Atletico Madrid - Liverpool

Ons 22.10.08 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - Viasat4/VM/3+/Sky / Tilskuere: 48 769 / Dommer: Claus Bo Larsen (DEN) / Vicente Calderon / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool så ut til å gå mot en flott seier i Madrid, helt til slett forsvarsarbeid av Jamie Carragher ga hjemmelaget det ene poenget. Alt i alt et rettferdig resultat.

Arbeloa (43)

Toppkamp i Liverpools Champions League-gruppe når de røde gjester Atletico Madrid. Begge lag står med full poengpott etter to kamper før oppgjøret på Vicente Calderon.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Liverpool.no sin mann på Vicente Calderon melder at det har sluttet å regne, og det er en kald kveld i Madrid.

Den største overraskelsen i kveldens lagoppstilling er at Dirk Kuyt har blitt henvist til reservebenken. Der sitter også landsmannen Ryan Babel. Javier Mascherano er som ventet tilbake i startoppstillingen. Steven Gerrard kommer sikkert til å operere som et bindeledd mellom midtbanen og den ensomme spissen, Robbie Keane.

For vertene starter både Florent Sinama-Pongolle og Luis Garcia, mens Sergio Aguero sitter på innbytterbenken.

1.omgang

1.min: Hjemmelaget tar avspark ved Forlan og Sinama-Pongolle. Liverpool spiller i sine grønne og sorte Champions League-drakter.

6.min: Etter en nervøs åpning virker det som om Liverpool har festet et visst grep om kampen. Dossena med en flott forsering og brukbart innlegg fra venstre. Hjemmelaget får beinet ballen ut av feltet.

9.min: Atletico nær ved å bryte gjennom Liverpool-forsvaret ved Sinama-Pongolle.

13.min: Atletico-frispark i farlig posisjon etter at Dossena har satt albuen i kinnet på Luis Garcia i en duell. Innlegget blir headet over mål og til utspark.

14.min:  0-1 ROBBIE KEANE. Steven Gerrard spiller frem Robbie Keane. Iren er antagelig hårfint offside, men linjemannen lar det passere, og Keane scorer sikkert alene med keeper.

20.min: Riera med et avslutningsforsøk fra distanse. Hjemmelagets keeper har få problemer med å stoppe skuddet.

21.min: Alonso skyter over fra langt hold.

23.min:  Kjempesjanse for Robbie Keane til å doble ledelsen. Steven Gerrard legger et godt innlegg fra høyre, men iren bommer regelrett på ballen når han skal styre den på mål fra kloss hold.

25.min: Luis Garcia meier ned Javier Mascherano like utenfor Liverpools straffefelt, og den tidligere Liverpool-spilleren er heldig som ikke får gult kort.

28.min: Albert Riera skaffer Liverpool en corner, etter en kjempepasning fra Xabi Alonso. Keeper Franco fanger hjørnesparket.

30.min: Alvaro Arbeloa med en dristig tilbakeheading til Reina. Keeperen får såvidt fanget ballen foran et Atletico-bein.

31.min: Dossena igjen med på offensiven, og legger et godt innlegg som Atletico må gi corner på. Resultatløst hjørnespark.

34.min:  Luis Garcia får seg en smell i kneet, i en duell med Xabi Alonso. Hinker litt, men fortsetter.

38.min:  Riera blir felt innenfor 16-meteren, og skulle hatt straffespark. Den danske dommer gir i stedet feilaktig gult kort for filming.

41.min:  Diego Forlan med vertenes beste avslutning så langt i kampen. Skuddet fra drøye 20 meter fyker like utenfor Reinas stolpe.

42.min: Hjemmelaget med en corner, og et brassespark havner i klypene på Reina.

43.min:  Arbeloa pådrar seg gult når han meier ned Simao på vei fremover i stor fart. Frisparket fra venstre fanger Reina uten problemer.

45.min:  Maniche får gult kort for å ha prøvd å filme seg til et straffespark.

Pauserapport: Liverpool dominerte stort de første 35 minuttene på Vicente Calderon. Xabi Alonso og Javier Mascherano har hatt full kontroll på midtbanen. Hjemmelaget har ligget dypt og satset på kontringer, noe som har gitt Liverpools forsvarsrekke og defensive midtbanespillere god tid til å starte angrepene. De for anledningen grønne har hatt ballen klart mest, og tok fortjent ledelsen ved Robbie Keane. Iren burde ha økt til 2-0 på Steven Gerrards gode innlegg, og bortelaget ble også snytt for et straffespark når Albert Riera ble felt innenfor 16-meteren. De siste ti minuttene av omgangen våknet hjemmelaget litt mer til liv, og skapte noen halvsjanser foran Pepe Reina uten at det ble virkelig prekært for gjestene.

Norske Liverpool-fans i Madrid rapporterer om håpløs organisering av politiet i forbindelse med kampen. Flere av dem ankom stadion en halvtime før avspark, og ble ikke sluppet inn på tribunen før en halvtime var spilt av kampen. Det rapporteres også om alt for mange mennesker inne på Liverpools tribuneseksjon.

2.omgang

46.min:  Sergio Aguero har kommet inn for Atletico Madrid. Luis Garcia har gått ut. Aguero går selvsagt inn på topp, Simao har skiftet flanke og Sinama-Pongolle er trukket ned på venstreflanken.

49.min:  Liverpool har åpnet andre omgang klart best. Yossi Benayoun avslutter et flott Liverpool-angrep med å trille ballen i mål etter en stikker fra Gerrard, men blir feilaktig avvinket for offside.

52.min:  Diego Forlan blir helt feilaktig avvinket for offside når han kommer mutters alene med Jose Reina etter et flott angrep av hjemmelaget.

53.min:  Dirk Kuyt kommer inn for Robbie Keane. Ifølge Sky Sports skal Keane ha fått kjenning med en lyskeskade.

55.min: Hjemmelaget i ferd med å spille seg inn i kampen nå, anført av en godt opplagt Aguero. Vinner en corner.

56.min:  Gerrard trer en perfekt ball igjennom til Benayoun, men israeleren blir for ubesluttsom og hjemmelaget får ryddet opp.

56.min:  Hjemmelaget får en scoring feilaktig annulert for offside.

57.min:  Atletico fører kampen nå, og Reina får såvidt fistet et skudd fra Simao i stolpen, før han deretter får fanget returen.

58.min: Sinama-Pongolle triller ball i hatt med Dossena nå, og et farlig innlegg går gjennom hele feltet og over dødlinja.

61.min:  Steven Gerrard blir tatt av banen. Ryan Babel kommer inn. Dirk Kuyt faller ned i Gerrards rolle, mens Babel legger seg på topp.

63.min: Innbytter Babel får ballen og fosser fremover. Finner landsmann Kuyt på 16 meters hold, men hollenderen blir for ubesluttsom og hjemmelaget rekker å demme opp.

68.min: Liverpool er i ferd med å komme inn i kampen igjen, og Atletico-forsvaret er ute å kjøre ved et par anledninger.

69.min: Alonso med et skuddforsøk som resulterer i corner.

71.min:  Stor mulighet til hjemmelaget etter et frispark fra venstre. Det bommes imidlertid fra kloss hold inne i feltet.

72.min:  Raul Garcia kommer inn for Camacho for vertene.

75.min:   Begge lag bytter. Lucas inn for Alonso for Liverpool og Miguel inn for Sinama-Pongolle for Atletico.

80.min: Maniche med et skuddforsøk fra distanse, men Reina har full kontroll.

82.min: Den danske linjemannen klarer for en gangs skyld å vinke riktig i en offside-situasjon, når en av hjemmelagets spillere kommer alene med Reina.

83.min:  1-1 SIMAO. Svakt av Carragher, som lar en høy ball sprette bak seg. Forlan er påpasselig, og finner Simao ute til venstre. Han setter ballen lavt og kontant bak Reina.

86.min:  Reina får såvidt slått en god avslutning fra Miguel til corner. Hjørnesparket fanger Liverpool-keeperen.

88.min:  Kjempekontring av Liverpool. Agger finner Kuyt ute til høyre med en langpasning. Innlegget header Babel like utenfor.

90.min: Atletico får et hjørnespark i det ordinær tid er ute. Tre minutter er lagt til. Corneren renner ut i sanden.

Sluttrapport: Liverpool så ut til å gå mot en flott seier i Madrid, helt til slett forsvarsarbeid av Jamie Carragher ga hjemmelaget det ene poenget. Alt i alt et rettferdig resultat, da lagene hadde hver sin omgang. Liverpool var klart best de første 45 minuttene, mens vertene kom sterkt tilbake i andre omgang. Kampen ble ellers preget av meget slett innsats av den danske dommertrioen. Atletico fikk en scoring feilaktig annulert for offside tidlig i andre omgang, og like før det ble Diego Forlan feilaktig avvinket for offside alene med Jose Reina. Avgjørelser som ble tatt av samme linjemann som i første omgang godkjente Robbie Keanes scoring når han var marginalt offside. På motsatt side vinket linjemannen feilaktig da Yossi Benayoun satte ballen i mål, mens dommer Claus Bo Larsen bidro med å snyte Albert Riera for et straffespark i tillegg til flere andre snodige avgjørelser. Robbie Keane ble tatt av banen tidlig i andre omgang, og Sky Sports rapporterer at iren har pådratt seg en lyskeskade. Steven Gerrard og Xabi Alonso ble antagelig byttet ut med tanke på søndagens toppoppgjør mot Chelsea på Stamford Bridge.

Spillervurdering:

Reina 7 - Rolig førsteomgang, atskillig mer å gjøre i andre. Bortsett fra målet til Simao (og målet som Atletico scoret, men fikk feilaktig annulert for offside) tok spanjolen vare på det som kom og reiser fra hjembyen med pappa Miguel på tribunen med hevet hodet.

Arbeloa 6
 - En kamp på det jevne for Alvaro, der han møtte tidligere Liverpool-target, Simao, mange ganger. Den kjappe portugiseren, som scoret utlikningsmålet, vant flere av duellene. Ikke så mye med som det kunne vært ønskelig. Fikk gult kort på slutten av første omgang.

Carragher 6 - Liverpool var gode offensivt i dag, men Jamie og medspillerne har mye å jobbe med defensivt. Fikk ikke de helt store utfordringene i første omgang. Litt mer å gjøre i andre. Hadde store problemer og uvant usikker i deler av andre omgang. Var på halvdistanse da Simao scoret. Må få orden på forsvarsspillet til søndagens toppkamp mot Chelsea.

Agger 5 - Som den danske dommertrioen, var heller ikke den danske representanten blant spillerne særlig god i dag. Hadde mye nærkontakt med de tidligere Liverpool-spillerne Luis Garcia og Sinama-Pongolle, og stjerneskuddet Aguero i andre omgang. Dansken hadde noen stygge feilberegninger der bak som trekker ned. Usikkerhet i Liverpool-forsvaret gjorde sitt til at hjemmelaget hadde det meste av initiativet i andre omgang.

Dossena 5 - Svært svak kamp av italieneren. Stort sett anonym på Liverpools venstre side i samfulle 90 minutter. Har mye igjen før samarbeidet med Riera er så bra som det skal være på venstrekanten. Kommer ikke på de raidene som vi vet han kan. Har ikke funnet seg til rette i laget, og både Aurelio og Insua kan før man aner være foran Andrea i venstreback-køen.

Benayoun 7 - Ingenting å si på arbeidskapasiteten til israelitten. Omgitt av fire kreative midtbanespillere på Vicente Calderon. Da er det viktig å ha en Duracell-kanin som Yossi. Hadde ballen i mål tre-fire minutter ut i andre omgang, men ble feilaktig avvinket for offside. Har av og til en tendens til å trekke ballen tilbake da han med fordel kunne ført ballen mot målet.

Alonso 8 - For noen presise innlegg baskeren kommer med. Roligheten selv, vanskelig å få has på og kommer med den ene lekkerbiskenen av noen gjennomspill etter den andre. Meget god kamp av Xabi. Fikk noen smeller og fikk fri litt tidligere for å konsentrere seg om søndagens viktige toppkamp mot Chelsea.

Gerrard 8 - Trives bak Robbie Keane. Gjennomspillet til Robbie på 1-0 burde vært malt. De samme hovedrolleinnehaverne burde gitt et nytt tellende resultat da Keane i stedet for å velge det trygge skulle hæle ballen i mål rundt midten av første omgang. Real arbeidsøkt for Steven og viser i perioder hvor mye han vil vinne kampene i Europa.

Mascherano 8 - Blir litt hakk i plata. Javier er en klassespiller som kommer til sin rett i viktige Champions League-kamper. Som med Xabi, er argentineren kreativiteten selv, med en enorm arbeidskapasitet. Gjør mye av det viktige grovarbeidet bak angrepsspillerne som er så viktig. Knepen seier til Mascherano i kampen om tittelen "banens beste".

Riera 7 - Albert får et feilaktig idømt gult kort for filming i første omgang da Liverpool burde hatt straffespark. Mye med i Liverpools gode perioder i før pause. Fikk vist mye av det som bor i ham. Spanjolen ville så gjerne komme fra hjemlandet med poengene. Jobbet brukbart også i andre omgang, men ble mer borte da.

Keane 7 - Var god i de 50 minuttene han spilte, før han måtte ut med lyskeproblemer. Scoret sitt tredje mål i Champions League da han ble spilt gjennom av Gerrard og løp igjennom. Burde ha scoret sitt fjerde på et presist innlegg fra samme mann i første omgang. Begynner å bli varm i Liverpool-trøya. Går på rette løp og er enda mer målrettet enn han har vært så langt denne sesongen.

Kuyt 6 - Fikk knappe 40 minutt for Keane. Løp mye og var mye av regissøren blant det som Liverpool hadde av sjanser i andre omgang.

Babel - Fikk en knapp halvtime for Gerrard. Mangler et halvminutt på å få poeng, men bidro om ikke annet til mer fart offensivt. Kunne ha headet inn tre poeng til Liverpool på en kjempesjanse tre minutter før slutt.

Lucas - Fikk et kvarter for Alonso. La et par frispark fra farlig posisjon, dog uten at det ga de store farlighetene.