Chelsea - Liverpool

Søn 10.02.08 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 41,777 / Dommer: Mike Riley / Stamford Bridge / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Sveinung Axelsen

Det endte målløst på brua, i en tett og sjansefattig kamp hvor de defensive spillerne stod mest i fokus.

ChelseaLiverpool
Mål
0-0 (0-0 til pause)
Lagoppstilling
Cech
Beletti
Alex
Carvalho
Cole
Wright-Phillips
(Malouda 64)
Makelele
Lampard
(Obi Mikel 71)
Ballack
Cole
(Pizarro 86)
Anelka
Reina
Finnan
Skrtel
Carragher
Riise
Lucas
Mascherano
Kuyt
Gerrard
Babel
(Pennant 71)
Crouch
Innbyttere
Cudicini
Haim
Itandje
San Jose
Benayoun
Kewell
Gule kort
Beletti (3)
Carvalho (73)
Alex (78)
Babel (41)
Riise (63)

Jamie Carragher og hans lagkamerater kan forvente en stri tørn på Stamford Bridge, en bane hvor Rafael Benitez aldri har vunnet som manager. Xabi Alonso er uaktuell til denne kampen grunnet suspensjon etter fem gule kort så langt denne sesongen.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Vi har ekslusivt fått tak i lagoppstillignen, og Rafa forsøker seg i dag på en 4-2-3-1/4-5-1 formasjon i dag, der Sami Hyypiä er ute, og Martin Skrtel starter sammen med Jamie Carragher i midtforsvaret. John Arne Riise og Steve Finnan er tilbake i første elleveren, og Lucas Leiva og Javier Mascherano danner den sentrale midtbanen, ettersom Xabi Alonso er suspendert. Steven Gerrard, Dirk Kuyt og Ryan Babel ser ut til å være de som skal støtte Peter Crouch offensivt. Som kjent er Fernando Torres strekkskadet, og ute en uke til. San Jose er noe overraskende på benken, og ikke Sami slik en først skulle tro. Vi har ikke hørt noe om det dreier seg om en skade for finnen. For Chelsea ble Frank Lampard altså klar, og går rett inn på laget etter å ha vært ute av spill i en periode. Shevchenko ble ikke klar, og er heller ikke å finne på benken i dag. Dette er en bane hvor Liverpool aldri har vunnet under Rafa Benítez, og det er neppe mange røde som er optimistiske foran denne kampen, med sin toppscorer ute med skade.

1. omgang:

1. MIN:
Nicolas Anelka og Shaun Wright-Phillips sparker i gang kampen.

 3. MIN: Høyt tempo, dårlig pasnignsspill og mange dueller i starten av kampen. Beletti får gult kort for en hands som ikke ser ut til å være tilsiktet.

6. MIN: Ingen store sjanser de første fem minuttene. Steve Finnan kom seg ned til linja og fikk lagt inn mot Peter Crouch. Alex er våken og avverger.

15. MIN: Veldig hendelsesfattig de siste ti minuttene. Finnen får slått en lang ball opp mot Crouch. Engelskmannen vinner i lufta, men ballen går ut over dødlinja istedenfor inn foran mål der det kunne blitt farlig.

 18. MIN: Kampens klart største mulighet. Riise slår tidlig opp på Crouch, som header ned til Babel i boksen. Babel får gitt tilbake til Crouch, og som smeller til på halv volley. Ballen stryker stolpen. Flott angrep.

20. MIN: Nytt godt Liverpool-angrep. Finnan slår opp, Kuyt stusser videre, og Gerrard kommer til et innlegg fra dødlinja. Crouch sniker seg bak ryggen til Alex, og får til en heading. Dessverre er headingen uten kraft, og rett i klypene på Cech. God prestasjon av kapteinen.

22. MIN: Liverpool styrer kampen, og har vært det beste laget i første halvdel av denne førsteomgangen.

25. MIN: Joe Cole med en fin forsering og finte inne i feltet, og går rett inn i kroppen til Javier Mascherano. Mike Riley vinker det videre, men reprisene viser at Chelsea nok blir snytt for et straffespark.

28. MIN: Liverpool kontrer, og Javier Mascherano får forsere helt fritt langt inn på Chelseas banehalvdel. Pasningen hans mot Peter Crouch er for hard, og den lange spissens innlegg går innom en Chelsea-kropp og i klypene til Cech.

32. MIN: Pepe Reina ramler i beina til Nicolas Anelka på en Chelsea-corner, men Mike Riley gir de røde et frispark før det kan bli farlig der inne.

33. MIN: Gerrard slår et glimrende innlegg fra høyrekanten som Carvalho får klarert. Lucas kommer på returen og banker til. Ballen går via det samme Chelsea-hodet og til corner.

37. MIN: Nok en gang et bra Liverpool-angrep. Babel bryter en mislykket Chelsea-crosser og gir til kaptein Gerrard. Stevie G finner Kuyt på kanten, og nederlenderen har mye rom. Innlegget hans mot Crouch på bakre stolpe er godt, men Alex kommer på og Crouch treffer dermed feil på ballen med headingen sin.



 41. MIN: Kuyt kommer til to innlegg, og det andre er bra. Babel går i duell med Alex, men strekker ut ballen og handser inne i Chelseas straffefelt. Dermed er venstrevingen Liverpools første i dommerens bok. 

45. MIN: Det er lagt til ett minutt i første omgang. På overtid får Chelsea et frispark i en posisjon de har scoret fra mange ganger tidligere.

PAUSERAPPORT
Det har vært en hendelsesfattig førsteomgang på Stamford Bridge, og det har vært minimalt med sjanser. Noe overraskende er det at Liverpool faktisk har vært det beste laget så langt på brua, og er laget som har kommet til de største sjansene. Chelsea ble riktig nok muligens snytt for et straffespark, og selv om det kan se ut som Joe Cole konstruerer situasjonen, burde nok Mike Riley ha pekt på ellevemetersmerket. Liverpool klarer dessverre ikke å score i sin gode periode, og vi er like langt. Chelsea er tradisjonelt meget bra i sine andreomganger, og vi får håpe de røde fortsetter å spille som i de første 45. Liverpool får mye rom på kantene, og har fått slått mange innlegg så langt. Kanskje det er en idé å kaste innpå en mer tradisjonell ving som Jermaine Pennant i andre omgang. 

2. omgang:

45. MIN:
Stevie G og Peter Crouch sparker i gang den andre omgangen.

 46. MIN: Martin Skrtel får seg en smell i handa etter en duell med Nicolas Anelka, og slovaken må ut for behandling. Det er mulig det kan dreie seg om et handleddsbrudd, og den forsvareren Liverpool har på benken er urutinerte Mikel San Jose. Mens han er ute til behandling ligger John Arne Riise sammen med Carra i midtforsvaret, mens Javier Mascherano holder til på venstrebacken.

49. MIN: Ryan Babel kommer i en lignende situasjon som da Fernando Torres scoret mot Chelsea i hjemmekampen. Dessverre faller nederlenderen i det han gjør vendingen. Martin Skrtel er tilbake på banen.

50. MIN: Steven Gerrard blir tatt av Ballack i det han skal skyte, og Stevie G faller. Liverpool har frispark i perfekt frisparksposisjon for et høyreben.

51. MIN: John Arne Riise triller til Gerrard, og Chelsea er allerede oppe i kapteinen i det han skal skyte. Skuddet til Gerrard blir dårlig, og rett i muren. Det er nærmest uforståelig at Gerrard ikke skyter direkte for å teste Cech.

56. MIN: Alex tar Peter Crouch, og Liverpool har frispark i skummel frisparksposisjon. Frisparket blir dog headet bort.

58. MIN: Harry Kewell har varmet opp, og skal komme inn i nærmeste fremtid. Nå blir det spennende å se hvem han tar ut, for Ryan Babel har vitterlig vært av de mest positive den første timen.

60. MIN: Steven Gerrard finner nok en gang Babel, som timer løpet sitt bra og har kun Beletti mot seg. Den brasilianske backen gjør en god jobb, og får blokkert nederlenderens avslutning til corner.

61. MIN: Det må virkelig være lov å skryte av hvordan Liverpool har prestert defensivt så langt denne kampen. Nicolas Anelka har vært så godt som ufarlig, og Martin Skrtel har virkelig spilt seg opp i forhold til hvordan han presterte mot Havant & Waterlooville. Avram Grant skal sende Florent Malouda inn på banen i nærmeste fremtid.

 63. MIN: John Arne Riise løper ned Frank Lampard, og får kampens tredje gule kort.

 64. MIN: Shaun Wright Phillips går ut, og Florent Malouda kommer inn. Franskmannen var som kjent nær på å signere for Liverpool i sommer, og han tar plass på venstrekanten, mens Joe Cole går over igjen på høyre. Det ser ut som at Rafa har ombestemt seg, og at det er Jermaine Pennant som blir Liverpools første bytte for dagen.

66. MIN: For en gangs skyld er Liverpool i ubalanse, og Joe Cole kommer til innlegg. Steve Finnan får klarert til corner.

68. MIN: Liverpool er inne i nok en god periode, men det blir bare nesten. Det vil være meget ufortjent om de blå scorer nå. Javier Mascherano har eid midtbanen, og har vært glimrende de første 70 minuttene på brua.

 71. MIN: Både Chelsea og Liverpool gjør et bytte. En usedvanlig svak Frank Lampard viker plass, og inn kommer kontroversielle John Obi Mikel, som fikk Peter Crouch utvist da lagene møttes i ligacupen. Ryan Babel går ut, og blir erstattet av Jermaine Pennant. Nederlenderen hadde på bakgrunn av sine første 70 minuttene fortjent å spille hele kampen.

 73. MIN: Ricardo Carvalho slår etter Peter Crouch i en hodeduell, og blir belønnet med gult kort.

75. MIN: Halvskummel hendelse inne i Liverpools felt. Det blir slått en skummel ball inn, som Liverpool får klarert foran Malouda. Ballen går rett til værs, og Pepe Reina glipper da han skal plukka returen. Målvakten blir dyttet av Ballack, og at Liverpools frispark er helt korrekt.

 78. MIN: Skrtel bryter, og raider fremover. Alex kommer bakfra og sparker ned slovaken. Sabotering av spillet, og korrekt gult kort.

 81. MIN: Chelsea med et glimrende frispark. Det blir slått en god ball til Malouda bak i feltet, og han sender ballen i lufta videre til Ballack. Tyskeren sender videre en avslutning i lufta som stryker stolpen. Vertenes største sjanse så langt. Chelsea har hevet seg nå, og ser skumlere ut.

84. MIN:  Liverpool er frempå, og Dirk Kuyt kommer nok en gang til innlegg fra sin høyrekant. Det er brukbart slått, men mannen Liverpool har i feltet er Jermaine Pennant. Vingen vinner faktisk hodeduellen med Beletti, men er ingen god hodespiller, og headingen går ufarlig til side for Cech.

 86. MIN: Chelsea gjør sitt siste bytte for dagen. Svære Claudio Pizarro erstatter Joe Cole, og dermed avslutter vertene med to spisser.

87. MIN: Florent Malouda slår et godt innlegg fra sin venstre kant. John Arne Riise stupheader ballen tilbake i klypene til Pepe Reina. Selv om nordmannen tilsynelatende hadde kontroll, så det der alvorlig skummelt ut.

89. MIN: Gerrard får ballen sentralt 30 meter foran Chelsea-målet, og mange forventer seg et skudd. Gerrard slår gjennom til Kuyt, som dessverre ikke er rask nok til å holde ballen under kontroll og avslutte. Kanskje ville et skudd vært et bedre alternativ der. Riley har lagt til tre minutter.

SLUTTRAPPORT
Det endte altså målløst på Stamford Bridge, og Liverpool fikk med seg ett poeng hjem fra London. Det var en sjansefattig kamp, der Liverpool faktisk stort sett styrte og var best. Man manglet guts på topp, og man kom ikke til særlig mange sjanser. Begge lag var stort sett til enhver tid i balanse, og det var lite å snakke om. Javier Mascherano gjorde en meget god jobb sentralt på midten, og Carra og Martin Skrtel gjorde sakene sine veldig bra i midtforsvaret. Liverpool var nok heldige som unngikk å få straffe i mot seg i starten, i en kamp der Riley la lista veldig lavt. Glimrende innsats av de røde gjennom hele kampen, og det var synd det kun ble med det ene poenget - til tross for at forhåpningene ikke var for store før kampstart.



Spillervurdering:

Pepe Reina 7 - Reina misset en gang i feltet, men fikk frispark. Utover den nevnte episoden var spanjolen sikker og autoritær.

Steve Finnan  6 - Steve holdt seg stort sett på egen halvdel, og bidro av den grunn i liten grad offensivt. Defensivt hadde imidlertid iren stort sett stålkontroll.

Martin Skrtel 7 - Hockeyspilleren fra Slovakia ser lovende ut med årvåkent og sikkert spill, kombinert med god hurtighet. Martin trekkes imidlertid ned av at han har et par-tre rufsete involveringer og førstetouch.

Jamie Carragher 8 - Man har kanskje savnet Carraghers form den siste tiden, da han har kommet noe i skyggen av finske Hyypiä, men i dag var scouseren tilbake på sitt toppnivå. Han kjempet for hver ball, og kom seirende ut av det aller meste.  

John Arne Riise 5 - Det norske innslaget på venstre back hadde som sin kollega på motsatt side lite å komme med offensivt. Defensivt var han i tillegg noe mer rufsete enn Finnan, og måtte tidvis ty til ulovligheter for å tukte sine motspillere. Utover dette hadde han en ikke helt ufarlig heading tilbake til Reina mot slutten av andre omgang.

Dirk Kuyt 5 - Den hårfagre hollenderen gjorde vel i grunn det man kunne forvente av ham ute på høyresiden. Han holdt bredden, slo inn et par OK innlegg, og han var pålitelig defensivt. Dog er det vanskelig å gi en høyreving, som etter hvert ble spiss, full score om han ikke truer særlig offensivt. Det gjorde ikke Kuyt i dag.

Javier Mascherano 8 - På en dag hvor midtbanekrigen er såpass avgjørende som den ble i dag, er Mascherano en livsviktig spiller å ha med. Han kvelte de fleste løp som kom sentralt, og plukket det meste av andreballer.  

Steven Gerrard 8 - I første omgang var Steven Gerrard god; han fant seg rom, og fordelte baller klokt med stor autoritet, i tillegg til at han var solid defensivt. I andre omgang var han også solid defensivt, og han sto bak mye av det Liverpool hadde å fare med. Lekre stikkere og pasninger mot kant ble det en del av, og kun scouserens skudd savnes. Liverpools beste.

Lucas Leiva 6 - Lucas' innsats i dag ble noe blandet. Defensivt hadde han stort sett gjennomgående kontroll på Chelseas midtbanespillere, men hans offensive involveringer syntes tidvis rustne. Allikevel må dette sies å være godkjent for en unggutt mot hard motstand.

Ryan Babel 6 - Hollenderens start kom med lovnader om store ting, uten at de helt ble innfridd. Ryan var en sjelden trussel i bakrom, men dessverre ble det litt for ofte halvveis fra den nederlandske landslagsspilleren som har en tendens til å miste kontroll i akkurat feil øyeblikk.

Peter Crouch 5 - Liksom man kanskje burde forvente er Peter overlegen i lufta. Slik som spillet i dag var lagt opp, var det tydelig at han var ment å utgjøre Liverpools fremste trussel, og det gjorde han også. Få sjanser kom imidlertid Peters vei, og de to som gjorde det, brente han.

Jermaine Pennant - Pennant kom inn for Babel mot slutten, uten å markere seg i særlig grad.