Liverpool - Newcastle

Lør 08.03.08 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport 2 / Tilskuere: 44 031 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

En ny solid forestilling av Liverpool, ga tre velfortjente poeng. Man hadde til og med råd til å bytte ut Torres og Gerrard lenge før slutt.

Riise (25)

Liverpool jakter tre nye poeng mot et Newcastle som fortsatt har til gode å vinne kamp etter at Kevin Keegan inntok managerstolen.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Rafael Benitez har gjort tre forandringer på laget i forhold til onsdagens kamp mot West Ham, men lagoppstillingen tyder på at han fortsetter med den suksessfulle 4-2-3-1-formasjonen han har benyttet i de siste kampene. Lucas kommer inn og erstatter Mascherano i den defensive rollen, mens Pennant erstatter Kuyt og Benayoun antagelig inntar Babels posisjon. Alene på topp finner vi som vanlig Fernando Torres.

1.min:
Newcastle tar avspark mot The Kop.

6.min: Liverpool har presset Newcastle tilbake de første fem minuttene, og det har allerede vært tendenser til et par fikse angrep hvor man ikke har lykkes med den siste pasningen.

9.min: Newcastle slår en farlig corner, som kommer stums på Reina. Sisteskansen får slått til en ny corner. Denne blir resultatløs.

10.min:  Fernando Torres utfordrer hele Newcastle-forsvaret alene, og fyrer løs et knallhardt skudd fra skrått hold. Harper får såvidt slått til corner. En corner som Newcastle får klarert.

15.min: Carragher med en vakker pasning til Pennant. Vingen kommer til dødlinja og finner nesten Torres på fremste stolpe. En Newcastle-forsvarer får imidlertid en tå på ballen.

19.min: Gerrard mottar en pasning fra Alonso ca 30 meter fra mål, vender og fyrer av et langskudd. Harper har full kontroll.

24.min: Carragher mister ballen høyt på banen på vei fremover, og Newcastle kommer på en farlig kontring ved Owen. Skrtel rekker imidlertid tilbake og får stagget spissen.

25.min:  John Arne Riise får gult kort for å ha gått inn med albuen i en hodeduell med James Milner ved hjørnet av 16-meteren. Frisparket fra god posisjon går håpløst over og utenfor.

27.min: Nicky Butt med en stygg ettersleng på Alvaro Arbeloa, men dommer Peter Walton unnlater utrolig nok å gi gjestenes midtbanespiller det gule kortet taklingen så absolutt kvalifiserte til.

36.min: Gerrard med en god avslutning etter at Arbeloa har vunnet et frispark ute ved hjørnetflagget, men Harper er våken.

38.min:  James Milner må ha behandling etter å ha fått knottene til Lucas over vrista. Han er imidlertid raskt ok igjen.

42.min: Liverpool blir snytt for straffespark når Enrique feller Steven Gerrard på vei ned mot dødlinja.

43.min:  1-0 PENNANT. Torres slår en stikker i retning Pennant. Ballen er for kort, men Enrique klarerer rett i Pennant. Ballen treffer regelrett vingen og spretter i en merkelig bue over Harper i Newcastle-målet. En fortjent, men heldig scoring.

44.min:
Milner ble såpass skadet i situasjonen med Lucas at han må forlate banen. Geremi kommer inn.

45.min:  2-0 TORRES. Steven Gerrard med et vakkert gjennomspill til Torres, som er klart onside. Han kommer alene med Harper, runder keeperen og scorer fra kort hold.

Pauserapport: Liverpool dominerte banespillet i hele første omgang, men lite skjedde foran kassa til Harper før et par minutter gjensto av omgangen. Da  fikk vi oppleve noen riktig hendelsesrike minutter. Først ble omgangens store spiller, Steven Gerrard, snytt for et straffespark. Deretter kunne Jermaine Pennant notere sin andre scoring for Liverpool, men kan i all hovedsak takke Newcastle-back Enrique for den nettkjenningen. Så måtte Milner gå i garderoben med en skade, og like etter økte Liverpools toppscorer Fernando Torres hjemmelagets ledelse til 2-0. Et helt greit pauseresultat. Dette var Torres sitt 19.ligamål for Liverpool og hans 25.scoring for klubben totalt. Det betyr at Liverpool på mandag må sende avgårde en ny sjekk på 500 000 euro til Atletico Madrid.

46.min:
Liverpool setter i gang andre omgang.

51.min:  3-0 GERRARD. Liverpool har begynt andre omgang slik de avsluttet første, og det er kampens to store spillere så langt som skaper 3-0. Fernando Torres med et utmerket gjennomspill til en Gerrard som er tålmodig og venter ut offsidefella. Kapteinen kjipper elegangt ballen over en utrusende Harper og ballen triller inn i det tomme målet.

55.min: Liverpool bryter et angrep og kontrer ved Lucas. Brasilianeren forserer og prøver seg på en ambisiøs avslutning fra distanse når han heller burde ha valgt å spille til Gerrard eller Torres.

56.min:  Stor Newcastle-sjanse når ballen triller tvers gjennom Reinas målgård farlig nær målstreken.

57.min:  Gerrard svært nær å øke til 4-0 etter at han kommer seg inn i feltet og avslutter fra kloss hold, etter nytt godt kombinasjonsspill med Torres.

58.min:  Offensivt bytte av Newcastle. Vingen Damien Duff går ut, og spissen Obafemi Martins kommer inn.

65.min:  Martins blir liggende etter en duell med Skrtel. Han må ha behandling ute på banen før han kan fortsette..

66.min:  Rafael Benitez bestemmer seg for å hvile Steven Gerrard med tanke på Inter-kampen, og han byttes ut til fordel for Dirk Kuyt.

67.min:  John Arne Riise blir for overmodig og mister ballen under press av Obafemi Martins uten sikring. Når Riise går i bakken tar han ballen med hånda, noe som forsinker angrepet for Martins, og Skrtel rekker å komme på rett side av angriperen slik at Martins må avslutte utenfor 16-meteren. Skuddet triller i armene på Reina. Hadde ikke Riise handset i denne situasjonen, kunne nordmannens tabbe fort ha ført til en redusering.

69.min:  Martins med en fantastisk volley fra nærmere 35 meter som slår i tverrliggeren bak en sjanseløs Reina. Newcastle utrolig nær redusering.

72.min:  Torres blir også spart med tanke på Inter-kampen. Crouch kommer inn.

74.min: Liverpool har gitt fra seg mye av initiativet nå, etter at lagets to verdensklasse-spillere har forlatt banen. Skrtel og Reina hadde nær rotet det til da de misforstod hverandre, men slovaken får gitt til corner.

78.min: Reina er våken og fanger et godt Newcastle-innlegg som hadde retning Martins.

79.min:  Et litt merkelig bytte av Benitez, som tar ut vingen Pennant og setter inn stopper Hyypiä. Dermed har samtlige målscorere blitt byttet ut. Liverpool ser ut til å skulle spille med tre bak, fem på midtbanen og to på topp nå.

83.min:   Stor dobbeltsjanse til Liverpool. Crouch flikker elegant til Kuyt, som er veldig nær ved å klare og lobbe ballen over Harper fra kloss hold. Keeperen får imidlertid en hånd på ballen. Liverpool gjennvinner lærkula, og Riise avslutter med et meget godt skudd fra drøye 16 meter, som Harper med nød og neppe får en hånd på nede ved stolpeprota.

88.min: Kuyt med et godt innlegg fra høyre. Benayoun møter ballen med hodet på fremre stolpe, men headingen går i Taylor og til corner.

90.min: Liverpool kombinerer seg fint gjennom bortelagets forsvar, men Lucas velger å slå en pasning i retning Crouch når han heller burde ha avsluttet angrepet selv. To minutter er lagt til.

Sluttrapport: En ny solid forestilling av Liverpool, ga tre velfortjente poeng. Man hadde til og med råd til å bytte ut Torres og Gerrard lenge før slutt. Kaptein Gerrard av avgjorde i realiteten kampen med en vakker scoring bare seks minutter etter sidebytte. Dermed begynte både spillere og manager å tenke på den viktige Champions League-kampen mot Inter på tirsdag. Banens to beste spillere, Steven Gerrard og Fernando Torres, ble byttet ut henholdsvis 25 og 20 minutter før slutt og de øvrige spillerne tok foten av gasspedalen. Dermed gjenvant Newcastle noe av initiativet, men Liverpool var likevel nær ved å putte ytterligere mål ved et par anledninger i sluttminuttene.

Spillervurdering:

José Reina 7 - En nærmest prikkfri kamp av spanjolen, som hele tiden har god kontroll på hva Newcastle foretar seg offensivt. Har en flott igangsetting mot Torres om nesten resulterer i mål etter en snau time. Henger litt etter når Martins treffer treverket, og trekkes litt for det. Som vanlig trygg, sikker og offensiv.

Álvaro Arbeloa 6 - Er alltid en spennede kombinasjon med Pennant fremfor seg, og viser også i ettermiddag at han er flink til å kombinere og stadig gjøre seg spillbar. Flink offensivt, selv om han til tider er noe mer ustø defensivt, men alt i alt en god kamp av Arbeloa.

Jamie Carragher 7 - Utmerker seg spesielt i første omgang, hvor han ofte er den som gir pasingene som kommer fra forsvaret, og med mer hell enn vanlig. Andre omgang blir mer en transportetappe, hvor partneren Skrtel får mer av ansvaret for de offensive oppgavene.

Martin Skrtel 7 - Enda en overbevisende kamp av den unge slovaken. Hardhausen er kompromissløs i taklingene, og legger ingenting mellom i duellene. Sikker både på plassering og hvor han har sine lagkamerater. Det er tydelig at Rafael Benítez har gjort et godt kjøp her.

John Arne Riise 7 - Nordmannen er usedvanlig offensiv i dag, og lykkes mer enn hva som har vært gjennomgangsmelodien tidligere denne sesongen. Tabber seg ut i en duell mot Martins, men har likevel såpass mange gode, offensive involveringer at han såvidt når en syver. Gult kort.

Jermaine Pennant 6 - Scoret sitt andre mål for Liverpool i dag, dog helt uforskyldt. Fintene og triksene sitter ikke som vanlig, og har en tendens til å trekke litt for langt ned i 4-2-3-1-systemet. Kommer seg uansett forbi noen ganger og kommer med gode innlegg, men dette er ikke hvordan vi kjenner Jerry på sitt beste.

Lucas Leiva 6 - Det blir litt mye løping uten mål og mening for Lucas Leiva i dag, noe som gir Alonso muligens litt vel mye ansvar for å stabilisere midtbanen. Dessuten virker det som om den unge brasilianeren ikke helt takler fysikken i Premier League så bra enda, og han opptrer ofte veikt i duellene.

Xabi Alonso 6 - Rafael Benítez har nok rett i at spanjolen må fokusere mer og jobbe hardere for å komme tilbake på sitt beste. Med en offensiv Gerrard og en litt vimsete Lucas rundt seg fikk han ikke helt tid til å styre spillet slik han ville, og blir litt lidende på grunn av det. Konsentrasjonen må også bedres litt på før storformen sitter.

Steven Gerrard 9 - Captain Fantastic, uten noen som helst tvil! Hva han presterer på banen i dag er enormt. Tar tak i kampen helt fra starten av og involverer seg hele tiden. Kombinerer fantastisk ved Torres flere ganger og kunne faktisk scoret flere mål. Storformen er definitivt på plass før storkampen mot Inter, og kapteinen er definitivt dagens mann når han snuser på tieren på karakterskalaen.

Yossi Benayoun 6 - I første omgang var israeleren ikke stort annet enn en skygge av seg selv, mens kombinasjonsspillet og nærteknikken var betydelig bedre i andre omgang, med hovedfokus mot slutten av kampen. Tar mer tak når Gerrard og Torres går ut, og blir mer synlig når ikke superduoen gjør alt 100% og alt selv. Går seg for ofte fast.

Fernando Torres 8 - Spanjolen kan rett og slett ikke stoppe å score! Har både mål og målgivende i kveld, og hvem tenker vel på Michael Owen blant røde fans nå for tiden? Er for øyeblikket verdens beste spiss som ikke har en eneste mangel. Det er rett og slett vidunderlig å se på hvordan El Niño og Stevie G kombinerer. Lukter på nieren, men er et bittelite hakk under Gerrard i ettermiddag.

Dirk Kuyt - Får fem minutter for lite til å få karakter. Arbeidsmoralen til Dirk er som alltid upåklagelig, som viser at han finner seg mer og mer til rette i Benítez sin nye formasjon når han kommer inn for Gerrard i andre omgang.

Peter Crouch - Landslagsspissen fikk ikke vist noe særlig foran verken klubben som er interessert i ham eller landslagsmanager Fabio Capello. Holder på ballen lengst fremme, men alltid med ryggen mot mål.

Sami Hyypiä - Erstatter målscorer Jermaine Pennant med drøye ti minutter igjen å spille, og slipper nesten å bli svett i trøya mot et tafatt Newcastle-angrep den siste stunden.