Arsenal - Liverpool

Søn 21.12.08 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 60 094 / Dommer: Howard Webb / Emirates / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Einar Kvande

Poengdeling på Emirates i en kamp som var en toppkamp verdig. To fine mål og en utvisning. Arsenal har mer grunn til å være fornøyd med poenget enn Liverpool.

Adebayor (62)

Liverpool og Pepe Reina har kunnet juble når man tidligere i sesongen har møtt medlemmer av "de fire store" i form at Man Utd og Chelsea. Nå venter en ny test mot Arsenal, nord i London.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Sammy Lee vikarierer for sykmeldte Rafael Benitez på Emirates i dag. Daniel Agger, Lucas Leiva, Emiliano Insua og Robbie Keane kommer inn på laget igjen. Javier Mascherano er hjemme på Merseyside ettersom han har pådratt seg influensa, mens Andrea Dossena ute med en skade.

Liverpool spiller i sine sølvgrå bortedrakter, og virker tente før kampstart. Arsenal har vunnet 58 av de tilsvarende kampene, Liverpool 64. Kaptein Steven Gerrard virker svært tent foran kampstart.

1. min.: Liverpool har vunnet myntkastet. Keane og Gerrard tar avspark. Klokken har passert 17 med ett minutt og Webb blåser toppkampen i gang.

2. min.: Arsenal triller ball, men Liverpool virker offensive. Arsenal får kampens første frispark etter aggressivt spill fra Lucas.

3. min.: Sagna blir tatt av Gerrard og får frispark. Steven mener han overreagerer.

4. min.: Frispark til Fabregas halvveis inn på Liverpools banehalvdel. Reina har full kontroll i feltet.

5. min.: Bra kombinasjonsspill av Liverpool, men den siste stikkeren tar Sagna og får slått inn til keeper.

6. min.: Bra stemning på Emirates. Føler litt på hverandre lagene nå.

7. min.: Lucas får heldigvis frispark etter en for tøff behandling fra van Persie. Der kunne Arsenal raskt ha fått kampens første sjanse.

8. min.: Sagna slår ballen inn til Adebayor som går i duell med Reina. Men linjemannen har flagget oppe. Ballen har vært over dødlinjen.

10. min.:  Første sjanse noteres da Keane lurer offsidefella. Robbie får slått til Gerrard som kommer i hundre, og skyter rett på Almunia.

12. min.: Nasri kommer fossende på Arsenals venstre side. Han slår inn til Adebayor som ikke får ballen under kontroll. Agger får slått ballen via Adebayor og ut.

13. min.: Arsenal mer med nå. Kombinasjon mellom van Persie og til Clichy på venstresiden. Clichy sleiver ballen over.

14. min.:  Kampen vipper fram og tilbake nå. Arsenal bryter et Liverpool-angrep. Sagna får slått inn til Adebayor, som header ballen løst inn til Reina.

16. min.: Bra pasning fra Lucas til Riera, men Almunia bryter og får slått ut. Arsenal-fansen piper hver gang eks-Spurs-spiller Keane er borte i ballen.

17. min.: Adebayor har tre LFC-spillere på seg. Både Agger, Carragher og Insua sliter med å ta fra han ballen. Togoleseren sliter seg til et hjørnespark.

19. min.: Gerrard sklir slik at han får tak i ballen. Steven legger inn, men ballen går inn til keeper.

20. min.: Robbie Keane får et feilaktig gult kort etter å ha vært på ballen. Clichy blir liggende og må ha behandling.

21. min.: Keane får om mulig ennå mer pepper og piping fra Gunners-fansen etter å ha fått det gule kort.

22. min.: To angrepsvillige lag som møtes i London i dag. Morsomt så langt.

24. min.:  1-0; Van Persie. Nasri legger en lang pasning til van Persie som vender bort Liverpools midtstoppere og skyter oppe til venstre for Reina.

26. min.: Riera forsøker å svare, men blir bastant stoppet av Arsenal-forsvarere.

27. min.: Keane jobber og er nær ved å få tak i ballen i duell med Djourou. Keane lykkes ikke.

28. min.: Bra kombinasjon mellom Gerrard og Kuyt, men nederlenderen mister ballen.

29. min.: Van Persie med en farlig styring inn mot Liverpools midtstoppere. LFC-forsvaret får ballen bort.

30. min.: Blir løpende litt i mellom Liverpool-spillerne nå. Første halvtimen har vært forholdsvis jevn.

31. min.: Sammy Lee sender spillere til oppvarming. Arsenal har bitt seg fast på Liverpools banehalvdel nå, og får komme seg til innlegg både fra høyre og venstresiden.

33. min.: Denilson tar Gerrard. Gerrard tar frisparket fra rundt 30 meter. Han får plassert, men Almunia har full kontroll.

34. min.: Liverpools benk har telefonkontakt med Rafa Benitez hjemme på Merseyside.

35. min.: Igjen er Keane på løpetur og igjen kommer Almunia ham i forkjøpet.

36. min.: Liverpool har plan om å komme med raske gjennomspill nå. Gerrard står i offside på første forsøk.

37. min.: Arsenal kommer med et raskt kombinasjonsspill. For rask for Sagna.

38.min.:  Adebayor får Arsenals første gule kort etter duell med Insua.

40. min.: Lucas tar Fabregas og får tilsnakk fra dommeren. Unnslipper gult kort.

41. min.: Keane ber lagkameratene om å komme etter når de angriper. Har vært mye på sololøp i dag, Robbie.

42. min.: 1-1; Keane. Fantastisk mål av Robbie. Taktikken virker. Langt framspill. Keane løper fra alt og alle og i kamp med to midtstoppere legger han ballen knallhardt i nettmaskene. Fantastisk revansj for iren.

45. min.:  Fantastisk sjanse for Liverpool og Steven Gerrard. Kuyt kommer med en kjempepasning. Kapteinen når ballen, men blåser ballen høyt over.

45. min. + 1 min.:  Kuyt skyter velplassert og Almunia får fingertuppene på ballen. Klabb og babb i Arsenal-feltet gjør at Gerrard må vente med corneren. Van Persie blir liggende etter å ha holdt tak i Riera.

45. min. + 2 min.:  Fabregas går hinkende i garderoben til pause etter duell med Alonso. Ser ikke ut som han kommer ut igjen etter hvilen.

Pauserapport;
Liverpool kunne og burde ha ledet 2-1 etter at Gerrard nesten nådde ballen like etter utlikningen til Keane. Før den tid tok Arsenal ledelsen etter at Van Persie fikk et glimrende overlegg fra Nasri. Nederlenderen løp mellom Agger og Carragher og fikk slått ballen i mål på nærmeste stolpe. Etter dette jevnet kampen seg ut, Liverpool satset på lange og raske gjennombrudd. Etter 42 minutter lyktes de da Keane løp fra hele Arsenal-forsvaret og utliknet. I kamp med Gallas og Djourou skyter ballen knallhardt i nettaket. For en revansje for en spiller som har vært utskjelt i begge leire og som har fått få sjanser til å vise hvilken god spiller han er. Liverpool serverte festfotball det siste kvarteret på Emirates og er i førersetet til andre omgang. Arsenal må antakeligvis greie seg uten kapteinen sin, Fabregas i andre omgang. Det så ikke bra ut da Alonso uforskyldt kom borti spanjolen helt mot slutten av første omgang. Diaby erstatter Fabregas i andre omgang.

46. min.:  Fabregas sitter gråtende igjen i Arsenal-garderoben. Diaby erstatter spanjolen. Hardt slag for hjemmelaget. Liverpool stiller likedan.

47. min.: Gerrard slår et frispark godt inn til Keane, som ikke når ballen.

47. min.:  Lucas får andre omgangs første sjanse da han skyter hardt og godt plassert til venstre for Almunia. Keeperen når ballen.

49. min.: Keane på en ny løpetur. Igjen er han nær ved å nå ballen, men Almunia er først.

50. min.: Liverpool har startet andre omgang som de avsluttet den første, som svært så aggressivt mot et Arsenal, som er presset på defensiven.

51. min.: Adebayor går i bakken i kamp med Liverpools midtstoppere. Webb vinker korrekt spillet videre.

52. min.: Keane er på ny løpetur. Denne gangen vinkes han av for offside. Liverpool kjemper hardt for fortsatt tabelltopp etter denne ligarunden nå.

53. min.: Insua får slått inn. Keane er på ballen, men får ikke til noe skikkelig skudd.

55. min.: Carragher lurer Adebayor da togoleseren forsøker å tråkle seg mot Liverpools mål.

56. min.: 66-34 i favør Liverpool i ballinnehav nå.

57. min.: Gerrard blir liggende, men kommer seg opp igjen. Liverpool-fansen puster lettet ut.

58. min.: Liverpool har bitt seg fast på hjemmelagets banehalvdel nå. Bortelaget har alt av initiativ og har fått troen på at de kan ta med seg alle poengene hjem fra London.

59. min.: Lur stikker fra Gerrard til Keane. Men iren avblåses korrekt for offside. Keane er fortsatt på hugget.

61. min.: Agger og Carragher har kontroll på Arsenal-spiss Adebayor nå.

62. min.:  Adebayor får sitt andre gule og sendes av banen. Utvisningen er korrekt. Adebayor går inn med knottene først og slår attpåtil Arbeloa etterpå.

66. min.: Hjemmefansen piper høylytt nå og forteller i klartekst hva de mener om utvisningen.

66. min.:  Korrekt gult kort til Van Persie som tar Agger.

68. min.: Stor stemning på Emirates. Dette er en toppkamp verdig.

69. min.: Arsenal har faktisk tatt mer over etter utvisningen.

70. min.:  Sagna tar Insua og får gult kort.

71. min.:  Babel erstatter Riera.

72. min.:  Kampen lever nå. Carraghers tur til å få gult etter å ha vært hardhendt med Diaby.

74. min.: Wenger slår ut med armene og konsentrerer seg om å kjefte på fjerdedommer og assistentdommer nå. Kampen vipper fram og tilbake. Arsenal er farlige når de kommer.

75. min.: Gerrard forsøker å løpe seg igjennom, men blir tatt på kanten av 16-meteren. Han vil ha frispark, men Webb vinker spillet videre. Reprisen viser at det kanskje burde vært avblåst for obstruksjon.

77. min.: Arsenal i angrep. Denne gang mener Nasri at han blir tatt. Webb vinker igjen.

78. min.: Arsenals midtbane jobber hardt nå for å styre spillets gang, selv uten sine to beste spillere.

79. min.: Innbytter Babel går fra sin venstre side og inn i feltet, men kontrolleres av Gallas.

80. min.: Nasri triller rundt med Liverpools forsvar, men skuddet blir for løst.

81. min.: Lucas får gult etter å ha taklet Diaby.

82. min.;  Keane får heller ikke denne gang spille 90 minutter for Liverpool. Han erstattes av El Zhar.

83. min.: Farlig corner fra Arsenal, men ballen går forbi alle spillerne og ut til utspill for Liverpool.

84. min.:  Kuyt går på et glimrende løp og får en nydelig gjennombruddspasning fra El Zhar. Almunia får en fot på ballen.

86. min.: Nå er det Liverpool som triller ball. Venter på å få avsluttet.

86. min:  Agger smeller til fra langt hold. Ballen stryker like utenfor krysset til høyre for Almunia.

87. min.: Tellerskritt går fortsatt mellom Liverpools benk og godstolen i Rafas hjem i Liverpool.

88. min.:  N´Gog inn, Lucas ut. Franskmannen tar plass lengst fram.

90. min.:  El Zhar header centrimeter til side for målet etter et innlegg fra venstre. Det er lagt til tre minutter.

90. min. + 1 min.:  Nasri ut, Eboue inn for Arsenal.

90. min. + 2 min.: Van Persie header løst. Reina har full kontroll. Liverpool vil gjerne opp for å få en mulighet til. Arsenal får frispark.

90. min. + 3 min.: Almunia slår langt men ballen går over dødlinjen.

Arsenal og Liverpool delte poengene i en kamp som ble en toppkamp verdig. Arsenal tok ledelsen etter 24 minutter da Van Persie tok vare på en nydelig langpasning fra Nasri. Noe mindre nydelig var ikke Liverpools utlikning, da Keane løp fra Arsenals midtstoppere og skjøt ballen i nettaket og Liverpool-fansen til himmels. Rett før pause fikk Arsenal kaptein Fabregas skadet. Spanjolen kom ikke ut igjen etter garderobebesøket. Det gikk fra vondt til verre for Arsenal da Adebayor korrekt fikk sitt andre gule kort da han både satte knottene i ankelen og slo til Arbeloa. Kampen endret karakter etter afrikanerens utvisning. Arsenals midtbane jobbet som galeislaver for å gripe tak i kamp og initiativ igjen. De lyktes og var ved flere ganger nære ved å få scoringen. Liverpool kom på noen spede forsøk mot Almunia, men lyktes ikke i å ta alle tre poengene. Kampen ebbet ut, med en piping mot dommeren som varte en hel omgang. Alt sett under ett burde kanskje alle poengene gått til bortelaget, men å få med seg ett poeng fra ett av ligaens beste hjemmelag er det vi kan kalle greit nok.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 6 - Er på alerten på Adebayors heading etter ett kvarter. Kan vel neppe lastes for at Van Persies gode skudd føk inn bak ham. Ellers lite å henge fingrene i.

Alvaro Arbeloa 6 - Slet litt defensivt den første halvtimen, men fikk etter hvert orden på det. Prøvde å være med mer litt offensivt etter at Arsenal ble redusert til 10 mann, uten at det resulterte i farligheter.

Jamie Carragher 5 - Må ta Arsenals scoring på sin kappe, da han slipper markering på Van Persie, som dermed uhindret får ta ned ballen mellom Liverpools stoppere. Mange upresise fremspill før pause, men dette bedret seg i andre omgang.

Daniel Agger 6 - Dårlig kommunikasjon med Carragher på Arsenals scoring, men scouseren må ta brorparten av skylden for den blemmen. Målgivende pasning til Keane, selv om det nok var mer en klarering enn en pasning. Et susende langskudd på et farlig raid mot slutten.

Emiliano Insua 7  - Meget godt kamp av den unge argentineren. Er tidlig oppe i sin mann hver gang han får ballen, og er villig med offensivt. Utmerker seg med flere gode innlegg fra venstre.

Dirk Kuyt 6 - Som vanlig legger nederlenderen ned en helhjertet arbeidsinnsats, men ikke like heldig med en del av sine avleveringer. Flott pasning til Gerrard da kapteinen burde gjort 2-1 like før pause.

Steven Gerrard 7 - Meget flink til å komme på løp bakfra og gi støtte til Keane i dag. Fikk en kjempesjanse som han strengt tatt burde ha satt i mål like før pause. Gikk foran med herlig fightervilje. Liverpools beste.

Lucas Leiva 7 - Etter å ha åpnet kampen med å lage en del unødvendige frispark og unødige ballmist, spilte brasilianeren seg stort opp. En av hans beste kamper for klubben. Flink til å vinne andreballer, og slår langt flere baller i lengderetning enn vi har vært vant med fra den kanten tidligere. Hadde også et meget godt skudd tidlig i andre omgang.

Xabi Alonso 7 - Er kommandanten og spillpunktet på Liverpools midtbane. Spiller på det sikre, og gjør nok en god kamp. Men mangler den siste forløsende pasningen i dag.

Albert Riera 6 - Har en evne til å komme seg ut av trange situasjoner med ballen i beina. Flink til å holde bredden, men klarer ikke å komme seg til gode innlegg i dag.

Robbie Keane 7 - Lurer offsidefella ved flere anledninger i første omgang, og scorer et herlig mål når han klemmer til på halvspretten. Slurver litt når han skal slå pasning til Kuyt på løp etter pause, men på plussida gjør han også en helhjertet defensiv innsats.

Ryan Babel  - Får spille de siste tjue minuttene som innbytter for Riera, men klarer ikke å sette sitt preg på kampen når vi hadde ventet at nederlenderen skulle utfordre Arsenals forsvar med sin hurtighet.

Nabil El Zhar - får knappe ti minutter som innbytter for Robbie Keane, og utmerker seg med en heading like utenfor like før klokka rundet 90 minutter.

David N'Gog - Får noen minutter på tampen som erstatter for Lucas.