Liverpool - Aston Villa

Man 21.01.08 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport1/Setanta / Tilskuere: 42 590 / Dommer: Mark Clattenburg / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool spilte uavgjort i fjerde ligakamp på rad. Der de røde var både uheldige og udyktige, var Villa dødelig effektive. Nå virker det å bli en kamp om 4.plassen ut sesongen.

Young (88)

Etter tre uavgjortkamper vil The Kop forlange full innsats og tre poeng mot en motstander som ligger like under dem på tabellen. Everton har nå passert, og det er nå så jevnt om fjerdeplassen at Liverpool må vinne for å henge med. Villa er i god form, og det blir utvilsomt en tøff kamp på Anfield. Det er ventet store protester mot de amerikanske eierne, og det er ingen tvil om at The Kop vil ha Gillett og Hicks ut etter de siste ukers hendelser.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Martin Skrtel starter på benken for de røde, og Sami Hyypiä starter nok en gang sammen med Jamie Carragher i midtforsvaret. Harry Kewell er tilbake på laget, og Dirk Kuyt får en ny sjanse på topp i tospann med Fernando Torres på topp. John Arne Riise er noe overraskende ikke en gang å finne på benken i kveld. Der sitter dog Ryan Babel, som har vist seg å være god i sine innhopp.

1. omgang:

Det blir holdt opp flere bannere i protest mot amerikanerne før kampstart.

1. MIN: John Carew og Ashley Young setter i gang kampen, og Liverpool angriper mot Anfield Road end i første omgang.

2. MIN: Kampens første nestenmulighet. Liverpool kontrer, og Dirk Kuyt finner Benayoun på bakre stolpe. Israeleren prøver seg på halv volley, men havner for langt bakpå og skuddet går helt ufarlig over mål.

5. MIN: "The club is in wrong hands" runger fra The Kop, og Rafa Benítez sitt navn blir sunget med mer trykk enn på lenge. Gerrard prøver seg håpløst på et frispark fra 35 meter, og ballen seiler opp på Anfield Road End.

8. MIN: "If it ain't broke, don't Hicks it" er en banner som er i fokus fra TV-produsenten etter at Moores og Parry er i fokus. Setene ved siden av de to herrene er tomme... ""One DIC is better than two" var et annet småhumoristisk banner som ble vist opp før kampen. Inter-sjef Mancini er også på plass på tribunen, og spionerer foran åttendedelsfinalen om en måned.

12. MIN: Aurelio tabber seg ut, og gir ballen bort tilGardner på venstrekanten. Brassen nøler for lenge, og Liverpool er heldige med at avleveringen til Villa-vingen er for svak.

14. MIN: Kewell vandrer innover i banen, og finner Benayoun med en fin ball. Israeleren misser helt i forsøket sitt på å spille gjennom Kuyt, og ballen triller utover sidelinjen. Ingen stor åpning på kampen.

15. MIN: Gerrard slår inn på Benayoun som ligger midt i boksen. Han header tilbake til Torres, men vinkelen er for spiss, og Fernandos forsøk på å løfte ballen blir lett plukket av Taylor.

16. MIN: Flere negative tilrop mot Gillett og Hicks kan høres fra The Kop. En ny sang med "Get out of our club" runger med bra trøkk. På banen er det lite å melde, og noen virkelig store sjanser har vil til gode å se de første 16 minuttene.

18. MIN: Kewell kommer til et skudd som blir blokkert ut til corner. Corneren blir kastet bort da Gerrard ikke klarer å få den over første mann.

19. MIN: Yossi Benayoun 1-0! Gerrard finner Kuyt med en flott ball, og nederlenderen sender videre en enda vakrere stikker til Yossi Benayoun. Israeleren får to sjanser, og setter inn sitt tredje ligamål for sesongen.

29. MIN:
Dirk Kuyt har vært bedre enn på lenge den første halvtimen i dag. Mascherano finner han helt umarkert på høyrekanten, og han banker ballen knallhardt inn foran mål. Det var flere røde i feltet, og Kewell som var i best posisjon, gjorde et litt halvhjertet forsøk på å nå ballen.

31. MIN: Nok en gang er Gerrard og Kuyt involvert i det oppbyggende til en Liverpool-sjanse. Gerrard finner Kuyt med en fin ball, og Kuyt legger igjen til Aurelio som får skutt fra ca 16 meter. Brassens forsøk gikk til side for mål.

36. MIN: Liverpools nye stopper, Martin Skrtel, er i oppvarming.

37. MIN: Venstreback Bouma og høyreving Yossi Benayoun kolliderer, og begge blir liggende med hodeskader. Etter litt behandling kommer begge seg på bena. Xabi Alonso er også satt i oppvarming for vertene.

42. MIN: Kuyt får en ball, og lurer Bouma helt bort når han lar den gå. Nederlenderen kommer seg til innlegg fra høyrekanten, men Curtis Davies får klarert foran Fernando Torres.

44. MIN: Villa får sin første nestensjanse. Carew slår Carragher i lufta, og får stusset videre mot Agbonlahor. Der er heldigvis Hyypiä våken, og får klarert til corner før angriperen klarer å avslutte.

45. MIN: Mark Clattenburg legger til et minutt.

PAUSERAPPORT
En hendelsesfattig førsteomgang på Anfield. Det har vært få virkelig store sjanser, og flere spillere har levert en kamp under hva man gjerne forventer i de første 45 minuttene. Harry Kewell har hatt en dårlig dag på venstrekanten, og australieren har mistet såpass mye fart at han ikke virker i stand til å gjøre noe på egenhånd. Dirk Kuyt er en mann som har fått enorme mengder kritikk denne sesongen, men har i denne førsteomgangen vært den klart beste offensivt. Fernando Torres sliter litt med touchet i dag, og det blir mye nesten. Ellers er det lett å høre hvor misfornøyde The Kop er med det amerikanske eierskapet og de siste måneders hendelser. Flere nye sanger runger på tribunen, og anti-Hicks og Gillett-bannere er ofte i kameras fokus. "They don't care about Rafa, they don't care about fans - Liverpool Football Club, is in the wrong hands" er en av disse nye man kan belage seg på å høre mer av utover våren. Både Alonso og Skrtel var i oppvarming mot slutten av omgangen, og det vil overraske om Ryan Babel ikke etterhvert kommer inn for Harry Kewell.

2. omgang:

45. MIN: Kuyt og Torres sparker i gang andre omgang. Ingen bytter i pausen.

47. MIN: Curtis Davies setter nesten ballen i eget mål. Kewell slår inn fra venstrekanten, og Curtis Davies bommer helt når han skal klarere. Sleivsparket hans kunne gått hvor som helst, men ender med at Liverpool får corner. Gerrards corner er dårlig slått, og Villa får enkelt klarert.

50. MIN: Mascherano stjeler ballen på midten, og Liverpool stormer fremover med fire mann. Mascherano gir til Gerrard da han kunne spilt gjennom Torres - men Gerrard finner Kuyt videre med en lekker ball, og nederlenderen får en avslutningsmulighet. Førstetouchen til nederlenderen er litt typisk, og vinkelen og avslutningen blir for svak. En litt bedre touch og det ville stått 2-0.

53. MIN: Gerrard finner Torres, slik vi har sett så mange ganger denne sesongen. Spanjolen avanserer, slår tunnell på stopperen men er litt uheldig med den siste touchen før han skal avslutte.

54. MIN: Kewell prøver å spille vegg med Torres, men selv om veggen ikke fungerer får han ballen tilbake helt nede på linja. Det var ingen foran mål, og ballen havner omsider til Gerrard. Kapteinen kommer til en mellomting av skudd og innlegg inne i feltet, men ingen er på plass for å sende ballen videre i mål.

55. MIN: Både Kewell og Torres med meget gode skuddforsøk fra utsiden av boksen. Taylor må gi retur på australerens forsøk, mens Torres sitt stryker tverrleggeren. Det ligger et Liverpool-mål i lufta nå.

57. MIN: Liverpool trykker voldsomt på. Arbeloa avslutter etterhvert et langt Liverpool-angrep, men skuddet går over. Liverpool har hatt flere avslutninger i den siste 5 minuttersperioden enn i hele førsteomgang. Selv om det akkurat nå ser bra ut, føler en at de røde må ha et mål til. Når en har et så bra trøkk og så mange sjanser uten å score må en for all del unngå at det skjer det samme som mot Wigan.

62. MIN: Alonso, Crouch og Babel varmer opp. At sistnevnte etterhvert skal erstatte Kewell virker som det mest sannsynlige byttet akkurat nå. Martin Skrtel har satt seg igjen, og slik Hyypiä har spilt i denne omgangen vil han nok bli sittende. Finnen har vært stor den første timen.

65. MIN: Kaptein Reo-Coker tar Torres bakra, og Liverpool får frispark fra en lignende posisjon som da Gerrard scoret på i åpningskampen. Aurelio tar frisparket, og setter den rett i muren. Reprisene viser at det var hands av mannen som hoppet ut av muren.

66. MIN: Gardner går ut, og Marlon Harewood kommer inn. Det har sett ut som Ashley Young har slitt med en skade, og det var overraskende at Gardner var den som måtte vike plass.

67. MIN: Det første Harewood får gjort er å komme til innlegg. Carew får etterhvert avsluttet, men Reina har ingen problem med å redde det svake forsøket.

69. MIN: Alvaro Arbeloa får kampens første gule kort, da han tar Petrov bakfra.

69. MIN: Harewood 1-1. På det påfølgende frisparket header Laursen til innbytter Harewood. Han brassesparker inn 1-1, og du verden så ufortjent.

70. MIN: Alvaro Arbeloa går ut, og Martin Skrtel får sin Liverpool-debut. Arbeloa skal ha slitt med en skade.

71. MIN: Javier Mascherano er alt for sen på Agbonlahor, og får kampens andre gule kort. Dermed må han stå over mot sin gamleklubb West Ham.

72. MIN: Selvmål (Aurelio) 1-2. Carew stusser til Mellberg, som forsøker å legge inn fra høyrekanten. Innlegget går via Aurelio og rett i mål.

73. MIN:
Like etter er Villa 3 mot 1, men Agbonlahor nøler for lenge og Carragher rekker tilbake.

73. MIN: Martin Laursen får kampens tredje gule kort, etter at han grisetakler Fernando Torres.

74. MIN: Ryan Babel kommer som forventet inn for Harry Kewell.

80. MIN: Peter Crouch kommer inn for Yossi Benayoun.

85. MIN: Liverpool skaper ikke det helt store. De røde sliter med å få tak i andreballene, og virker lamslåtte av det som skjedde i de tre minuttene. Denne kampen skulle vært avgjort for lengst.

88. MIN: Ashley Young handser og sparker bort ballen. Mark Clattenburg gir han gult kor for innsatsen.

88. MIN: 2-2 Crouch! På det påfølgende frisparket slår Aurelio langt inn i feltet, og ballen havner hos en overrasket Carragher, og videre til Peter Crouch som scorer sitt første ligamål for sesongen!

90. MIN:
Clattenburg har kun lagt til tre minutter, og Martin O'Neill gjør klart et bytte.

90. MIN+1: Dirk Kuyt gir til Steven Gerrard, som avslutter håpløst langt over fra hjørnet av sekstenmeteren.

90. MIN+1: John Carew går ut, og Zat Knight kommer inn.

Nå kan selv de største optimister omtrent slå fra seg at det skal bli en topp 3-plassering denne sesongen. Liverpool har nå like mange uavgjorte som seire, og en må belage seg på en tøff kamp mot Everton, Manchester City og dagens motstander Aston Villa om fjerdeplassen. Liverpool leverte ingen stor kamp, men hadde en god periode i andreomgang der de virkelig burde avgjort det. Man var både uheldig og udyktig, og gikk i samme fella som mot Wigan. Aston Villa var i motsetning til de røde dødelig effektive, og scoret på sine to sjanser, som egentlig normalt ikke ville blitt ført på i sjansestatistikken. Rafa Benítez sitter neppe tryggere etter denne forestillingen, og nå er det bare å sette en rød ring rundt fjerdeplassen.

Spillervurdering:

Jose Reina 5 -
Nærmest arbeidsløs, og er sjanseløs på scoringene. Men de få gangene han må i aksjon viser han usikkerhet i feltarbeidet, samt at han gir seg ut på et par farlige utrusninger.

Alvaro Arbeloa 5 - Har god kontroll på sin side før pause, og er da også aktivt med fremover et par ganger. Etter pause virker det som han får mer og mer problemer. Om det er en skade eller sykdom som plager ham vites ikke, men stod i lengre samtale med Benitez ute ved sidelinja mens spillet pågikk, og skulle byttes da Villa scorer sitt første mål.

Jamie Carragher 5 - Dårlig adresse på avleveringene, og slår igjen paniske og håpløse oppspill. Taper de få hodeduellene han må ut i med Carew, og gir også Harewood for mye rom på Villas utligning.

Sami Hyypiä 7 -Liverpools suverent beste forsvarsspiller i kveld. Finnen virker å spille best når noen puster ham i nakken, og med Skrtel på benken leverte Sami igjen stopperspill av klasse. Enormt flink til å bryte foran Villa-angriperne i dag, og stoppet med det flere angrepstilløp. Liverpools beste.

Fabio Aurelio 4 - En horribelt balltap etter bare 10 minutter bar bud om at dette ikke var Aurelios kveld. Når Villa en sjelden gang truet Liverpools mål, kom angrepene som følge av at de ikke ble stoppet på vår venstreside. Dette må brasilianeren ta mye av skylden for. Også uheldig som blir truffet av Mellbergs skudd, og utmanøvrerer dermed Reina når Villa gjør 2-1.

Yossi Benayoun 6 - Israeleren spiller på små marginer. Lykkes med noe, men mislykkes med mer. Men han skal ha pluss for at han tørr prøve de vanskelige stikkballene som kunne ha åpnet opp Villa-forsvaret, samt for scoringen.

Javier Mascherano 7 - Jobber som en galeislave i kveld. Gir noen unødvendige frispark, og er ikke alltid like heldig med avleveringene. Men løper opp mange Villa-forsøk, og vinner mange andreballer. Også flink til å sette fart fremover når ballen gjenvinnes. Pådro seg sitt femte gule kort for sesongen, og må nå stå over neste ligakamp, borte mot West Ham.

Steven Gerrard 7 - Får i likhet med Mascherano pluss i margen for stor innsats. Er god som ballfordeler, og er flere ganger nær ved å åpne opp Villa-forsvaret med presise avleveringer. Mangler likevel den lille prikken over i-en i kveld.

Harry Kewell 4 - Virker å ha mistet all fart, og evner aldri å komme seg rundt sin back i kveld. Dermed ender det hele opp med en rekke støttepasninger, null kreativitet og intet sluttprodukt. Liverpool-karrieren virker å være på hell.

Fernando Torres 5 - En av spanjolens svakeste kamper i Liverpool-trøya. Er ikke venn med ballen i kveld. Mottakene sitter ikke, rykkene sitter ikke, og sjansene han får sløser han bort.

Dirk Kuyt 6 - Den beste av spissene denne gangen. Spesielt bra i første omgang, der han utmerker seg med en nydelig flikk som målgivende på Benayouns scoring. Blir mindre synlig utover i andre omgang.

Martin Skrtel - Kommer inn på et vanskelig tidspunkt, midt mellom Villas to kjappe scoringer. Kan ikke lastes for 2-1-målet, og får ellers en tøff debut med et forsvar i ubalanse ettersom Liverpool kaster alle mann i angrep.

Ryan Babel - Får et drøyt kvarter som erstatter for Kewell, men går seg som regel fast når han skal forsøke seg på sine raid.

Peter Crouch - Får bare 10 minutter som erstatter for Benayoun, men redder det ene poenget med sin sene scoring.