FC Luzern - Liverpool

Ons 16.07.08 kl 19.35 (Pre-season) - Five/liverpoolfc.tv / Tilskuere: 9 500 / Dommer: Claudio Circhetta / Stadiun Brühl, Grenchen / Skrevet av: Torbjørn Flatin

En bra 1.omgang og scoringer fra Lucas og Voronin, ble etterfulgt at en tyngre og mer kjedelig 2.omgang uten at seieren var truet.

FC LuzernLiverpool
Mål
1-2 (1-2 til pause)
1-1 Gavranovic (12)0-1 Lucas (10)
1-2 Voronin (37)
Lagoppstilling
Zibung
(Konig 46)
Lustenberger
(Karanovic 55)
Seoane
Schwegler
Zverotic
(Lambert 24)
Hasic
Renggli
Mesbah
(Paquito 46)
Chiumiento
(Ravasi 46)
Ferreira
(Gajic 46)
Gavranovic
(Schirinzi 55)
Cavalieri
Degen
(Darby 46)
Carragher
(Skrtel 46)
Agger
(Hyypiä 46)
Insua
Plessis
(Spearing 63)
Lucas
Benayoun
(Babel 46)
Pacheco
(Mascherano 78)
Leto
(Aurelio 55)
Voronin
(Kuyt 81)
Innbyttere
Luiz Pinheiro Hansen
Dossena
Gerrard

Nyervervelsene Diego Cavalieri og Philipp Degen spiller begge fra start mot FC Luzern, og Andrea Dossena sitter på benken og vil helt sikkert bli å se i aksjon etter pause. Ryan Babel og Javier Mascherano sitter også klare på innbytterbenken.

Flere av ungguttene får fortsatt mulighet til å vise seg fram, og ikke minst blir det spennende å se Daniel Pacheco som imponerte sist mot Tranmere.

Du kan følge kampen her på liverpool.no eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. For denne tjenesten, send LFC LIVE START til 2180.

1.omgang

Strålende sol i Grenchen. Det virker som at Liverpool starter med en 4-4-1-1 formasjon hvor Pacheco ligger rett bak Voronin på topp.

Fullsatt stadion, ca 9.000, i solskinnet. Liverpool har hatt ballen mest de første 7-8 minuttene, men uten å komme til sjanser.

10.min:  0-1 - LUCAS: Insua blir først felt ute på venstresiden, og frisparket ender med at Pacheco får ballen foran straffefeltet. Den lille spanjolen trer ballen igjennom til Lucas som har kommet bakfra, og midtbanespilleren scorer enkelt alene med keeper.


12.min:  1-1 - GAVRANOVIC: Luzern slår umiddelbart tilbake, med en billig scoring. Cavalieri blir stående på streken ved et overlegg fra sveitsernes høyreside, men crossen er så høy at brassen nok ikke kunne gjort noe uansett. Degen taper en luftduell ved bortre stolpe, og Gavranovic kan enkelt heade hodepasningen videre inn i nettet fra kort hold da Liverpools midtforsvar er i halvsøvne. 

23.min:  Et strålende angrep fra Liverpool da Voronin spiller på Benayoun, som lurer midtforsvaret ved å la ballen gå, men keeper får såvidt avverget da Pacheco prøver å løfte ballen elegant over ham.

25.min:  Et svakt tilbakespill fra Insua gjør at Luzern nesten scorer da angriperen kommer på ballen før Cavalieri, men Jamie Carragher gjør akkurat nok til å få ballen ut til en resultatløs corner.

29.min:  Kjapt kombinasjonspill mellom Voronin og Benayoun gjør at sistnevnte kommer alene igjennom, men keeper er raskt ute og gjør at Yossi ikke greier å løfte ballen over ham.

33.min: Voronin skyter fra 20 meter, men et par meter utenfor den nærmeste stolpen.

37.min:  1-2 - VORONIN: Lucas spiller fram til Andriy Voronin, spissen snur seg og lobber nydelig over keeper og i nettet fra 20 meter.

41.min:  Benayoun og Pacheco prøver å tråkle seg igjennom, før Yossi prøver en ball ut til Leto på venstrekanten. Argentineren skyter en hard markkryper som går en drøy meter utenfor den bortre stolpen.

Pauserapport: En nokså sjarmerende 1.omgang hvor Liverpool har hatt en del kjappe og fikse kombinasjoner rundt motstanderens straffefelt, men hvor de små teknikerne med fordel kunne ha vært mer effektive. Benayoun har vært best hos de røde etter vår mening, men Voronin har også trivdes godt etterhvert. Pacheco har mange fine touch, men det blir mye nesten. Lucas og Leto har også vist bra glimt. Backene Insua og Degen er alltid villige til å bli med framover, men har fått til lite i form av tellende pasninger. Det negative var en nokså billig baklengsgoal, hvor et langt og høyt overlegg ble headet tilbake i feltet og angriperen utnytter et søvnig forsvar.


2.omgang:

Liverpool starter med dette laget: Cavalieri; Darby, Skrtel, Hyypiä, Insua; Babel, Plessis, Lucas, Leto, Babel; Pacheco, Voronin.

51.min:  Plessis spiller inn til Pacheco, som nesten lykkes med en nydelig liten vendig inne i feltet.

53.min:  Voronin spiller igjennom Pacheco, men keeper reddet skuddet fra 17-åringen.

55.min:  Aurelio inn for Leto.

57.min:  Nesten umiddelbart etter at han er kommet innpå havner Fabio Aurelio i en hard duell. Smellen i kinnbeinet synes imidlertid ikke å være noe alvorlig.

63.min:  Spearing inn for Plessis.

67.min: Babel kommer seg fint forbi sin back, men venter for lenge før han spiller tilbake til Lucas som får sitt skuddforsøk blokkert.

68.min: Insua taper en duell ute på sin side, men Hyypiä rydder opp da han blokkerer skuddforsøket.

78.min:  Mascherano inn for Pacheco.

79.min:  Lucas spiller fram Voronin litt ute til høyre, og spissen skyter hardt i nettveggen.

81.min:  Kuyt, som ikke var på den opprinnelige lagoppstillingen, kommer inn for Voronin.

84.min: Gajic prøver seg med et brassespark etter et overlegg fra venstre, men er ikke i nærheten av å treffe mål.

Sluttrapport: I ærlighetens navn ble de siste 45 minuttene nokså kjedelige greier, hvor Liverpool holdt på ballen og i realiteten aldri var truet defensivt, mens man samtidig skapte svært lite framover. Aktive Benayoun gikk ut i pausen og Pacheco, Voronin og Lucas ble også tyngre i steget etterhvert. Etterhvert bidro også alle byttene til at det aldri ble noen rytme mot slutten av kampen. Hyypiä og Skrtel var stødige som nytt midtstopperpar, mens Jay Spearing var positiv i de minuttene han fikk sentralt på midtbanen. Det var hyggelig å se Babel og Aurelio tilbake igjen etter skader, selv om begge var svært rustne. Andrea Dossena forble sittende på benken og har ennå til gode å debutere for Liverpool.