Liverpool - Arsenal

Tir 08.04.08 kl 20.45 (Champions League, kvartfinale 2.kamp) - TV3/TV6/3+/ITV1 / Tilskuere: 41.985 / Dommer: Peter Fröjdfelt (Sve) / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool møter Chelsea i semifinalen etter et eventyr av en fotballkamp. Hyypiä, Torres, Gerrard og Babel scoret målene som senket Arsenal.

Toure (84)

Klart for ny storkamp i Champions League på Anfield. Et feststemt The Kop ønsker å hjelpe sine røde helter til en ny triumf i Europa. Prisen er en semifinale mot vinneren av Chelsea eller Fenerbahce.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Peter Crouch får fornyet tillit i den tredje kampen i trilogien mot Arsenal. Etter en meget god kamp i ligaoppgjøret på Emirates, får Peter en ny sjanse i angrepet til Liverpool. Ryan Babel tar plassen på benken. Sami Hyypiä spiller midtstopper sammen med Skrtel. Det er en sitrende og forventningsfull stemning på et fullsatt Anfield kort tid før kampstart. Måtte Rafas elleve utvalgte ha en god dag.

Arsene Wenger har valgt ut en litt forsiktig ellever, med Adebayor som enslig spiss fra start, mens både Walcott, Bendtner og Van Persie sitter på benken fra start.

Det er ett minutts stillhet for en tidligere president i det nederlandske fotballforbundet. George Gillett (bildet) er på plass for å følge kampen.

1. min.: Arsenal starter med ballen. Kvartfinalen i Champions League er i gang.

2. min.: Arsenal får frispark fra rundt 24-25 meter. Fabregas skyter, ballen går i Liverpool-muren.

5. min.: Første femminuttet nærmer seg, uten at noen av lagene har det helt store overtaket.

5. min.: Bra Arsenal-angrep. De kommer med mange spillere, men Adebayor er i offside når han skal runde Reina.

7. min.: Arsenal får første corner. Ballen legges inn i midten, men Aurelio header ut.

9. min.: Bra kombinasjonsspill mellom Crouch og Torres. Ballen går ut til høyre, Gerrard får lagt inn, men ballen går igjennom Arsenal-forsvaret. Adebayor går i offside på kontringen.

13. min.:  0-1. Diaby scorer etter å ha spilt ball i hatt med Liverpool-forsvaret. I kamp med Skrtel og Alonso, scorer Diaby.

16. min.: Vanskelig for Anfield-publikummet å fordøye det tidlige målet fra Arsenals side.

16. min.: Senderos får kampens første gule kort etter å  ha felt Gerrard.

17. min.:  Eboue skyter, men ballen går videre en rød forsvarer og Reina har rimelig bra kontroll.

20. min.: Mascherano feller Fabregas, men berger med tilsnakk fra dommeren.

21. min.:  Kjempesjanse for Arsenal. Adebayor kommer i hundre, men Reina avverger.

24. min.: Bra Liverpool-angrep. Aurelio får avslutte fra kanten av 16-meteren, men ballen går høyt over.

25. min.: Arsenal er farlige på kontringer, men Liverpool er mer med i spillet nå. Liverpool og Anfield vil ha straffe etter at Kuyt går ned i kamp med Diaby. Dommeren gjør nok rett som vinker spillet videre, og retter en pekefinger mot nederlenderen.

29. min.: Liverpool-spillerne blir løpende mye i mellom.

30. min.: Liverpool får sin første corner. Anfield-publikummet er mer med nå.

30. min.: 1-1. Sami Hyypiä lurer Senderos etter corneren, header fra sju meter i krysset, uttakbart for keeper Almunia.

33. min.. Nå er det Liverpools tur til å ha initiativ og spill. Kampen lever.

34. min.: Spillet vipper. Flamini får avsluttet, til side for mål.

35. min.: Steven Gerrard skyter fra 25 meter. Noen meter over.

38. min,:  Flamini får behandling etter et ublidt møte med Gerrard. Arsenal-benken gjør klar for bytte.

41. min.: Arsenal spiller med ti mann, mens Liverpool triller ball. Flamini må bytte. Almunia spiller ut ballen.

42. min.:  Gilberto erstatter Flamini.

44. min.: Aurelio spiller ballen ut i kamp med Toure. Torres bryter for Liverpool.

45. min. Dommer Fröjdfeldt legger til to minutter.

Arsenal og Liverpool har hatt hver sin del av første omgang. Arsenal spilte i perioder ball i hatt med hjemmeforsvaret og det var ikke direkte ufortjent at Diaby fikk gi londonerne ledelsen etter tretten minutter, Etterhvert kom Liverpool mer med, og da Hyypiä headet inn utlikningen etter en halvtime, så ble Anfield-publikummet sendt til himmels. Liverpool har spilt godt i andre halvdel av første omgang, og har hindret Arsenal å komme på de farlige kontringene som er en av styrkene til Wengers lag. 1-1 ved pause er greit nok, kampen og retten til plass i semifinalen i Champions League lever videre foran den siste av seks omganger i trilogien mot Arsenal. Midtbaneankeret Flamini har gått ut og blitt erstattet av Gilberto. Et stort tap for Arsenal. Liverpool spiller best når de har initiativet og angriper Arsenal, ikke når de venter på Gunners. Det må Rafa og laget fortsette med.

46. min.: 2. omgang er i gang. Almunia er den første av keeprene som får være borti ballen. Crouch .avslutter, men skuddet blir for løst.

48. min.: Liverpool får omgangens første corner.

49. min.: Ballen går igjennom Arsenal-forsvaret, Crouch dytter en forsvarsspiller og blir avblåst av en god svensk dommer.

51. min.:  Kuyt blir liggende etter å ha headet Gilberto i hodet. Litt neseblod tørkes. Kampen har hardnet til, men spilelt er ikke stygt. Kuyt reiser seg. Skal mer til i en kvartfinale i Champions League.

53. min.: Kjempebra angrep for Liverpool. Torres kommer igjennom fra sida, Aurelio skyter, via Crouch og utenfor. Liverpool styrer spillet nå.

60. min.: Liverpool har fortsatt initiativet på Anfield. Arsenal ligger bak med stort sett hele laget og satser på kontringer. Første timen går, en halvtime igjen, og vi ligger an til en nervepirrende avslutning.  Holder ballen i laget Liverpool nå.

63. min.: Tempoet er litt labrere nå. Arsenal kommer på en farlig visitt. Eboue er igjennom, men får ikke lagt inn til Adebayor som er ledig i midten. Wenger fortviler.

67. min.: Arsenal er på ny visitt, og igjen er det Eboue som legger inn, men ballen går over sidelinjen. Tammwere både på og utenfor banen nå.

68. min.: Kamp om ballen mellom Mascherano og Diaby. Argentineren tar franskmannen og Arsenal får frispark. Fabregas lemper ballen inn i feltet, men Skrtel avklarer.

69. min.:  2-1. Torres gjør alt på egen hånd. Lurer hele Arsenal-forsvaret og legger ballen i nettet.

71. min.: God sjanse til Arsenal og Adebayor. Ballen går utenfor.

71. min.: Dobbeltbytte for Arsenal. Diaby og Eboue gikk ut, Walcott o g Van Persie inn. Satser alt framover nå.

77. min.:  Toure får gult.

83. min.:  2-2. Walcott løper fra Liverpool-forsvaret. Gir ballen til Adebayor som scorer.

85. min.: Babel blir tatt av Toure, som får gult kort og Liverpool straffespark. Arsenal er i fyr og flamme.

87. min.: 3-2. Gerrard sender ballen til venstre for Almunia og i mål. Arsernal-fansen fortviler og mener straffesparket er tvilsomt. Vi nærmer oss slutten og Liverpool er i semifinalen.

90. min.: Det er lagt til tre minutter.

92. min.:  4-2. Babel løper fra Arsenal-forsvaret og sikrer Liverpool plass i semifinalen i Champions League. Nå kan jubelen og feiringen starte for alvor. Vi har greid det igjen.

93. min.:  Arbeloa får være med på slutten av moroa og erstatter Kuyt.

Fansen synger You´ll Never Walk Alone, mens Liverpool-spillerne tar i mot gratulasjonene fra et fullsatt Anfield. Liverpool har greid det igjen og kvalifisert seg til en ny semifinale i Champions League, og igjen er det Chelsea vi møter. Takket være scoriunger av Hyypiä, Torres, Gerrard og Babel. For en begivenhetsrik avslutning på kampen. Torres gjorde alt selv og lurte av Arsenal-forsvaret og la ballen i krysset. Arsenal ga ikke opp og trodde de hadde seieren i lomma da Adebayor utliknet etter at Walcott hadde løpt fra alt og alle i rødt. Men så løp Babel igjennom, han blir revet i trøya, faller, og dommeren peker på straffesparkmerket. Gerrard scorer og Liverpool er igjen i førersetet. Arsenal gir ikke opp, men må gi tapt da Babel kontrer Wengers mannskap i senk. En utrolig fotballkamp av to utrolig gode fotballag.

Spillervurdering:

Pepe Reina 6 - Vil få pepper for 0-1, som gikk inn ved den korte stolpen. Lot det aldri prege seg og var offensiv og bra i resten av kampen.

Jamie Carragher 6 - Hadde kjempetrøbbel da Arsenal åpnet i turbotempo på scouserens side. Spilte seg etter hvert opp, men blir aldri noen klasseback.

Martin Skrtel 7 - Tøffingen virket stresset da gjestene gikk ut i hundre. Spilte seg i likhet med resten av forsvaret kraftig opp, på en strevsom dag.

Sami Hyypiä 8 - Sami får et kjempepluss for utligningen som bidro sterkt til å snu denne kampen. Dominerte i perioder men hadde også enkelte feil, som da han ikke får stoppet Walcott i forkant av 2-2.

Fabio Aurelio 8 - Brassen hadde bra kontroll defensiv og spesielt før pause var han også aktiv framover. En av hans beste kamper i helrødt.

Javier Mascherano 8 - Den lille høvdingen kriget mer og mer, og hadde sin solide andel i at Liverpool reiste seg etter den sjokkerende åpningen som de opplevde.

Xabi Alonso 7 - Xabi jobbet og slet, men virket å slite med det ekstremt høye tempoet og det påvirket hans presisjon i pasningsspillet i noen grad.

Dirk Kuyt 8 - En av de som slet mest under innledningen, men spente fram fuglebrystet og avsluttet med målgivende til Babel. Må ha løpt en maraton!

Steven Gerrard 9 - Var aktiv og sentral gjennom mesteparten av kampen. Satte kronen på verket med det avgjørende straffesparket foran The Kop. Banens dominerende.

Peter Crouch 7 - Brukte nokså lang tid på å komme inn i kampen, men ble etter hvert et problem for Arsenal med sin luftstyrke og evne til å holde på ballen.

Fernando Torres 8 - Lenge kom den nye kjæledeggen aldri til, før han viste sin verdensklasse med 2-1 scoringen. En matchvinner som vi har savnet.

Ryan Babel - Et meget positivt innhopp, som skaffet straffesparket og til slutt også fortjent ble avsluttet med spikeren i kisten til Arsenal.

John Arne Riise og Alvaro Arbeloa - Kom inn mot slutten for å sikre stillingen.