Liverpool - West Brom

Lør 08.11.08 kl 18.30 (Premier League) - C+Sport1/Setanta / Tilskuere: 43,451 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool vant fullt fortjent 3-0 i kveldens hjemmekamp mot West Bromwich. Robbie Keane scoret to, mens Alvaro Arbeloa satte inn det siste. Dermed leder de røde tabellen for øyeblikket.

Olsson (18)

Liverpool skal forsøke å finne tilbake til vinnerformen i Premier League etter å ha gått på sesongens første tap mot Tottenham forrige helg.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Fernando Torres er å finne på reservebenken etter sitt seks kamper lange skadefravær. Ellers har Xabi Alonso blitt benket, mens Yossi Benayoun har tatt spanjolens plass i startoppstillingen. Det mest interessante blir å se hvem av Kuyt og Benayoun som starter på topp sammen med Robbie Keane. Andrea Dossena er ikke å finne på benken, uvisst av hvilken grunn. Der sitter i stedet unge Emiliano Insua.

1. OMGANG:

1. min: Kampen er i gang, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

8. min: En rolig start på kampen. Ingen av lagene har kommet til noen sjanser, og det har stort sett vært mye trilling og halvdårlig pasningsspill på midten.

10. min: Nestensjanse for Gerrard. Kapteinen blir fint satt opp, men skuddet hans med innsiden av foten er løst og burde vært uproblematisk for Carson. Gerrard kunne fått mer ut av den.

13. min: Kampens første store sjanse! Liverpool ruller fint opp med et angrep. West Brom får aldri skikkelig klarert, og Mascherano vinner tilbake ballen og får gitt til Keane. Iren får rom inne i feltet og skyter på direkten, men rett på Carson.

17. min: Brukbar West Bromwich-sjanse. Koren spiller flott gjennom, men Carragher får heldigvis gått nok i kroppen på motspilleren så han ikke får avsluttet.

18. min: Olsson med en alt for sen takling på Kuyt. Han blir belønnet med kampens første gule kort.

22. min: Gerrard og Riera kombinerer flott, og det er tydelig at de to vet hvor de har hverandre. Dessverre blir kapteinens siste fremspill mot spanjolen litt for upresist.

24. min: Strålende Liverpool-angrep. Keane hælsparker til Aurelio inne med feltet, og brasilianeren banker ballen inn foran mål. West Bromwich får klarert foran beina på Kuyt.

29. min: Liverpool med en flott kontring. Gerrard kommer i en posisjon der han har scoret mange mål fra før, men spiller istedenfor Benayoun i enda bedre posisjon.. Israelerens avslutning blir reddet av Scott Carson og Olssons arm! Liverpool blir helt klart snytt for straffespark, for handsen er soleklar. Olsson har også gult kort fra før, men dommer Walton får ikke med seg forseelsen.

34. min: Robbie Keane scorer sitt første ligamål for Liverpool! Steven Gerrard får ballen på to meter, slår en herlig pasning til Liverpools nummer 7, som chipper ballen over Scott Carson og opprettholder sin gode statistikk mot West Bromwich. En meget fortjent ledelse!

38. min:
Liverpool kjører kampen fullstendig, og bør kunne doble ledelsen før pause om de fortsetter dette trøkket. Både Keane og Mascherano har kommet til skudd på Carson de siste minuttene. Sami Hyypiä, Xabi Alonso og Fernando Torres varmer opp på sidelinja.

43. min: Robbie Keane scorer sitt andre!  Det hele starter med at West Bromwich har hjørnespark. Det blir klarert ut til venstreback Aurelio, som slår videre opp på Robbie Keane som ikke er i offside. Scott Carson har gått for langt ut, og iren går forbi målvakten med en touch, og setter ballen i det tomme nettet med venstrefoten.

PAUSERAPPORT
Liverpool har dominert, slik man skal gjøre mot disse nyopprykkede lagene hjemme på Anfield. Det er fullt fortjent at de røde har en tomålsledelse til pause, og man bør forvente at det blir scoret enda flere mål i den andre omgangen. Når de røde ble snytt for straffespark etter halvtimen blir man automatisk bekymret for om det er enda en av de dagene, men Robbie Keane scoret omsider sine første ligamål, og begge målene var glimrende. Iren har en fantastisk statistikk mot West Bromwich, og opprettholder den i den røde trøya. Liverpool har vist mange fikse og småpene kombinasjoner offensivt i denne omgangen, og det har vært en veldig underholdende omgang sett med røde øyne. I denne kampen skal det være umulig å avgi poeng, og det blir spennende å se om vi får et gjensyn med Fernando Torres i andre omgang. Spanjolen vil kunne pynte på scoringsstatistikken sin i comebacket om West Bromwich-forsvaret fortsetter som dette i andre omgang.

2. OMGANG:

45. min: Ingen av lagene gjør bytter i pausen. Keane og Kuyt sparker i gang den andre omgangen, og nå angriper de røde mot The Kop!

53. min: Liverpool er inne i sin dårligste periode av kampen, og virker til å slappe av nå. West Bromwich har spillet, og Liverpool roter bort ballen med dårlig pasningsspill når de har den. Tidligere Aston Villa-angriper Luke Moore gjør seg klar til å komme inn for gjestene.

56. min: Gjestene gjør et dobbelbytte. Luke Moore kommer inn for Bednar, mens Teixeira kommer inn for Do-Heon. Dermed har West Bromwich en angriper med stor fart på topp de siste 35 minuttene.

57. min: Daniel Agger gjør en stygg feilvurdering, og ballen havner i beina på en meget overrasket Ismael Miller. Den tidligere City-angriperen blir så overrasket over at han faktisk får ballen at han ikke klarer å stable beina. Det kunne blitt en stor sjanse for gjestene.

60. min: Keane nære på å score sitt tredje. Får ballen inne i feltet, og får kontroll - men tar en vending for mye og Donk får presset han nok til å hindre avslutning. Gerrard har vært veldig ivrig på å spille gjennom iren så han skal få sitt hattrick.

63. min: Innbytter Teixeira kommer til et knallgodt innlegg fra venstrekanten. Daniel Agger får kastet seg frem og klarert til corner. Ryan Babel gjør seg klar til å komme inn for vertene.

66. min: Rafael Benítez gjør sitt første bytte. Albert Riera har spilt ferdig for kvelden, og blir erstattet med Ryan Babel.

67. min: Alvaro Arbeloa får gult kort etter å ha blitt nedløpt av Teixeira. Dermed er spanjolen suspendert i neste kamp.

71. min: West Bromwich gjør sitt siste bytte. Ismael Miller går av banen, og inn kommer Chris Brunt. Nestemann inn blir Fernando Torres, på neste dødball.

72. min: Fernando Torres gjør sitt comeback etter seks kamper på tribunen. Han erstatter tomålscorer Robbie Keane, og får spille de siste drøye 20 minuttene.

77. min: De røde har fullstendig kontroll på Anfield, og dette er en kamp det skal være umulig å tape. Xabi Alonso gjør seg klar, og blir Benítez sitt siste bytte for dagen.

80. min: Steven Gerrard gir kapteinsbindet til Jamie Carragher og forlater banen. Inn kommer Xabi Alonso. Dermed har begge lag brukt opp sine bytter.

82. min: Fernando Torres finner Babel med en flott pasning. Babel bruker rykket sitt, og kommer til linja, men ballen treffer Kuyt i magen og går utenfor første stolpe.

84. min: Brunt kommer til et godt innlegg, men Aurelio får klarert til corner.

86. min: Dirk Kuyt får vendt opp og skyter tilside for mål fra 20 meter. Det er litt halvhjertet når de røde angriper akkurat nå, ettersom vertene nok føler de har de tre poengene langt nede i lomma.

88. min: Javier Mascherano pådrar seg et helt unødvendig gult kort for en sen takling.

90. min: Walton har lagt til tre minutter.

90+3. min: Alvaro Arbeloa 3-0! En glimrende pasning fra Dirk Kuyt gjennom til høyreback Arbeloa. Spanjolen forserer inn i feltet og skrur ballen vakkert opp i motsatt kryss med venstrefoten!

SLUTTRAPPORT
Det var deilig at man endelig kunne se Liverpool spille en fotballkamp med normal puls denne sesongen. De røde hadde kontroll fra start til slutt i kveldens kamp, og det var aldri noen som lurte på hvem som skulle stikke av med de tre poengene. Robbie Keane fikk til slutt endt "måltørken" i ligaen, og noterte seg for to flotte scoringer, og det var også morsomt at Alvaro Arbeloa fikk tegnet seg på scoringslisten. Det skjer ikke ofte, men når det først skjedde var det en klassescoring! De røde spilte tidvis meget bra fotball i kveld, og det var viktig for Rafael Benítez sine menn at man slo tilbake etter det bitre tapet på White Hart Lane forrige helg. Også positivt at Fernando Torres omsider var tilbake i troppen, og spanjolen så ikke ut til å kjenne hamstringskaden i de tyve minuttene han fikk på banen, selv om han naturlig nok så litt smårusten ut. Nå er det bare å nyte synet på tabellen denne lørdagskvelden. Det er en fin følelse å sitte på toppen, selv om Chelsea har mulighet til å ta tilbake posisjonen med seier borte mot Blackburn i morgen formiddag.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 6 - Blir ikke satt på de store prøvene. Slipper et innlegg til en unødvendig corner, i en situasjon der han var svært nære å gjøre selvmål. Ellers stødig.

Alvaro Arbeloa 7 - Stødig defensivt, og kroner en god kamp ved å score et vakkert mål tre minutter på overtid. Hans andre scoring i Liverpool-karrieren. Synd med det ekstremt billige gule kortet, som medfører at han må stå over neste kamp mot Bolton.

Jamie Carragher 7 - Er klippen i midtforsvaret, og gir ikke WBA-angriperne en eneste millimeter til å utfolde seg på.

Daniel Agger 6 - Gjør en stødig kamp, med unntak av en horribel feilberegning som forærer gjestene en kjempesjanse. Heldigvis blir Miller så overrasket og perpleks at han ikke får utnyttet situasjonen. Likevel en så grov feil av dansken, at vi trekker ham ett poeng på børsen for den.

Fabio Aurelio 7  - Solid kamp på venstrebacken av brasilianeren, hvor han også bidrar offensivt. Blant annet med en flott målgivende pasning til Robbie Keanes andre scoring.

Yossi Benayoun 6 - Får en kjempesjanse tidlig i kampen, og ballen ville antagelig ha gått i mål om ikke Jonas Olsson hadde handset ballen til corner. Der ble Liverpool og Yossi snytt for straffe. Ellers prøver israeleren som vanlig på mange småfikse kombinasjoner, men har ikke alltid marginene på sin side.

Steven Gerrard 7 - Lekkert forspill til Robbie Keanes første scoring, og slo også flere andre gode gjennombruddspasninger. Feilprosenten var imidlertid litt for stor på litt mer enkle pasninger.

Javier Mascherano 7 - Løper og løper, og nedlegger et solid defensivt arbeid. Offensivt er imidlertid den iherdige argentineren relativt hjelpesløs, noe som ble best illustrert ved et dårlig skuddforsøk fra god posisjon.

Albert Riera 6 - Virker sliten, og selv om han byr på flere tekniske lekkerbiskener på små flater, så kommer spanjolen aldri helt inn i denne kampen. Ikke unaturlig at han ble den første som ble byttet ut.

Dirk Kuyt 7 - Legger som vanlig ned en helhjertet arbeidsøkt, men formen er nok ikke like god som den var for noen uker siden. Utmerker seg imidlertid med en lekker målgivende pasning på Arbeloas scoring.

Robbie Keane 8 - Endelig løsnet det for Robbie Keane. Første omgang i dag var det beste vi har sett av iren i en Liverpool-trøye. Gjorde to flotte mål, og vartet også opp med flere lekre tekniske detaljer og gode kombinasjoner med medspillerne. Ble dyktig sliten utover i andre omgang, og ble byttet ut til fordel for Fernando Torres da knappe 20 minutter gjenstod. Liverpools beste.

Ryan Babel  - Et friskt innhopp for Riera de siste 25 minuttene, hvor han flere ganger brukte sitt rykk og sin fart til å komme ned til dødlinjen og få slått innlegg fra venstre.

Fernando Torres - Fikk spille de siste 20 minuttene, og viste med en gang prov på klasse og sitt ekstreme rykk. Bare en dårlig førstetouch hindret ham trolig scoring.

Xabi Alonso - Kom inn for Gerrard de siste 10 minuttene, og stabiliserte midtbanen på en god måte.