Liverpool - Lazio

Fre 08.08.08 kl 21.00 (Pre-Season) - LFC TV / Tilskuere: 43.062 / Dommer: Andre Marriner / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

En skuffende generalprøve fra Liverpool, som likevel greide å sikre seg en seier gjennom en scoring på overtid ved Andriy Voronin.

(Mendicino 81)

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Et ventet lag fra Rafa, hvor Pepe Reina er tilbake mellom stengene og Damien Plessis inn for skadde Steven Gerrard som eneste forandringer fra Ullevaal. Steve Finnan, Jermaine Pennant og Andriy Voronin er tilbake i troppen, mens unggutter som Darby og Pacheco ikke er på benken.

Avspark er blitt utsatt til kl 21.15 p.g.a store køer utenfor Anfield.

1.omgang:

Kampen er i gang og Liverpool angriper mot Anfield Road End før pause.<

2.min: Bra åpning av Liverpool og Kuyt skaffer en corner. Hjørnesparket fra Alonso blir imidlertid enkelt headet ut fra bortelaget.

8.min: Pandev skyter fra drøyt 20 meter, men ufarlig utenfor.

9.min: Torres prøver seg fra langt og skrått hold, men ballen går et par meter over det bortre krysset.

14.min: Dossena presser fram en corner i kamp med landsmannen Siviglia, men igjen er presisjonen dårlig fra Alonso på dødballen.

15.min: Pent angrep av Liverpool da en nydelig lang cross fra Alonso finner Keane ute til høyre, Iren spiller vegg med Kuyt før han prøver å legge ballen i motsatt hjørne, men skuddet fra 20 meter går høyt over.

18.min: Carragher spiller fram mot Benayoun, som drar seg pent inn i feltet men Torres får ikke helt skaffet seg plass inne i feltet og hans forsøk går ut til en ny corner. Dossena tar nå sparket, som har bedre kvalitet, men Lazio får likevel headet ut.

24.min: Mauri prøver seg med et langskudd, men skuddet går rett på Reina.

28.min:  Benayoun kommer fram i en utmerket posisjon til venstre i straffefeltet, men pasningen til Torres er svak. Fernando får imidlertid skutt, over, men er uansett i offside.

32.min: Bra kontring av Lazio, men Kuyt gjør en god defensiv jobb da han hindrer et skudd fra skrå vinkel.

36.min: Liverpool prøver et hurtig angrep, men det blir ødelagt av et dårlig overlegg fra Dossena.

37.min: Piping på Anfield da Torres går i bakken fra det som nok var en god takling fra Siviglia, før han blir avblåst noe mer tvilsomt etter å ha vunnet ballen tilbake.

40.min: Keane og Torres kombinerer for første gang, og Fernando går overende i straffefeltet. Igjen har dommeren rett som vinker det hele videre.

44.min:  Makinwa er nede noen sekunder etter å ha fått en smell i hodet.

46+1.min:  Keane slår dypt mot Benayoun, israeleren drar til på halv volley men Kuyt er noen centimetere fra å få den avgjørende touch på ballen rett foran mål.

En noe skuffende omgang av Liverpool til tross for at man har hatt majoriteten av banespillet og også hadde kampens hittil største sjanse på overtid. Mot et forsiktig Lazio spiller man seg fram til brukbare posisjoner, men uten å komme til gode muligheter. Etter en nokså frisk åpning falt tempoet noe og utover i omgangen greide også italienerne å komme seg fram ved et par anledninger. Dossena og Benayoun har vært aktive på Liverpools venstreside, men den siste og avgjørende pasningen har manglet. Robbie Keane har kommet lite med i spillet til tross for at han i dag spiller i midten hvor han normalt liker seg best.

2.omgang:

46.min:   Lazio setter inn Meghni for Matuzalem og Zarato for Mauri. Hos Liverpool kommer N'Gog inn for Torres.

46.min:  Alonso kliner til etter 30 sekunder, men ballen går en liten meter over på forsøket fra hjørnet av 16-meteren.

49.min: Karakteristisk raid langs 16-meter streken av Benayoun gjør at Arbeloa setter opp en skuddsjanse for Dirk Kuyt. Nederlenderen får ikke ordentlig klem på skuddet, men det er likevel såvidt ikke keeper gir retur i beina på N'Gog.

52.min:  Kuyt får en italiensk støvel i ansiktet og vil våkne opp med blått øye i morgen. Et uhell.

54.min: Mens det meste skjedde på Liverpools venstreside før pause er det nå på høyresiden det skjer. Arbeloa og Kuyt kombinerer, men Robbie Keane får ikke kontroll på crossen fra nederlenderen.

56.min:  Store Makinwa vinner en hodeduell hardt presset av Agger, etter et innlegg for høyresiden til Lazio, men forsøket går like over tverrliggeren.

59.min: Et svakt innlegg fra N'Gog ender hos Kuyt, som prøver å krangle seg gjennom et tett forsvar uten å lykkes.

61.min: Alonso slår et frispark fra drøyt 20 meter i muren og ut til corner.

61.min:  Agger får en god sjanse etter corneren, men bare nesten for dansken.

62.min:  Makinwa skyter hardt etter en kontring og Pepe må slå til corner.

62.min:  Pandev ut og Pasquale inn for Lazio.

69.min:  Dabo ut for Manfredini hos Lazio.

71.min:  Pasquale skjærer inn fra Liverpools venstrekant og skyter hardt mot nærmeste kryss, men Reina gjør en god redning.

75.min:  Reina, Arbeloa, Dossena, Agger, Alonso og Benayoun ut for Cavalieri, Darby, Insua, Hyypiä, Spearing og El Zhar.

80.min:  Carragher, Plessis, Kuyt og Keane ut og Finnan. Pennant, Voronin og Nemeth inn. Mendicino inn for Makinwa hos Lazio.

82.min: El Zhar drar seg fra ute til venstre og skyter hardt utenfor nærmest stolerot fra hjørnet av 16-meteren.

83.min:  Diakite inn for Lichsteiner hos Lazio.

84.min:  Etter at Cavalieri har slått et langskudd til corner får innbytter Diakte heade på blank goal men sender ballen over. Kjempesjanse.

85.min: Nemeth får en skuddsjanse, men skyter stresset langt utenfor.

86.min:  Faraoni inn for Radu hos Lazio.

89.min:  Tuia inn for Siviglia hos Lazio.

90.min:  Cinelli for Ledesma.

90+3.min: 1-0 VORONIN - N'Gog slår inn mot midten og Lazio klarer svakt ut i returrommet hvor Spearing kan flukte ballen tilbake til en umarkert Voronin. Fra omtrent straffemerket sender ukraineren ballen i nettet med fynd og klem.

Liverpool vil håpe at regelen om at en skuffende generalprøve gir en god premiere fortsatt gjelder, da de røde aldri greide å prege kampen mot Lazio slik de ville ha ønsket foran The Kop. Etter pause prøvde man litt i starten, men det var faktisk gjestene som hadde de største sjansene før en mengde bytter ødela mye av kampen. Lazio burde ha scoret da man headet over på blank goal på slutt, før altså Voronin fikk en sjanse etter ukarakteristisk slapt forsvarsspill av gjestene.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 6 - Ikke alt for mye å gjøre men har en kvalifisert redning i 2.omgang på et hardt skudd. Virker solid.

Alvaro Arbeloa 5 - Viste seg litt fram i åpningsminuttene av 2.omgang, da han kombinerte en del med Kuyt ute på høyrekanten, men var ellers på det jevne.

Jamie Carragher 6 - Stødig kamp av veteranen, hvor de bakre rekker hos Liverpool ikke ble truet særlig mye.

Daniel Agger 6 - Dansken virker i bra slag etter å ha spilt mye under pre-season. Gjør mye bra langs bakken men slet litt i lufta i dag.

Andrea Dossena 6 - God 1.omgang i sin hjemmedebut, hvor han var aktiv og offensiv selv om innleggskvaliteten varierte. Ble mer borte etter pause.

Damien Plessis 5 - Begynte godt, og selv om han hadde en del skjønnhetsfeil etter hvert gjorde han trolig nok til å være vikar også mot Standard Liege dersom Gerrard ikke blir friskmeldt.

Xabi Alonso 7 - Formspilleren i Liverpool. Ikke like god som på Ullevaal, men er skuddvillig og har en og annen krempasning.

Dirk Kuyt 6 - Jobber steinhardt som vanlig og kjemper seg til et par halvsjanser, men uten helt å lykkes.

Robbie Keane 5 - Mannen alle hadde kommet for å se skuffet før pause da han var lite involvert, men kom noe mer med etter hvert. Har mye å gå på.

Yossi Benayoun 6 - Israeleren vil gjerne komme seg inn i startoppstillingen og legger opp til et stort spill med mye involvering og tekniske finesser. Ble vel ivrig i perioder og lykkes bare delvis.

Fernando Torres 6 - Kom ikke til klare sjanser i de 45 minuttene han spilte, men var likevel en trussel med sine forseringer.

David N'Gog 5 - Hadde et par bra involveringer tidlig i 2.omgang men ble mer borte etter hvert. Til hans forsvar var det ikke lett å fremheve seg når Liverpool etter hvert byttet hele laget.