PSV Eindhoven - Liverpool

Tir 09.12.08 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - Viasat4/VX1/TV2SpDK/ITV4 / Tilskuere: 33.500 / Dommer: Nikolay Ivanov (RUS) / Philips Stadium / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Det ble tre nye poeng mot PSV. Etter en tam 1.omg, hevet LFC seg i andre. Langskudd fra Riera og et gjennomspill fra Keane var høydepunkter i en etter hvert bra kamp av Reds.

Dossena (53)

Liverpool er allerede klare for avansement i Champions League før siste kampdag i gruppespillet. Det er likevel viktig å vinne gruppen, i håp om å få lettere motstand når cupspillet starter på nyåret.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Benítez gjør syv endringer på laget som vant mot Blackburn. Lucas Leiva får tillit fra start på Liverpools midtbane. Reina får hvile. Diego Cavalieri gis en sjelden sjanse mellom stengene. Ellers må Hyypiä og Insua vike fordi de ikke er påmeldt i Champions League. Agger og Dossena kommer inn. Riera tar plass på venstre kant. Babel vil vi tro få tillit på motsatt side. Mascheranos lårhøne var ikke verre enn at han spiller fra start. Keane og Ngog får mulighet til å spille sammen på topp. Ungguttene Darby, Spearing og Kelly er på benken, hvor også Reina, Gerrard, Alonso og Benayoun sitter.

PSV Eindhoven har toppscorer Danny Koevermans på benken.

Uefa.com melder om to grader, skyet og våt bane. Det har kommet sludd i Eindhoven i kveld.

1. min.: Keane og N´Gog har tatt avspark. Liverpool spiller i sine grå bortedrakter, uten Carlsberg-reklame.

1. min.: Keane blir tatt etter 20 sekunder og Liverpool får frispark fra 23 meter. Riera header ballen utenfor.

3. min.: Liverpool presser høyt mot et på flere måter presset PSV. Babel tilbake på nederlandsk jord prøver å komme i angrep, men mister ballen.

6. min.: PSV får et uforståelig frispark. Mascherano presset en PSV-spiller og tar ballen tilsynelatende uten at noe ureglementært skjedde. PSV skyter mot målet og Cavalieri får røre på ballen for første gang.

7. min.: Riera tar ned ballen perfekt, lurer en forsvarer og prøver en lur stikker til Keane, men ballen går inn til keeper.

9. min.: Riera gjør et helhjertet forsøk på å komme seg igjennom nederlendernes forsvar, men mister ballen etter å ha lurt av to spillere.

10. min.: Keane blir tatt og vil ha straffespark, men Ivanov vinker spillet videre. Både Babel og Riera er aktive og prøver å spille seg igjennom fra henholdsvis høyre- og venstre kant. Men PSV spiller bastant bak.

12. min.: Agger tar Lazovic og pådrar seg frispark.

15. min.: Første kvarteret er gått, uten en sjanse til noen av lagene.

16. min.: Og ikke før har vi sagt det, før PSV får sin første sjanse i et hardt skudd fra Simmons. Skuddet går rett på Cavalieri, som klokelig nok velger å slå det harde skuddet.

17. min.: PSV kontrer, men rutinerte Carragher kontrollerer både ball og mann.

19. min.: PSV presser, men Liverpool bryter, kommer med flere mann. Mascherano slår hardt inn fra venstre, men en rød-hvit forsvarer stopper ballen.

20. min.: PSV kommer tilbake. Amrabat får skutt, men Cavalieri har full kontroll og holder ballen denne gang.

22. min.: PSV kommer med flere mann, kombinerer fint innenfor Liverpools 16-meter, men Agger får brutt angrepet før det blir riktig farlig.

22. min.: Mascherano blør fra munnen og må skifte trøye og ha behandling på sidelinjen. Kommer kjapt i spill igjen, med ny trøye.

24. min.: Igjen forsøker PSV seg og igjen står Liverpool-forsvaret opp og bryter.

25. min.: Dossena kommer med en av sine lange og presise langpasninger. Han treffer Babel på motsatt side. Nederlenderen legger inn, for langt, Riera snapper opp, skyter knallhardt på keeper, men Isaksson får slått ballen ut fra farlig sone. Kunne blitt farlig.

27. min.: Keane blir tatt bakfra, men Ivanov vinker spillet videre. Uforståelig, både for Keane og oss andre.

28. min.: Hjemmelaget har kommet på flere visitter, men sliter med pasningsspillet. Dette har ført til at Carragher og Agger har fått ta det som er kommet.

29. min.: Mascherano legger en horribel pasning, PSV bryter, men igjen er hjemmelaget slurvete og kommer ikke med gjennombruddspasningen som kunne ha skaffet en farlig sjanse.

32. min.: Keane får et sjeldent frispark. Lucas tar frisparket fra langt hold, til Riera som fra god posisjon sleiver ballen ut.

34. min.: Sløvt forsvarsspill av Arbeloa, som slurver i oppspillet, PSV bryter, men Liverpools midtforsvar ordner nok en gang opp.

36. min.:  1-0; Lazovic. PSV får en omstridt corner. Ballen kommer etter mye om og men til Lazovic, som setter ballen mellom beina til en utrusende Cavalieri. Svakt av brasilianeren som burde ha kommet raskere ut fra målet. Svakt forsvarsspill av Liverpool. Både Mascherano og Agger er i nærheten av målscoreren uten å gripe inn.

37. min.:  Liverpool-spillerne protesterer på corneren som ble gitt i forkant av PSV-målet. Riera blir belønnet med gult kort.

41. min.:   Gule kort til Simmons og Arbeloa. Lazovic ligger nede etter å ha vært i duell med Arbeloa. Blir noen tumulter som ender med at Lazovic blir liggende. Virker noe uforskyldt. Helt uforståelig gir dommeren ut to gule kort. Spanjolen var uforskyldt innblandet i dette.

44. min.: PSVs spillere og fans vil ha hands på Carragher. Russeren vinker spillet videre. Mer temperatur nå.

45. min.:  N´Gog header på Isaksson etter et glimrende innlegg fra Dossena. Headingen blir for løs og svensken har ingen problemer med å holde ballen. Det er lagt til ett minutt.

45. min.(+ 2 min):  1-1; Babel. Helt på slutten av omgangen header Babel inn utligningen på et godt plassert frispark fra Lucas. Headingen går i høyre hjørne for Isaksson og kommer på et fantastisk tidspunkt sett med Liverpool-øyne.

Pauserapport;
Ryan Babel utliknet mot sine tidligere erkerivaler i hjemlandet Nederland. PSV har rullet opp flere angrep, men har slitt med å komme seg fram til store sjanser. Liverpool har knapt hatt noe som man kan kalle sjanser (annet enn målet) og sliter med store utskiftinger. Liverpools spillere protesterte mot corneren som ga PSVs mål, et mål som burde vært avverget av et slapt Liverpool-forsvar og som keeper Cavalieri burde ha vært langt tidligere oppe for å ta. Den burde Mascherano ha avverget tidligere. Tilløp til litt temperatur på slutten av omgangen, etter at den svake russiske dommeren Ivanov ga Arbeloa og Simmons gule kort etter noen tumulter som førte til at Lazovic ble liggende nede. Alt i alt en svak omgang for Liverpool. Greit at det står uavgjort så langt, i en kamp der Liverpool har gruppeseieren å spille for, mens hjemmelaget spiller for videre spill i Europa gjennom UEFA-cupen etter nyttår. Fordel Liverpool så langt, med en utlikning på et svært så psykologisk viktig tidspunkt.

46. min.: PSV har avspark og forsøker å tilrive seg initiativet.

48. min.: Glimrende gjennomspill fra Keane til N´Gog, men det har vært kladdeføre for 19-åringen i kveld. Marcellis bryter.

50. min.: Keane benytter anledningen til å overbevise sjefen i dag. Lurer to midtstoppere, og prøver å styre ballen i langhjørnet til Isaksson. PSV-forsvaret bryter, men dommeren presterer å overse corneren.

52. min.: Tydelig at Rafa i sin kamp nummer 67 i Europa har manet sine spillere til ekstra innsats i dag.

53. min.: Dossena kommer for sent i kamp mot en av banens beste, Mendez, og får gult kort.

54. min.: Keane er forbannet på Babel etter en kontring. Babel velger å skyte, over målet til Isaksson, og blir også belønnet med en irsk overhøvling.

58. min.:  Bakkal skyter knallhardt på mål. Cavalieri blir stående og får hindret ballen å gå i mål.

59. min.: Målscorer Babel kommer fra sin høyrekant. Får lurt sin back og skyter noen centimeter til side for mål. Burde kanskje ha spilt videre?

61. min.: Keane er på visitt foran PSV-målet igjen. Robbie får ikke skutt skikkelig. Det gjør derimot en PSV-forsvarer. Men Ivanov er ikke Keanes venn denne kvelden. Like etterpå får Keane et skikkelig bra gjennomspill fra Babel, men angrepet blir brutt av PSVs gode midtstopperpar.

63. min.: Nytt angrep med Babel som ballfører. N´Gog og Keane er på løp, men får ikke ballen. Det får Babel høre, når ballen er tapt og sjansen borte.

64. min.: Langt overlegg, som Arbeloa header knallhardt mot mål. Ballen går utenfor. Ser ut som spanjolen har kontroll.

65. min.: Cavalieri er ute og bokser et overlegg. PSV kommer tilbake, får skutt, men svakt og rett på keeper.

67. min.: PSV forsøker febrilsk å tilrive seg et overtak i kampen, men uten at de kommer til de store sjansene.

67.min:  Mendez får det gule kortet for en stygg takling.

68. min.: 1-2 Riera. Et fantastisk mål fra langt holdt. Ballen skrur mot krysset til Isaksson. Liverpool leder fortjent.

69. min.:  Darby inn for Arbeloa.

71. min.: En halvskadet Kovermans erstatter Ambrabat for PSV.

71. min.: Keane får med seg ballen, men blir avblåst av hands. Aktiv Robbie, men noe uforløst så langt.

74. min.: Bra sjanse fra PSV like utenfor.

76. min.: Spearing erstatter målscorer Riera.

76. min.: PSVs Marcelis setter ballen i treverket og ut.

77. min.:  1-3; N´Gog. Utrolig gjennomspill fra Keane til N´Gog, som på sin side gjør alt riktig. Løper igjennom PSV-forsvaret og scorer.

79.min: Lucas stuper frem på et innlegg, men når ikke ballen.

82. min.:  Kelly debuterer og erstatter Carragher.

83. min.:  Njiland erstatter Bakkal for PSV.

85. min.: Fullfører kampen med en 18- og en 20-åring i forsvaret nå Liverpool. Styrer kampen nå. PSV er ute av Europa for denne gang slik det nå står.

90. min.: N´Gog har spilt på seg selvtillit, får skutt, men ballen går litt for høyt. Bra avslutning på kampen av franskmannen.

90. min.: Det er lagt til tre minutter.

91. min.: Sjeldent besøk fra PSV, men Dossena har kontroll.

92. min.: Babel og Keane har vært aktive. Denne gangen går ballen fra Ryan til Robbie, men ballen går langt til side for mål.

94. min.: Kampen blåses av.

Liverpool tok en sterk borteseier mot et aggressivt PSV Eindhoven i den siste gruppespillkampen i denne sesongens Champions League. LFC er gruppevinner etter at Atletico Madrid ikke greide bedre enn 0-0 borte mot Marseille. Etter en sjansefattig første omgang, som med utlikningen fra Babel fikk den avslutningen som vi ønsket oss, hevet Reds seg i andre omgang. Angriperne Keane, N´Gog og Babel var aktive, noe som ble for mye for et etterhvert slitent og vaklevorent PSV-forsvar. Liverpool presset nederlenderne høyt og ble belønnet med ledermålet fra Riera. Spanjolen mottok ballen fra langt hold. Han tok noen skritt og skjøt fra drøyt 20 meter. Ballen skrudde og skrudde og inn i krysset. Liverpool fortsatte å presse høyt, kom seg til flere sjanser, blant annet fra Keane. Iren hadde en stor andreomgang, og brød seg ikke nevneverdig over at den russiske dommeren så ut som han hadde et horn i siden til iren. Tretten minutter før slutt fikk alle tvilere se hva som bor i Robbie og hvorfor Rafa kjøpte ham. Med kirurgisk presisjon spilte han gjennom franske N´Gog som alene med Isaksson ikke gjorde noen feil. Unggutten fikk selvtillit og kunne med litt flaks ha fått en nettkjenning til mot slutten. Alt i alt en god kamp for Liverpool og Rafael Benitez, som lot Kelly og Spearing debutere. Også Darby kom inn.

Spillervurdering:

Cavalieri 6 - Har stort sett god kontroll. Tar greit de skuddene som kommer minus avslutningen på baklengsmålet. Burde vært tidligere ute og avskjermet ved scoringen. Bokser greit ved cornere. Et steg i positiv retning.

Arbeloa 5 - Slet uvanlig mye, Blir overspilt flere ganger. Svake avleveringer. Kanskje spanjolens svakeste omgang denne sesongen. Tar seg opp etter pause. Klarerer bra et par ganger. Ikke veldig aktiv fremover.

Carragher 7 - Dagens kaptein er best i backrekka i dag. Har god kontroll. Klarerer fint og rydder opp på en enkel måte. Er tøff i duellene og går som oftest seirende ut.

Agger 6 - Grei gjennomført kamp. Har som regel kontroll. Vinner taklinger og dueller, men får trekk for passivitet ved baklengsmålet. Greie avleveringer og klareringer.

Dossena 6 - Stort sett gode taklinger. Enkelte flotte innlegg. Konsentrerer seg mest om det defensive. Sjelden overspilt i dag. Er Dossena på vei til å finne seg til rette?

Babel 6 - Litt variabel i første omgang. Forsøker på driblinger, men mislykkes. Ser for mye ned i avleveringsfasen. Nydelig scoring. Bedre etter pause. Kommer til flere innlegg.

Mascherano 6 - Jobber heroisk defensivt. Flere gode returløp.  Enkelte svake avleveringer trekker ned.

Lucas 7 - Flott kamp av brasilianeren. Stabiliserer midtbanen. Gjør en fin jobb som ballfordeler. Viser seg som en ballvinner. Jobber godt. Flott innlegg ved utligningen til Babel. Liverpools beste.

Riera 6 - Begynner meget bra. Har en del gode forseringer og viser flotte tekniske detaljer. Nydelig scoring fra langt hold. Går også denne gang noe tom mot slutten. Sterk sekser.

Keane 7 - Sliter i første omgang, men kommer sterkt etter pause da rommene blir større. Jobber og løper mye. Kirurgisk presisjon i fremspillet til Ngogs mål. Viser seg som tilrettelegger bak en spydspiss. Har også mulighet til å score selv.

Ngog 6 - Misser på en brukbar mulighet før pause. Sliter med midtstoppere som ligger tett i ryggen hans. Svak i duellspillet. Får mer rom etter pause. Nydelig løp og flott avslutningen da han punkterer kampen i det 77.minutt.

Darby - Kommer inn og får sin andre kamp i Liverpool-trøya i det 72.minutt. Spiller høyre back. Blokkerer flere innlegg, men blir også overspilt.

Spearing - Midtbanespilleren får sin debut i det 76.minutt. Kommer inn for Riera. Løper og jobber hardt uten å legge sitt preg på det siste kvarteret.

Kelly - 19-åringen får sin debut da han erstattet Carragher i det 82. minutt. . Klarer seg greit i midtforsvaret. Både vinner og taper hodedueller.