Manchester City - Liverpool

Søn 05.10.08 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 47.280 / Dommer: Peter Walton / City of Manchester Stadium / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Et vanvittig drama på City of Manchester Stadium, der Liverpool hentet inn 2-0 og vant 2-3 på overtid! Alvorlig skade for Martin Skrtel.

Zabaleta (67)

Vi følger kamper her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Fabio Aurelio får som ventet venstrebackplassen på bekostning av Dossena, mens Rafa har besluttet å bruke både Mascherano, Alonso og Gerrard på den sentrale midtbanen. Hvor Stevie G er ventet å ligge bak Fernando Torres sammen med Riera og Kuyt i 4-2-3-1 formasjonen man hadde suksess med mot slutten av forrige sesong. Det betyr dermed første kamp på benken for Robbie Keane i ligaen.

Hos Man City er Richard Dunne klar av skade, mens Martin Petrov også er skadefri men begynner på benken.

1. omgang:

1. min:
Manchester City tar avspark, og vi er i gang på City of Manchester Stadium.

5. min: Liverpool har startet kampen best, og har hatt ballen stort sett hele tiden de første fem minuttene. Riera har prøvd seg fra vanskelig vinkel, men Hart hadde kontroll. På en corner etterpå slapp Skrtel overraskende lett til, men fikk ikke headingen sin på mål.

9. min: Manchester City er mer med nå, og det er tydelig at de lyseblå har mye kvaltiet fremover på banen. Så langt har de røde hatt brukbar kontroll.

10. min: Robinho vinner en duell med Liverpools stoppere, og kommer til skudd fra 17 meter. Rett på Pepe Reina.

14. min: Martin Skrtel prøver seg med et skudd fra langt hold. Forsøket går mot mål, men byr ikke problemer for Hart.

17. min: Kampens største sjanse! Torres sender ballen til Riera, og den tidligere City-spilleren snurrer rundt med Zabaleta og Richards før han sender en god ball inn til Dirk Kuyt. Nederlenderen ligger for langt bakpå, og sender ballen til himmels fra fem meter. Stor sjanse, og der burde de røde vært i ledelsen.

19. min: Ireland gir City ledelsen! Shaun Wright Philips løper fra Aurelio og får sendt et innlegg inn i boksen, og selv om Robinho faller, får Liverpool aldri klarert. Etter mye klabb og babb ender ballen hos Stephen Ireland, som banker ballen i krysset på halv volley.

24. min:
Robinho blir nesten spilt helt gjennom, og det er tydelig at Martin Skrtel sliter med å holde kontroll på Citys rekordkjøp.

30. min: Det er skremmende å se hvor lite Liverpool har tro på å få noe ut av sine hjørnespark. Ved to anledninger nå har man gått for korte varianter, som har endt med at ballen ikke har vært i nærheten av boksen - men har ført til kontringsmulighet for City.

37. min: Xabi Alonso prøver seg fra langt hold. Det er bra trøkk i skuddet, men rett i klypene på Hart. Liverpool sliter på City of Manchester Stadium for øyeblikket.

40. min: Riera utfordrer Zabaleta og banker ballen inn foran mål. Kuyt når ikke fram på bakre stolpe.

41. min: Riera må ty til ulovlige midler for å stoppe Shaun Wright Phillips, og City har frispark i meget skummel posisjon.

42. min: Garrido skrur frisparket nydelig helt opp i nærmeste kryss. Det må settes spørsmålstegn både med muren og med Pepe Reina på den dødballen.

45. min:
Det er lagt til ett minutt.

Det har vært en forferdelig førsteomgang på City of Manchester Stadium sett med Liverpool-øyne. De røde startet kampen klart best, og City fikk knapt låne ballen de første fem minuttene. Dersom Dirk Kuyt hadde satt sin 100% sjanse ville det nok vært en helt annen kamp. Fernando Torres og Steven Gerrard har vært skuffende svake på topp for Liverpool, og Richards og Dunne har overraskende god kontroll på de to. Liverpoolforsvaret har virkelig slitt med Citys offensive spillere, og spesielt Robinho og Shaun Wright-Phillips skaper store problemer for de fire bak. Det første baklengsmålet burde helt klart ha blitt avverget, og selv om Garrido sitt frispark var ypperlig utført, burde nok Pepe Reina og muren ha sørget for at det hjørnet var stengt. Det blir en uhyre tøff andreomgang, og Benítez sitt mannskap må virkelig skjerpe seg i de siste 45.

2. omgang:

45. min: Liverpool tar avspark, og andre omgang er i gang. Rafael Benítez gjør ingen bytter i pausen.

46. min: Liverpool går rett i angrep, og de røde blir muligens snytt for et straffespark av Peter Walton når Dunne feller Dirk Kuyt på vei gjennom.

49. min: De røde står høyt med laget, og har presset på de første minuttene i den andre omgangen. Kuyt forsøker en volley inne i feltet, men blir presset nok i kroppen av Kompany til at avslutningen blir ufarlig.

51. min: Javier Mascherano forsøker seg med et skudd fra langt hold, men blir forstyrret av Stephen Ireland i avslutningsøyeblikket, så skuddet er uten særlig fart og til side for mål.

55. min: Fernando Torres reduserer! Glimrende løp av Arbeloa, som får ballen fra Gerrard inne i feltet. Innlegget på første touch er perfekt, og Torres vinner duellen og kommer først på ballen, dermed 2-1 og kamp igjen!

60. min:
Gerrard slår en glimrende corner, og Torres kommer på med hodet fra fem meter. Micah Richards gjør dessverre nok til at avslutningen aldri blir farlig, men tydelig bedring for de røde nå!

62. min: Alvaro Arbeloa med en horribel tversoverpasning som Ireland snapper opp. Han spiller Robinho helt fri, men brassen blir heldigvis for Liverpool feilaktig avblåst for offside.

64. min: Et under at City ikke øker ledelsen. City kontrer med Shaun Wright-Phillips, og den tidligere Chelsea-spilleren rykker etterhvert inn i feltet og løfter ballen videre mot Robinho. Brassen setter ballen over mål, og var klart i offside, men det ble aldri vinket.

67. min: Direkte rødt kort for Pablo Zabaleta! En stygg tofotstakling på Alonso, og reprisene viser at det ikke er noe å si på det røde kortet. Glimrende sett av dommer Walton. For andre gang på to kamper blir en motspiller direkte utvist for en takling på Liverpools nummer 14.

70. min: Både Liverpool og City gjør klart for bytter. Robbie Keane og Andrea Dossena skal inn for Liverpool.

71. min: Robbie Keane kommer inn for Javier Mascherano, mens Andrea Dossena erstatter Fabio Aurelio. Fernandes kommer inn for en skadet Jo for City.

73. min: 2-2! Fernando Torres gjør det igjen! For en spiller, for en målscorer, og Liverpool gjør det på corner! Torres timer løpet sitt perfekt, stormer inn på første stolpe og header ballen i mål! Hart feilvurderer, men det tar ingenting fra prestasjonen til vår spanske superspiss!

75. min: City roper på rødt kort for Jamie Carragher når Robinho ser ut til å bli felt på vei gjennom. Reprisene viser at dommer gjør rett igjen, da han blåste mot City-spissen for hands.

78. min: Riera slår et innlegg alt for høyt og hardt når Keane er bra plassert i feltet. Det kunne blitt en stor sjanse. Liverpool presser voldsomt på for å få sin tredje scoring, og kjører frem med mange spillere.

80. min: Robinho har spilt ferdig for dagen, og bruker lang tid på å forlate banen. Han blir erstattet av Chad Evans.

81. min: Albert Riera har spilt ferdig med gamle lagkamerater, og blir erstattet av Yossi Benayoun. Liverpool har nå brukt opp sine bytter.

82. min: Fernando Torres brenner en gedigen sjanse! Robbie Keane spiller ballen gjennom til Torres på åpent mål, men avslutningen hans går langt over fra 3 meter. Her burde virkelig Fernando ha fått sitt hattrick.

84. min: Robbie Keane med en stor sjanse på første stolpe, men blir avblåst for offside.

85. min: Halvsjanse for Kuyt. Gerrard forsøker seg på et skudd fra 20 meter. Skuddet dupper høyt via enn City-spiller og lander hos Dirk Kuyt. Med en heldigere touch for Dirk der kunne det blitt farlig.

86. min: Richard Dunne feller Fernando Torres bakfra og blir belønnet med gult kort.

85. min: Martin Petrov gjør sitt comback for City. Han erstatter Elano.

88. min: Martin Skrtel har pådratt seg en alvorlig skade, og det så muligens ut som det var kneet som tok det. Slovaken må garantert forlate banen på båre, og Liverpool har ingen bytter igjen. Arbeloa blir nok trukket inn sentralt, og det blir mye tillegg her med ti mot ti.

92. min: Kuyt 2-3! Liverpool kommer gjennom med Benayoun på venstreflanken. Han legger tilbake til Fernando Torres, som fyrer løs. Ballen går via noen ben og lander hos Dirk Kuyt. Nederlenderen banker ballen i mål og Liverpool har snudd det!

94. min: Xabi Alonso spiller stopper sammen med Jamie Carragher nå.

96. min: Alvaro Arbeloa pådrar seg et gult kort.

97. min: Dommer blåser av, og Liverpool har tatt tre uhyre viktige poeng borte mot Manchester City!

SLUTTRAPPORT
For et drama! Liverpool så døde og begravet ut etter de første 45, men etter en utrolig dramatisk andreomgang ble det tre nye poeng. Liverpool gikk offensivt ut i andre omgang, og fikk det viktige reduseringsmålet etter ti minutter. Man kan si mye om Torres, og spillemessig var han ikke stor inntil da, men klisjeen om spissen som bare behøver en sjanse stemmer virkelig. De røde fikk et løft av scoringen, og fulgte faktisk opp med å få nettkjenning på hjørnespark - noe man ikke skulle tro var realistisk etter å ha sett hvordan de utnyttet cornerne i første omgang. Det løpet og den headingen viste hvilken klassespiller han er. Etter at nyinnkjøpte Zabaleta fikk et fortjent rødt kort var det omtrent bare et lag på banen, og de røde trykket hardt på. Et stort skår i gleden er at Martin Skrtel sin skade så såpass alvorlig ut at han kanskje er ute for sesongen, men Dirk Kuyts vinnermål på overtid sørget likevel for ekstase. Lite er deiligere enn å vinne på overtid, og i en kamp mot en potensiell rival er det ekstra deilig, og perfekt før den to uker lange landslagspausen.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6
 - Hadde faktisk en nokså rolig dag på jobben til tross for to innslupne i en underholdende kamp. Satset han for mye på at Garrido ikke skulle skru ballen opp i nærmeste hjørne på 2-0 målet?

Alvaro Arbeloa 7 - Får et pluss for utmerket assist til den viktige reduseringen til 1-2. Gjorde mye bra, selv om han også hadde et par stygge tversoverpasninger.

Jamie Carragher 7 - Scouseren brettet opp ermene spesielt etter at man kom under med 0-2 og mante til innsats. Fikk etter hvert god kontroll defensivt sammen med Skrtel.

Martin Skrtel 7 - Ble tatt med på et par runddanser av Robinho tidlig i kampen, men spilte stort opp og til slutt hadde han brasilianeren i lomma. Et stygt malurt i begeret at han ble båret av banen.

Fabio Aurelio 6 - Ble uvanlig stresset i en periode i 1.omgang da hjemmelaget fikk blod på tann og utfordret mye ut på siden til brassen. Bidrar til kreativt spill fremover med noen gode pasninger.

Dirk Kuyt 7 - Lenge var det at alle de røde sjansene kom til Dirk, og det var ikke så lurt siden nederlenderen ikke var skarp foran kassa. Han burde imidlertid hatt straffe på et friskt løp tidlig i 2.omgang, og det var vel ingen som var overrasket over at det var nettopp Kuyt som hadde energi til å kaste seg fram etter 93 minutter og gjorde seiersmålet.

Xabi Alonso 7 - Xabi er i form og hadde noen ambisiøse pasningsfremspill, selv om ikke alt lykkes i dag.

Javier Mascherano 6 - Jordfresen taklet så det sprutet, men fikk ikke helt tak på slepne søramerikanske motstandere.

Albert Riera 8 - Albert er elegant, rasjonell og kommer ofte fram til innlegg selv om han ikke er lynende hurtig. Hadde meget godt tak på sin tidligere lagkamerat Zabaleta før han ble sliten.

Steven Gerrard 7 - Stevie G virket lenge overtent og langpasninger og innlegg gikk i hytt og pine. Våknet da Liverpool begynte å score og endte opp som midtstopper.

Fernando Torres 8 - Da det begynte å spøke for poeng falt heldigvis Liverpools sjanser til Fernando, og mannen som denne sesongen scorer sine mål på bortebane lot seg ikke be to ganger. Ujevn kamp, men var den som bidro mest til seieren med sine to scoringer og fortjener dermed prisen som Liverpools beste.

Andrea Dossena - Kom inn for å gi mer bredde når Liverpool spilte elleve mot ti, og selv om han gjorde det bemerket han seg mest med noen håpløse innlegg.

Robbie Keane - Bidro til litt mer trykk framme i sluttminuttene, uten å utrette noe spesielt.

Yossi Benayoun - Lille Yossi er et krydder, og hans fine forsering på venstrekanten åpnet opp for seiersgoalen. En fin mann å sette inn mot slutten.