Bolton - Liverpool

Søn 02.03.08 kl 14.30 (Premier League) - C+Sport1&Extra/Setanta / Tilskuere: 24 004 / Dommer: Phil Dowd / Reebok Stadium / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool tok tre viktige poeng, og Rafa Benítez første seier på Reebok Stadium. Aurelio scoret sitt første for klubben.

Hyypia (35)

Liverpool og Steven Gerrard starter en travel tid med tre kamper på under en uke med besøk hos Bolton på Reebok Stadium.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Jamie Carragher sto altså over mot Middlesbrough sist på grunn av suspensjon, men kommer inn igjen i laget i dag på bekostning av Steve Finnan. Ut fra lagoppstillingen ser det ut som scouseren skal bekle høyrebacken. Xabi Alonso er tilbake igjen i laget, mens Lucas Leiva ikke en gang er å finne på benken i dag. Babel får sjansen fra start, og Dirk Kuyt er Fernando Torres sin angrepspartner på topp.

1. omgang:

1. MIN: Steven Gerrard og Fernando Torres tar avspark, og vi er i gang på Reebok Stadium.

4. MIN: Javier Mascherano er alt for sen når han skal stoppe Gardner, men er heldig og slipper det gule kortet.

5. MIN: På det påfølgende frisparket slår El-Hadji Diouf et innoverskrudd innlegg som går forbi alle og spretter i tverrleggeren!

6. MIN: Lovende takter fra Liverpool. Stevie G finner Torres på kanten, som igjen spiller inn til Dirk Kuyt i feltet. Nederlenderen kunne ha sendt videre til sin landsmann Ryan Babel som var umarkert på bakre stolpe, men gir tilbake til Torres som igjen prøver å finne Babel. Pasningen er litt upresis, og det ender i utspark for Jaaskelainen.

9. MIN: Ny gedigen Bolton-sjanse! En corner ladner på hodet til Cahill, som får headet ballen inn foran mål fra bakre stolpe. Den treffer en Diouf i armen og på sin vei gjennom feltet. Den kunne endt hvor som helst.

11. MIN: 0-1 Selvmål av Jaaskelainen! Stevie G sender i vei et halvsvakt skudd fra 17 minutter. Ballen spretter like foran Jaaskelainen, treffer målvakten i hodet og spretter i mål! Kjempetabbe, og Liverpool har tatt ledelsen! Reprisene viser at skuddet ville gått utenfor dersom finnen ikke hadde involvert seg.

18. MIN:
Godt Liverpool-angrep! Gerrard spiller en god ball mot Ryan Babel. Nederlenderen setter fart, lurer sin mann, og sender i vei et hardt godt skudd som Jaaskelainen må slå til corner.

24. MIN: Stille og rolig på Reebok Stadium nå, uten at noen av lagene har spilt seg frem til noen sjanser.

27. MIN: Et godt innlegg fra venstresiden treffer panna til Davies. Headingen er god, og Pepe Reina leverer en helt fantastisk redning!

29. MIN: Ny god avverging av Reina. Nolan blir spilt gjennom, og er helt klart i offside. Det blir dog aldri blåst selv om linjemannen står med flagget oppe, og Pepe Reina kommer ut og avverger før Nolan rekker å avslutte.

35. MIN: Sami Hyypiä klipper ned El-Hadji Diouf og får kampens første gule kort.

37. MIN: Stevie G slår en førsteklasses gjennombruddsball mot Ryan Babel. Pasningen er helt perfekt, og det samme er nederlenderens løp. Dessverre går avslutningen via Cahills ben og til corner, for med den retningen skuddet hadde ville Jaaskelainen vært sjanseløs.

42. MIN: Offensivt bytte av Megson. Han tar ut høyreback Steinsson og setter inn angriper Rasiak.

44. MIN: Nok en gang kommer Babel til skudd. Nederlenderen skjærer inn fra sin venstrekant og skyter hardt. Jaaskelainen får avverget.

45+1. MIN: Rasiak treffer Xabi Alonso i kneet med en høy fot, og Dowd viser innbytteren det gule kortet.

Det har vært en underholdende førsteomgang på Reebok Stadium der begge lag har skapt en del sjanser. Målet var komisk, og det halvslakke skuddet til Stevie G ville muligens gått en meter utenfor, om det ikke var for finnen i Bolton-buret. Ryan Babel har vært meget bra og livlig på venstrekanten, og nederlenderen kunne ha scoret et par mål. Bolton er som alltid skumle på dødballer, og Liverpool har hatt marginene på sin side i denne førsteomgangen.

2. omgang:

46. MIN: Megson har gjort et bytte i pausen. Nolan har gått ut, og inn har Cohen kommet.

52. MIN: Fernando Torres header gjennom til Steven Gerrard som stormer fremover i store klyv. Gary Cahill kommer først på ballen får klarert til Liverpools femte hjørnespark for dagen.

58. MIN: O'Brien er alt for sen på Ryan Babel etter at ballen er ute, men slipper unna med tilsnakk.

60. MIN: Babel 0-2! Ryan Babel dobler Liverpools ledelse! Dirk Kuyt sender i vei et skudd i stolpen, og en Bolton-forsvarer klarerer rett til  den andre nederlenderen. Han banker ballen i nærmeste hjørne, og får en fullt fortjent scoring!

65. MIN:
Lite å melde om de siste minuttene. Liverpool har grep om kampen, og har tilsynelatende full kontroll på det som skjer på Reebok Stadium.

70. MIN: Nytt godt Liverpool-angrep. Aurelio får omsider gitt ballen til Gerrard, og kapteinens avslutning ble blokkert. Ballen hadde fin retning, og Gerrard roper på hands på O'Brien. Reprisene viser at ballen treffer handa, men Bolton-spilleren holder armen inntil kroppen.

75. MIN: Aurelio 0-3! Fantastisk scoring av brasilianeren. Venstrebacken scorer sitt første mål for klubben på en praktfull måte. Han får ballen på 20 meter etter en corner, tar den på brystet og banker til på hel volley med utsiden av foten. Ballen går knallhardt i hjørnet.

77. MIN:
Fernando Torres har spilt ferdig for dagen, og blir erstattet av John Arne Riise.

79. MIN: Cohen 1-3! Taylor slår en god corner som treffer en umarkert Cohen midt i feltet. Headingen er god, og Reina er sjanseløs. Reprisene viste at balle aldri var ute, og at det ikke burde vært gitt hjørnespark.

83. MIN:
John Arne Riise får store rom på venstrekanten, og nordmannens avlevering mot Dirk Kuyt er god. Nederlenderen blir forstyrret i avslutningsøyeblikket, og skuddet hans går langt over Jaaskelainens mål.

87. MIN: Dirk Kuyt går ut, og blir erstattet av Alvaro Arbeloa.

89. MIN: Kevin Davies går inn med knotter i en duell med Fabio Aurelio og får et fullt fortjent gult kort.

90+3. MIN: Liverpool kontrer og kommer fire mot to. Det hele ender med at Javier Mascherano slår over til Ryan Babel, men hollenderen bommer på ballen. Der burde det stått 4-1.

Liverpool vant til slutt komfortabelt på Reebok Stadium, i noe som er den første seieren på denne banen under Rafa Benítez. Det var tre meget viktige poeng med tanke på kampen om fjerdeplassen. Førstemålet til de røde var som nevnt av den komiske sorten, mens de to andre virkelig var flotte mål - og da spesielt Fabio Aurelio, som scoret sitt første for de røde. Ryan Babel gjorde en meget god kamp og viser lovende takter. Bolton skaper dog alt for mange sjanser, spesielt på dødballer - og man kan muligens si at Liverpool er heldige som kun slapp inn ett.

Spillervurdering:
Reina 7 - Stor kamp av Reina. Han holder nullen med to-tre kjemperedninger i første omgang. På streken er han i verdensklasse, reaksjonssterk som han er. Pepe hadde ikke så mye å gjøre i andre omgang, men spanjolen har god grunn til å gå med hodet høyt hevet i kveld. Får et lite trekk for en svak inngripen i andre omgang.

Carragher 6 - Ikke blant de synligste i sin 350. kamp for klubben. Det spilles godt offensivt om dagen, men det er fortsatt mye å jobbe med bak hos Liverpool. Fireren er ikke flinke nok til å "ta ut" angrepsspillerne.

Skrtel 6 - Godt og aggressivt forsvarsspill av slovaken. Sov sammen med resten av Liverpool-spillerne da Tamir Cohen, sønn av den tidligere Liverpool-spilleren Avi, fikk redusere med elleve minutter igjen å spille. Den taklingssterke midtstopperen gjør manns jobb mot Davies og Diouf.

Hyypia 7 - Fikk gult kort da han trakk ut på venstresiden og taklet Diouf etter en drøy halvtimes spill, men ellers var det lite å sette fingeren på for finnen. Spilte faktisk bedre offenivt enn defensivt i denne kampen. Ville svært gjerne score på sin landsmann. Når så vi Sami ta et brassespark sist?

Aurelio 6 - Slet en god del med Diouf på venstre side i første omgang. Brasiliianeren var mer våken i andre omgang og scoret sitt første Premier League-mål med en perle fra 17-18 meter. Vil gjerne ha flere fra den kanten.

Gerrard 7 - Å spille med både Steven, Xabi og Javier på samme midtbane er et sjansespill. Mot Bolton fungerte det. Skjøt et ufarlig skudd til side for Bolton-keeper Jääskeläinen, men finnen presterte det utrolige å fomle ballen i mål. Gerrard var med å styre midten og var på noen offensive visitter, og kunne ha scoret uten hjelp fra keeperen også.

Mascherano 7 - Bare slått av Babel på børsen i dag. God som anker på midten, god som pasningslegger og god defensivt og offensivt. Liker seg godt foran forsvaret, liker å spille vegg og være med på det offensive. Han er en klassespiller som blomstrer etter å ha fått avklart framtiden sin.

Alonso 7 - Hadde en vanskelig jobb som offensiv midtbanespiller, men baskeren gjorde manns jobb, spesielt defensivt. Han kan fort blir for lik Steven og Javier, men rollene mellom de tre var avklart. Lover godt for en avgjørende mars måned med kamper blant annet mot Inter og Manchester United.

Babel 8 - Ryan i form er i verdensklasse. Bevegelig, skuddvillig og plasseringssikker. Gjør jobben for midtbanespillerne mye lettere med god bevegelse og vilje. Sto der han skulle stå da han viderebefordret et stangskudd fra Kuyt i mål. Kanskje beste kampen han har spilt for de røde hittil. Kunne ha fått to fulltreffere da han bommet på ballen mot slutten.

Kuyt 6 - Gjør mye av "det usynlige" grovarbeidet offensivt for de røde. Han løper, jobber og sliter i samfulle 90 minutter. Hadde et par brukbare sjanser, men Bolton-keeperen ristet av seg kalddusjen etter selvmålet, og reddet laget sitt med flere gode redninger. Nederlenderen ble erstattet for Arbeloa mot slutten.

Torres 6 - En kamp på det jevne for Fernando. Tok mange løpeturer med Bolton-forsvarerne, men uten at det ga særlig med resultater for spanjolen. Som vanlig kom han seg til sjanser, men i dag gjorde "El Nino" mye av jobben for lagkameratene hans. Byttet ut tretten minutter før slutt.

Riise - Fikk tretten minutter for Torres.

Arbeloa - Ble byttet inn for Kuyt mot slutten.