Man Utd-Liverpool

Søn 23.03.08 kl 14.30 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 76.000 / Dommer: Steve Bennett / Old Trafford / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Sveinung Axelsen

Liverpool tapte 3-0 i det viktige derbyet mot United i nord-vest. Dermed må all konsentrasjon ligge på neste helgs Merseyside-derby mot Everton. En utrolig skuffende kamp av The Reds.

Mascherano (44)

Liverpool reiser til Old Trafford med håp om å knappe inn på tetlaget, og dermed også feste sitt grep om fjerdeplassen, etter å ha dokumentert god form den siste tiden.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Liverpool stiller som ventet uforandret fra siste kamp mot Reading. Rafael Benitez foretrakk Babel foran Riise, mens Rio Ferdinand ble frisk fra sin ryggskade for United. Sir Alex Ferguson har satt Tevez og Hargreaves på benken, mens Giggs og Carrick er med i elleveren. Et fullsatt Old Trafford og en eksplosiv atmosfære venter spillerne.

20 minutter før kampstart har 3363 supportere tippet resultatet på Liverpools norske hjemmeside. 31 prosent tipper 2-1 til Liverpool, 16 prosent tror på 1-0, mens tretten prosent tror oppgjøret ender med 2-0 til de helrøde.

Spenningen er til å ta og føle på når spillerne går inn på Old Trafford. Kampstart er bare få minutter unna. Liverpool spiller i sine hvite bortetrøyer, mot Uniteds røde. Lagets to kapteiner, Carragher og Giggs hilser på hverandre og på dommer Steve Bennett.

1. min.: Kampen er i gang!

3. min.: Liverpool får kampens første frispark da Giggs dytter Arbeloa.

4. min.: Arbeloa legger inn mot Torres, men spanjolen blir avblåst da Vidic går i bakken. United får frispark. Torres protesterer.

6. min.:  Rooney lurer seg bak Carragher og kommer alene med en utrusende Reina. Spanjolen redder.

9. min.: Første duell mellom Aurelio og Ronaldo, da brasilianeren tar portugiseren. Frispark United.

10. min.: Halvsjanse. Rooney er igjennom på ny. Denne gang snapper Reina ballen før Rooney får skutt.

11. min.:  Mascherano tar Scholes og får gult. Ser nok hverandre ut enn det er. Scholes trekker seg i duellen. Mascherano protesterer.

13. min.: Aurelio kommer seg igjennom etter et glimrende gjennomspill fra Alonso. Brasilianeren skyter, men ballen går igjennom Uniteds 16-meter og ut.

14. min.: Ronaldo blir taklet av Alonso, men får ikke frispark. Babel går i angrep og blir stoppet av Scholes og får frispark.

18. min.: Litt nervøst spill fra Liverpools side nå. Både Carragher og Gerrard har hatt noen slurvete inngripener.

21. min.: United har hatt to prosent mer ballkontakt de første 20 minuttene. Forholdsvis hendelsesfattig så langt.

22. min.: Reina må forlate målet for å gripe inn foran giftige United-angripere.

24. min.: Det som ser ut som en stor sjanse for United, blir vinket av for offside. Ronaldo er på bakerste stolpe etter frispark fra Giggs.

26. min.: Ny statistikk viser 86-14 i favør United i ballinnehav siste fem minuttene.

27. min.:  Gerrard får stå alene på kanten av 16-meteren. Skyter hardt, via en United-forsvarer og over.

28. min.: Liverpool spiller smånervøst bak da Arbeloa upresset header ballen til United-corner.

32. min.: Torres får skutt mot United-målet, men ballen går via en United-forsvarer og utenfor. Torres får ikke corneren han burde hatt.

33. min.: Reina er på gyngende grunn da han ser ut som han har kontroll. Ballen glipper og går mot målet, men Pepe får slått ballen i sikkerhet.

34. min.  1-0 til United. Wes Brown scorer etter innlegg fra Rooney. I kamp med Reina får Brown headet ballen i mål. Liverpool-keeperen har ikke vært spesielt godt denne førsteomgangen.

40. min.: Ronaldo legger frispark fra 23 meter. Skyter i muren. Ballen havner hos Rooney som skyter. Reina redder. Så kaster Reina ballen til Anderson. Spanjolen preges av nerver på Old Trafford.

42. min.: Liverpool får sin fjerde corner. Mye fram og tilbake, før ballen havner hos Arbeloa som skyter over.

44. min.: Fernando Torres har vært mye i kontakt med Steve Bennett og blir belønnet med gult kort.

44. min.:  Og det protesterer Mascherano på, og blir belønnet med sitt andre gule for dagen. Og bare for å ha nevnt det; Liverpool fikk frispark.

45. min.: Bennett legger til to minutter.

Liverpool har et fjell å bestige i andre omgang etter at Javier Mascherano protesterte på at Torres fikk gult kort for å protestere på en dommeravgjørelse. Det var dumt, all den tid Javier har gult kort fra før. Bennett hadde ikke annet å gjøre enn å gi Mascherano sitt andre gule kort. Mascherano har klaget på dommeren gjennom store deler av førsteomgangen og ber om å bli utvist. Nå skaffer Javier laget sitt et vanskelig utgangspunkt for andre omgang. Laget har spilt nervøst og usikkert, spesielt i forsvar og spillere som Reina, Carragher og Gerrard har ikke spilt opp mot sitt beste. Brown slo Reina i en hodeduell (!) og ga hjemmelaget ledelsen etter 34 minutter. Liverpool står bokført med en enslig sjanse, nemlig et skudd fra Gerrard etter 27 minutter. Med ti mot elleve ser dette svært vanskelig ut. United har vært best. Liverpool må spille mer disiplinert og ikke konsentrere seg om å kjefte på dommeren.

46. min.: Andre omgang er i gang.

47. min.:  Kjempesjanse for Ronaldo som er alene igjennom. Reina er på høyde med situasjonen og redder. Han sparker ut til Torres som nesten spiller seg igjennom.

53. min.:  Arbeloa får gult kort for holding. Ronaldo skyter frisparket fra kanten utenfor 16-meteren utenfor målet til Reina.

56. min.: United fortsetter å legge press på Liverpool.

56. min.:  Stor sjanse for Rooney, som får en lang pasning fra Van der Sar. Reina er igjen på høyde og redder. Anderson skyter returen utenfor.

60. min.:  Rio Ferdinand får Uniteds første gule.

63. min.: Evra er igjennom, men blir avblåst for offside.

66. min.:  Benayoun erstatter en Babel, som ikke har fått til stort.

70. min.: Liverpool har lagt mer press på United nå.

71. min.: Gerrard skyuter fra 20 meter, men ballen går to-tre meter utenfor.

74. min.:  Dobbel-bytte for United. Tevez og Nani erstatter Anderson og Giggs.

75. min.: Kjemperedning av Reina. Farlig United-sjanse.

76. min.:  Torres må ha behandling etter å ha blitt liggende etter en duell med Scholes.

79. min.:  Ronaldo tror han er offside, men får skutt. En utrolig rerdning fra Reina.

80. min.:  2-0 til Manchester United. Ronaldo scorer etter å ha slått Reina i en duell. Dette er ikke den spanske målvaktens dag. Dermed er det bare Chelsea Ronaldo ikke har scoret mål mot i Premier League.

81. min.:  3-0. Nani lurer Liverpool-forsvaret på egen hånd, skyter fra 19 meter og rett i hjørnet.

82. min.:  Riise erstatter Torres. Rafa og Liverpool har kapitulert.

83. min.: United triller ball, Liverpool-spillerne blir løpende i mellom.

90. min.: Tre minutter er lagt til. Lite å skrive hjem om nå.

90. min. + 3: Kampen blåses av. United har forbedret sin hjemmestatistikk mot erkerival Liverpool. Skuffede Liverpool-spillere forlater Old Traffords gress, skuffede fans tenker på hjemveien langs M62.

Manchester United vant 3-0 etter mål av Brown, Ronaldo og Nani. The Reds gjorde tingene vanskelige for seg, da argentinske Javier Mascherano måtte ta en tidlig hvil minuttet før sidebytte. På en tullete protest mot dommeren etter at Torres fikk gult, hadde ikke dommer Bennett noe valg. Mascherano måtte ta kvelden og etterlot et Liverpool som måtte fullføre kampen med ti mot elleve. Reina hadde ingen god dag på jobben. Han  tapte duellene både mot Brown og Ronaldo da de gjorde mål, mens han var sjanseløs på Nanis mål. Men Reina gjorde to utrolige redninger i andre omgang. Liverpool hadcde en bra periode i andre omgang, men var aldri nær å få med seg noe som helst fra Old Trafford denne gang. Etter 3-0 hadde Rafa kapitulert og byttet Torres med Riise. Seieren betyr at United setter ytterligere press på Chelsea og Arsenal som møtes senere i ettermiddag. Tapet gjør at alle røde kan begrave alle forhåpninger om medaljer i årets Premier League. Nå bør all konsentrasjon ligge på neste helgs viktige derby mot Everton, som blir utrolig viktig for å berge fjerdeplassen. En utrolig skuffende kamp av Liverpool i dag. Men dette var heller ikke dommer Steve Bennetts beste dag på jobben. Javier Mascherano burde aldri vært utvist og da hadde aldri kampen blitt slik den ble.

Spillervurdering:

Pepe Reina 5 - Noen imponerende redninger i andre omgang reddet Reina fra en lavere karakter, i en kamp hvor han primært virket usikker og slurvete, både i utspill, og ikke minst i svake involveringer i feltet, hvilket ble straffet med mål imot.

Alvaro Arbeloa 5 - En av de i forsvaret som kom best fra det i dag. Dog kom hjemmelaget etter hvert godt til på hans flanke, og han hang igjen og opphevet offside da hjemmelaget skapte corneren som førte til 2-0. Noenlunde kontroll på en vanskelig dag.

Jamie Carragher 4 -Ingen god dag for scouseren, som ble avslørt på tempo, og var nær ved å lage straffespark ved en anledning. Midtforsvaret sto på vidt gap i dag, og for det har Carragher mye av ansvaret.

Martin Skrtel 4 - Martin var svak i duellen ved 1-0, og samspillet med makkeren Carragher virket ved flere anledninger rustent, hvilket førte til at blant annet Rooney slapp lettere til enn man skulle ha ønsket.

Fabio Aurelio 5 - Cristiano Ronaldo klarte stort sett nada så lenge han forsøkte å angripe på Aurelios kant. I det hele tatt ble lite produsert på Liverpools venstre side, og man kan ikke forvente særlig offensivt fra backene slik som kampen utartet seg.

Javier Mascherano 5 - Javier ble utvist sent i første omgang, hvilket ble Liverpools bane i kampen. Den tiden argentineren fikk være på banen, viste han seg imidlertid som en god spiller, med arbeidsmoral for åtte, fine brytninger, og sikre pasningsvalg.

Xabi Alonso 6 - Baskeren viste i dag at han har større arbeidskapasitet enn han gjerne får kreditt for. Sterk kjemping, kloke valg og en innbitt fightervilje gjør at han i dag var Liverpools beste i kamp med Gerrard og Kuyt.

Dirk Kuyt 6 - Da kampen ble som den ble, var det godt å ha en arbeidsmaur liksom Kuyt på banen. Hollenderen sprang, brøt opp og fightet helhjerta til fløyta gikk, og hadde faktisk også noen fikse involveringer med ball i beina, uten at det ble særlig sluttprodukt av det.

Steven Gerrard 6 - Steven kjempet så lenge det var kamp, og var den av de, for dagen, hvite som var nærmest oftest. Et par gode forsøk fra distanse hadde fortjent et bedre utfall, men på en dag det gikk trådt, ble det med forsøkene.

Ryan Babel 5 - Så lenge det var elleve spillere på hvert lag, så Ryan ut som en trussel, da han hadde pene raid og truet hjemmelagets bakrom. Så snart Liverpool fikk en spiller i manko, ble det vanskeligere kår for hollenderen, da hans lag så lite til ballen.

Fernando Torres 5 - Ferdinand og Vidic hadde stort sett grei kontroll på Torres, som fikk lite støtte bakfra. Kun ved et par anledninger fikk spanjolen vist glimt av sin storhet, blant annet da han knuffet bort Ferdinand og satte fart inn i motstanderens sekstenmeterfelt.

Yossi Benayoun og John Arne Riise - Innbytterne fikk for lite tid på banen til å bli vurdert, og kom begge inn i en løpekamp de vanskelig kunne markere seg i.