Tottenham - Liverpool

Søn 11.05.08 kl 16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 36 063 / Dommer: Uriah Rennie / White Hart Lane / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tore Hansen

Liverpool avsluttet sesongen med stil. Jose Reina vant Golden Glove for tredje sesong på rad, og Fernando Torres slettet Ruud van Nistelrooys scoringsrekord.

Insua (58)

Tottenham på White Hart Lane er altså siste kamp for sesongen. Ingen av lagene har noe annet enn æren å spille for, ettersom Liverpool ikke kan forbedre sin tabellposisjon, og Tottenham allerede er kvalifisert til UEFA cupen etter å ha vunnet ligacupen.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Den unge argentineren Emiliano Insua starter nok en førstelagskamp for Liverpool, når sesongen skal avsluttes på White Hart Lane. Ellers ser det ut til at de røde har gått tilbake til en vanlig 4-4-2-formasjon, der Andriy Voronin skal være partner til Fernando Torres på topp.

Det er også verdt å merke seg at en rekke spillere som linkes bort fra klubben, verken er på banen eller benken i dagens kamp. Det gjelder blant annet Riise, Pennant, Crouch og Alonso.

1.min. Tottenham med avspark på White Hart Lane. Reina starter på banehalvdelen med skygge i den skarpe sola i London.

3.min:  Dawson stopper Torres på vei mot Spurs-goalen.

7.min: Liverpool har ballen mye, uten å skape farligheter.

8.min: Malbranque kommer seg forbi Insua, men innlegget er svakt.

10.min: Kampens første sjanse, når Voronin forsøker seg på volley på et innlegg fra Gerrard. Cerny redder.

13.min: Liverpool vinner kampens første corner.

14.min: Gerrard med et flott gjennomspill til Babel, men Cerny redder.

16.min: Gerrard med et frispark inn i feltet som blir klarert ved bakre stolpe.

21.min: Voronin mister ballen, og Spurs kontrer.

25.min:  Arbeloa må gi en corner under press fra Keane. O'Hara slår en god corner, og Reina gjør en ypperlig redning på en heading fra Berbatov. Spurs vinner to nye cornere, før Liverpool får frispark og kan klarere.

31.min: Torres på vei mot mål mener han blir felt av Woodgate, men dommer Rennie vinker spillet videre.

39.min: Liverpool har ballen mest, men fint lite skjer foran mål.

43.min: Carragher klarerer etter en Tottenham-corner.

45.min: Babel prøver seg med et langskudd, men ballen går langt utenfor. Ett minutt er lagt til i første omgang.

Pauserapport: Lite har skjedd foran målene i første omgang. Liverpool har hatt ballen mest, men Spurs hadde den største sjansen da Reina reddet en farlig heading fra Berbatov etter en O'Hara-corner. På motsatt side reddet Cerny forsøk fra Voronin og Babel. Sett bort i fra dette, har det meste av spillet foregått på midtbanen i en omgang der tempoet har vært lavt.

46.min:  Liverpool setter i gang andre omgang. Tottenham har gjort et dobbeltbytte i pausen. Jenas og O'Hara har gått ut, og erstattere er Huddlestone og Tainio.

48.min:  Zokora nede for telling en stund, men klarer å fortsette.

49.min: Emiliano Insua forærer vertene en corner.

50.min:  Gerrard og Torres kombinerer flott, og Cerny gjør en glimrende redning med bena på spanjolens avslutning.

51.min: Tainio går i bakken innenfor 16-meteren, men dommer Rennie overser halvhjertede rop på straffespark.

58.min:  Emiliano Insua får kampens første gule kort for en felling av Tainio.

59.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. Benayoun inn for Babel.

60.min:  Gerrard mister ballen til Malbranque. Franskmannen skyter like utenfor.

63.min: Kampen har våknet til liv nå. Gerrard med en avslutning.

63.min:  Hutton får se det gule kortet.

66.min:  Reina må gi corner på en bra avslutning fra Malbranque.

69.min:  0-1 Voronin. Liverpools spissduo kombinerer flott. Fin stuss fra Torres til Voronin, og ukraineren scorer sikkert. Voronins sjette scoring for sesongen.

71.min:  Steve Finnan kommer inn for målscorer Voronin. Finnan skal spille ute på høyrevingen, mens Kuyt skal være partner til Torres på topp resten av kampen.

71.min:  Reina gjør en meget god redning på et forsøk fra Berbatov.

74.min:  0-2 Torres. Liverpools toppscorer lurer seg inn bak Dawson og avslutter sikkert. Hans 33. mål for sesongen, og hans 24. ligamål. Dermed har han slettet Ruud van Nistelrooys rekord for flest mål i Premier League av en utlending i debutsesongen. Flott scoring der han mottar ballen fra Benayoun, rykker fra Dawson og setter ballen mellom beina på Cerny fra skrå vinkel.

75.min:  Tottenham gjør sitt siste bytte, når Bent kommer inn for Dawson.

80.min:  Torres er nær ved å score igjen. Hans chip treffer oversiden av tverrliggeren.

80.min:  Lucas Leiva kommer inn for Dirk Kuyt.

85.min: Benayoun prøver å hælsparke ballen i mål på en sjanse han strengt tatt burde ha satt.

Slutt

Sluttrapport: Liverpool avsluttet sesongen med stil, og vant 2-0 over Tottenham på White Hart Lane. Dermed ble 4.plass med 76 poeng fasiten i Premier League 2007/08. I tillegg kunne altså Fernando Torres bokføre sitt 24. ligamål, og satte dermed ny scoringsrekord for en utlending i debutsesongen i Premier League. Den gamle rekorden på 23 mål tilhørte Ruud van Nistelrooy. Også Jose Reina kunne slippe jubelen løs etter å ha sikret seg sin tredje strake Golden Glove. Han ble nemlig nok en gang den keeperen i Premier League som holdt nullen i flest ligakamper. Reina stoppet på 18, som var to mer en kollega David James, som måtte stå over dagens kamp for Portsmouth grunnet skade.

Spillervurdering:

Jose Reina 7 - Gjorde to gode redninger, begge fra Berbatov. Den siste en klasseredning på et flott volleyskudd, på et viktig tidspunkt i kampen.

Alvaro Arbeloa 6 - Du vet hva du får med Arbeloa. Stødig og stabilt forsvarsspill, med lite feil bakover. Er bra samspilt med resten av forsvarsrekka. Jevnt bra spill i begge omganger.

Jamie Carragher 7 - Styrer forsvarsrekka med autoritet, og samspillet med Skrtel er i ferd med å sette seg skikkelig nå. Rydder opp i det som kommer, og har sammen med Skrtel fullstendig kontroll på Keane og Berbatov.

Martin Skrtel 7 - Bunnsolid stopperspill, akkurat som i hele vårsesongen. Når han en sjelden gang gjør en liten feil, så legger han inn et ekstra gir og rydder opp igjen med hurtighet og susende taklinger.

Emiliano Insua 6 - Har tatt godt vare på den sjansen han har fått nå på tampen av sesongen. Konsentrerer seg om sine defensive oppgaver, men man ser at det bor mye fotball i argentineren. Velger kloke løsninger, men mangler litt aggressivitet. En spiller det skal bli interessant å følge videre.

Dirk Kuyt 5 - Dette ble aldri en kamp som Kuyt klarte å sette sitt preg på. Det virket som nederlenderen rett og slett gikk tom, og ble også byttet ut. En kamp under pari.

Steven Gerrard 6 - Slet med å få vist seg frem i første omgang, men spilte seg opp etter pause. Spesielt etter det første målet, da han var involvert 2-3 gode angrep. Men totalt sett manglet kapteinen den ekstre snerten i denne kampen.

Javier Mascherano 7 - Var overalt i denne kampen, og var banens beste aktør. I en førsteomgang hvor Liverpool virket slappe var det kunn argentineren som stod på, jobba og prøvde. Over to omganger var han vår klart beste og jevneste spiller, og var også bra med fremover med kreative løsninger offensivt og gode pasninger.

Ryan Babel 5 - Ble byttet ut først, og det var ikke tilfeldig. Slet med dårlig førstetouch ved flere anledninger, noe som ødela for gode muligheter. Har vist en nedadgående formkurve nå på tampen av sesongen, selv om han også i denne kampen hadde et par brukbare raid.

Andriy Voronin 6 - Spilte dårlig helt til han gjorde et veldig overraskende men viktig mål. Scoringen gir utslag på børsen, men viser igjen at han ikke er førstelagsmateriale.

Fernando Torres 7 - Var deltaktig i den første scoringen, og gjorde selv 2-0 på glitrende vis. Viste prov på både god teknikk, fart og goalgetteregenskaper, selv om han mistbrukte en enda bedre sjanse før pause. En perfekt avslutning på sesongen.

Yossi Benayoun 6 - Hadde et positivt innhopp på et tidspunkt der kampen åpnet seg opp. Bidro med fart og teknikk til at Torres fikk rom å boltre seg i. En bra avslutning av sesongen av israeleren.