Liverpool - Wigan

Lør 18.10.08 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 43 868 / Dommer: Alan Wiley / Anfiield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Einar Kvande

I en fantastisk kamp gjorde Liverpool nok en gang et utrolig comeback i sluttminuttene, og slo Wigan 3-2, etter å ha ligget under både 0-1 og 1-2. Kuyt ble matchvinner fem minutter før slutt.

Valencia (75)

Siste hjemmekamp i ligaen stanget Liverpool mot forsvarsmuren til Stoke, og de røde kan vente å møte et Wigan som også legger mye vekt på fysikk og vil legge opp en forsiktig taktikk på Anfield. Hjemmelaget må klare seg uten skadede spillere som Martin Skrtel, Fernando Torres, Ryan Babel, Philipp Degen og Fabio Aurelio.

Vi følger kampen her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Daniel Agger er tilbake i Liverpools midtforsvar som erstatter for skadde Martin Skrtel, mens Jermaine Pennant også starter sin første ligakamp for sesongen. Danske Agger ble altså foretrukket foran Sami Hyypiä, selv om Hyypiä ikke kan spille mot Atletico Madrid kommende onsdag. Ellers er laget som antatt, all den tid Rafael Benitez' valgmuligheter er begrenset av en rekke skader samt at Javier Mascherano kom svært sent tilbake fra Sør-Amerika etter landskamp med Argentina.

Det blir intet gjensyn med Emile Heskey, som ikke har klart å riste av seg en smell han pådro seg i Englands landskamp i Minsk. Egyptiske Zaki er imidlertid tilbake i Wigan-angrepet, og Chris Kirkland får gjensyn med The Kop.

You'll Never Walk Alone runger ut på Anfield rett før kampstart, og Torres og Olala er blant de som synger med fra tribuneplass.

1. omgang:

1. min:
Wigan starter kampen og angriper mot The Kop i første omgang.

2. min: Bortelaget setter de røde under press fra starten av, og vinner et tidlig frispark på høyresiden. Carragher får headet unna.

4. min: Frispark til Liverpool når Cattermole meier ned Alonso etter et par harde bataljer på midtbanen. Frisparket går helt inn til keeper Kirkland.

6. min: Kapo utfordrer Carragher, og scouseren må gi til hjørnespark. Den klareres.

7. min: Utrolig nok får Robbie Keane frispark når han holdes av en forsvarsspiller. Det må være første gang i Premier League i år. Frisparket blir tatt raskt, og etter hvert utfordrer Riera på kanten og legger farlig inn, men innlegget er for høyt.

14. min: Riera snurrer rundt med Melchiot og legger inn foran Kuyt, men Wigan får klarert til corner. Heller ikke denne gangen er de røde farlige på hjørnespark.

15. min: Carragher må gi vekk en ny corner og Zaki hopper over Arbeloa og skader seg når han treffer bakken. Stopp i spillet.

18. min: Zaki er på banen igjen. De røde sliter med å stabilisere noe offensivt press og Pennant sender avgårde et dårlig innlegg når de får en sjanse.

20. min: Gerrard prøver en langpasning mot Arbeloa, men ballen er såvidt over dødlinjen før spanjolen får lempet ballen tilbake.

23. min: Wigan har full kontroll på kampen idet man passerer halveis i første omgang, og får faktisk en stor sjanse til å score det første målet. Kapo får skyte fra sekstenmeteren når forsvaret går i oppløsning. Reina må gi retur, og heldigvis hopper ballen innom noen Liverpool-bein så keeperen får meid ballen opp på banen, igjen rett foran Kapo.

24. min: Alonso prøver seg fra distanse. Ballen går to meter til side for mål.

27. min: Liverpool prøver seg mer offensivt nå, men Keane går seg fast og Dossena blir avblåst for offside.

28. min: Flott angrepsspill! Keane leker med offsidelinja og Riera trer flott gjenom. Iren kommer alene mot keeper, dog fra meget skrå vinkel, og prøver å sette den til side for Kirkland. Det mislykkes han med, all den tid ballen ruller en meter.

29. min: LIVERPOOL - WIGAN 0-1 ZAKI. Reina gir ballen til Agger, som er overrasket over å få ballen rett ved egen sekstenmeter. Han mislykkes med mottaket, Zaki stjeler ballen og helt alene med Reina gjør han ingen feil. Wigan sjokkerer, men likevel er det ikke overraskende at bortelaget scorer først mot Liverpool, som "alltid" slipper inn mål først.

33. min:
Zaki får sjansen igjen når Liverpool roter frem ballen til egypteren, men innlegget over mot De Ridder er for hardt.

36. min: Riera prøver seg fra distanse, men skuddet er for svakt.

37. min: LIVERPOOL - WIGAN 1-1 KUYT. Fantastisk forarbeid av Daniel Agger, som tar med seg ballen helt fra egen sekstenmeter, stormer fremover, får tilbake ballen av Dossena, snurrer rundt med Wigan-forsvaret, og legger inn til Kuyt som smeller inn utligningen fra 10 meter. For en revansj av dansken!

39. min:
Dossena får et solklart gult kort for en takling med knottene først.

42. min: Agger med en god langspasning, og Wigan må klarere til corner. Riera får hodet på ballen, men den går rett opp og Kirkland står på linja og plukker den når ballen kommer dalende ned fra himmelen.

44. min: Enormt skudd av Kuyt! Smeller til fra 20 meter og ballen går som en prosjektil rett i tverrliggeren! Kirkland får en millimeter av keeperhansken på ballen, og om ikke hadde ballen føket rett i krysset.

45. min: Det er lagt til to minutter på Anfield.

46. min: Enda en stor sjanse! Pennent forserer flott på høyrekanten og legger inn. Riera kommer høyest på ballen ved straffemarket og header den til side for mål. Ikke langt ifra at spanjolen skal sette den i nettet.

47. min: LIVERPOOL - WIGAN 1-2 ZAKI. Valencia er heldig på høyrekanten og kommer seg forbi Agger og Dossena på heldig vis. Han legger inn til Zaki, som på utenomjordisk vis tar et sykkelspark med ryggen vendt mot må fra snaue 16 meter. Ballen fyker rett i nettet bak en Reina som slipper inn sitt andre i første omgang. Uten tvil et fantastisk mål av en fantastisk spiller og målet er i samme klasse som Crouch sine mot Galatasaray og Bolton, om ikke bedre.

Det er lite annet å gjøre enn å ta av seg hatten for bortelagets innlånte egypter, Zaki. Han har sendt Wigan i føringen ved to anledninger. Det første målet kom etter en generaltabbe av Agger, men dansken kom sterkt tilbake og var viktig da Kuyt smalt inn utligningen. Kuuyt har dermed gjort mål i tre kamper på rad. Deretter kom Zakis fantastiske sykkelspark som vanskelig kan beskrives med ord, og de røde er i hardt  vær foran andre omgang, mot et Wigan som har vært mer effektive og mer hissig på grøten enn Rafael Benítez' menn.

2. omgang:

46. min: Liverpool skal nå angripe mot The Kop, og det er bare å sette sin lit til at de røde alltid kommer tilbake i kamper i det Keane setter igang kampen.

46. min: Carragher roter det nesten til rett foran mål med livsfarlige Zaki i hælene, men får hjelp av Agger til å løse situasjonen.

51. min: Lite trøkk i hjemmelaget for øyeblikket.

52. min: Helt utrolig at Liverpool ikke scorer! Alonso skrur et frispark inn mot Agger, som header den flott forbi Kirkland. Cattermole presterer imidlertid å skli ballen over mål fra to meter, og avverger til et hjørnespark rett foran snuten på Robbie Keane.

55. min: Enorme sjanser for Wigan! Bortelaget kaster langt inn og Zaki får vendt seg og skutt fra åtte meter. Heldigvis er Dossena i veien, men får ballen rett i det helligste og får naturligvis meget vondt. Deretter smaller Palacios ballen i stolpen etter at Reina fomler, men assistentdommeren har vinket for offside.

58. min: Høyere makter må være imot Liverpool! Kirkland redder kjempemessig med føttene når Kuyt får skutt fra ti meter!

59. min: Det påfølgende hjørnesparket header Kuyt like utenfor mål. Atter en stor sjanse!

61. min: Det virker rett og slett som at Liverpool ikke skal score mer i dag! Riera får en fot på ballen inne i feltet og i det han skal legge tilbake til Keane stormer iren fremover og får ballen bak seg! Bare gudene vet hvorfor det ikke har blitt scoret mål i andre omgang, så langt.

66. min: Futten har gått ut av Liverpool nå. De prøver, men Wigan ligger kompakt i forsvaret.

67. min: Wigan kontrer og finner åpninger i forsvaret som Liverpool sliter med. De Ridder smeller imidlertid ballen i nettveggen.

69. min: Frispark i perfekt Gerrard-posisjon. 19 meter fra mål.

71. min: Valencia får gult for å rykke ut av muren for tidlig. Bortelaget bruker enormt lang tid på å kverulere med dommeren.

72. min: Gerrard setter ballen ti centimeter på utsiden av høyre stolpe. Nærmere enn dette kommer man ikke, men oppsummerer ettermiddagen på Anfield.

74. min: Kuyt får ikke ballen med seg i farlig posisjon foran mål.

75. min: Rødt kort til Alex Valencia. Får sitt andre gule etter en stygg takling på Alonso! Skulle nesten hatt direkte rødt der.

77. min: Liverpool prsser noe enormt på nå! Riera smeller til og Palacios får headet til corner.

78. min: Rafa satser offensivt. El Zhar erstatter Dossena. Kirkland holder corneren.

79. min: Kilbane inn for Ridder, Benayoun inn for Arbeloa. Liverpool spiller 2-6-2 nå.

80. min. LIVERPOOL - WIGAN 2-2 RIERA. El Zhar utfordrer i boksen og legger inn langs bakken, Gerrard hopper over ballen og Riera plasserer den utagbart til side for Kirkland. Endelig løsnet det!

82. min: Hardhausen Brown erstatter Kapo, som rusler sakte av banen for å drøye tid.

84. min: Benayoun danser rundt i feltet og er nære ved å score.

85. min: LIVERPOOL - WIGAN 3-2 KUYT. Dirk Kuyt scorer igjen på tampen! Pennant legger inn til Kuyt, som på hel volley, liggende smeller ballen i nettet! Kirkland får en hånd på den, men den går fortsatt inn via stolpen. Hva er det med Liverpool og opphenting av fotballkamper?

88. min:
Enormt dramatisk avslutning på kampen. Liverpool prøver å kontrollere nå.

90. min: Kuyt snapper ballen og forserer. Gir til Keane, men iren setter ballen rett på Kirkland fra skrå vinkel. Fansen jubler hemningsløst på tribunene.

90. min: Det legges til hele fem minutter på Anfield.

90. min: Koumas kommer inn for Wigan, Palacios går ut.

90. min: Benayoun pådrar seg frispark. Wigan sender opp alle mann. Liverpool klarerer for harde livet.

90. min: Keane stormer fremover og får gitt til Kuyt som nesten kommer på ballen alene.

90. min: Gerrard snapper ballen og kan skyte, men gir til Keane, som igjen setter ballen på Kirkland, men han er uansett i offside.

90. min: Keane går ut til fordel for Hyypiä. Det er ett minutt igjen nå.

90. min:  Frispark til Liverpool etter 96 minutter, i god posisjon.

90. min: Gerrard gir til El Zhar, som dribler litt før Alan Wiley blåser av kampen.

Det er bare gudene som vet hvordan Liverpool på fantastisk vis kan komme tilbake på denne måten gang etter gang etter gang. Igjen spiller de røde en begredelig førsteomgang, men i andre omgang kunne de minst scoret ti mål på Chris Kirkland, men den forhenværende Liverpool-keeperen sto som en helt. De fleste fryktet at de røde kunne gå på en ny smell da bortelaget ledet med kun ti minutter igjen av ordinær tid, men som alltid kom de røde sterk på slutten med Rieras debutmål og Kuyts eventyrlige avslutning i feltet. Dermed hadde de røde snudd kampen på bare fem minutter, og befinner seg á poeng med Chelsea når man møter serielederne på brua om en drøy uke. En fantastisk kamp som inneholdt alt en fotballkamp skal inneholde, ikke minst med sjanser i bøtter og spann.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 6 - God redning på Kapos skudd tidlig i kampen, når forsvaret foran ham svikter. Burde kanskje sett at Zaki var nær Agger når han spilte ut i forkant av 0-1, men dansken må ta hovedskylden for det målet. Ellers lite å gjøre.

Alvaro Arbeloa 6 - Er ivrig til å gå fremover i første omgang. Er langt unna Zaki på 1-2. Ellers en kamp på det jevne.

Jamie Carragher 7 - Den klart beste i forsvarsrekka i dag, selv om han også tidvis hadde problemer med å få tak på den livsfarlige Zaki..

Daniel Agger 5 - En utrolig horribel, amatørmessig tabbe av dansken forærer Wigan 0-1. Er ivrig til å gjøre bot for seg, og gjør et fantastisk raid og flott målgivende pasning i forkant av utligningen til 1-1. Opphever offsiden når Kapo får sin store sjanse tidlig i kampen, og virket svært rusten defensivt før pause. Mye bedre offensivt enn defensivt i dag, og tabben på 0-1 er såpass stygg at den trekker kraftig ned.

Andrea Dossena 4  - Italieneren er ikke husvarm på Anfield ennå. Sliter voldsomt defensivt, spesielt før pause, og blir for lett rundet i forkant av 1-2. Forståelig at han ble den første som ble ofret når Rafa begynte å gjøre bytter.

Jermaine Pennant 7 - Åpnet kampen friskt, og selv om det gikk litt i bølgedaler var dette en meget positiv opptreden av vingen. Kroner verket med et flott innlegg som blir målgivende pasning til vinnermålet.

Steven Gerrard 5 - Det så ut som om England-kampen i midtuken hadde tappet kapteinen for krefter. Pasningene satt ikke som de skulle, og selv om han hadde et fikst overhopp i forkant av Rieras scoring, så var dette langt under pari av StevieG.

Xabi Alonso 6 - Også hos hovmesteren var pasningskvaliteten sterkt varierende i dag. Hadde også noen håpløse avslutningsforsøk fra distanse. Men var den på midtbanen som beholdt roen og overblikket når desperasjonen begynte å sette inn utover i andre omgang.

Albert Riera 8 - Målscorerne var Liverpools beste spillere i dag. Riera åpnet kampen friskt, og holdt koken til siste nikk. Hadde en kjempefin stikker til Keane i første omgang, og kronet verket med en flott utligning ti minutter før slutt. Hadde et par headinger som nær hadde gitt tellende resultat.

Dirk Kuyt 8 - Dirk Kuyt er i knallform. Fire mål på de siste tre kampene taler sitt tydelige språk. Var som vanlig høyt og lavt, og som tomålsscorer og matchvinner kommer vi ikke utenom nederlenderen når vi skal kåre Liverpools beste. Kunne med litt hell også hatt to mål til, men ble forhindret av en god Chris Kirkland og treverket.

Robbie Keane 5 - Får ballen servert på sølvfat av Riera før pause, men førstetouchen var ikke bra nok, og iren kom for skrått på mål. Det oppsummerer i grunnen kampen for hans del. Hadde ikke marginene på sin side, men det skyldes også at han ikke viste seg som dyktig nok.

Nabil El Zhar  - Kom inn som erstatter for Dossena når Rafa satset offensivt, og hadde et meget godt innhopp, der målgivende pasning til Rieras scoring var rosinen i pølsa.

Yossi Benayoun - Også Benayoun for Arbeloa var en genistrek av manageren. Bidro med å holde på ballen, og valgte hele tiden fornuftige løsninger i hektiske sluttminutter.

Sami Hyypiä - kom inn for Keane i siste spilleminutt, når Liverpool ønsket å sikre seieren med å sette inn en ekstra forsvarer etter å ha spilt med kun to mann bakerst i de siste ti minuttene.