Standard Liege - Liverpool

Ons 13.08.08 kl 21.05 (Champions League, 3.kvalifiserende runde, 1.kamp) - VS2/SportN(o)/ITV1 / Tilskuere: 25 000 / Dommer: Tom Henning Øvrebø (NOR) / Stade Maurice Dufrasne Liege / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool var heldige som klarte 0-0 i Belgia. Et godt utgangspunkt foran returen på Anfield, etter en svak kamp av gjestene på Stade Maurice Dufrasne.

Alonso (28)

Da starter alvoret med bortekamp i 3.kvalifiseringsrunde i Champions League mot Standard Liege.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Rafael Benitez starter kveldens kamp med eksakt det samme laget som startet den siste preseason-kampen mot Lazio. Det betyr at Fernando Torres og Robbie Keane utgjør angrepet, mens Xabi Alonso og Damien Plessis har blitt foretrukket på den sentrale midtbanen. Steven Gerrard starter på benken, nylig restituert etter en lårstrekk som han er. At Alonso starter kampen, og dermed blir uaktuell for spill for andre klubber i europacupene denne høsten, gjør det mindre sannsynlig at spanjolen blir solgt i dette transfervinduet.

1.min:
Liverpool spiller for første gang i sine nye grønne bortedrakter som skal benyttes i Champions League, ettersom hjemmelaget spiller i rødt. Jamie Carragher er kaptein i Steven Gerrards fravær. Liverpool tar avspark.

8.min:  Enrom sjanse for hjemmelaget. Arbeloa forårsaker et frispark helt ute ved sidelinja. Ballen blir slått inn i feltet, og en Liege-spiller header mot innsiden av stolpen. Alle ser ballen i mål, men Reina kaster seg og får slått ballen bort. Belgierne mener ballen var over streken, men Tom Henning Øvrebø og hans assistentdommer er av en annen oppfatning.

12.min: Kjempetabbe av Tom Henning Øvrebø. Han dømmer straffe til hjemmelaget når en av Lieges angripere skyter ballen opp i armen til Dossena. Italieneren står imidlertid en meter utenfor sekstenmeterstreken, og det er helt utrolig at nordmannen dømmer straffe.

13.min:  Reina kaster seg til riktig side og redder det svake straffesparket. Keeperen holder dermed gjestene inne i kampen, mot et aggressivt hjemmelag.

17.min: Liverpool er ute og kjører på en cornersituasjon. Hjemmelaget har tatt sine mer meritterte gjester på senga så langt i kampen, og har et klart initiativ.

20.min: Liege på en ny farlig visitt foran Reina. Heldigvis blir det vinket for offside. Liverpools forsvar er på hæla mot offensive belgiere. Gjestene fra Merseyside nektes tid og rom, og får ikke spillet til å gli.

25.min: Tom Henning Øvrebø må ha glemt kontaktlinsene før han gikk ut på banen! Daniel Agger går på et sugende raid fremover, og blir regelrett meid ned. Soleklart gult kort, men nordmannen dømmer ikke en gang frispark. Vertene får dermed komme på en farlig kontring som Liverpools forsvar til slutt får stoppet.

28.min:  Alonso kommer alt for sent inn i en takling, og denne gangen blåser Øvrebø og finner frem det gule kortet.

32.min:  Høyreback Camozzato går i ryggen på Torres 30 meter fra mål, og belønnes med gult kort. Alonso skyter frisparket rett i lagkamerat Plessis.

39.min: Alonso med et frispark fra meget langt hold som nesten lurer keeper Espinoza. Ballen lander imidlertid på nettaket.

40.min: Liverpool-forsvaret på hæla igjen, når Agger taper en hodeduell i eget straffefelt.

42.min:  Plessis feilberegner fullstendig en hodeduell, og skaller hardt i bakhodet til hjemmelagets brasilianer De Camargo. Begge spillerne må ha behandling før de fortsetter.

45.min: Benayoun med en susende avslutning som går i kroppen på en av hjemmelagets forsvarere. Like etterpå må isralitten ty til ulovlige midler for å stoppe den påfølgende kontringen.

45.min: Tom Henning Øvrebø blåser til pause 2 minutter og 40 sekunder på overtid i første omgang.

Pauserapport: Liverpool ble tatt på senga av et meget aggressivt hjemmelag. Gjestene ble nektet tid og rom, og slet med å finne rytmen. Jamie Carragher & co var tydelig rystet i startfasen av kampen, og det første kvarteret var det nærmest enveiskjøring mot Pepe Reina. Liverpool kan takke sin keeper for at de har holdt nullen til pause. I en omgang som til tider har vært preget av meget slett dømming av den norske dommertrioen, reddet han først på streken og deretter tok han det feildømte straffesparket. Etter hvert som vertene løp av seg og tempoet sank, kom Liverpool mer inn i kampen. De grønne har hatt noen forsøk på frispark ved Alonso, men det har aldri vært direkte farlig foran vertenes sisteskanse Espinoza.

46.min:
Hjemmelaget tar avspark.

47.min: Standard Liege åpner omgangen med et nytt farlig frispark inn i Liverpools felt. Det blåses imidlertid frispark i favør forsvarende lag.

49.min: Liverpool på en visitt i hjemmelagets felt. Benayoun får imidlertid ikke stokket beina når han skal motta et innlegg fra venstre.

52.min: Vertene har på mange måter startet omgangen på samme måte som i første omgang, ved å legge knallhardt press på Liverpool. Det har resultert i et par halvfarlige muligheter i startfasen av omgangen.

59.min: Espinoza er langt ute og beiner bort et langt fremspill foran nesen på Torres.

66.min:  Hjemmelaget har fortsatt initiativet, og får en ny stor mulighet når De Camargo header et overlegg fra venstre like utenfor.

67.min:  Benitez gjør sitt første bytte. Han tar ut Robbie Keane, som har fått til fint lite i denne kampen, og setter inn Steven Gerrard.

68.min:  En godt plassert Øvrebø overser at Plessis blir stemplet på leggen. Franskmannen vrir seg i smerte en stund, men kommer seg på beina.

69.min: Carragher header unna i feltet, og hjemmelaget roper helt uforståelig på straffespark.

71.min: Gerrard løfter et frispark fra god posisjon over venstre kryss.

72.min:  Liverpools midtforsvar blir lurt av et godt løp på et innlegg fra venstre. Reina er igjen reddende engel på stussen fra spissen til Liege, og får en legemsdel på ballen før Benayoun får beinet ballen unna foran åpent mål.

74.min:  Alonso blir offer for en stygg stempling etter å ha spilt fra seg ballen, og Øvrebø overser igjen et klart frispark. Spanjolen blir liggende og vri seg i smerte en stund, men kommer seg til slutt på beina.

76.min: Den norske dommertrioen har en særdeles dårlig dag på jobben. Benayoun blir feilaktig avvinket for offside i meget god posisjon inne i hjemmelagets straffefelt.

82.min:  Nabil El Zhar kommer inn for Dirk Kuyt.

88.min:  Liverpool kontrer og El Zhar blir bevisst obstruert av Mikulic. Begge spillerne blir liggende og vri seg i smerte, og Mikulic blir belønnet med gult kort.

90.min:  Ett minutt på overtid gjør hjemmelaget sitt første bytte. Mikulic ut og franske Nicaise inn.

Sluttrapport: Liverpool var heldige som klarte 0-0 i Belgia. Et godt utgangspunkt foran returen på Anfield, etter en svak kamp av gjestene på Stade Maurice Dufrasne. Standard Liege var klart best og ville mest i denne kampen, og hjemmelaget hadde fire store sjanser mens gjestene hadde ingen. Jose Reina ble helten for gjestene fra Merseyside. Før pause slo han først unna en ball som kanskje var inne etter en heading som traff innsiden av stolpen, deretter reddet han et feil idømt straffespark. I andre omgang fikk keeperen en skulder på en farlig stuss etter dårlig stopperspill foran ham. Det mest positive for Liverpool i kveld, foruten at man holdt nullen, var at Steven Gerrard spilte de siste 25 minuttene av kampen.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 8
 - Pepe reddet straffe, fikk ballen unna streken da dommer Øvrebø var nære ved å dømme mål, og hadde flere gode inngripener. Liverpools klart beste.

Alvaro Arbeloa 5 - Del av et uggent forsvar hvor man synes å være på hæla mesteparten av tiden.

Jamie Carragher 6 - Får bruk for sin store rutine når et skuffende svakt Liverpool blir satt under press av hurtige og aggressive motstandere.

Daniel Agger 5 - Daniel har ikke sin gode timing i duellspillet og det synes også å gå utover i pasningspillet på en uvanlig stresset dag for dansken.

Andrea Dossena 4 - Slet kolossalt defensivt, spesielt før pause. Får et lite pluss for et par helhjertede løp framover.

Damien Plessis 5 - Kjemper og takler, men hadde også en kamp hvor han slet med å komme skikkelig opp i lettbente motspillere.

Xabi Alonso 6 - Xabi varierer mer enn han har gjort under pre-season, men viser i alle fall små glimt av at formen er bra.

Dirk Kuyt 5 - Får lite ut av sitt harde arbeidsskift og konsentrer seg om å gjøre en solid innsats defensivt.

Robbie Keane 4 - Liverpools nye nr.7 får svært lite å stemme i sin debut, og blir logisk nok byttet ut.

Yossi Benayoun 6 - Israeleren hadde de letteste og kvikkeste beina hos Liverpool, og la i alle fall opp til et bra spill uten at han heller lykkes i særlig stor grad.

Fernando Torres 5 - Et par vendinger og forseringer luktet det litt av, men greide likevel aldri å komme til en noe som var i nærheten av en sjanse.

Steven Gerrard - Kanskje det mest positive for Liverpool, at kapteinen fikk en halv omgang etter sin skade. Uten at han heller greide å influere på kampen i vesentlig grad.