Liverpool - Crewe

Tir 23.09.08 kl 21.00 (Carling Cup, 3.runde) - LFCTV(o) / Tilskuere: 28.591 / Dommer: Michael Oliver / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Einar Kvande (på Anfield)

Lucas Leiva og Daniel Agger scoret målene da Liverpool avanserte fra 3. runde i ligacupen på bekostning av Crewe hjemme på Anfield.

Abbey

Liverpool har møtt Crewe to ganger tidligere under Rafa Benítez, begge i preseason, og begge gangene har man vunnet oppgjørene. I Carling Cup har man nådd en finale og to kvartfinaler under den spanske manageren, mens man røk ut fra tredje runde mot Crystal Palace for tre år siden.

Kveldens kamp blir ikke direktesendt på fjernsyn. Oppgjøret kan følges her på liverpool.no med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt alt det vesentlige som skjer via SMS, kan du få det ved å sende LFC LIVE START til 2180.

De som spådde et ungt og reservepreget Liverpool-lag fikk altså rett. To spillere får i dag sine offisielle Liverpool- og Anfield-debuter. Den brasilianske målvakten Diego Cavalieri får muligheten mellom stengene, så Pepe Reina får en velfortjent hvile og er heller ikke på benken i kveld. Philipp Degen har slitt med skader siden sin Bosman-overgang fra Borussia Dortmund, men får i dag sin debut i ett forsvar ellers bestående av Insua, Sami Hyypiä (kaptein) og Daniel Agger. På midtbanen tar Damien Plessis og Lucas de sentrale plassene, mens Jermaine Pennant er tilbake fra kulden og på plass på høyrekanten. El Zhar har vært positiv i sesongstarten, og får muligheten på venstre kant. David N'Gog var lovende i pre-season, og får sin debut på  Anfield som Ryan Babels kollega på topp. Kaptein Steven Gerrard blir som Pepe Reina spart til lørdagens Merseyside-derby.

O'Donnell starter i Crewes midtforsvar, og får dermed møte sin tidligere klubb. Scouseren er fremdeles en stor Liverpool-supporter, og har gledet seg stort til kampen. Michael O'Connor, Byron Moore og Calvin Zola ble alle friskmeldt fra sine smeller.

1. omgang:

1. min:
Kampen på Anfield er igang!

4. min: Pennant og Degen kombinerer flott på kanten før førstnevnte legger presist inn i femmeteren, men bortelaget får klarert foran The Kop.

7. min: Ryan Babel i fullt firsprang fremover rett etter at N'Gog har fått en avslutning reddet av Collis, men Crewes sisteskanse får kontroll over situasjonen også denne gangen.

8. min: Pennant og Degen kombinerer igjen flott, før sistnevnte kommer i fint driv fremover og legger inn. El Zhar tar ned ballen på brystet og prøver seg med en avslutning som blir blokkert. Babel får deretter en fot på ballen, men skuddet blir blokkert.

9. min: Bailey legger inn og Cavalieri har full kontroll. Like i etterkant får Pennant igjen lagt inn i boksen, men det blir stusset videre til en corner som N'Gog header over mål.

13. min: Billy Jones kommer sent inn i en takling mot Jermaine Pennant og Liverpool får frispark. Rafael Benítez står på sidelinja og viser at han mener taklingen kvalifiserte til et gult kort.

14. min: O'Connor gir bort et frispark i god posisjon til Liverpool.

15. min: Liverpool - Crewe 1-0. På det nevnte frisparket legger Daniel Agger ballen godt til rette rundt 22 meter fra mål og smeller den knallhardt rett i nettmaskene! Dansken benytter sjansen når bortelagets mur slår sprekker.

17. min: Både El Zhar og Pennant er på farten igjen like i etterkant av scoringen, dog uten tellende resultat. Pennant har vært livlig i starten av kampen.

21. min: Pennant, Degen, Babel, El Zhar og Insúa er alle innom ballen i et fint trekk fremover, før Crewe får klarert sistnevntes innlegg.

24. min: Corner til Crewe etter et godt løp av Moore, som kommer seg forbi både Lucas og Pennant.

24. min: Liverpool - Crewe 1-1. På cornerer får en umarkert Zola gå opp å heade ballen fritt, før O'Connor får en tå på ballen etter at Cavaliere kun kan parere ballen. Bortelaget har utlignet!

26. min: Crewe er på farlig frempå igjen. Først på en corner som Hyypiä med nød og neppe får klarert, før Agger må felle en av bortelagets spisser på vei frem. Igjen header Hyypiä unna i feltet.

28. min: Jermaine Pennant leker seg fremover på banen og befinner seg i god posisjon, men skuddet fra engelskmannen står dessverre ikke i stil med forarbeidet.

31. min: Daniel Agger er frempå igjen! El Zhar jobber hardt og holder ballen i spill, og Agger fyrer av fra distance. Et godt forsøk, men den går like til side for mål.

33. min: Agger kommer atter fremover, denne gangen på venstreflanken. Legger først inn i boksen før N'Gog etter mye om og men får lagt ballen tilbake til dansken. Agger får lagt inn i boksen igjen til Babel som gir videre til Pennant, men på ny går skuddet til høyrevingen godt over mål.

35. min: El Zhar gir bort et frispark til Crewe på høyresiden, men det blir stusset over mål uten at det volder Cavalieri problemer.

37. min: Fernando Torres og Xabi Alonso begynner oppvarmingen, og stemningen på Anfield er nærmest kveldens beste, foruten scoringene, når de to spanjolene jogger langs gressmatta.

39. min: Lucas Leiva skaffer Liverpool en corner som Hyypiä header like til side for mål. Halvsjanse til hjemmelaget.

41. min: Emiliano Insúa stormer fremover og legger et fantastisk innlegg som nesten går rett i mål! Collis må slå til corner! På den påfølgende corneren header Hyypia mot mål før O'Connor redder på streken! N'Gog får også en sjanse som han roter bort, før det kommer et vilt skudd fra Plessis som ender himmelhøyt over mål.

43. min: Philipp Degen stormer fremover og lykkes nesten med å spille fri Nabil El Zhar. Tidligere Liverpool-reserve Danny O'Donnell får imidlertid en fot på ballen i siste liten.

44. min: Moore lurer Degen og får til et skudd, men selv om det er godt går det like utenfor stolpen fra distanse. Det er lagt til ett minutt på Anfield.

Liverpool har vært det førende laget på hjemmebane, og kunne enkelt ledet mot bortelaget som befinner seg to divisjoner under de røde, dersom de hadde tatt bedre vare på sjansene. Pennant har vært livlig på sin høyrekant, og med den fantastiske benken Rafael Benítez besitter er det få som tviler på at de røde har alle muligheter til å dra dette i land i andre omgang, selv om Crewe ikke har vært ufarlige på kontringer.

2. omgang:

46. min:
Nå er de forhåpentligvis siste 45 minuttene av kveldens hjemmekamp igang. Dersom det står uavgjort etter 90 minutter vil det bli ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse. Det har ikke blitt gjort noen bytter i pausen, verken av hjemme- eller bortelaget.

50. min: Lucas gir til Pennant som sender ballen rett til Babel! Nederlenderen får imidlertid ikke full kontroll på ballen, og i avslutningsøyeblikket får et langt borteben klarert til corner. Den header Zola kontrollert unna.

56. min: Nabil El Zhar prøver seg med et skudd, men det blir for lite kontrollert. Minuttet etterpå setter også Babel fart og fyrer av, men her er Collis på pletten.

58. min: Liverpool - Crewe 2-1. Pennant legger godt inn i boksen fra sin høyrekantposisjon etter at både Babel, El Zhar og Degen har vært innom ballen i forveien. Inni sekstenmeteren setter Lucas Leiva ballen kontrollert i nota til ledelse for hjemmelaget rett før det er spilt en time!

63. min:
Det virker som om Fernando Torres snart skal inn for Liverpool.

65. min: Liverpool fortsetter å kjøre på, og har fått to hjørnespark de siste minuttene, dog uten tellende resultat.

65. min: David N'Gog kommer seg fri i feltet og sender avgårde et skudd med venstrefoten, som går like utenfor mål. Det er det siste franskmannen gjør i kampen, for Fernando Torres kommer inn for den unge spissen før Collis tar utspillet fra egen femmeter.

67. min: Fernando Torres kommer mot O'Donnell, men sklir idet han skal ta seg forbi den unge forsvareren.

68 min: Lucas Leiva spiller fremover og Fernando Torres leser nesten et tilbakespill fra Crewe!

69. min: Philipp Degen virker å være skadet.

73. min: Philipp Degen har fortsatt vondt, og humper nå rundt på banen. Jamie Carragher gjør seg klar for å erstatte høyrebacken de siste minuttene.

74. min: Uheldige Degen må forlate banen, og Jamie Carragher kommer inn til øredøvende applaus fra hjemmefansen.

76. min: Torres prøver seg med et dristig forsøk, men Collis fanger skuddet fra spanjolens venstrefot uten større vansker.

78. min: Babel rører på seg på venstrekanten og treffer Torres med et innlegg, men Crewe-forsvarerne er umiddelbart rundt EM-helten som klegger og klarerer til innkast.

80. min: Miller kommer inn for Zola hos bortelaget.

81. min: Pope kommer fremover, men den finske skogvokteren setter inn en presis takling som hindrer Crewe-spilleren å komme fremover.

81. min: Crewe bytter igjen. Grant kommer inn for Carrington.

82. min: Stor sjanse til Liverpool! Pennant legger inn, og kun en flott reding fra Collis hindrer at Torres setter ballen i nettet og punkterer kampen!

84. min: Atter en stor sjanse! Torres er onside og på vei alene gjennom, men igjen hindrer Collis spanjolen med en glimrende redning!

86. min: Crewe setter ballen i stolpen på slutten! Moore legger inn og Crewe er nære ved å utligne!

87. min: Både Liverpool og Crewe bytter. Elding inn for for Pope hos Crewe, Keane erstatter El Zhar de siste tre minuttene.

88. min: Babel løper flott fremover på venstrekanten og skjærer inn i banen før han fyrer av med venstrefoten. Det lukter krutt, men nederlenderen treffer ikke blinken.

89. min: Elding setter ballen like over når Crewe kommer fremover på en kontring.

90. min: Det er lagt til tre minutter på Anfield.

90. min: Pennant gir pent til Babel, men mottaket er for dårlig.

90. min: Corner til Crewe.

90. min: Torres header corneren vekk.

90. min: Babel kan gi til Keane som står helt fri foran mål, men sløser vekk sjansen selv. Det gjør imidlertid ingenting, for dommeren blåser, og Liverpool har vunnet.

Kamprapport:
Liverpool holdt på å rote det til for seg selv på slutten da de lot Crewe få komme til to store sjanser. Litt flaks gjorde at det holdt helt inn, og at spillerne ikke fikk unødig belastning ved eventuelle ekstraomganger. De røde burde punktert kampen langt tidligere og fikk mange store sjanser til å avgjøre det hele i andre omgang, men det ble med Lucas Leivas ene nettkjenning. Fernando Torres skapte liv og røre mot slutten av kampen, men også El Zhar, Babel og spesielt Pennant var aktive i den offensive delen av spillet. Det var en grei gjennomkjøring av Rafael Benítez sitt antatte reservelag, og spesielt godt var det for Daniel Agger å legge press på sine stopperkollegaer ved et flott frisparkmål.

Spillervurdering:
Diego Cavalieri 6
- Egentlig ganske lite å gjøre, men klarer ikke å holde ballen i forkant av scoringen til Crewe. Har en glipp i feltet, men er heldig og får frispark. Ellers tok han litt unødige sjanser med utspill til medspillere som var presset.

Philipp Degen 7 - Meget positiv offensivt, og ivrig til å komme på overlap. Virker som en mer offensiv tilvekst enn en defensiv, hvor han var litt rufsete. Villig til å ta i mot ball offensivt og ivrig til å ta i mot ballen og komme til innlegg. Synd han ble skadet, men alt i alt en positiv debut. Så ut til å kollidere med Hyypiä da han ble skadet, og mulig ribbeinsbrudd, da han holdt seg til ribbeinet da han forlot banen.

Sami Hyypiä 7 - Stødig, solid forsvarsarbeid. Viser sin rutine når han spiller seg ut av vanskelige situasjoner, og gjør i det hele tatt lite feil.

Daniel Agger 7 - Flott frispark som går rett i mål, rydda opp i stor stil sammen med Hyypiä. Meget solid, så vi har gode reservestoppere. Vi gir Agger bestemannsprisen.

Emiliano Insua 5 - Prøvde seg litt offensivt i førsteomgang, men innleggene var langt fra presise og gode nok. Blir veldig defensiv i andreomgang, og klarer heller ikke holde linja, noe som fører til flere sjanser for Crewe på tampen av kampen.

Jermaine Pennant 7 - Gikk meget friskt ut og gjorde en god førsteomgang hvor han kom til flere gode innlegg og innleggsposisjoner, og samspillet med Degen fungerte veldig bra. Har assist på scoringen til Lucas, og faller litt bort utover i kampen. Kunne gitt fra seg ballen noe tidligere ved enkelte anledninger.

Lucas Leiva 5 - Får et pluss for scoring, men ellers var det en slett innsats. Den sentrale midtbanen til Liverpool har store problemer i dag, og det er ofte han slår på tvers og bakover når han kan se etter løsninger fremover. Spiller seg på ingen måte inn i lagdiskusjonen før derbyet.

Damien Plessis 5 - Sliter med det samme som sin midtbanekollega. Blir litt for stor feilprosent og er kanskje bedre til å bryte opp, enn hva han er til å skape og gjøre noe konstruktivt med ballen.

Nabil El Zhar 6 - Teknisk slepen, prøver hele tidene på kreative ting selv om det ikke alltid lykkes. Kommer av og til til brukbare innlegg. Ble flyttet som tilbaketrukket spiss bak N'Gog i andreomgang, men kom ikke like mye med i spillet som han gjorde på venstrekanten i 4-4-2 i førsteomgang.

Ryan Babel 5 - Undertegnede lurer på hvor Babel var i kveld. Så nesten ingenting til nederlenderen i kveld før han sendte i vei et susende skudd mot slutten. Spiller seg ikke inn i førstelagsdiskusjonen foran derbyet lørdag.

David N'Gog 5 - Har sett han langt friskere i preseason og innhoppet mot Sunderland enn i dag. Ventet egentlig at han skulle ta vare på sjansen, men ble veldig stasjonær, og man så lite til franskmannen.

Fernando Torres - Kom inn og fikk 25 minutter. Viste at han har hurtigheten i orden, og burde ha scoret da han kom alene med keeper.

Jamie Carragher - Kom inn da Degen ble skadet, og gjorde en grei jobb på høyreback.

Robbie Keane - Fikk et kort innhopp, hvor han kun rakk å komme på et godt løp uten å bli brukt.