Everton - Liverpool

Lør 27.09.08 kl 13.45 (Premier League) - C+ Sport1/Sky / Tilskuere: 39.574 / Dommer: Mike Riley / Goodison Park / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

To scoringer av Torres i løpet av fire minutter sikret Liverpool seier i det 208. Merseyside-derbyet. Tim Cahill utvist etter stygg takling på Alonso.

Cahill 80'

Rafa Benítez sine disipler stakk av med seieren i begge oppgjørene mot sine rivaler og naboer Everton forrige sesong. Møtet på Goodison Park var av det dramatiske slaget, da Dirk Kuyt avgjorde med sitt straffespark på overtid. Klarer Liverpool kopiere resultatet fra forrige sesong? Til tross for å ha snublet mot Stoke sist henger de røde fremdeles på toppen, og må fortsette å ta poeng for å forbli der oppe med Arsenal og Chelsea.

Skulle du være uheldig og ikke ha anledning til å se kampen på fjernsyn, vil du kunne følge kampen her på  liverpool.no med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Det forventes få endringer på laget i forhold til laget som startet mot Stoke. Javier Mascherano og Yossi Benayoun må gjennom sene tester for å se om de kan spille mot Everton.  Philipp Degen er den eneste som helt sikkert ikke er med i 18-mannstroppen.

I det 208. Merseyside-derbyet stiller Liverpool med nøyaktig samme mannskap som mot Stoke. Det betyr at Xabi Alonso og Steven Gerrard spiller sammen på sentral midtbane. Robbie Keane og Fernando Torres får fornyet tillit på topp. Javier Mascherano og Yossi Benayoun ble ikke spilleklare etter smeller, men Fabio Aurélio er noe overraskende på benken. Jermaine Pennant er også blant innbytterne.

Strålende vær i Liverpool. Bortelaget tar avspark.

1.OMGANG

1.min: Lang ball mot Torres. Dessverre for altfor lang. Howard plukker.

2.min: Everton er aggressive. Prøver å komme gjennom i midten. Carragher får klarert.

3.min: Liverpool prøver på nytt. Keane legger inn fra venstre, men Everton klarerer.

4.min: Everton i harnisk. Skrtel sterk i kroppen på Yakubu. Nigerianeren går over ende i straffefeltet. Reina plukker ballen.

Skyhøyt tempo de første fem minuttene.

6.min: Keane finner Riera på venstresiden. Spanjolen kommer til dødlinja, slår inn, men Everton får klarert.

7.min: Gerrard skyter fra 20 meter, men skuddet blir blokkert. Legger ballen inn igjen. Innlegget, i retning Kuyt, er for upresist.

8.min: Fellaini kommer for sent inn i en takling på Arbeloa. Riley plukker opp dagens første gule kort.

10.min: Skrtel hardt i ryggen på Yakubu. Nigerianeren får frispark ved midtstreken.

11.min: Kuyt spiller frem Torres som ikke får kontroll innenfor 16-meteren. Jagielka skjermer ballen ut over kortlinjen.

14.min: Cahill slår inn fra venstre. Ballen blokkeres til corner. Corner går gjennom hele feltet. Cahill snubler i det han nærmest kan bredside ballen i mål fra syv meter.

18.min: Riera kommer til dødlinja. Torres møter innlegget, men avslutningen blir blokkert av Yobo.

19.min: Torres leverer ballen ut til Riera på venstre. Crossen fra Riera fyker over mål.

20.min: Riera får frispark mot seg. Han sparker bort ballen, men unnslipper gult kort.

21.min: Carragher pådrar seg frispark nede ved dødlinjen, to meter utenfor sekstenmeteren, men Liverpool får klarert.

23.min: Kuyt legger inn. Ballen over alle. Lærkula havner hos Keane som legger tilbake inn i feltet Torres klarer imidlertid ikke å vinne duellen. Everton får klarert.

25.min: Hibbert spiller gjennom. Cahill står alene innenfor 16-meteren, men skuddet blir blokkert. Everton vinner ballen tilbake. Kommer på motsatt side, men innlegget blir for upresist.

27.min: Cahill er igjennom, men dommeren blåser av på grunn av uregelmentert takling på Carragher.

28.min: Osman legger et høyt overlegg. Reina kommer ut, men feilbergener totalt. Fellaini får avsluttet mot åpent mål, men Carragher får blokkert på to meter. Dommeren har imidlertid blåst av for angrep på Reina.

29.min: Nytt innlegg fra venstre. Denne gang er Reina sikker i klypene.

30.min: Gerrard krummer ryggen og løper fremover med ballen. Ballen havner hos Kuyt som kommer til dødlinja på høyre. Innlegget går imidlertid bak mål.

31.min: Cahill ligger nede. Må få orden på den ene støvelen. Riley legger til tid.

32.min: Carragher avanserer fremover. Han mener Yobo legger ham ned. Torres protesterer, og ender med tilsnakk fra dommeren.

Spillet bølger frem og tilbake.

34.min: Riera spiller frem Keane. Iren legger inn fra venstre, men Torres taper nok en duell. Howard deretter utenfor 16-meteren for å klarere foran føttene på Kuyt.

38.min: Arteta vinner ballen på egen 16-meter. Han benytter anledningen til å kontre. Arteta forsøker å passere Alonso. Alonso bruker hofta og legger Arteta i bakken.

41.min: Torres prøver å gå solo, men blir til slutt stoppet på kanten av 16-meteren.

42.min: Yakubu prøver å gå gjennom i midten. Carragher og Skrtel avverger.

43.min: Keane legger inn. Everton klarer. Corneren blir klart. Ballen havner hos Alonso. Ballen fyker utenfor.

43.min: Yakubu vender bort en forsvarer, får skutt fra 16-meteren, men et svakt skudd går utenfor.

44.min: Everton-spiller går ned i feltet. Riley gir corner.

Tilleggstid: 1 min.

PAUSE

Pauserapport: Målløst ved pause på Goodison Park. Ingen stor kamp, men et forrykende tempo første 35 minutter. Deretter dabbet det noe av. Liverpool kommer enkelt frem til Evertons 16-meter, men så stopper det opp. De røde har prøvd å komme frem på sidene, og har virket farligst på venstre ved Keane og Riera. De røde har hatt én avslutning på mål, men den havnet langt til side for mål. Liverpool har hatt brukbar kontroll defensivt, men Everton var nærmest scoring da Cahill ikke fikk stokket beina på corner der ballen gikk gjennom hele feltet.

2.OMGANG

Ingen endringer på lagene.

48.min: Yakubu utfordrer Skrtel. Yakubu kaster seg ned innenfor 16-meteren. Filming og gult kort sier Riley.

49.min:. Torres er tøff i en duell med Lescott. Torres gjør en gest til publikum. Riley ser ut til å være lei en sutrende Torres. Belønning: gult kort.

51.min: Torres skyter fra 20 meter. Howard plukker enkelt.

52. min: Kuyt spiller til Gerrard. Kapteinen skyter fra noe skrått hold fra 25 minutter. Howard kaster seg ut i full lengde. Ballen går et par meter utenfor.

53.min: Torres i duell med en Everton-forsvarer - én mot én, men blir blåst frispark mot.

55.min: Gerrard dribler av én mann. Spiller en tversoverball til Torres som er på vei inn i 16-meteren, men Lescott kommer i mellom.

56.min: Reina må ut og bokse ballen.

59.min 0-1 TORRES: Alonso spiller gjennom til Keane. Keane kommer til dødlinja og lgger en høy ball inn. Torres kommer på bakre stolpe og smeller ballen i mål på helvolley.

62.min 0-2 TORRES: Keane spiller gjennom til Kuyt. Nederlenderen blir taklet. Torres plukker opp ballen og setter den høyt i nettaket.

63.min: Saha for Hibbert.

64.min: Neville gult kort.

65.min: Riera slår inn corner. Torres setter ballen i mål fra corneren, men dommeren har allerede blåst for frispark mot Kuyt for holding på Lescott.

66.min: Corner til Everton. Gerrard får headet unna. Riera pådrar seg frispark nede ved corerflagget på motsatt side. Liverpool får klarert.

67.min: Aurelio for Riera.

68.min: Corner til Everton. Klabb og babb i feltet. Men Everton får avsluttet. Ballen til corner. Resultatløs.

70.min: Ny corner til Everton, men blir greit avverget av Liverpool-forsvaret.

71.min: Torres utfordrer to Everton-spillere. Kommer helt til femmeteren. Der får han avsluttet, men avslutningen blir blokkert.

75.min: Arbeloa sparker ned Cahill bakfra.

77.min: Lescott legger inn. Ballen stryker utenfor bortre stolpe.

80.min: Cahill kommer med strak fot inn på Alonso forfra. Riley sender australieren rett av banen. Alonso må ha behandling.

83.min: Kuyt legger tilbake til Gerrard. Gerrard skyter fra 20 meter. Howard må slå til corner.

85.min: Liverpool holder på ballen. Til slutt løper Kuyt tversover med ballen. Blir lagt ned på 16-meteren. Frispark.

86.min : Lucas for Alonso. Pennant for Keane.

87.min: Frisparket fra Gerrard løftes over målet.

88.min: Lescott fyrer løs fra 16-meter. Carragher blokkerer avslutningen.

89.min: Louis Saha lurer Arbeloa. Franskmannen skyter knallhardt fra 20 meter. Skuddet går utenfor venstre stolpe.

Tilleggstid: 3 min.

92.min: Kuyt  skyter fra 20 meter. Skuddet skifter retning, får en høy bue og Reina plukker enkelt.

SLUTT

Sluttrapport: Lenge stillingskrig og få sjanser på Goodison Park, men Liverpool tok over langt mer etter pause. Fernando Torres utgjorde den store forskjellen. To mål på fire minutter sikret de røde tre poeng. Liverpool vant skuddstatistikken 11-4. Bortelaget kjempet godt, og hadde stort sett god kontroll bakover. Reina behøvde ikke gjøre en eneste redning hele kampen. De blå ble redusert til ti spillere tolv minutter før slutt, og da kunne Liverpool definitivt kontrollere kampen inn. Anfield-klubben har nå fått sin beste start noensinne i Premier League.

Spillervurdering:

José Reina 6 - Man fikk vonde tanker om de grove missene spanjolen presterte i kampen mot Everton for to år siden da Reina bommet grovt på et overlegg og Fellaini nesten scoret på tomt bur. Foruten den horrible feilvurderingen er han offensiv i feltet og holder tross alt nullen på en ikke alt for hektisk formiddag.

Álvaro Arbeloa 6 - Etter en rekke gode kamper så falt prestasjonsnivået noe for høyrebacken på Goodison Park. Er flink til å demme opp defensivt, men det offensive var noe under det vi har sett så langt denne sesongen.

Martin Skrtel 7 - Den unge slovaken bare vokser og vokser i den røde trøya, og i de harde kampene i lokaloppgjøret kommer han fra det i god behold og kan holde hodet høyt hevet. Er knallsterk i duellene og firer ikke et sekund når han kompromissløst går inn i taklingene. Meget god kamp.

Jamie Carragher 6 - Faller noe overraskende litt i skyggen av sin stoppermakker i det 208. Merseyside-derbyet. Legger ned en solid arbeidsinnsats og er alltid på hugget, men er heller ikke så autoritær som han pleier å være.

Andrea Dossena 5 - Den hardtspillende italieneren var både offensiv og fokusert i dag, og gjorde seg sådan ikke bort i sitt første lokaloppgjør. Likevel er de offensive bidragene og innleggene av såpass dårlig kvalitet at venstrebacken ikke får mer enn godkjent i formiddag.

Dirk Kuyt 7 - Dirk er mannen som alltid er å stole på i lokaloppgjørene. Jobber knallhardt kampen gjennom, og grunnet dette tiltrekker han seg såpass med oppmerksomhet at det åpner store rom for resten av laget, spesielt så man dette i andre omgang. Gode mottak og flink til å kombinere. Imponerende.

Xabi Alonso 6 - Får Liverpools første gule kort får en sen hindring på Arteta. Henger også litt etter tempomessig på midtbanen, og får ikke satt igang så ofte offensivt som når Mascherano også har defensivt ansvar. Affiseres litt av dette, men vokser etterhvert når Liverpool styrer.

Steven Gerrard 6 - Fikk i forkant av kampen beskjed om at han måtte spille mer med hjernen enn med hjertet, noe man også fikk se i dag. Kjemper og herjer på sedvanlig vis, men offensivt var han noe mer tilbakeholden, og som drivmotoren han er på midten så kunne man trengt noen flere offensivt krafttak av Captain Fantastic.

Albert Riera 6 - Virker å være en smart og klassisk venstrekant som er god på små flater. Har noen fine flikker og hæler, og overblikket er upåklagelig. Går seg av og til fast, og virker å kombinere bedre med Aurélio enn Dossena, men har også gode innlegg og viser fine takter.

Robbie Keane 6 - Mange trodde det skulle løsne for iren i kveld, men det ble heller ikke nå hull på byllen for £20M-mannen. Går på et fint løp og har en målgivende på det første målet, og er delaktig i det oppbyggende spillet til 2-0-målet. Ellers går han seg mye fast og holder for lenge på ballen, noe han må trene på i fremtiden.

Fernando Torres 8 - Den spanske oksen jobbet veldig hardt i hele første omgang uten å få uttelling for det, og virket frustrert med den lille støtten han fikk, samt den harde medfarten av Everton-forsvarerne. I Andre omgang løsnet det etter det gule kortet, hvor han rett og slett gjorde som han ville. Matchvinner og Liverpool beste.

Fabio Aurélio - Kom inn for Riera etter 67 minutter, og bemerket seg ikke så mye foruten et sugende løp langs kanten på høyresiden. Godt å se brasilianeren tilbake fra skade!

Lucas Leiva - Fikk drøye fem minutter for Xabi Alonso uten å bidra med noe særlig i det kampen ebbet ut i sanden.

Jermaine Pennant - Det var godt å se at engelskmannen fikk tillit igjen, om enn bare de siste seks-syv minuttene, og han hadde også et par fine forseringer på høyrekanten.