og kan de røde fra Merseyside ta sin første borteseier mot Arsenal under sin spanske hærfører?

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Javier Mascherano og Fabio Aurelio kommer inn for Lucas Leiva og John Arne Riise, om man sammenligner med laget som møtte Everton i helga. På motsatt banehalvdel står eksempelvis Senderos, Fabregas og Van Persie i hva som ligger an til å bli en spennende aften i Europa.

1. omgang:

1. min:
Torres og Gerrard triller igang omgangen på Emirates.

2. min: Begge lag har gått aggressivt ut, og spillet blir ofte brutt før særlig mange trekk er satt sammen.

5. min: Arsenal har hatt ballen mest, og forsøker å etablere et press på Liverpools halvdel, uten at de til nå har vært i nærheten av noe som kan minne om farligheter.

6. min: Alonso forsøker å finne Torres med en søkende pasning, men adressen er feil.

7. min: Reina ruser ut idet Adebayor spilles fri i bakrom, bommer på ballen, og mannen fra Togo kommer fri ute på flanken. Reina følger imidlertid etter, og får klarert til innkast.

10. min: Arsenal har vært det førende laget så langt, og har tvunget gjestene fra Liverpool dypt i sin banehalvdel. Liverpool sliter med å sette mange pasninger sammen for øyeblikket.

12. min: Jamie Carragher får tid og rom til å slå et brukbart innlegg ute på høyrekanten, men i feltet rager Toure høyest, og en eventuell sjanse blir avverget.

15. min: Senderos legger Torres i bakken ti meter inne på Arsenals halvdel. Gerrard slår frisparket, som en usikker Arsenal-keeper slår til en resultatløs corner.

17. min: Fernando Torres blir liggende etter en duell med Flamini. Spanjolen kommer seg imidlertid på beina temmelig raskt.

19. min: Arsenal får frispark på  sin høyrekant etter en klokkeren takling fra Javier Mascherano. Hyypiä stanger unna Van Persies gode cross.

20. min: Arsenal får en corner, som slås hardt og godt inn på første, og stusses ut til innkast.

21. min: Flamini finner Van Persie med en perfek pasning i bakrom. Hollenderen klemmer til på volley, men ballen fyker en liten meter over. Kampens første sjanse.

23. min: Mål! 1-0, Adebayor! Den lange spissen fra Togo sniker seg fri inne i feltet på en corner som kommer etter et godt skudd fra Van Persie. I feltet rager Adebayor høyest, og header uforstyrret Arsenal i ledelsen.

26. min: Mål! 1-1. Dirk Kuyt! Steven Gerrard får ballen på spissen av sekstemeteren, og drar av to Arsenal-spillere før han legger ballen lavt inn foran mål. Der dukker Dirk Kuyt opp, og tvinger ballen i mål!



29. min: Kampen har satt seg litt mer igjen etter to mål på tre minutter, og forsiktig trilling står nå primært på menyen.

32. min: Aurelio drar seg innover i banen, og dribler av to mann inne i midtsirkelen, før han svakt slår en feilpasning.

33. min: Liverpool spiller seg fin frem langt sin høyre kant, og vrir om da Torres gir til Babel. Hollenderen drar seg fri, og får skutt lavt og hardt mot nærmeste hjørne, uten at det blir mer enn halvfarlig.

34. min: Gerrard og Torres forsøker å sy seg igjennom på Liverpools venstreside, men Torres blir tatt idet han skal sette fart. Det påfølgende frisparket slås mot Torres på bakerste, som legger inn til Hyypiä, som legger til Gerrard, som skaffer en corner. Der rager Almunia høyest, og kan plukke lett.

37. min: Ryan Babel forsøker å runde Toure på kant, men får raskt selskap av atter en Arsenal-spiller, og situasjonen enderi et hjelpeløst forsøk.

 39. min: Kuyt legger seg ned etter en duell med Flamini, hvor han har fått en stempling i kneet. Kuyt forlater banen for egen maskin, og entrer den relativt fort igjen etter litt pleie på sidelinja.

43. min: Adebayor drar seg fri idet Arsenal snapper en andreball inne i Liverpools sekstenmeterfelt. Togeseren skyter, men Skrtel blokkerer heroisk.

44. min: Arsenal har etablert et slagkraftig press høyt inne i Liverpools banehalvdel, og har blant annet hatt et par resultatløse hjørnespark hvor Kuyt og Hyypiä har ryddet opp.

45+1. min: Pieter Wink bestemmer seg for at første omgang har vart lenge nok, og blåser av til pause.

Pauserapport:
Arsenal har presset på i første omgang, og har hatt det meste av farligheter. Uttellingen er imidlertid lik, da Kuyt og Adebayor foreløbig står bokført med ett mål hver. Liverpool har sett sterke ut defensivt, og blir sjelden tatt i ubalanse, da laget ligger både tett og lavt, med spillere som har fightet godt for å stå imot Arsenals angrepsfront. Spesielt positive har Steven Gerrard, Dirk Kuyt og Fabio Aurelio vært for de røde, da disse gang på gang har brutt fint i det defensive, og dermed lagt til rette for kontringsspill. Hos Arsenal har Flamini vært et aktivum, samtidig som Adebayor har sett bevegelig ut på topp.

2. omgang:

 46.min: Arsenal sparker igang andre omgang, og har satt inn Theo Walcott for Robin Van Persie i pausen.

48. min: Torres blir lagt i bakken av Senderos ute på kanten. Gerrard slår godt inn på frisparket som følger, og Kuyt får avsluttet på mål. Almunia fanger sin egen retur før Hyypiä rekker å komme bortpå den.

51. min: Liverpool virker å legge presset en anelse høyere i banen så langt i andre omgang, og har så langt dermed stengt bedre av for Arsenals hurtige pasningsspill.

53. min: Arsenal har satt inn en offensiv nå, og sender opp stoppere såvel som sidebacker i sin streben etter scorede mål.

54. min: Yossi Benayoun er iferd med å gjøre seg klar, og mottar instrukser fra Rafa.

55. min: Theo Walcott får gå uforstyrret rett imot Liverpools forsvar, og klemmer til idet han når 20 meter. Ballen ender like utenfor, men Reina er med på notene.

57. min: Arsenal får et frispark ute på Liverpools venstreside, men Fabregas' cross ender i en klarering fra Carragher.

 58. min: Yossi Benayoun kommer inn for Ryan Babel.

60. min: Liverpool har igjen klart å løfte seg noe i banen etter at Arsenal har presset hardt i de siste minuttene.

61. min: Adebayor starter inn i bakrom, men Reina er ute og plukker før ting rekker å utarte seg...

64. min: Torres utfordrer Clichy etter å ha blitt spilt fri av Kuyt. Det ender i et frispark pro Liverpool ved dødlinja. Gerrards innlegg blir klarert lett av Adebayor.

66. min: Walcott og Adebayor syr seg igjennom, og får lagt farlig ut i feltet, Eboue avslutter, men Skrtel redder på strek.

66. min: Kuyt drar ned Hleb inne i feltet, men Arsenal får kun hjørnespark. Heldig for Liverpool.

 67. min: Bendtner inn for Eboue.

71. min: Kjempesjanse for Arsenal! Adebayor dra seg fri på kanten, kipper inn over Reina, Fabregas header sikkert mot mål, men Bendtner står i veien! Liverpool lever nå veldig farlig...

74. min: Liverpool-fansen har tatt over på stadion, og dominerer på tribunene nå.

74. min: Gerrard tvinger til seg en corner da han takler ballen via Flamini og ut. Hjørnesparket blir det til slutt lite utav, etter at Liverpool velger mange trekk fremfor høyt tempo etter å ha vunnet andreballen.

76. min: Arsenal får frispark høyt i banen på Liverpools høyreside. Fabregas slår ballen hardt inn, men det blåses for offside.

 77. min: Lucas Leiva kommer inn for en sliten Xabi Alonso som til nå har løpt lengst av alle Liverpool-spillere i kveld.

79. min: Bendtner skyter fra 22 meter, men Mascherano blokkerer idet han sklir inn.

81. min: Liverpool får et innkast høyt inne på Arsenals banehalvdel. Hollenderen forsøker først å skjerme ballen litt ved hjørneflagget, før han drar seg fri inn langs dødlinja, og legger til Aurelio; uten at det blir noe mer av ting. Pent gjort av Dirk.

84. min: Arsenal sender igjen opp alt de har av folk, og forsøker å få gjenetablert sitt trykk. Med hele Arsenal oppe, slår Reina raskt i bakrom til Torres, som blir for svak i duellen mot Kolo Toure.

 86. min: Voronin kommer inn for Fernando Torres, som har fått lite til i kveld.

87. min: Flamini drar Gerrard over ende høyt oppe på Liverpools venstre kant, uten at det blåses.

90. min: Fjerdedommeren viser at tre minutter er lagt til.

90+1. min: Adebayor drar seg fri på kant, og legger inn til en innstormende Fabregas. Spanjolen header svakt midt på Reina.

90+3. min: Peter Vink tar fløyta til munnen, og blåser av en fartsfylt kamp! Et godt resultat for Liverpool.

Sluttrapport:
Arsenal var klart best, og skapte definitivt mest hjemme på Emirates Stadium. Liverpool tok imidlertid best vare på det lille de fikk, og kan med et livsviktig bortemål i sekken se frem mot returkampen med et godt utgangspunkt. Da Arsenal presset på som verst hadde Liverpool lite de skulle ha sagt, og ble mye løpende imellom de raskere Arsenal-spillerne. Heroisk og innbitt forsvarsspill, kombinert med en kvalifisert dose flaks, hindret dog Arsenal i flere mål enn det ene de fikk, noe man kanskje også kan takke Peter Vink for, da han overså straffesituasjonen der Kuyt dro ned Hleb etter en drøy time. Liverpool så noe stresset ut de få gangene de fikk ballen ned langs bakken, og det tydelig planlagte kontringsspillet satt ikke helt som det skulle.


Spillervurdering:

Pepe Reina 6 - Virker tidvis litt usikker, og gjør nesten en kjempebrøler når han er på skovtur tidlig i kampen. Har et par gode redninger, er som alltid aggresiv og offensiv, og har noen fine igangsetninger. Kan ikke lastes for baklengsmålet.

Jamie Carragher 7 - Slapp unna pipekonsert fra Arsenals publikum i dag, som virker å ha glemt myntkastingen for en del år tilbake. Får en tøff oppgave mot driblesterke Hleb i dag, men gjør ting enkelt og bra. En god kamp av visekapteinen på høyreback.

Martin Skrtel 7 - Slovaken er en god duellspiller, men selv om han har god fart i beina var det tydelig at enkelte av Arsenals trekk gikk for fort for hodet til stopperen. Er på etterskudd et par ganger, og er heldig med at det ikke blir utslagsgivende. Likevel alt i alt en ny god kamp av den nyinnkjøpte forsvareren.

Sami Hyypiä 6 - Det er mot lag som Arsenal det blir tydelig at Sami er i ferd med å bli gammel. Sliter fælt med hurtigheten til Arsenals angripere, og får også trekk for markeringen på Adebayors ledermål. Har en stor målsjanse han ikke klarer å få i nota, og sekseren i dag er svak.

Fabio Aurelio 5 - Mye opp og ned med brasilianeren i dag. Startet kampen med flere skumle pasningsfeil, og fulgte så opp med en liten periode der han så veldig trygg ut. Faller så av og blir rundlurt gang på gang, og opphever i tillegg det som er av offsidefeller for de røde. Er så alt for treg mot spillere som Theo Walcott.

Xabi Alonso 6 - Alonso virket ikke helt pigg i dag. Blir stresset fælt av en god Flamini, og slår uvanlig mange pasningsfeil. Sliter også litt med tempoet, og havner bakpå. Løper i følge statistikken mest av alle i dag, men vi har sett spanjolen mye bedre i lignende kamper tidligere.

Javier Mascherano 7 - Er den beste av de to sentrale på midtbanen til Liverpool i dag. Arsenal vant nok midtbanekrigen i denne kampen, men argentineren gjør en god opprydningsjobb på midten. Løper som en helt, løser fint opp spillet og har få pasningsfeil. Han vil savnes om han blir suspendert til lørdagens ligamøte.

Dirk Kuyt 8 - Det er alltid kontroversielt å gi Dirk Kuyt skryt, men i dag fortjener han det virkelig. Jobber som alltid som en helt, og i dag sitter også touchen bedre. Er bra både offensivt og defensivt, og scorer Liverpools viktige utligningsmål. Er heldig som ikke får straffespark dømt i mot seg i andre omgang, men alt i alt har vi Kuyt som Liverpools beste i dag.

Steven Gerrard 8 - En god kamp av kapteinen i dag, som gjør alt på egenhånd når han skaper 1-1 målet på egenhånd. Jobber godt, og kombinerer fint med Fernando Torres selv om det ikke bli utslagsgivende i dag. Det var tydelig at Stevie G var tent og målbevisst i dag, og han klarer også heldigvis å unngå det gule kortet som ville gjort at han måtte stått over returen.

Ryan Babel 5 - Virker veldig nervøs og skjelven også i denne kampen, som han har gjort i tidligere storkamper. Sliter med ballkontrollen, blir litt feig og sliter mot en veldig fysisk sterk og rask Kolo Touré. Blir byttet ut etter en time, og så veldig sliten ut.

Fernando Torres 6 - Blir veldig alene på topp i dag, og blir godt pakket inn av William Gallas som gjør en strålende kamp. Får ikke brukt farten sin mot et ekstremt hurtig Arsenal-forsvar med nevnte Gallas og Clichy, og de blir mye nesten i dag. Kombinerer fint med Gerrard, jobber som en helt, men kommer ikke til de store sjansene i dag. Likevel en godkjent opptreden av Liverpools toppscorer.

Yossi Benayoun 6 - Spiller ca en halvtime for Ryan Babel, uten å markere seg alt for mye. Har en del fine involveringer og touch, men det siste trekket og pasningen blir dessverre for hard, upresis eller rotet bort.

Andriy Voronin - Kommer inn for en sliten Fernando Torres, og er lite involvert i de minuttene han får. Ingen enkel kamp å gjøre comeback i.

Lucas Leiva - Spiller for lite til å bli vurdert, men er ballsikker og konstruktiv i de få minuttene han fikk.