Liverpool - Fulham

Lør 22.11.08 kl 16.00 (Premier League) - C+SportExtra / Tilskuere: 43.589 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Årets andre 0-0-kamp er et faktum. Liverpool hadde nok fortjent poengene, etter et hardt press, men de røde var for unøyaktige i avgjørende posisjoner og møtte et Fulham som solgte seg dyrt.

Nevland

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Fernando Torres og Robbie Keane starter som ventet på topp, mens Xabi Alonso må være en av dem Rafa pratet om var slitne etter onsdagens landskamp siden han sitter på benken til tross for at Steven Gerrard er skadet. Lucas får dermed en mulighet til å vise seg fram igjen.

Eks Liverpool-spiller Danny Murphy leder Fulham ut på en praktfull Anfield-matta, sammen med sin tidligere lagkamperat, Jamie Carragher.

Liverpool-skjerfene er hevet og stemningen er god foran kampen mot Fulham. De røde har 32 seire over London-laget.

1. min.: Liverpool starter med ballen. Kampen er i gang.

3. min.: Riera løper igjennom Fulham-forsvaret, men leverer en for løs ball til at vi kunne notere hjemmelagets første målsjanse.

4. min.:  Første sjanse noteres til Liverpool. Glimrende forsert av Arbeloa. Han legger inn til Dirk Kuyt, som skyter til side for keeper Schwarzer og målet.

5. min.: Både Danny Murphy og Simon Davies hinker etter å ha fått smeller.

6. min.: Fernando Torres tester vendinger og motspillere. Han får lagt inn, men Schwarzer har full kontroll.

8. min.: Keane forsøker et briljant gjennomspill til Lucas, men ballen når ikke fram. Iren er tent på å vise Rafael Benitez at han fortjener å være på banen i hele kampen denne ettermiddagen.

11. min.: Hendelsesfattig så langt. Fulham forsøker å etablere spill på Liverpools banehalvdel nå.

14. min.: Skjer fortsatt svært lite foran målene.

16. min.: Det meste skjer inne på Liverpools banehalvdel nå. Dog uten at det blir særlig farlig foran Pepe Reina.

16. min.: Fin kombinasjon mellom Keane og Torres. Keane spiller spanjolen igjennom, men ballen blir for lang og går inn til keeper.

18. min.: Igjen tas høyrebacken til Fulham med på en dansetur av Torres. Innlegget går denne gang over de røde innenfor Fulhams femmeter. Litt mer aggresivitet så kunne den ballen være nådd.

19. min.: Kuyt feller Bullard og gir Fulham et frispark fra 23 meter.

20. min.:  Andy Johnsen får skutt etter et gjennomspill fra Dempsey. Skuddet går rett på Reina.

21. min.: Keane får en skuddmulighet fra 16 meter, men ballen triller inn til Schwarzer.

23. min.: Lite som tyder på en målfest i Liverpool denne ettermiddagen.

23. min.: Fulham får frispark. Bullard legger inn i feltet, men ballen går over alle adressater.

24. min.: Torres på vei igjennom. Pantsil setter inn en glimrende takling i rette tid.

26. min.: Liverpool kommer med det de har av offensivt krutt, men en litt unøyaktig ball fra Torres ødelegger et godt angrep.

27. min.: Zamora vil ha straffespark. Ballen slås inn fra Dempsey. Zamora er i duell med Agger og den tidligere West Ham-spilleren mener dansken er vel aktiv med handa. Zamora får tilsnakk, både for å ha reagert og fordi han forstyrret Reina under utspillet.

29. min.:  Kjempesjanse for Keane. Han lurer offsidefella til Fulham, kommer alene igjennom, men får ikke plassert skuddet godt nok. Schwarzer får slått til corner og australieneren må ha behandling før corneren kan tas.

31. min.: Torres bruker farta si og får løpt fra nok en Fulham-forsvarer. Han får slått inn i feltet, der Reina er på full fart igjennom. Albert blir tydelig dyttet. Spanjolen vil ha straffespark, dommer Halsey vil ikke.

33. min.: Liverpool begynner å ta mer over nå.

35. min.: Godt Fulham-angrep. Zamora passerer Aurelio, legger ut til Bullard, som skyter godt. Reina strekker seg i hele sin lengde og slår til corner.

37. min.: Andy Johnsen har blitt pepet på av Anfield-publikummet gjennom hele kampen og faller vel lett i duell med Arbeloa. Frisparket fra 20 meter blir ufarlig sett med røde øyne.

40. min.: Liverpool har skrudd opp tempoet litt nå, fem minutter før ordinær tid er over.

41. min.: Torres får headet etter et innlegg fra Arbeloa, men ballen går utenfor.

43. min.:  Kuyt skjærer inn, finner Torres som skyter rett på Schwarzer. Ikke direkte farlig, men likefullt en sjanse.

44. min.: Torres halter etter et ublidt møte med Brede Hangeland. Rogalendingen gjorde ikke noe ulovlig, men satte inn en takling til rette tid.

45. min.: Det legges til ett minutt.

Pausevurdering:
Det har ikke akkurat vært flust med sjanser denne førsteomgangen. Fulham hadde ballen mest første halvdel, mens Liverpool har tatt mer over etterhvert. Torres har vært frisk, og har kommet seg både til gode sjanser og innlegg. Den største sjansen hadde imidlertid Robbie Keane da han var alene igjennom, men ikke maktet å overliste Fulham-keeper Schwarzer. Reina har vært i aksjon ved et par anledninger, men så jevn som denne førsteomgangen har vært, er det ingenting å si på at det står 0-0. Ikke mye å skrive hjem om i første omgang. Vi får håpe det blir mer å juble for i andre.

46. min.: Andre omgangs første spark på ballen tas av Fulhams kaptein, Danny Murphy. Han passer til Anfields mest upopulære spiller for øyeblikket. Den tidligere Everton-spilleren Andy Johnson.

47. min.: Liverpool har tatt kommandoen. Viktig med tre poeng. Riera får ballen på Liverpools venstreside, slår inn, men der kommer det ingen.

48. min.:  Fin kombinasjon mellom Keane og Torres. Torres får avslutte. Han prøver å skru ballen i krysset, men ballen går like over.

50. min.: Først på hver ball Liverpool nå. Tempoet er skrudd opp noen hakk også.

51. min.: Igjen er det Liverpool som får muligheten til å åpne målkontoen, og igjen er det Fernando som står for avslutningen. Denne gangen tar han med Fulhams venstreback på en luftetur. Han får skutt, men Schwarzer er på den.

52. min.: Innlegg fra Liverpools venstrekant. Kuyt har et par-tre skostørrelser for små.

54. min.: Carragher hindrer Zamora å løpe igjennom. Carra gjør en feil, men retter den kjapt opp og får ballen i sikkerhet.

57. min.: Mye nesten for Liverpools offensive spillere nå. Fulham jobber hardt for å nekte Liverpool rom. Både Keane og Riera er i gode posisjoner, men blir hindret.

59. min.: Torres skyter og ballen treffer en Fulham-forsvarer og til corner. Schwarzer ser ikke at ballen triller til corner og lar ballen gå ut.

61. min.: 57-43 er stillingen i ballinnehav så langt i annen omgang. Første timen nås uten nettkjenning.

62. min.:Murphy må ha behandling etter en duell med Lucas. Alonso skal inn for Liverpool. Får de siste informasjoner fra Benitez.

64. min.:  Alonso erstatter Mascherano.

66. min.: Reina en av de som maner til innsats nå når 24 minutter gjenstår av kampen.

67. min.: Spektakulær volley fra Torres, men kunststykket gir ikke tellende resultat.

69. min.: Alonso viser seg fram for første gang og finner nesten Kuyt med et gjennomspill.

70. min.: Kuyt får fram det beste i Scwarzer. Han får skutt etter et hardt innlegg fra Riera. Han skyter godt og plassert, men Fulham-keeperen er god.

71. min.: Johnsen løper igjennom, får skutt, men ballen triller nærmest inn til Reina.

72. min.:  Aurelio skyter knallhardt med venstrefoten fra 20 meter. Schearzer redder. To angripere står klar for en retur, men den kommer aldri.

74. min.: Liverpool får sin sjette corner. Innlegget blir slått ut av Schwarzer.

75. min.: Kuyt kommer skrått på mål og Fulham-keeperen, skyter en meter over.

76. min.: Ingen mål i Liverpool og ingen mål på Stamford Bridge da et kvarter gjenstår. Liverpool dominerer, men sliter med å komme igjennom Fulham-forsvaret.

77. min.: Corner nummer sju ender med en Lucas-heade utenfor.

78. min.:  Babel erstatter Riera. Rafa kommer med det han har nå.

79. min.: Babel markerer seg med det samme. Han får skutt, men åtte og en halv meter utenfor.

81. min.: Mye feilpasninger i Liverpool-laget nå. Carra reagerer på at han får frispark mot seg i en duell med Bullard.

82. min.:  Kuyt ut, El Zhar inn. Liverpool har brukt opp byttene sine.

83. min.: Litt overraskende at hjemmelaget ikke dominerer enda mer enn de gjør.

84. min.: Aurelio avslutter etter en corner. Ballen går hardt, men utenfor.

85. min.:  Dempsey går ut og blir erstattet av Gera for Fulham.

88. min.: Alonso setter ballen til himmels drøyt to minutter før slutt. Skal ikke være så mye å legge til for.

89. min.: Kjempeskudd fra Lucas. Ballen ville nok ha gått utenfor, men går via en Fulham-spiller og til corner.

90. min.: Agger header utenfor fra åtte meter. Går mot 0-0 for begge topplagene.

90. min.: Torres reagerer da han blir tatt av Pantsil og er heldig som unngår gult kort.

92. min.: Alonso fører ballen opp, men igjen er pasningsspillet for dårlig.

93. min.:  Baird inn og Bullard ut.

94. min.: Torres blir tatt, men får ikke frisparket han mener han skulle hatt.

95. min.: Lucas vil ha corner etter en duell, men får det ikke. Årets andre 0-0-kamp hjemme nærmer seg.

Ny skuffende 0-0-kamp på Anfield. Som mot Stoke hadde Liverpool også denne gang fortjent seieren. Etter en jevn førsteomgang, tok Liverpool tak og hadde ballen klart mest i andre. Det var sjanser nok, blant annet et hardt skudd fra Kuyt, der Fulham-keeper Schwarzer strakk seg i hele sin lengde hindret mål. Også Keanes sjanse i første omgang hadde fortjent mer enn å havne utenfor. Det ble for mye nesten for de røde i dag. Spillerne var for unøyaktige i avgjørende posisjoner, og møtte et Fulham-lag som lå dypt og som solgte seg dyrt. De kom for å ta det ene poenget, Hodgsons menn, og lyktes med den taktikken. En mager trøst at den andre halvdelen av tetduoen i Premier League også spilte 0-0 hjemme. Det gled ikke i samme grad som når Steven Gerrard styrer midtbanen, og dette bekymrer. Men de hadde spillet og de største sjansene, men som i flere andre kamper trenger de store sjanser for å score. Torres spilte en brukbar kamp, men lyktes ikke med det han er betalt for, nemlig å score mål.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 7
 - Solid kamp av Pepe igjen. Hadde først og fremst et skudd fra Bullard å redde, men var våken og på alerten de gangene Fulham var frempå.

Alvaro Arbeloa 5 - Spanjolen var involvert i et par gode angrep før pause, men totalt sett var det nokså tamt og slurvet også i et par situasjoner defensivt som ga frispark i farlige posisjoner.

Jamie Carragher 7 - Kompromissløs i duellspillet og en av de få som av og til fikk opp temperaturen på tribunene med noen sugende taklinger.

Daniel Agger 6 - Startet med en suveren langpasning som endte med en stor sjanse for Kuyt, men ble noe mer slurvete i sitt spill utover i kampen.

Fabio Aurelio 7 - Rolig og sikker med ballen og slår en og annen lekker pasning. Manglet litt presisjon på noen av dødballene.

Dirk Kuyt 6 - Dirk hadde ikke helt turboen på i dag, selv om han kom til et par av de største sjansene. Vanligvis en jernmann, men likevel en av dem som virket litt preget av siste ukes landskamp.

Javier Mascherano 5 - The Kop pep da han ble byttet ut, men vi er enig med Rafa i at det lille midtbaneankeret ikke hadde noen god dag på jobben. Slurvet uvanlig mye og virket litt tung.

Lucas 5 - Det går i et gir med Lucas, og selv om han er nokså sikker i pasningspillet og løper mye greier han bare ikke å influere kampene nok.

Albert Riera 6 - Prøvde og prøvde uten helt å få det til. Kjemper hardt defensivt også, men det avgjørende innlegget manglet dessverre.

Robbie Keane 5 - Gjør noen smarte løp og viser glimt av god teknikk, men virker fortsatt bundet i de avgjørende situasjonene og føltes aldri som noen reell trussel mot Fulham.

Fernando Torres 7 - Godt å se Fernando tilbake fra start, og at han også begynner å nærme seg formen. Var den eneste som synes å kunne utgjøre den avgjørende forskjellen, men lykkes ikke helt med begrenset hjelp. Får stemmen som Liverpools beste.

Xabi Alonso - Skapte mer trykk med sine presise pasninger etter at han kom inn og starter neste kamp.

Ryan Babel - Skulle sette mer fart helt mot slutten, men lykkes med fint lite i dag.

Nabil El Zhar - Marokkaneren fikk helt sikkert beskjed om å skape mer bredde ute på høyresiden, og det lykkes han brukbart med da han kom fram til et par farlige innlegg i sluttminuttene.