Liverpool - Blackburn

Søn 13.04.08 kl 14.30 (Premier League) - Canal+ Sport1/SS1 / Tilskuere: 43 283 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Einar Kvande

Etter en tam førsteomgang ble det scoret hele fire mål i løpet av de siste 45 minuttene. Steven Gerrard, Fernando Torres og Andriy Voronin scoret for hjemmelaget i en viktig seier.

Skrtel (72)

Etter tre kamper mot Arsenal på rad, så er det Blackburn som gjester Anfield denne gang. Kampen på Ewood Park endte 0-0. Kan imidlertid formsterke Liverpool-angripere overliste den eks-røde keeperen Brad Friedel på hjemmebane, er spørsmålet mange stiller seg foran ettermiddagens ligaoppgjør.

Rafael Benítez fortsetter ikke uventet å kjøre 4-2-3-1-formasjonen som har gitt suksessfulle resultater i det siste, i Gerrard sin ligakamp nummer 300. Javier Mascherano soner altså sin siste kamp etter suspensjonen som følge av utvisningen på Old Trafford, mens Peter Crouch ikke er klar etter tåskaden som holdt ham ute av fredagens treningsøkt, samtidig som Jermaine Pennant heller ikke har kommet seg helt av hamstringskaden han pådro seg på Emirates forrige lørdag. I tillegg blir det gjensyn med tidligere røde Brad Friedel og Stephen Warnock.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

You'll Never Walk Alone runger ut over Anfield fem minutter før kampstart, og flere på The Kop har med bannere hvor man hedrer de 96 Liverpool-supporterne som under tragiske omstendigheter mistet livet under FA cup-semifinalen på Hillsborough den 15. april 1989. Det er ett minutts total stillhet til ære for de som mistet livene sine denne tragiske dagen.

1. min: Blackburn sparker i gang omgangen, og det er bortelaget som angriper mot The Kop i første omgang.

2. min: Xabi Alonso trer Fernando Torres gjennom på høyresiden med en glimrende pasning, men Liverpool får kun innkast.

3. min: Rett i etterkant slår Martin Skrtel en flott pasning frem mot Dirk Kuyt på løp, men nederlenderen rekker akkurat ikke raskt nok frem til å få kontroll over ballen. Utspark til Brad Friedel.

6. min: Jason Roberts scorer for Blackburn, men avblåses korrekt for offside.

7. min: Mye oppstykket spill så langt i kampen. Dommer Alan Wiley blåser på omtrent alt.

8. min: Kuyt får ballen etter at Gerrard header han gjennom, men innlegget er dårlig og Emerton klarerer til kampens første hjørnespark.

9. min: Torres kommer først på corneren fra Gerrard, og ballen går få centimetre utenfor bortre stolpe. Stor sjanse!

10. min: Reid skal spille tilbake til Friedel, men tilbakespillet er håpløst, og den amerikanske Blackburn-keeperen får klarert med nød og neppe rett foran Fernando Torres.

11. min: Aurélio kommer inn i bortelagets straffefeltet, før han kombinerer med Kuyt. Pasningen fra nederlenderen er imidlertid humpete, og ballen sklir av Aurélios fot fra tolv meters hold.

13. min: Fernando Torres blir taklet i god posisjon, og Blackburn kontrer. Roque Santa Cruz løper fra Martin Skrtel, vender ham av i straffefeltet, men Arbeloa får til slutt taklet ballen over sidelinjen. Småfarlig.

16. min: Gerrard legger inn, og Nelsen er ikke langt ifra å sleive ballen i eget nett.

18. min: Gerrard får ballen fra Alonso og stormer fremover. Kapteinen ser at han ikke vil kunne score, og setter en tå på ballen rett før Friedel går inn i duellen og feller ham. Anfield roper på straffespark, men det er ingen tvil at at Alan Wiley gjør rett i å ikke blåse. Gerrard er allerede på vei til å falle når Friedel kommer inn i duellen, og det er ikke vanskelig å se at jubilanten går for straffe.

21. min: Ryan Babel stormer fremover på venstrekanten og blir klart holdt tilbake av Samba. Ingen holding, sier Alan Wiley.

23. min: Gerrard gir glimrende til Kuyt, men nederlenderen går seg fast. Like i etterkant stjeler han ballen fra Nelson og kommer upresset fra meget god innleggsposisjon, men innlegget er ikke presist nok og Friedel fanger.

25. min: Alan Wiley er på både skog- og bærtur i dag, og presterer å ikke blåse når Dirk Kuyt klart sparkes ned i stor fart på vei inn i straffefelter!

26. min: Få denne dommeren ned i Conference! Steven Gerrard kommer i duell med Samba, og kapteinen når ballen først. Samba går kun i kroppen på Gerrard som siste mann, men igjen unnlater Wiley å blåse. Totalt håpløst!

27. min: Liverpool kommer tre mot to, og Torres gir til Kuyt, som legger tilbake til Gerrard som skyter. Ballen går via Samba og ut bak Friedel, og skal man tro Wiley er ikke dette hjørnespark, og Rafael Benítez er med god grunn rasende på dagens pipeblåser fra sidelinja.

31. min: Gamst Pedersen legger inn etter at Martin Skrtel har pådratt seg frispark når han går inn med knottene først mot Reid, men José Reina, som spiller sin 150. kamp for Liverpool, har kontroll.

34. min: Lucas sender i vei en glimrende langpasning mot Babel, men nederlenderen misser med nedtaket. Deretter kontrer Blackburn, og kun en god redning av Reina hindrer at Emerton setter inn et ledermål til bortelaget fra skrå vinkel.

38. min: Steven Gerrard og Fernando Torres kommer gjennom i stor hurtighet, men får ikke helt bestemt seg for hvem som skal gå på mål, og sjansen skusles bort.

39. min: Christopher Samba og Brett Emerton hindrer Fernando Torres på vei fremover på venstresiden, og endelig får Liverpool faktisk et frispark, og Anfields publikum svarer med ironisk applaus. Gerrards innlegg finner Dirk Kuyt, som ikke klarer å styre lærkula på mål med pannebrasken.

43. min: Liverpool vrir spillet ved at Kuyt gir til Gerrard, som igjen sender den ut til Babel. Nederlenderen vender innover, men skyter himmelhøyt over fra brukbar posisjon.

Ettermiddagens batalje på Anfield har verken vært særlig velspilt eller generert mange store målsjanser til begge lag. Til tross for dette har det likevel vært en del situasjoner å snakke om. Både Torres og Gerrard har hatt store nok sjanser, mens Gerrard har ikke fått gehør av pipeblåseren for verken straffesituasjonen eller da han ble presset overende med overlegg av Samba. Hjemmelaget har vært best og skapt omtrent det som har vært av sjanser, men Fernando Torres har slitt alene på topp mot spesielt kraftkaren Samba. Ryan Babel har ikke hatt helt touchen og har ikke greid å gi Torres nok støtte. Defensivt har det vært grei skuring, men man trenger utvilsomt et ekstra gir for å kunne sikre grepet om fjerdeplassen ved seier her i ettermiddag.

46. min: Liverpool sparker igang omgangen, og Fernando Torres prøver seg med en frekkas fra midtbanen - langt over og til side for mål.

48. min: Dirk Kuyt gir flott til Gerrard med utsiden av venstrefoten, og kapteinen legger inn fra glimrnde posisjon. Brad Friedel får imidlertid fatt i ballen rett foran beina på Torres.

49. min: Martin Skrtel feller David Bentley ved cornerflagget, men Reina får bokset vekk Gamst Pedersens gode innlegg.

51. min: En frustrert Gerrard har fått tilbake aggresiviteten i spillet, og kommer seg inn i Blackburns felt og legger inn. Samba klarerer, og corneren blir det intet ut av.

52. min: Kuyt feller Reid, hvilket resulterer i et åpenbart frispark. Gamst skyter, men Reina har full kontroll på skuddet fra nordmannen.

55. min: Liverpool får corner etter at Torres forsøker seg. Blackburn header unna Gerrards innlegg, men Lucas skyter ballen et par meter utenfor, knallhardt. Hadde vært farlig om han hadde truffet mål.

56. min: Alan Wiley begynner å komme seg ny. Samba forstyrrer Babel når han vendes av av nederlenderen, og når Torres ikke når frem på pasningen i etterkant blåser Wiley. Hjemmelaget utnytter ikke dødballsituasjonen, og Benayoun får instrukser av Benítez på sidelinja.

58. min: Lucas skyter fra drøye 25 meter og ballen skifter retning, men skuddet genererer ikke nevneverdige problemer for Blackburns sisteskanse.

59. min: Ryan Babel jogger av banen etter en smått skuffende kamp, mens Yossi Benayoun skal prøve å bidra med nødvendig kreativitet den neste halvtimen.

60. min: Liverpool - Blackburn 1-0 GERRARD. Steven Gerrard leker med bortelaget! Tar med seg ballen mot midten av ingangen til sekstenmetere, kombinerer flott med Lucas, tar tunnel på Samba og setter ballen kontrollert under Brad Friedel. Liverpool er i ledelsen!

64. min:
Liverpool har fått blod på tann etter scoringen, og både Torres, Aurélio og Gerrard er involvert i fine kombinasjoner før sistnevnte fyrer av og treffer en Blackburn-spiller i hodet, hvilket resulterer i hjørnespark. Som før i kampen kommer det intet ut av corneren.

66. min: Morten Gamst Pedersen stormer fremover, men skuddforsøekt fra drøye 20 meter går langt over.

67. min: Carragher header vekk et farlig innkast, før Bentley på hel volley smeller ballen himmelhøyt over med venstrefoten. Fabio Capello rynker på nesa.

71. min: Jason Roberts går over ende i duell med Martin Skrtel, men får intet av dommer Wiley.

72. min: Martin Skrtel i trøbbel! Feller Jason Roberts på vei gjennom, men slovakeren er heldig og får kun gult kort. Muligens José Reina hadde tatt gjennomspillet også, så en god avgjørelse som kan forsvares av Wiley.

74. min: Gamst Pedersen og Johan Vogel går av banen til fordel for McCarhty og David Dunn når Blackburn gjør et dobbeltbytte.

75. min: Gerrard og Lucas kombinerer fint før sistnevnte gir til Skrtel etter en corner. Slovakeren dytter den ut til Alonso på tjue meter, men skuddfoten til spanjolen er ikke riktig innstilt, og forsøket blir som ufarlig å regne for Friedel.

78. min: Corner til Liverpool etter et Benayoun-raid, men heller ikke denne gang får man noe tellende fra forsøket.

79. min: Gerrard feller Bentley 25 meter fra Liverpools mål, og den Liverpool-linkede midtbanemannen tar frisparket selv - en snau halvmeter utenfor buret til Reina som hadde full kontroll.

81. min: Emerton feller Torres i straffefeltet, uten å være nær ballen, og Liverpool blir mest sannsynlig snytt for et straffespark i det det gjenstår ti minutter av kampen.

82. min: Liverpool - Blackburn 2-0 TORRES. Torres blir snytt for et klart frispark rett utenfor sekstenmeteren, og Liverpool-spillerne tenner på alle plugger. Forfølger Blackburn-forsvarerne og Gerrard sender i vei et innlegg med retning Torres. Spanjolen header ballen kontrollert i nettet til ny Liverpool-rekord med scoring i sju hjemmekamper på rad!

84. min:
Liverpool er to mot to, og Gerrard prøver å ta seg forbi Samba i straffefeltet. Kapteinen faller og vil ha straffespark. Det er kontakt, men Gerrard faller noe lett. En Wiley i god posisjon unnlater å blåse til vill frustrasjon for hjemmefansen.

85. min: Andriy Voronin kommer inn for Fernando Torres, som går av banen til øredøvende applaus.

86. min: McCarthy får sjansen til å skyte inn i feltet, men treffer nettvegen. Like i etterkant tråkler han seg på ny inn i feltet, men innlegget finner ingen medspillere.

87. min: Liverpool kan kontre, men Kuyt sender ballen alt for langt foran seg på førstetouchet og Blackburn kan klarere.

88. min: John Arne Riise kommer inn for Xabi Alonso i sluttminuttene.

90. min: Liverpool - Blackburn 3-0 VORONIN. Innbytternes mål! Benayoun kommer fremover og Riise får ballen på høyresiden alene med Friedel etter en klarering av Samba. Høyrefoten til Riise er som kjent kun standfoten, og nordmannen gir til Voronin med utsiden av venstrefoten. Ukraineren kaster seg frem og setter ballen i mål bak Friedel, til sitt første mål for klubben på et halvt år.

90+3. min: Liverpool - Blackburn 3-1 SANTA CRUZ. Blackburn og Warnock lemper inn, og Santa Cruz setter ballen imål bak Reina tre minutter på overtid, på hel volley og vakkert vis. Carragher smeller ballen vekk i drittsinne over å ikke holde nullen.

Etter en tam første omgang ble det en scoringsfest i andre omgang. Fernando Torres ble historisk da han scoret i sin syvende hjemmekamp på rad - en bragd ingen Liverpool-spiller har klart tidligere. Gerrard åpnet det hele med en flott scoring, før innbytterne ordnet scoring nummer tre på slutten. På overtid sprakk altså nullen etter at Santa Cruz satte inn reduseringen på hel volley etter en heading fra Martin Skrtel. Sistnevnte var kanskje noe heldig da han kom fra kampen med kun ett gult kort med navnet sitt påskrevet. Alt i alt en kamp hvor man lykkes med å være tålmodige og sikre seg tre poeng i en vanskelig hjemmekamp hvor mye av hovedfokus ville lagt på dommeren om det ikke hadde blitt tre hjemmepoeng.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 7 - Gjør ingen feil i denne kampen, og er meget sikker i feltarbeidet i dag. Kan ikke lastes for baklengsmålet.

Alvaro Arbeloa 7  - Er med fremover på høyreflanken ved et par anledninger tidlig i kampen, men konsentrerer seg etter hvert mer og mer om det defensive arbeidet. Noe han gjør mer enn godkjent i dag.

Jamie Carragher 7 - Er meget trygg i midtforsvaret i dag, og Blackburns angripere Roberts og Santa Cruz slipper sjelden til..

Martin Skrtel 7 - Solid i duellene, og med kompromissløse taklinger. Går meget godt i spann med Carra i dag, men er uheldig og misser med klareringen i forkant av Blackburns trøstemål. Var også heldig som ikke fikk rødt kort etter å ha revet ned Roberts, som hadde fri vei mot mål.

Fabio Aurelio 6  - Sliter litt med pasningskvaliteten i dag. Gjør jobben noenlunde defensivt, men er totalt fraværende offensivt.

Xabi Alonso 7 - Slo meget gode pasninger, og var en playmaker i første omgang. Falt noe i kvalitet etter pause, og derfor ikke unaturlig at han var en av dem som ble byttet ut.

Lucas Leiva 6 - Var litt på etterskudd i de fleste situasjoner før pause, men spilte seg bra opp i andre omgang og var også nest sist på ballen på Gerrards scoring.

Dirk Kuyt 8  - Hvilken arbeidskapasitet på denne mannen. Kuyt er i form, og jobber som en helt både defensivt og offensivt. Vi bli spesielt imponert over hvor mange ganger han løp opp Blackburn-spillere på vei fremover med ballen i situasjoner der de røde mistet lærkula.

Steven Gerrard 8 - Det var driv over kapteinen i dag, og han gjorde også den viktige første scoringen etter vakkert veggspill med Lucas. Følte seg snytt for straffespark av dommer Wiley ved minst to anledninger, i situasjoner der nok de fleste dommere ville ha pekt på straffemerket. Liverpools beste i dag.

Ryan Babel 6- Nederlenderen var ikke helt venn med ballen i dag. Når han kom til avslutninger endte ballen langt oppe på tribunen, og det var ikke overraskende at han ble erstattet av Benayoun en drøy halvtime før slutt.

Fernando Torres 7 - Også Torres følte seg snytt for et straffespark eller to av dommer Wiley. Var ikke like frisk og synlig som i mange kamper tidligere denne sesongen, men gjør likevel en vakker scoring på et hodestøt på Gerrards flotte innlegg. Toppscoreren noterte seg dermed for ny klubbrekord med scoring i sju hjemmekamper på rad.

Yossi Benayoun 7 - Å erstatte Ryan Babel med Yossi Benayoun viste seg å være et smart trekk av Rafael Benitez. Israeleren var frisk, og sterkt delaktig både i den første og den siste Liverpool-scoringen.

Andriy Voronin og Johan Arne Riise - fikk begge bare noen få minutter på banen, men gjorde seg bemerket ved Liverpools siste scoring, der Riise uegoistisk la til Voronin som kunne score enkelt fra kort hold.