Luton - Liverpool

Søn 06.01.08 kl 17.00 (FA-cup, 3.runde) - Viasat4/VS1/Sky / Tilskuere: 10 226 / Dommer: Howard Webb / Kenilworth Road / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Einar Kvande

Det endte uavgjort mellom Luton og Liverpool i FA Cup-kampen på Kenilworth Road. Dermed blir det omkamp på Anfield 15. januar klokken 21.00.

LutonLiverpool
Mål
1-1 (0-0 til pause)
Riise (selvmål, 76)Crouch (73)
Lagoppstilling
Brill
Keane
Perry
Coyne
Goodall
Bell
Spring
Edwards
Currie
Andrew
Talbot
Itandje
Finnan
Carragher
Hyypiä
Riise
Benayoun
(El Zhar 86)
Lucas
Alonso
(Mascherano 73)
Babel
(Voronin 71)
Kuyt
Crouch
Innbyttere
Robinson
Furlong
O'Leary
Jackson
Hutchison
Martin
Hobbs
Gule kort
Alonso (45)
Riise (68)
Hyypiä (83)

Da Liverpool sist vant FA Cupen, i 2006, startet man også med å møte Luton borte i 3.runde. La oss håpe at det er et godt tegn!

Skulle det bli uavgjort i denne kampen på Kenilworth Road, så vil en omkamp spilles på Anfield tirsdag 15.januar, med avspark kl 21.00 skandinavisk tid.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Charles Itandje får igjen sjansene i de nasjonale cupene etter den solide kampen borte mot Chelsea i ligacupens kvartfinale. Steve Finnan fortsetter på høyrebacken i Álvaro Arbeloas skadefravær, mens Sami Hyypiä har rukket å bli skadefri, og utgjør midtstopperduoen sammen med kaptein for anledningen, Jamie Carragher. John Arne Riise spiller på venstrebacken i forbindelse med Fábio Aurélios lyskeproblemer, mens Ryan Babel får tillit fra start i posisjonen rett foran brasilianeren, nemlig venstreflanken. Lucas Leiva stiller sammen med Xabi Alonso på den sentrale midtbanen, mens Jermaine Pennant ikke har fått fornyet tillit etter kampen mot Wigan, og Yossi Benayoun kommer inn. Fernando Torres får en etterlengtet hvil ettersom Dirk Kuyt og Peter Crouch stiller sammen på topp. Det blir spennende å se hvem som eventuelt scorer kveldens mål, i både Torres og Gerrards fravær, siden de har stått for brorparten av Liverpools scoringer så langt denne sesongen. Daniel Agger ble testet før avspark, men dansken er enda ikke fit for fight etter metatarsal-skaden han pådro seg medio september.

1. min: Andrew og Talbot sparker igang omgangen på Kenilworth Road.

 1. min: Etter kun halvminuttet får Ryan Babel kommet seg fri på høyrekanten, og fyrer av fra femten meter. Luton-målvakt Brill får såvidt en hånd på ballen. Brukbar sjanse!

3. min: Steve Finnan skal spille tilbake til Charles Itandje, men smeller ballen ut til corner, fordel Luton. Hjørnesparket slås inn, men Itandje bokser hardt unna.

 4. min: Enorm sjanse for Luton! Edwards lurer ifølge linjedommer Liverpools offsidefelle og kommer totalt alene med Itandje etter at Riise henger igjen. Reservekeeperen kommer ut og gjør seg stor og redder Edwards' skudd med en benparade. På returen skyter Andrew utenfor. Glimrende keeperspill av Itandje!

Fabio Capello sitter plassert på Kenilworth Road, og følger med på Jamie Carragher og Peter Crouch. Mulig Capello vil prøve å overtale Carragher til et comeback på landslaget?

 8. min: Peter Crouch spiller Dirk Kuyt gjennom med en fin flikk, men nederlenderen meier ballen langt over fra flott posisjon. Stor sjanse for Liverpool!

10. min: Yossi Benayoin spiller Dirk Kuyt flott gjennom, men linjedommeren mener helt feilaktig at Kuyt er i offside.

12. min: John Arne Riise er på skuddhold fra 25 meter, og det hele ender med et skudd som går håpløst langt utenfor.

14. min: Luton skaffer seg et hjørnespark etter et innlegg som havner i en Liverpool-spiller og ut. Ryan Babel får tak i ballen ved egen sekstenmeterstrek og forserer helt frem til Lutons sraffeområde. Han legger inn, men Dirk Kuyt treffer ikke godt nok fra vanskelig posisjon.

16. min: Hyypiä får klarert rett foran Currie etter et godt innlegg. Deretter viser Babel elegant teknikk på venstresida, men Kuyt roter vekk ballen når han setter fart fremover.

18. min: Dirk Kuyt sender i vei en fin langpasning til Lucas Leiva, som legger inn. Goodall an intet annet gjøre enn å klarere til corneren. På den rager Kuyt høyest, men balen går en drøy meter på utsiden av høyre stolpe, med en Carragher som heller ikke rekker frem i tide.

20. min: Talbot knuser Hyypiä i en løspduell, før han dribler den finske skogvokteren elegant vekk og fører ballen langs Liverpools dødlinje. Itandje er på plass ved stolpen og får sparket innlegget vekk.

24. min: Spring knaller til fra nærmere 30 meter, og ballen går totalt ufarlig ut helt nede ved cornerflagget, men Talbot var nære ved å få en fot på skuddet.

Liverpool har på ingen måte fått noe kontroll over verken Luton eller kampen generelt så langt. Når de røde nærmer seg Lutons sekstenmeter blir det for upresist og klønete til at sjanser kan skapes og mål kan scores.

27. min: Liverpool kan kontre, og Yossi Benayoun gir ballen til Dirk Kuyt. Nederlenderens pasning i retning Ryan Babel blir imidlertid for svak, og Goodall snapper ballen enkelt.

30 min: Hyypiä klarer et innlegg til hjørnespark. Den heades opp i feltet av Carragher, og igjen er Ryan Babel på plass og rydder opp i returrommet. Kevin Blackwell må være tydelig fornøyd med hvordan hans kriserammede League One-lag greier å både stresse og presse Liverpool for øyeblikket.

32. min: Currie gir til Edwards, som prøver å legge inn. Ballen går rett i Carragher, og resulterer i enda et Luton-hjørnespark, som også ender resultatløst. Liverpool strever både defensivt og offensivt nå.

 34. min: Lucas Leiva og Yossi Benayoun kombinerer fint, men det blri fro trangt når sistnevnte prøver å tre gjennom. Like i etterkant vinner Ryan Babel en hodeduell, og Peter Crouch knuser til på halvvolley. Den går imidlertid rett på Brill.

 35. min: Peter Crouch får igjen sjansen fra 20 meter, men denne gangen går skuddet et par meter til side for mål. Liverpool har begynt å få mer kontroll over spillet sitt nå.

38. min: Talbot fyrer av fra hjørnet av straffefeltet, og man kunne satt enda et par mål ved siden av det sksisterende uten at Itandje måtte brydd seg.

40. min: Liverpool kommer mannssterke offensivt. Kuyt sløser vekk ballen med et mislykket pasningsforsøk, men Lucas Leica gjenvinner den hvite kula. Brasilianeren gir til Ryan Babel på venstrekanten, go med et fikst innlegg får Benayoun tak i den. Han blir presset såpass at han ikke får skutt, og gir ut til Alonso. Spanjolens spede forsøk med venstrefoten treffer imidlertid Benayoun, og Luton gjenvinner defensiv kontroll.

42. min: Riise kommer frem og prøver å kombinere med Peter Crouch, men den lange spissen imponerer verken Fabio Capello eller Rafael Benítez med sitt forsøk på å prøve å finne Riise igjen på venstrekanten.

43. min: Talbot kommer seg fri i boksen og runder Carragher fåør han får lagt inn. Ballen går farlig gjennom feltet, men heldigvis er det ingen Luton-spillere som ligger og lurer.

 45. min: En Edwards rett utenfor Liverpools sekstenmeter legges ned av Xabi Alonso. Samtidig belønnes spanjolen med gult kort av dommer Howard Webb.

45+1. min: David Bell skyter håpløst langt utenfor på frisparket fra 20 meter.

Pauserapport:
Det har vært en typisk omgang mellom et Premier League-lag uten sine store stjerner og et lag fra lavere divisjoner på jakt etter et askeladd-stempel. Luton og spesielt Drew Talbot har til tider satt Carragher og Hyypiä under press, og det er også League One-laget som har vært nærmest et ledermål. Edwards fikk en stor sjanse innledningvis, men Itandje reddet ypperlig. Både Babel, Kuyt og Crouch har vært frempå for Liverpool, men skuddene har endt endten over eller rett keeper. De røde sliter med å legge press på Luton Town, og i periode har det væt omvendt. Rafael Benítez må legge en slagplan for det offensive spillet som mangler mønster og kreativitet om dette ikke skal resultere i enten tap eller omkamp på Anfield.

46. min: Andre omgang er igang, og Benítez har som vanlig ikke foretatt noen bytter i pausen.

 49. min: En sjanse an en annen dimensjon for Lierpool! Alonso drar seg elegant fri på midtbanen med en frekk finte, og gir til Kuty på høyrekanten. Han fyrer av et skudd som går inn i feltet, og fra tre meters avstand setter Benayoun den utenfor. Til Yossis forsvar skal det imidlertid sies at en Luton-spiller såvidt var innen ballen før israeleren bommet på åpent mål.

 50. min: Yossi Benayoun trikser og veiver rundt på midtbanen. Etter et par gode trekk gir han til John Arne Riise som fyrer av fra 20 meter. Ballen forandrer retning i Perry, og "alle" ser ballen i nettet. Keeper Brill får imidlertid slengt ut en hånd på rent instinkt. Stor sjanse!

 52. min: Currie legger inn til Talbot, som header like over fra fem meter! Ballen stryker tverrligger!

 56. min: Drew Talbot er igjen er uromoment i Liverpools sekstenmeter. Kommer seg rundt Carragher og får lagt inn, før Finnan klarer knallhardt rett foran eget mål. Deretter blåses det på offside for Talbot som ligger nede. Luton er farlige frempå nå!

59. min: Anfrew prøver seg fra 30 meter, men som mange andre forsøk i denne kampen går også dette langt utenfor.

61. min: Talbot får avsluttet liggende i Liverpools felt, men forsøket mangler kraft og Itandje kan enkelt plukke opp ballen og sette igang.

Voronin kan ses i oppvarming på sidelinja. Det kan virke som om Liverpool trenger nytt blod på topp om seieren skal ros i land her i kveld.

65. min: Lite som skjer i kampen for øyeblikket. Luton har tatt over føringen, og Liverpool sliter fortsatt med vingspillet. Spillet preges av mange feilpasninger, fortrinnsvis av Liverpool.

67. min: Lucas Leiva prøver å tre gjennom til Dirk Kuyt, men spissen er i ubalanse og greier engang ikke nå ballen inne i Lutons sekstenmeter. Voronin gjør seg klar til å komme inn.

 68. min: Drew Talbot kommer stormende gjennom, og John Arne Riise er klønete ute med armen og forhindrer rødtoppen. Nordmannen mottar et helt velfortjent gult kort.

69. min: På en eller annen måte roter Luton bort frisparkmuligheten ved å skyte ballen i hverandre, når tre spillere står klare for å skyte.

 70. min: Keane legger fint inn til Currie, som smeller ballen like utenfor på direkten.

 71. min: Ryan Babel går av banen etter en totalt anonym andre omgang. Andriy Voronin jogger inn, og de røde spiller nå med tre spisser, mest sannsynlig i samme formasjon som ligakampen mot Reading i desember.

 73. min: 0-1 CROUCH. Benayoun og Voronin kommer klin alene med Luton-målvakten etter en rekke hårreisende tabber av Lutons forsvar.  Voronin setter ballen rett på Brill, men Crouch kommer i syvmilssteg og setter returen i nettet! For en flaks!

 73. min: Javier Mascherano erstatter Xabi Alonso. Rafa bytter rett etter scoringen.

 76. min: 1-1 SELVMÅL RIISE. Drew Talbot drar seg elegant fri på venstresiden, og legger presist inn. John Arne Riise klarerer under press fra Edwards ballen rett i egen venstrearm (!) og ballen går inn i hjørnet bak en måpende Charles Itandje. Håpløst defensivt av Liverpool.

 80. min: Helt utrolig at Liverpool ikke scorer! Yossi Benayoun gir til Riise i trampende galopp fremover. Nordmannen prøver å plassere ballen fra 20 meter, men den stryker stolpen. Nære for Liverpool!

82. min: Edwards smeller til på hel volley fra 20 meter, og lærkula går rett over tverrligger. Itandje har god kontroll.

 83. min: Talbot har nærmest vært hyperkativ i denne kampen, og stormer igjen fremover. Denne gangen blir han tatt av an Hyypiä som er alt for sent ute, og finnen blir belønnet med gult kort.

 86. min: Benayoun rusler av banen. Marokkaneren Nabil El Zhar kommer inn. Liverpools siste bytte.

90. min: Det legges til to minutter.

Sluttrapport:
2008 innledes med to uavgjort mot svakt plassere lag som Wigan og Luton, i henholdsvis Premier League og League One, og så er definitivt ikke hva som forventes. Liverpool fikk aldri tak på kampen, hvor Luton vant omtrent alle midtbaneduellene og stresset Liverpools spillere gjennom hele kampen. Det måtte et uforglemmelig rot i Lutons forsvar og midtbane til for at de røde kunne score uten Gerrard og Torres, hvorpå Crouch scoret på returen av Voronins svake skudd rett på keeper Brill. Liverpool må skjerpe spillet sitt radikalt om dette skal være godt nok i ligasammenheng, og i det hele tatt greie å slå Luton på Anfield i omkampen som spilles 15. januar klokken 21.00. Man får håpe på både bedre spill og bedre lykke da!

SPILLERVURDERING

Charles Itandje 7 - Gjør et par svært gode benparader tidlig i kampen, og har blitt mye sikrere i feltarbeidet enn i sine første cupkamper i Liverpool-trøya. Liverpools bestemann på en svart dag.

Steve Finnan 4  - Sliter stort både med posisjonering og tempo. Virker rusten, og Luton kom gang på gang rundt på vår høyreside.

Jamie Carragher 4 - Virker sliten, og er særdeles lite konstruktiv når han skal slå fremspill. Hver gang han skal klarere måker han bare ballen vekk. Blir stadig dratt ut av posisjon, men det må Finnan ta hovedansvaret for.

Sami Hyypiä 4 - Finnen er i likhet med resten av forsvaret på hælene i store deler av kampen, mot aggressive og tøffe Luton-angripere. Blir for sein både i vendinger og taklinger.

John Arne Riise 4  - Er uheldig når han gjør selvmålet som ga Luton omkamp på Anfield. Klarerer et innlegg i egen arm, og inn i egne nettmasker. Kunne gjort det hele godt igjen med et skudd som stryker utsiden av stolpen i sluttminuttene. Har i likhet med resten av forsvarsrekka store problemer med å demme opp for aggressive League One-angripere.

Yossi Benayoun 5 - Israeleren er i dag også mye av og på. Er en av få på dagens Liverpool-lag som får pluss for kreativitet, men en rekke av påfunnene hans sender også kula til Luton-bein.

Xabi Alonso 6 - Den beste på en midtbane som blir totalt overspilt av midtforsvaret i dag. Det gir vanskelige arbeidsforhold. Slår noen hovmesterpasninger, men gjør like mange feilpasninger og ballmist. Men står sammen med Benayoun for det lille som er av kreativ skaperglede i dagens Liverpool-mannskap.

Lucas Leiva 5 - Lider i likhet med resten av midtbanen av at midtforsvaret overspiller dem helt i dag. Det gjør arbeidsforholdene vanskelige for brasilianeren. Prøver å spille på det enkle, og lykkes noenlunde med det, selv om han også gjør seg skyldig i en del unødvendige feilpasninger.

Ryan Babel 5 - Åpner som en rakett, med et par drivende og gode raid, og ditto avslutninger. Men falmer mer og mer utover i kampen, og da ender de samme forsøkene med at han går seg fast. Blir således ofret til fordel for Voronin 20 minutter før slutt.

Peter Crouch 4 - Scoringen og et fint gjennomspill til Kuyt er stort sett det eneste vi kan sette på plussiden for Crouch i dag. På minussiden er det nok å ta av. Vi kan nevne dårlige ballmottak, svake pasninger og ditto avslutninger som gjennomgangsmelodien.

Dirk Kuyt 4 - Misbruker en god mulighet tidlig i kampen, og blir deretter mer og mer anonym. Som spiss blir han liggende i et ingenmannsland alt for langt fra motstanderens goal i dag, og bidrar med fint lite.

Andriy Voronin - Får 20 minutter som innbytter for Babel, og utmerker seg mest med å løpe om kapp med Benayoun for å nå ballen først i forkant av Liverpools scoring. Den avslutningen burde han strengt tatt satt rett i nettmaskene. Ellers lykkes han med fint lite.

Javier Mascherano - får et drøyt kvarter uten at han klarer å komme skikkelig inn i kampen.

Nabil El Zhar - rekker ikke å vise seg frem på de få minuttene han får på banen.