Liverpool - Luton

Tir 15.01.08 kl 21.00 (FA-cup, 3.runde, omkamp) - Viasat4/VS1/TV2SportDK/Sky / Tilskuere: 41 446 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tor Sandø

Steven Gerrard scoret hattrick i 2.omgang, og Ryan Babel og Sami Hyypiä nettet også da Liverpool etterhvert fikk hull på byllen mot Luton.

Hyypiä (71)

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Rafael Benitez tar ingen sjanser og stiller med et meget sterkt og offensivt lag i returkampen mot Luton, hvor også stjernene Steven Gerrard og Fernando Torres er med fra avspark kl 21.00.

Det har vært mye regnvær på de britiske øyer i det siste, og det er regnvær på Anfield i kveld også.

En stolt Jamie Carragher, sammen med Carragher jr, ble klappet ut som dagens kaptein i sin kamp nr. 500 for klubben.

1.omgang:

3.min:
Steven Gerrard har masse plass på venstrekanten, men mister ballen da han skal skjære inn for å avslutte inne i straffefeltet.

4.min: Luton får kampens første corner, men den korte versjonen blir sløst bort da innlegget er for lavt og enkelt blir headet ut av Carragher.

6.min:  Mot et kortvokst Luton-forsvar slår Pennant inn til Crouch i god posisjon, men spissen header svakt en meter utenfor bortre stolpe.

9.min:  Gerrard spiller til Babel, som er alene på venstresiden. Nederlenderen bender ballen forbi keeper, men den slår i stolpen og ut.

10.min: Crouch prøver en vanskelig volley på et nytt overlegg fra Pennant, men treffer ikke skikkelig og ballen går rett inn til keeper.

13.min: Alonso spiller fram til Torres i kanalen, spisser glir fint forbi sin oppasser med avslutter vilt over og utenfor fra skrå vinkel.

16.min:  Liverpool får sin første corner, som Pennant får slått inn på andre forsøk. Babel får muligheten på halv volley, men ballen går i et forsvarsbein og like utenfor.

18.min: Gerrard spiller til Crouch inne i midten. Spissen avslutter på direkten, men nærmest bommer på ballen.

21.min: Gode, gamle Don Hutchison klarerer til to cornere på et minutt, men Liverpool greier ikke å komme til en sjanse på noen av dem.

24.min: Hutch til corner for tredje gang, men nok en gang sløser Liverpool med dødballen.

27.min: Talbot hos Luton ligger nede etter en duell med Babel.

32.min: Crouch prøver å finne Torres med et hælspark, men de røde sliter med å finne rytme i sitt angrepspill.

38.min:  Ballen blir spilt opp på Crouch, som legger tilbake til Babel, men Ryan er for upresis med skuddet fra drøyt 16-meter.

45.min: Gerrard kliner til fra returrommet etter en corner, men skuddet blir blokkert.

Et minutt er lagt til.

45.min + 1:  1-0 BABEL - Et halvt minutt på overtid legger Torres ut til Babel, nå ute på høyresiden, og angriperen avslutter pent med et lavt skudd i motsatt hjørne fra 13-14 meter.

Liverpool kom til noen brukbare sjanser, og spilte stort sett mot et mål i 1.omgang, men med for mange som spilte for seg selv og ikke laget slet man med å komme til klare muligheter. Lagets farligste spiller, Ryan Babel, greide imidlertid å få hull på byllen 27 sekunder av det minuttet som var lagt til. Tidligere hadde nederlenderen også vært nærmest med et klokkerent treff i stolpen. Med en Peter Crouch som synes å være suveren i lufta, og et Luton som rygger, burde de røde skapt mer, men med for liten bevegelse på ball og bein har man slitt med å skaffe seg rom. En aner at flere spillerne ser for seg muligheten til å komme på scoringslisten, og ballen har gått for lite innad i laget til fordel for mer individuelle forsøk. Avansement synes ikke å være truet, men en forventer at laget hever seg minst et par hakk spillende mot The Kop etter pause.

2.omgang:

47.min:
Pennant får slått inn etter at Liverpool har ligget utenfor straffefeltet en stund, men en hardt presset Torres for ikke noe klem på headingen.

51.min: Riise prøver seg fra 30 meter, men skuddet går langt utenfor.

52.min:  2-0 GERRARD - Pennant slår dypt mot bakre stolpe, Crouch header bakover og Gerrard kommer bakfra og får hodet på ballen som går inn nede i hjørnet.

53.min:  Luton scorer nesten selvmål da et tilbakespill går forbi keeper, men forsvareren rekker tilbake for å få klarert sin egen pasning før den triller over streken.

58.min:  3-0 HYYPIÄ - På den andre corneren i rask rekkefølge får store Sami hodet på hjørnesparket fra Gerrard, og ballen går via et forsvarshode og i nettet.

62.min:
Spring skyter svakt utenfor på et sjelden visit fra Luton.

64.min:  4-0 GERRARD - Stevie G avslutter kaldt med å sette ballen i hjørnet, etter at forsvaret til Luton igjen er ute og svømmer etter forspill av Riise og Torres.

65.min:
 Kuyt inn for Crouch.

69.min:  O'Leary inn for Robinson, og Furlong inn for Andrew hos Luton.

71.min:  Hyypiä får dagens første advarsel.

71.min:  5-0 GERRARD - Riise triller til Gerrard, som drar til fra 25 meter og ballen skrur inn i nettet. Hat-trick for Steven, det siste Liverpool har hatt i FA-Cupen siden Stan Collymore.

73.min:
 Lucas og Aurelio kommer inn for Gerrard og Torres hos Liverpool. McVeigh kommer inn for Bell.

82.min:  Pennant slår hardt inn mot første stolpe, men Kuyt får ikke styrt headingen innenfor stolpen.

87.min: Babel legger ut til Pennant, som skyter mot mål, men Kuyt blir avblåst for frispark inne i feltet.

90.min:  Babel pent igjennom til Kuyt, men spissen får ikke løftet ballen over keeper.

Tre kjappe tidlig i 2.omgang, og dette ble et resultat som man forventet på forhånd. Luton ble liggende veldig lavt og Liverpool greide etterhvert å utnytte de mulighetene man fikk. Jamie Carragher spilte altså sin kamp nr. 500, mens kompisen Steven Gerrard vil også ha skrevet et ekstra lite avsnitt i historiebøkene med et hattrick i FA-Cupen. De røde avanserte greit, dog uten å måtte skru på turboen på noen måte, men det viktigste var at man fikk scoret noen mål og er klar for 4.runde. Forhåpentligvis er dette en liten start på hva som kan bli en bedre periode framover.

Spillervurdering:
Itandje 6 - Å gi seks poeng til en keeper som knapt er borti ballen kan vel kanskje diskuteres. Men arbeidsledigheten er da ikke franskmannens skyld. Bra keepere ikke har akkordbetaling.

Arbeloa 6 - Forholdsvis anonym kamp av Alvaro. Spanjolen hadde full kontroll på sin side og bakover i kveld, men han var heller lite å se framover på banen. Han er imidlertid kjapp nok til å løpe opp situasjoner der han er på etterskudd.

Carragher 6 - Lite å se til Jamie i sin 500.kamp. Luton hadde lite å by på framover, men Jamie dro kjensel på eks-Liverpool-spiller Don Hutchison og Paul Furlong. Forsvarsspillerne hadde full kontroll gjennom hele kampen. .

Hyypiä 6 - Sami fikk satt hodet på 3-0, en scoring som en gang for alle sendte kriserammede Luton ut av cupen. Spilte så godt og sikkert som han pleier, og fikk også prøve seg framover innimellom. Spiller alltid godt sammen med jubilant Jamie.

Riise 7 - Sunnmøringen møtte en ving som var atskillig tregere enn han selv. John Arne hadde full kontroll bakover. Var mer aktiv framover enn han pleier. Fikk periodevis mye ballkontakt og var flink til å spille gjennom andre.

Pennant 7 - Litt opp og ned for Jermaine, men han var aktiv og med gode innlegg. Men melder seg litt for ofte ut av kampen. God til å spille igjennom, og hadde en fantastisk crosser over til 2-0-målet.

Alonso 7 - Xabi er alltid ute etter de fantastiske lissepasningene, og lyktes med flere. Dessverre var det ikke alt for ofte angriperne var med på midtbanespillernes noter. Er også flink til å "passe fortet" mens kollega Steven er på sine raid framover.

Gerrard 9 -Liverpools beste. Kort og godt fantastisk. Ikke noe å si på viljen til tremålsscorer Steven. Sammen med Alonso bidro Steven til raske crossere, men vingene var ikke helt med i første omgang. Det ble de i andre omgang, og dermed ble de atskillig farligere. Da sprakk Ketchup-flaska og anført av Steven kunne LFC cruise seg videre i cupen.

Babel 6 - Litt nølende i spillet sitt i kveld. Der Alonso og Gerrard ville sette opp Ryan, ville nederlenderen heller vente. Ble derfor lett å lese for Lutons høyreback. Kom seg til flere gode sjanser. Kongescoring etter pasning fra Torres. Fant mer utav sin sideback i andre omgang, slik at han mer kom til sin rett da. Som resten av laget atskillig bedre i andre omgang.

Torres 6 - Kom lett til sjanser selv om Luton lå med åtte-ni mann bak i store deler av kampen. Fernando løp og løp, men uten at han lyktes helt foran målet. Møtte tøffe League-One-stoppere og måtte tåle flere smeller i løpet av kampen.

Crouch 5 - Spilte ikke akkurat som en som kjemper for ny kontrakt med klubben. Lyktes ikke med spesielt mye. Blir litt keitete, men arbeidsforholdene var ikke optimale for Peter. Luton lå med mange mann bak og det ga lite rom for Peter. Fikk seg en smell etter et ublidt møte med stanga foran The Kop.

Kuyt - Fikk 25 minutter for Crouch. Et par brukbare muligheter, ellers lite å se til.