Liverpool - Bolton

Fre 26.12.08 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 43 548 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

En maktdemonstrasjon av serielederen, og 3-0 etter scoringer av Riera og Keane (2) var ikke ett mål for mye. Meget bra kamp av de røde, som vant cornerstatistikken 16-3.

McCann (80)

Liverpool er vertskap for Bolton i den tradisjonelle Boxing Day-kampen. Gjestene er et av formlagene i Premier League for øyeblikket, og har vunnet fem av sine siste åtte kamper.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Liverpool gjør to forandringer i forhold til startoppstillingen i forrige kamp mot Arsenal. Sami Hyypiä kommer inn i midtforsvaret, da Jamie Carragher blir skjøvet ut på høyreback for å erstatte skadede Alvaro Arbeloa. Samtidig kommer Yossi Benayoun inn på midtbanen i stedet for Lucas Leiva.

Rafael Benitez er tilstede på Anfield, men det er ventet at assistentmanger Sammy Lee blir den mest aktive på benken, da spanjolen fortsatt er i en restitusjonsfase etter sine nyresteinoperasjoner.

Javier Mascherano er tilbake på benken etter å ha stått over mot Arsenal grunnet influensa. Andrea Dossena er fortsatt ute. Det samme gjelder Fernando Torres og Fabio Aurelio.

1.min: Liverpool tapte myntkastet, og Dirk Kuyt og Robbie Keane tar avspark mot The Kop.

2.min:  Bolton får kampens første sjanse, når Agger og Hyypiä er for sent oppe i to situasjoner på rad. Reina fanger imidlertid Elmanders lobb, når svensken ikke klarer å finne en lagkamerat i bedre posisjon foran mål.

3.min: Dirk Kuyt skaffer Liverpool kampens første corner.

4.min:  Riera fyrer løs fra 10-12 meter inne i feltet på corneren, men Keane styrer ballen utenfor fra kloss hold.

5.min: Frisk åpning på kampen. Gerrard med et skuddforsøk som blir blokkert inne i feltet.

7.min: Liverpool har tatt initiativet i kampen. Robbie Keane styrer et Agger-innlegg langt utenfor.

8.min: Benayoun tar ned et langt overlegg ute ved sidelinja, og avanserer slik at han kommer alene med keeper. Blir imidlertid avblåst for hands, noe som nok var korrekt.

11.min: Liverpool har etablert seg godt inne på Boltons banehalvdel, og vinner en ny corner etter et Gerrard-innlegg. Etter litt frem og tilbake skyter Riera utenfor fra god posisjon.

15.min: Riera mottar et nydelig fremspill, men er såvidt i offside ute på venstrekanten.

17.min: Benayoun finner Kuyt alene 16 meter fra mål, men nederlenderens skuddforsøk blir blokkert.

18.min: Nydelig angrep når Hyypiä og Carragher spiller vegg ute på høyrekanten. Finnen finner Benayoun på løp, og isralerens innlegg klareres til corner.

18.min:  Corneren ender hos Insua. Argentineren klemmer til på halvspretten fra 20 meters hold, og Jaaskelainen må gi retur. Situasjonen klareres til ny Liverpool-corner, som blir resultatløs.

19.min:  Liverpool har festet grepet nå. Dirk Kuyt header et Alonso-innlegg over fra god posisjon.

23.min: Benayoun på en ny farlig visitt. Hans skudd fra skrått hold blir klarert til corner.

24.min: Liverpool vinner enda en corner. Også denne klareres.

25.min: Liverpool presser og presser, og vinner sin sjuende corner på en halv omgang. Denne stussen til ny corner fra motsatt side.

26.min:  1-0 Riera. På Liverpools åttende corner for dagen lykkes det endelig. Riera dukker opp på fremste stolpe og setter Gerrards hjørnespark kontant i nettet.

27.min: Liverpool har hatt 73% ballinnehav så langt i kampen!

28.min: Kuyt er nær ved å komme alene med keeper, men O'Brien får ryddet opp i siste liten.

32.min: Et langt frispark slås i retning Dirk Kuyt, men nederlenderen avblåses for offside.

33.min: Robbie Keane burde fått frispark når han dyttes overende like utenfor 16-meteren, men dommer Wiley vinker spillet videre.

34.min: Riera avslutter et godt Liverpool-angrep med et håpløst innlegg fra venstre som går langt bak mål.

36.min: Et Gerrard-frispark blir klarert ut i feltet. Der står Yossi Benayoun, og dunker til på volley fra skrått hold. Fra 10 meters hold fyker ballen en meter tilside for mål.

38.min: Daniel Agger på et av sine karakteristiske raid, men skuddforsøket fra drøye 25 meter skrur langt til venstre for mål.

38.min: Keane vinner en ny corner for Liverpool, etter å ha skjært inn fra venstre. Det blåses i Boltons favær etter at Hyypiä går opp ureglementert på hjørnesparket.

41.min: Carragher vandrer over til venstre, og klemmer til med et skudd fra distanse. Ikke langt over Jaaskelainens mål.

42.min: Kuyt med et bra innlegg fra høyre, som Bolton med nød og neppe får klarert.

43.min: Bolton på en sjelden visitt, og Insua er nær ved å slippe Taylor inn bak seg.

44.min. Benayoun trokler seg inn i feltet, på flott vis og vinner en ny corner. Et steinhardt skudd fra Insua treffer en Bolton-spiller etter hjørnesparket.

44.min:  Kevin Nolan får gult kort etter å ha lagt ned Riera, mens Liverpool fikk fordel av ballen.

Pauserapport: Bolton var på en farlig visitt etter to minutters spill. Etter det har det vært enveiskjøring fra A til Å. Sjelden eller aldri har Liverpool dominert en førsteomgang så til de grader denne sesongen som i dag. De røde hadde 70% ballinnehav de første 45 minuttene, noe som er helt ekstremt. Hjemmelaget har vunnet 10 cornere, mens Bolton ikke har hatt ett eneste hjørnespark, noe som taler sitt tydelige språk om kampen så langt. Total dominans av Liverpool, som også har vært veldig flinke til å komme rundt på kantene ved Riera og Benayoun. Insua og Carragher er offensive på backene, og er villig med frem. I tillegg til den flotte scoringen av Riera på Liverpools åttende corner, har de røde hatt en rekke brukbare skuddforsøk og andre halvsjanser. Det eneste skåret i gleden er at hjemmelaget ikke leder med mer enn ett mål til pause.

46.min:  Bolton har satt innpå Kevin Davies for J'Lloyd Samuel i pausen. En angriper for en forsvarer med andre ord. De helhvite sparker i gang andre omgang.

46.min:  Steinsson meier ned Alonso, og får gult kort.

48.min: Steinsson er på tynn is når han meier ned Riera like etter at han fikk gult kort for en takling mot Alonso. Islendingen setter albuen i fjeset på spanjolen, og får en siste advarsel av Wiley.

50.min: Bolton slår et frispark inn i feltet, og vinner et innkast nede ved hjørneflagget. Deretter vinner bortelaget sin første corner for dagen. Gjestene har åpnet andre omgang bedre, men Reina plukker hjørnesparket lett.

51.min: Liverpool har spilt kvalitetsmessig svakere så langt i andre omgang, enn de gjorde i første.

53.min:  2-0 Keane (53). Alonso spiller frem til Gerrard. Kapteinen finner Keane på løp bak Steinsson, og iren gjør ingen feil alene med keeper.

56.min:  Et godt innlegg fra venstre blir headet til corner av Gardner. Stor mulighet til Liverpool, som vinner sin corner nummer 11. for dagen.

57.min:  Daniel Agger får gult kort for en tofotstakling midt på banen. Det lange frisparket går inn til Reina.

58.min:  3-0 Keane (58). Reina starter en kjapp kontring med å kaste ut til Alonso. Han finner Benayoun ute til høyre. Israelerens gode innlegg setter Keane i mål fra kloss hold.

60.min: Bolton vinner to cornere på rad.

63.min: Keane og Gerrard prøver seg på fikst veggspill ute på høyresiden, men kapteinens stikker blir for lang og triller over dødlinjen.

65.min: Insua finner Gerrard på drøye 20 meter, men kapteinens skudd fra distanse er av den svake sorten.

67.min:   Bolton gjør et dobbeltbytte. Riga inn for Taylor og Smolarek inn for Elmander.

67.min: Keane og Kuyt går i veien for hverandre når begge vil avslutte inne i feltet på Benayouns fine forspill.

69.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. El Zhar inn for Riera.

73.min:  Steven Gerrard får hvile beina, og Lucas Leiva kommer inn. Jamie Carragher tar over kapteinsbindet.

74.min: Agger header en Alonso-corner et par meter utenfor.

75.min: El Zhar drar seg inn fra sin venstrevingposisjon, men skuddforsøket fra 20 meters hold er svakt.

77.min:  Dirk Kuyt blir erstattet av David N'Gog.

80.min:  McCann kommer alt for seint inn i en situasjon med Xabi Alonso, og får fortjent gult kort. Boltons tredje i kampen.

81.min:  Boltons Cahill må ha behandling for hva som synes å være en kneskade. Bolton har akkurat som Liverpool brukt sin innbytterkvote. Derfor fortsetter den halvskadede spilleren.

84.min:  Bolton produserer sin største sjanse i kampen. Muamba finner Smolarek som kommer på løp bak ryggen på Agger. Smolarek avslutter med et skudd som går noen få centimetre utenfor stolpen.

86.min: Alonso med en flott pasning i retning Keane, men Bolton får gitt til corner.

87.min:  Hyypiä er nær ved å få hodet på hjørnesparket som går gjennom hele feltet. Liverpool vinner en ny corner.

87.min:  På denne corneren treffer Hyypiä på hodestøtet, men Jaaskelainen får til slutt fanget ballen.

88.min: Carragher med et herlig gjennomspill i retning Keane. Bolton får gitt til corner nummer 15.

90.min: El Zhar med et fint innlegg som Keane ikke får kontroll på. Fire minutter med tilleggstid.

91.min:  Keane med en herlig stikker til N'Gog, men Bolton får ryddet opp i siste liten.

91.min: El Zhar med et håpløst skuddforsøk, langt over og tilside for mål.

94.min:   Liverpool får nok en corner, helt på tampen. Stor dobbeltsjanse til Liverpool, når Jaaskelainen såvidt får reddet Benayouns harde skudd, før en heading av N'Gog fra kloss hold også blir blokkert.

Sluttrapport: En maktdemonstrasjon av serielederen, og 3-0 etter scoringer av Riera og Keane (2) var ikke ett mål for mye. Meget bra kamp av de røde, som vant cornerstatistikken 16-3. To tidlige scoringer av Keane etter pause avgjorde kampen før timen var spilt, og resten av oppgjøret ble en regelrett transportetappe der Liverpool benyttet anledningen til å hvile beina til Riera, Gerrard og Kuyt. De to siste scoringene kom etter glimrende overganger, og spesielt den siste var et skoleeksempel på hvordan man skal gjennomføre en kontring. Blomster til Reina, Alonso og Benayoun for flott forarbeide til Keanes siste scoring. Alonso og Gerrard var hjernene bak irens første mål.

Spillervurdering:

José Reina 6
- Foruten en inngripen i starten av første omgang og en i slutten av andre, så blir det en særdeles rolig dag på jobben for spanjolen. God igangsetting i forkant av 3-0.

Jamie Carragher 6 - Som høyreback blir scouseren litt treig i vendingene, men gjør en godkjent vikarjobb i Arbeloas skadefravær. Et par gode offensive involveringer.

Sami Hyypiä 6 - Finnen står som en bauta i midtforsvaret, og gjør en god kamp. Likevel er det vanskelig å gi mer enn seks når han ikke får stort å bryne seg på.

Daniel Agger 6 - I likhet med sin finske midtstopperkollega møter han få utfordringer, men har et par offensive forseringer. Mottar et gult kort.

Emiliano Insúa 6 - Fortsetter å bygge opp selvtilliten etter den gode kampen mot Arsenal. Her spiller han på det trygge mot fysiske Bolton-spillere.

Yossi Benayoun 7 - Får gjort mer enn vanlig på egenhånd, og har assist på Keanes andre mål. Ellers kan han henge litt etter i svingene og bruke unødig tid, men godkjent på kanten av israeleren.

Xabi Alonso 7 - Er tryggheten selv på midtbanen med våkent overblikk og presise pasninger. Trives når han får god tid og lite press, som i ettermiddag.

Steven Gerrard 8 - Markerer seg først og fremst med to målgivende pasninger i dag, men også fine løp og glimrende stikkere. Litt snill karaktergivning til kapteinen på Boxing Day.

Albert Riera 7 - Flott kamp av spanjolen. Er våken når han setter inn den første scoringen, og er flink til å holde både på ball og bredden, samt å sende gode innlegg.

Dirk Kuyt 7 - Vandrer mye mellom stopperne og backen, og med sin fotballhjerne skaper dette rom. Gode involveringer og hardt arbeid.

Robbie Keane 8 - Netter to ganger for andre gang i sin korte Liverpool-karriere. Trives godt i en litt dypere rolle hvor han kan gå på løp. Dagens bestemann.

Nabil El Zhar - Får ikke nok minutter til å få karakter, men er veldig ivrig etter å markere seg og gjør mange gode løp. Positivt innhopp.

Lucas Leiva - Ligger og flyter sentralt på midtbanen uten å gjøre det helt store når han kommer inn for en Gerrard som hviles til Newcastle-kampen.

David N'Gog - Er nære ved å sette inn 4-0 ved to anledninger mot slutten. Ellers lite å skrive hjem om.