Liverpool - Portsmouth

Ons 29.10.08 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport1(o) / Tilskuere: 43.378 / Dommer: Steve Tanner / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland/Tage Herstad (i Liverpool)

De røde fortsatt på topp av tabellen etter at Steven Gerrard satte inn et straffespark et kvarter før slutt.

Diop

Vi følger kampen her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Ikke uventet setter Benitez inn Ryan Babel fra start for første gang denne sesongen, etter at nederlenderen hadde et godt innhopp på Stamford Bridge og Robbie Keane sliter med en vond lyske. Noe mer overraskende er det at Hyypiä, Lucas og Pennant kommer inn for Agger, Mascherano og Riera. Førstnevnte er nok med klar tanke på at man møter en motstander som vil slå langt mot Peter Crouch, mens en må anta at de andre vurderes som slitne.

Hos Pompey starter man overraskende nok med Jermain Defoe på benken, men her legges det nok på luftkrig heller enn spill langs bakken.

Portsmouth ventes å spille med Crouch alene på topp, mens Gerrard trolig får en rolle bak Dirk Kuyt hos Liverpool med Ryan Babel i utgangspunktet ute til venstre. Det er kaldt i Liverpool, men så langt kommer i alle fall nedbøren ned "ferdigmåket".

1.min: Liverpool går rett i angrep og får en corner. Dirk Kuyt header hjørnesparket fra Gerrard over ved bakre stolpe.

6.min: Ny corner for Liverpool, mye som følge av et dårlig utspill fra James. Corneren blir resultatløs.

9.min:  Kjempesjanse for Liverpool da Dirk Kuyt smeller til og ballen fyker i stolpen. James får en hånd på ballen på en mulighet som Dirk nok burde ha utnyttet enda bedre.

11.min:  Aurelio slår en corner, Lucas får stå umarkert inne i feltet men kommer ikke skikkelig over ballen og headingen går over.

15.min: Gerrard kommer fram på høyresiden etter å ha fått en pasning fra Pennant, men det er ingen foran mål til å ta vare på innlegget.

Liverpool med et solid overtak det første kvarteret.

17.min: Liverpool får frispark i en god posisjon etter en nydelig pasning fra Alonso spiller fra Arbeloa på løp, og backen blir felt. Gerrard skyter imidlertid rett i muren.

18.min: Et glimrende raid fra Babel ute på venstrekanten øker temperaturen på tribunene, men Ryan lykkes ikke helt fram.

23.min: Portsmouth og Kaboul på en sjelden visit foran Pepe Reina, men headingen fra midtstopper Kaboul går ufarlig utenfor.

25.min:  Diop får lov til å være alene og heade fra 6-7 meter, men sender ballen svakt rett på Reina. En stor sjanse.

28.min: Liverpool får frispark utenfor hjørnet av 16-meteren, etter at Diop felte Babel. Gerrard skjøt først i muren (igjen!), før Carragher kliner til på returen og James må gjøre en solid redning.

31.min: Bra prestasjon av Kuyt da han vender opp og prøve å finne motsatt hjørne, men ballen går like over.

33.min: Crouch kommer til en brukbar mulighet, men ballen går over.

35.min:  Babel synes å ha fått seg en lei smell i hodete etter et sammenstøt med svære Diop.

Ryan får fortsatt behandling utenfor sidelinjen, mens Yossi Benayoun er satt i oppvarming.

38.min: Babel er ute på banen igjen.

40.min:  Gerrard fosser forbi to motstandere, spiller til Kuyt som finner plass, men skuddet går i nettveggen.

43.min:  Liverpool angriper igjen, spiller godt, og James må gjøre en god redning på et hardt skudd fra Gerrard. Det er imidlertid ingen framme til å kunne ta vare på returen.

45.min:  Dobbeltsjanse, da et skudd fra Kuyt går ut til en corner. Liverpool tar en kort corner, og Arbeloa sender ballen like utenfor.

Pauserapport (fra Arild Skjæveland i Liverpool):
Liverpool har ligget klart over spillemessig og Portsmouth har hatt lite å by på framover. Gjestene har fått tre billige frispark, som synes å være deres beste angrepsvåpen, samt at Diop hadde omgangens største sjanse på en heading fra ypperlig posisjon. Liverpool burde ha ledet uten å spilt opp mot sitt aller beste, men sliter med å komme til de klare sjansene selv om Kuyt har hatt et forsøk i stolpen og Gerrard og Lucas også har vært farlig frempå. Lucas har forøvrig vært positiv i 1.omgang og Babel leker også i perioder med Pamarot ute på sin side uten at sluttproduktet har kommet. Det blir spennende å se hvor lenge Rafa lar det går før han vurderer å gjøre bytter fra en benk som kostet £65M i innkjøp(!) De røde angriper etter pause mot The Kop, som vil forlange noe mer i det sure kveldsværet på Merseyside i de siste 45 minuttene.

Rafa sender Keane, Riera og Benayoun i oppvarming med en gang spillerne kommer tilbake fra pausen.

48.min:  Diarra må i boka for å ha felt Steven Gerrard.

52.min: Lucas spiller fram til Gerrard, som nesten finner Kuyt inne i feltet med en pasning.

57.min: Godt angrep ender med at Portsmouth må klarere i siste liten foran Lucas.

58.min:  God heading fra Hyypiä på corneren, men utenfor.

63.min:  Benayoun kommer inn for en anonym Pennant.

65.min:  Kranjcar inn for Traore hos Portsmouth.

67.min: Benayoun og Gerrard legger opp til et godt spill da israeleren hælsparker til kapteinen, men Pamarot får akkurat en tå på ballen.

71.min: Alonso kommer til skudd etter forsering fra Babel, men utenfor.

72.min:  Riera inn for Babel. Ryan går rett i garderoben men hva som kan være en skade.

74.min:  Meget god sjanse for Liverpool da Gerrard spiller til Benayoun, men James redder. Keeperen gjør like etterpå en ny god redning fra Aurelio

75.min:  1-0 GERRARD - Diop handser inne i feltet, etter en heading fra Hyypiä. Klar straffe som Steven Gerrard setter sikkert inn foran The Kop.

75.min:  Diop fikk gult kort for handsen.

81.min:  Huhges inn  for Diarra hos Portsmouth.

84.min:  Kjempesjanse for Portsmouth da et innlegg går forbi alt og alle dypt inne i feltet.

85.min:  Defoe inn for Portsmouth, Utaka ut.

85.min:  Kuyt synes å ha fått seg en smell i skuldra.

Nervøs avslutning av Liverpool som har begynt å miste ballen foretruende mye.

Tre minutter er lagt til.

90+2.min:  Keane inn for Steven Gerrard.

90+3.min:  Robbie Keane blir spilt igjennom dypt inne på overtiden, men kommer for langt ut mot siden og skyter utenfor den bortre stolpen.

Sluttrapport(fra Arild Skjæveland i Liverpool):
Ut fra spill og sjanser var dette en meget fortjent seier til Liverpool, mot et Portsmouth som tydelig var kommet til Merseyside for å prøve å holde nullen og kanskje stjele en scoring på dødball. Etterhvert som de røde slet med å forvalte sin spillemessige overtak til klare sjanser begynte en likevel å føle at det kunne bli en ny hjemmekamp som den mot Stoke tidligere i sesongen. Uten Torres og Keane, og med en Gerrard ikke på turbofart, manglet det noe ekstra lengst fremme selv om Dirk Kuyt som vanlig jobbet uttrettelig. Et straffespark kvarteret for slutt reddet imidlertid tre poeng, og posisjonen øverst på tabellen.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 7
- Bortsett fra en heading fra Diop hadde han en svært rolig dag på jobben, men tok det som kom med den største selvfølgelighet.

Alvaro Arbeloa 6 - En solid kamp av spanjolen, hvor vi gjerne skulle sett litt mer sprut framover. Bakover hadde han rimelig god kontroll med unntak av et par unødvendige frispark.

Fabio Aurelio 7 - Har godt tak på Utaka ute på sin side og bidrar også med et og annet fin fremspill offensivt.

Jamie Carragher 7 - Carra hadde meget god kontroll på sin gamle lagkamerat Crouch og var del av et midtforsvar som i realiteten aldri var særlig truet.

Sami Hyypiä 8 - Den store finnen gjorde ingen feil som vi kunne se og var overlegen i dueller bakover og bidro også offensivt med sin luftstyrke. Viste at han fortsatt er en mann å stole på og får tittelen Liverpools beste.

Lucas 7 - Førsteomgangen er noe av det beste vi har sett av brassen i helrødt, hvor han var sikker med ballen og taklet så det luktet svidd. Falt av utover i 2.omgang og mistet da ballen langt oftere.

Xabi Alonso 7 - Slår en og annen pasning som viser at han er i form, og vant en del baller, selv om dette var en kamp hvor det likevel ikke helt lykkes for baskeren.

Ryan Babel 6 - Meget bra på det beste, men gjorde også noen nokså enkle feil, slik det nokså ofte er med Ryan. Ble etterhvert sliten og ble nok også preget over å ha blitt taklet hardt et par ganger.

Steven Gerrard 6 - Er involvert i nokså mye, men virker nesten litt nonchalant og ukonsentrert i enkelte situasjoner. Dårlige dødballer også, noe som gjorde det til en i beste fall pari kamp for kapteinen.

Jermaine Pennant 5 - Fikk en sjanse til å vise seg fram, men tok den fikk. Med unntak av et par innlegg han fikk slått var han tafatt og anonym ute på høyrekanten.

Dirk Kuyt 7 - Evighetsmaskinen på topp som jobber knallhardt på topp. Greide ikke å ta vare på de sjansene han fikk, men fikk heller ikke all verdens med hjelp i dag.

Yossi Benayoun - Et nokså friskt innhopp i en ganske offensiv posisjon for Yossi. Burde ha scoret etter et av kampens beste angrep.

Albert Riera - Mistet ballen et par ganger etter at han kom inn og fikk ikke satt sitt preg på kampen.

Robbie Keane - Fikk noen sekunder helt mot slutten, og kunne faktisk scoret på en sjanse på overtid.