Liverpool - Reading

Lør 15.03.08 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 43524 / Dommer: Andre Marriner / Anfield / Skrevet av: Sveinung Axelsen
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Torres og Mascherano gjorde målene for Liverpool da atter en seier ble sikret, trass i at man lå under tidlig i første omgang.

Cisse (87)

Fernando Torres har allerede 19 ligamål denne sesongen, og vil håpe å øke scoringskontoen ytterligere når man møter Reading. En tredje hjemmeseier på rad vil ytterligere konsolidere 4.plassen i Premier League.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Liverpool starter liksom de har gjort de siste kampene, med Babel, Kuyt og Gerrard til å støtte den enslige spissen, Fernando Torres. Alonso er tilbake i startoppsillingen etter å ha vært ute sist kamp med barnefødsel, og Alvaro Arbeloa er også inne i varmen igjen. Det vil si at det er to forandringer på laget siden Inter-kampen på tirsdag, hvorfra Hyypiä og Lucas er utelatt fra startoppstillinga.

1.omgang:

1. min:  Gerrard og Torres sparker igang omgangen.

2. min: Gerrard finner Torres, som drar seg fri på kant, spanjolen får slått inn, men en Reading-forsvarer avverger uten problemer.

5. min: MÅL! 0-1. Matejovsky dundrer ballen i krysset, via tverrliggeren, fra snaut 20 meter etter at et tvilsomt idømt frispark har blitt slått lavt inn fra høyrekanten. En vakker scoring!

9. min: Liverpool får et frispark fra rundt 20 meters hold, Gerrard dytter til Alonso, som dundrer ballen i blokka.

10. min: Babel drar seg fint fri på kant, og legger ut til Torres. Spanjolen får tak i et hjørnespark i en vanskelig situasjon.

13. min: Gerrard spiller fri Torres, som kommer alene med Hahnemann. Reading-keeperen får imidlertid brystkassa på ballen, og avverger med det situasjonen. En stor sjanse.

16. min: Reading kombinerer fint, og kommer seg inn i hjemmelagets sekstenmeterfelt. Reina ruser dog årvåkent ut, og rydder opp i en situasjon som kunne ha  blitt farlig.

17. min: Ut av intet havner ballen hos Steven Gerrard, som klinker til fra skrått hold, fra drøye 20 meters distanse. Det er sprett i ballen, og Gerrard forsøker å vrenge den i lengste med yttersiden av sin høyrefot, men skuddet havner over.

19. min: Mål! 1-1. Javier Mascherano drar av Steven Hunt før han dundrer ballen i hjørnet og i nota fra 18 meters distanse. Et forbløffende pent førstemål i Liverpool for Mascherano!

24. min: Liverpool får et frispark fra 30 meters hold. Aurelio forsøker å være lur, men vipper istedenfor ballen tiltaksløst i muren.

27. min: Ryan Babel drar seg inn fra venstrekanten og sender av gårde en suser med høyreslegga, som havner utenfor.

30. min: Igjen drar Babel seg fri fra kant, denne gangen i duell med to spillere. Han får klasket ballen på mål, og keeper må gi hjørnespark. Etter litt klabb og babb slås ballen for andre gang inn i feltet i anledning hjørnesparket, og Babel header ballen i mål, men det blir korrekt anullert for offside.

33. min: Babel setter opp Arbeloa på høyrekanten. Ballen blir slått pent inn til Kuyt, som på halv volley dundrer ballen en meter over.

35. min: Arbeloa finner Kuyt, som crosser inn mot Torres, som ikke når opp.

35. min: Arbeloa har fått et kutt, som han må av banen for å få behandlet da blod renner nedover hans kinn. Behandlingen går hastig, og han er igjen på banen i det vi skriver 36 minutter.

37. min: Ryan Babel har igjen dratt seg inn i banen, og fyrer av et skudd, denne gangen med sin venstrefot. Opptrinnet ender med at skuddet blir blokket, og Liverpool må ta til takke med en corner, uten at den gir gevinst.

39. min: Kuyt og Arbeloa kombinerer fint på høyresiden, men da sistnevntes innlegg blir blokkert, blir det kun et hjørnespark utav det. Corneren blir det intet resultat av, foruten en ny, ufarlig corner.

41. min: Matejovsky forsøker seg igjen fra distanse, men denne gangen blir treffet rustent, og ballen svever høyt over mål.

43. min: Liverpool forsøker å bygge opp et angrep, men intensiteten i Readings press legger et lokk på det hele. Mye kriging på midten nå.

Det er lagt til to minutter i første omgang på Anfield.

45+1. min: Alonso skyter en liten halvmeter utenfor lengste kryss fra rundt 25 meter. Et frekt venstrefotsskudd med en herlig dupp.

45+2. min: Andre Marriner blåser av for pause på Anfield.

Et kanonmål til hvert av lagene gjør at det står 1-1 til pause i en omgang hvor Liverpool har vært det førende laget. Spesielt har hollenderen Ryan Babel utmerket seg med god ballbehandling og direkte spill. I tillegg har både Alonso og Mascherano virket skuddvillige, mens midtstopper Martin Skrtel har prøvd å involvere seg også offensivt. Reading har imidlertid tidvis lyktes godt med å kvele Liverpools angrepsspill ved hjelp av aggressivt spill og høyt press. Liverpool har definitivt vært nærmest ledermålet i første omgang.

2.omgang:

47. min:
Aurelio dribler som bakerste mann, lykkes, og får applaus. Det påfølgende oppspillet står imidlertid ikke i stil.

48. min: MÅL! Torres blir hektet ute på venstrekanten, og får frispark. Det lempes inn i feltet av Steven Gerrard, der rager Fernando Torres høyest, og han header Liverpool i ledelsen med sitt seriemål nummer 20. En makeløs demonstrasjon på spenst fra den ganske så upressede spanjolen.

52. min: Etter målet har begge lag slitt med å finne rytme i sitt spill, og det er en del feilpasninger på agendaen.

55. min: Steven Gerrard slår en hard støttepasning tilbake til Reina, som nesten ender i en tragedie, da Long snuser på den. Reina er dog våken nok til å henge med.

58. min: Mascherano filmer til seg et frispark på egen halvdel, hvilket får Readings målscorer til å fortvile.

59. min: Stephen Hunt drar ned Arbeloa, og mottar det gule kortet.

62. min: Babel drar seg fri på kant med fotrappe finter, hvorpå han hamrer ballen over.

63. min: Kitson erstatter Long for Reading. Sistnevnte virker alt annet enn fornøyd med byttet, og kaster irritert sin drakt i bakken.

65. min: Ingimarsson hekter Gerrard nær midtbanen på Readings halvdel, og får det gule kortet.

69. min: Martin Skrtel snubler over et reklameskilt, og blir liggende. Slovaken får raskt stell, og kommer fort inn på banen igjen.

71. min: Liverpool har fin rytme i sitt angrep, da Kuyt finner Gerrard, som dytter videre til Babel, hvis førstetouch er for dårlig.

72. min: Kebe kommer inn for Oster.

72. min: Aurelio banker løs fra 25 meter. Hahnemann må gi retur, og Torres er kun noen centimetre unna å få pannebrasken ordentlig på den.

74. min: Matejovsky går inn i dommerens bok med et gult kort. Like etter blir han tatt av banen til fordel for Kalifa Cisse.

77. min: Reading har etablert et press på Liverpool nå, og fører kampen, uten å skape særlig til sjanser.

78. min: Babel spiller fri Gerrard, som blir lagt i bakken i en løpsduell med Bikey. De to spillerne havner i munnhuggeri med pannebraskene stangende mot hverandre. Bikey ender opp med gult kort, Liverpool med et resultatløst frispark fra kant, signert Aurelio.

81. min: Kuyt går av banen til fordel for Benayoun.

83. min: John Arne Riise erstatter Ryan Babel, som ikke har klart å følge opp sin gode førsteomgang.

87. min: Fernando Torres forsøker å sette fart mot Readings forsvar, men klippes ned bakfra av Kalifa Cisse, som får gult kort for udåden.

89. min: Alonso får ballen i rom fra Riise, og prøver seg på et skudd fra distanse, uten nevneverdig hell.

90+1. min: Det opplyses via høytaleranlegget at fire minutter er lagt til på Anfield.

90+2. min: Reading får et frispark  fra sin høyrekant. Mange spillere er i feltet, med Gerrard vinner først duellen i lufta, før han blokkerer det påfølgende skuddet til Kitson med armen, uten at dommeren bryr seg om det.

90+4. min: Sami Hyypiä erstatter Steven Gerrard.

90+5. min: Reading har en ny dødball, den stusses på mål, men Reina redder. Hahnemann har vært med opp, og idet Liverpool går i kontra, får Alonso skutt fra midtbanen, men denne gangen bommer han med halvannen meter.

Kvaliteten på spillet falt for begge lag i andre omgang, da Liverpool tidlig tok ledelsen, og ikke satset mer enn de måtte resten av kampen. Torres fikk sitt ligamål nummer 20 for sesongen, og avgjorde dermed kampen. Liverpool slet med å finne helt ut av Readings kjempende stil, og fikk lite rom å bre seg på. Ryan Babel hadde en meget god førsteomgang, men klarte ikke å videreføre sitt spill inn i andre omgang, hvor han ble for forutsigbar for hurtige Rosenior. Liverpool hadde grei kontroll, og skapte stort sett det som var av sjanser, men dette uten å imponere i særlig grad.

Spillervurdering:

Pepe Reina 7
- Liverpools målvakt har til tross for tidvis stort press heller lite å henge fingrene i. Han er helt sjanseløs på målet, men er som vanlig offensiv og aggresiv i feltet. Redder et par halvsjanser for Reading med å komme raskt ut, og er som vanlig til å stole på med fotarbeidet.

Alvaro Arbeloa 6 - En kamp på det jevne av den spanske høyrebacken i dag. Har stort sett full kontroll på Hunt, og fortjente ikke å få frispark i mot forut Readings ledermål. Har også et par offensive bidrag, men alt for mange pasningsfeil trekker ned.

Martin Skrtel 8 - Slovaken gjør sin andre knallkamp på en uke i Liverpools midtforsvar. Som på onsdag har han et tilfelle med konsentrasjonssvikt, men feilpasningen blir ikke utslagsgivende. Midtstopperen har en rå fysikk, og vinner omtrent det som er av dueller. Liverpools beste, og dette ser lovende ut.

Jamie Carragher 7 - En kamp for Carra med mange tøffe dueller, og scouseren kommer seg helskinnet ut av det også i dag. Heroisk innsats, og midtstopperene var vesentlig bedre enn sidebackene i ettermiddag.

Fabio Aurelio 5 - Starter kampen med å enkelt miste ballen, og gjør akkurat det litt for ofte i dagens kamp. Brassens ballbehandling er god, men det går så alt for tregt, og selv om han i utgangspunktet har en god pasningsfot, roter han det til med å være for nonchalant. Det er tydelig at Fabio har tempoproblemer i Premier League.

Javier Mascherano 7 - At Javier scorer mål hører til sjeldenhetene, men om man ser dagens mål skulle en aldri tro at argentineren enda ikke ha scoret tosifret totalt i sin fotballkarriere. Det var virkelig en perle! Midtbanesliteren jobber og løper gjennom hele kampen, og syveren han får i dag er sterk.

Xabi Alonso 7 - Xabi ble far i midtuken, og var ved flere anledninger nære på å score for sin nyfødte sønn. Først da hans suser etter frispark ble blokkert, så skuddet med venstrefoten som duppet like utenfor, og så forsøket hans fra egen banehalvdel på overtid. Alt i alt en god kamp av midtbanemaestroen.

Dirk Kuyt 5 - En frustrerende kamp av nederlenderen i dag. Touchene sitter ikke, og ballen blir rotet bort så alt for ofte. Det ser litt klønete ut, og selv om han løper og løper, er det rett og slett ikke helt godt nok.

Ryan Babel 7 - Hollenderen på motsatt kant har en langt bedre dag på jobben i dag. Ryan gjør mye pent, og er hele tiden farlig med sin fart og eksplosivitet. Hadde fortjent en scoring i dag, og fikk en korrekt avblåst for offside. Han er livlig på kanten, men mangler litt på kondisjonen til å holde det gående en hel kamp.

Steven Gerrard 7 - Kapteinen er litt variabel i dag. Gjør tidvis veldig mye pent, og at han og Fernando Torres har funnet tonen er det ingen som helst tvil om. Slår innlegget som fører til 2-1 scoringen, men blir passet godt på i dag, og ser litt sliten ut.

Fernando Torres 7 - Liverpool toppscorer ble nok en gang matchvinner, og det er virkelig herlig å ha en angriper av spanjolens kaliber. Putter i dag sitt 20. ligamål, i en kamp der han virkelig får mye juling av Reading-forsvaret - uten å få noen som helst beskyttelse av Marriner. Blir etterhvert tydelig frustrert av den grunn, men gjør likevel en god kamp og gir The Kop grunn til å bounce.

Yossi Benayoun - Får ti minutter for Dirk Kuyt, men klarer på ingen måte å markere seg.

John Arne Riise - Spiller drøye ti minutter som erstatter for en sliten Ryan Babel, og er heller lite involvert. Slår et svakt innlegg fra god posisjon like før slutt.

Sami Hyypiä - Rekker så vidt å jogge inn på banen før dommer Marriner blåser av kampen.