Sunderland - Liverpool

Lør 16.08.08 kl 18.30 (Premier League) - C+Sport1/Setanta / Tilskuere: 43.259 / Dommer: Alan Wiley / Stadium of Light / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Sveinung Axelsen

En scoring av Fernando Torres syv minutter før slutt sørget for tre viktige poeng i ligaåpningen. Liverpool slet voldsomt med å bryte ned et hardt arbeidende hjemmelag.

El Zhar 90'

Liverpool spiller sin første ligakamp i 2008/09 på Stadium of Light i Sunderland.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Sami Hyypiä og Steven Gerrard erstatter Daniel Agger og Xabi Alonso i startoppstillingen. Ellers samme lag som mot Standard Liège. Martin Skrtel og Fabio Aurelio er friskmeldt. Begge sitter på benken. For første gang i historien tillates det nå syv innbyttere på benken i engelsk liga og cup.

Liverpool stiller i sine grå bortedrakter.

1.OMGANG

1.min: Sunderland tar avspark.

4.min: Hyypiä header for løst tilbake. Diouf snapper, men Carragher blokkerer senegaleserens skudd.

10.min: Kieran Richardson avslutter fra langt hold. Ballen går langt til side for mål.

13.min: Diouf får slått inn. Murphy får headet på mål. Reina gir retur, men får til slutt tak i ballen.

14. min: Et lite opphold i spillet da Kuyt og Richardson gikk inn i en tøff duell i forkant av sjansen. Begge blir liggende nede, men kommer seg på beina.

17.min: Gerrard skyter optimistisk fra midt på Sunderlands banehalvdel. Ballen blokkeres.

19.min: Diouf pådrar seg frispark. Han holder i trøya til Carragher. Diouf protesterer, og får tilsnakk av dommer Wiley.

Ballinnehav: 47% - 53%

23.min: Arbeloa forårsaker frispark. Malbranque slår inn, men ballen klareres av Hyypiä. Finnen får også frispark da han får støvelen til Richardson i brystet.

25.min: Keane slår inn fra kanten av 16-meteren. Nosworthy får et hode på ballen, og Liverpool får corner. Resultatløs.

26.min: Uro i de bakre rekker hos Sunderland. Keeper kommer på halvdistanse, men ballen blir til slutt klarert.

27.min: Arbeloa presser ikke Diouf godt nok. Senegaleseren fyrer løs, men skuddet langt over.

28.min: Liverpool tar et kjapt frispark. Torres kommer igjennom. Det blir kontakt med Tainio. Spanjolen kommer i ubalanse, men faller ikke. Kunne fort blitt et straffespark.

30.min: Murphy kommer ned til dødlinja, men Carragher blokkerer innlegget til corner. Liverpool får klarert.

32.min: Dossena spiller til Gerrard. Gerrard blir lagt ned. Dommeren ser an fordelen, men blåser frispark på 20 meter i det Benayoun blir lagt ned i straffefeltet. Snytt for straffespark!. Keane ruller frisparket til Gerrard. Kapteinen fyrer løs. Diouf vel nære når skuddet går. Avslutningen blir blokkert.

35.min: Benayoun legger tilbake til Gerrard. Gerrard skyter fra langt hold. Ballen går til corner. Hjørnesparket blir klarert. Liverpool fortsetter å trykke på. Får ny corner. Heades unna av Nosworthy. Inn igjen. Bardsley gir ny corner. Igjen blir ballen klarert.

36.min: Gerrard slår inn. Ballen ruller over foten til Keane. Ballen blir slått vekk av Sunderland.

40.min: Benayoun spiller til Torres. Spanjolen flikker videre, men Sunderland får taklet når Torres er på vei in i 16-meteren.

42. min: Dossena forsøker å finne Torres ved lengste stolpe. Bardsley header ut til hjørnespark. Cornere: 1-5. Klarert.

43.min: Keane tar ballen nydelig ned på 16-meteren. Iren fyrer løs. Ballen går like utenfor.

44.min: Gerrrard forsøker å spille gjennom Keane, men ballen triller inn til Gordon.

Tilleggstid: 1 minutt.

45+1.min: Alan Wiley blåser i fløyta.

PAUSE

Pauserapport: Målløst på Stadium of Light til pause. Sunderland har hatt en avslutning på mål, mens Liverpool ikke har hatt et eneste skudd mellom stengene. Nærmest var Keane med et skudd like utenfor. Alan Wiley har trolig snytt bortelaget for et straffespark. Dommeren valgte å dømme frispark på en forseelse utenfor 16-meteren i forkant av den Benayoun ble lagt ned. Liverpool virket litt nervøse i de første 15 minuttene. En del feil ble gjort i backrekka, men etterhvert klarte man å heve seg. Mange dueller mellom stopperne og Diouf. Carragher og Hyypiä får som regel klarert Sunderlands innlegg. Liverpools angrepsspill virker rustent. Noen forsøk på fint småspill er det, men det blir sjelden noen farlighter ute av det. Det har også vært noen innlegg fra Kuyt, Dossena og Gerrard, men disse ballene har vært greie å håndtere for hjemmeforsvaret.

2.OMGANG

46.min: Alonso kommer inn for Plessis. Plessis har visst pådratt seg en smell.

46.min: Dossena blir lurt av Diouf. Heldigvis ingen Sunderland-spillere til å ta imot innlegget.

53.min: Gerrard fyrer løs fra 22 meter. Ballen går lavt og to meter utenfor.

54.min: Diouf får avsluttet på et innlegg. Senegaleseren står veldig alene. Reina plukker enkelt.

55.min: Benayoun skyter fra ca. 20 meter. Gordon må slå til corner. Resultaløs.

56. min: Richardson kontrer. Arbeloa for seint inn taklingen ved midtstreken, og spanjolen får korrekt gult kort.

57.min: Sunderland foretar et bytte. Whitehead inn for Tainio.

59.min: Benayoun spiller gjennom Gerrard. Gerrard skyter fra elleve meter, men ballen blokkeres. Skuddet hadde nok gått utenfor.

60.min: Ufarlig skudd på Reina.

Cornere: 1-7

66.min: Corner fra Gerrard. Gordon bokser ut. Ballen inn i feltet igjen, men Gordon holder denne gang ballen fast.

68.min: Diouf klipper ned Gerrard. Frispark, men en småslapp ball finner ikke Torres på et uinspirert løp inn i 16-meteren.

71.min: Chimbonda klipper ned Benayoun bakfra, like utenfor 16-meterstreken. Gerrard tar frisparket. Skyter rett i muren som beveger seg tidlig.

73.min:Kuyt skyter med venstre. Ballen går via en Sunderland-spiller. Gordon redder. Keane og Torres går på samme ball. Keane går i veien for Torres. Iren forhindret scoring!

74.min: Nytt bytte for Sunderland. Edwards inn for Malbranque.

77.min: El Zhar for Keane.

80.min: Alonso prøver på en Alonso-spesial. Han skyter fra ni meter inn på egen halvdel. Gordon står langt ute, men ballen går til side for mål.

81.min: Begge lag bytter. Chopra for Diouf. Aurelio for Benayoun.

83.min: 0-1 TORRES: Torres får ballen fra Alonso midt på Sunderlands banehalvdel. Han vender opp, avanserer og skyter fra ca. 20 meter. Skuddet går inn lavt nede ved venstre stolpe.

Torres-sangen runger over Stadium of Light.

86.min: Murphy får lagt inn. Chopra går hardt inn mot Reina. Liverpool-keeperen får frispark.

88.min: Liverpool ruller opp et angrep. Kuyt har skuddhold, men legger tilbake. Da blir ballen blokkert.

89.min: Sunderland-spiller hamrer ballen opp på tribunen.

90.min: Torres kommer til ny avslutning. Ballen skifter retning på en Sunderland-spiller. Ballen blir til slutt ufarlig.

90.min: El Zhar sparker bort ballen, og blir belønnet med gult kort.

Tilleggstid: 3 minutter.

90+1 min: Arbeloa får ikke headet vekk. Sunderland plukker opp. Reina tar enkelt innlegget.

90+2.min: Innlegg. Arbeloa får headet unna.

90+3.min: Bardsley ligger nede. Kolliderte med egen spiller ettr en duell med Torres.

SLUTT

Etter en forholdsvis tam 1. omgang, ble 2.omgang noe bedre. Liverpool slet fremdeles med å bryte ned et hardt arbeidende hjemmelag. Sunderland ga alt i duellene, og det var vanskelig for Liverpool å skape sjanser. Likevel skapte Gerrard & co. noe mer etter pause, og tok mer og mer over etter hvert som kampen skred frem. Alonso var svært nær med en avslutning fra egen banehalvdel. Det så lenge ut til å ebbe ut med 0-0. Da dukket Fernando Torres opp. Et flott plassert skudd havnet i buret nede ved venstre stolpe. Etter målet kontrollerte Liverpool kampen inn. En del å utsette på angrepspillet. Det var lite flyt, og man bør klare å komme til flere gode innlegg fra sidene. Pasningsspilet tok seg likvel opp etter pause.Det viktigste var likevel at Benítez' mannskap tar med seg tre poeng hjem. Også positivt at man holder buret rent i en relativt vrien åpningskamp. Liverpools forsvar klarte å demme godt opp for Sunderlands angripere.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 6 - Pepe ble ikke satt på de helt store prøvene i dag, men han virket trygg og komfortabel ved de anledningene han fikk noe å henge fingrene i. Ga en unødvendig retur tidlig i førsteomgang som kunne ha blitt farlig.

Alvaro Arbeloa 5 - Den spanske backen er for det meste rolig og trygg med ball i beina, men han mangler både offensive initiativ og full kontroll defensivt. I det hele tatt ble dette en noe rufsete kamp av spanjolen.

Jamie Carragher 7 - Scouseren viste de gangene hjemmelaget trykket på at han er en mann å regne med defensivt. Spesielt hadde han en viktig inngripen da Hyypiä farlig headet ned til Diouf inne i feltet. En gjennomført solid økt fra Carragher.

Sami Hyypiä 7 - Sammen med Carragher hadde han etter hvert full kontroll på Diouf. Hyypiä åpnet kampen med den stygge feilen omtalt over, men vant utover i kampen alt av dueller, og gjorde luftrommet til sitt.

Andrea Dossena 5 - Italieneren tar initiativ offensivt, men i dag ble det med initiativene. Noen svake touch, få innlegg og en del defensivt smårusk ble status i protokollen i dag for Dossena, som ikke virket helt komfortabel med aggressiviteten Sunderland la for dagen.

Dirk Kuyt 6 - En noe svak sekser for Dirk som ikke var helt heldig i alt han foretok seg. Noen svake touch og enkelte feilvalg ble dog rettet opp gjennom at hollenderen utover i kampen hjalp til med å holde trykket oppe. Bedre med i andre- enn i førsteomgang.

Steven Gerrard 7 - Kapteinen ryddet mesterlig opp da han sprang opp en Sunderland-kontring i førsteomgang. I andre omgang viste Gerrard frem sin løpskapasitet, og ga god støtte til de fremste, hadde enkelte skudd, og viste positive kombinasjoner. Alt i alt Liverpools beste i dag.

Damien Plessis 4 - Den unge franskmannen hadde ingen heldig dag på jobben i den ene omgangen han fikk, hvor hele laget stort sett var dårlig. Noe mer nervøs enn tidligere, i tillegg til at han var for passiv i det defensive gjør at han lander dårlig på børsen.

Yossi Benayoun 6 - Israeleren får vist at han har vilje til å bidra kreativt, og synes å være en som tør å by opp til kombinasjonsspill. I tillegg hadde han noen OK forsøk på å åpne forsvaret til hjemmelaget med brukbare løp og flikker.

Robbie Keane 5 - Iren åpnet svakt, men spilte seg etter hvert litt opp. Et helt greit skuddforsøk og tidvis brukbart samspill med Gerrard blir imidlertid ikke nok til å overskygge veikt duellspill og rustne touch. Blokkerte for Torres da spanjolen kunne ha scoret midtveis i andre omgang.

Fernando Torres 6 - Målet til Torres var stort sett hans eneste positive involvering, men hva gjør vel det når han avgjør kampen? Sammen med Keane slet han med hardt fysisk spill fra Sunderlands bakre firer, og heller ikke for spanjolen stemte det med touchene.

Xabi Alonso 7 - Europamesteren var et friskt pust da han kom inn ved pause. Han dikterte tempoet fint, og spilte for det meste fornuftig, i tillegg til at han kjempet tilstrekkelig defensivt. Ytterligere pluss for hans mesterlige skuddforsøk fra egen banehalvdel.

Nabil El Zhar - Unggutten fikk vist grei fart og akseptabel ballsikkerhet i løpet av sine få minutter på banen.

Fabio Aurelio - Brasilianeren kom på banen for sent til å få markert seg i nevneverdig grad.